Κλώτσησε τον Brain μου

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Έχω δει πάντως απλούς σκυλοιδιοκτήτες να βουτάνε με το ένα χέρι τον επιτιθέμενο και με το άλλο να κρατάνε το δικό τους!Εντυπωσιάστηκα ομολογώ (nfeel νομίζω πηγαίνεις στο πάρκο που πήγαινα κι εγώ). Στη μια περίπτωση ήταν 2 ημιπιτμπουλ (ο ένας ήταν ο δικός μου-40 κιλά, και ο άλλος στο ίδιο μέγεθος) και στην άλλη λαμπραντόρ και ο επιτιθέμενος ήταν λυκόσκυλο (ή γ.π αν προτιμάτε). και συγχρόνως στο λαμπραντόρ την ψιλοέπεφτε μια πιτμπουλ!

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Τα κριτήρια, για το σε ποιόν θα απαντήσω και με τι τρόπο θα απαντήσω, τα βάζω εγώ.
Αυτό που μου λέει η δική μου εμπειρία, είναι ότι όσοι μπαίνουν έτσι φορτσάτοι και φουντωμένοι για καυγά, σαν εσένα, δεν έχουν ρόδινη συνέχεια συζητήσεων.
Οτι πεις,με μερικούς ανθρώπους απλά δε βγάζεις άκρη..'φορτσάτοι και φουντωμένοι για καυγά' μα πως τα καταλαβαίνεις όλα απορώ.. Και όλα αυτά επειδή διαφώνησα με το κλωτσίδι..αν είναι δυνατόν

Last edited:

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Αν μπεις στη διαδικασία να διαβάσεις παραπάνω θα δεις οτι μιλάω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για αυτό που ήταν μικρό.. Ελεος
Kimigaz εχεις περασει ποτε απο εκπαιδευση με καποιο σκυλι σου?
Γιατι εμας ο εκπαιδευτης οτι λεει σε εμας λεει και σε αυτους με τα μικροσωμα! Πρωτα βαζουμε τον σκυλο στο κατσε και μπαινουμε μπροστα, προσπαθωντας πριν πλησιασει ο σκυλος να τον διωξουμε. Στα μικροσωμα απλα τονιζει οτι οταν ο σκυλος ειναι πραγματικα επιθετικος ή κρινουμε οτι υπαρχει πραγματικη αναγκη να σηκωσουμε τον σκυλο αγκαλια τοτε μονο το κανουμε και οχι για ψυλλου πηδημα! Μαλιστα εχω "βαρεθει" να ακουω στα ομαδικα οτι ειτε ο σκυλος μας ειναι 3 κιλα ειτε 33 ειναι σκυλοι και δεν τους συμπεριφερομαστε διαφορετικα λογω κιλων!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Παιδιά πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είτε μας αρέσει είτει όχι έχει κάθε ένας μας το δικαίωμα να μην θέλει ο σκύλος του να συναναστραφεί άλλους σκύλους.

Πρέπει να γίνει κατανοητό το ότι ένας σκύλος έρχεται για να παίξει και με τις καλύτερες των διαθέσεων πρέπει ντε και καλά να γίνει ανεκτός από ιδιοκτήτη ή σκύλο αντίστοιχα.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όσο χαρούμενα κι αν έρχεται ενας σκύλος εάν έρχεται ΛΑΘΟΣ δεν θα τύχει της καλύτερης υποδοχής από το πλέον ισορροπημένο σκύλο.

Το μόνο που τόσες σελίδες μετά με προβληματίζει είναι το γεγονός ότι το σκηνικό έλαβε χώρα σε ένα σκυλοπάρκο.
Εάν ήταν σκηνικό έξω από σκυλοπάρκο μπορεί να μην είχα κλωτσίσει αλλά σίγουρα θα είχα απωθήσει οποιον σκύλο μικρόσωμο ή μεγαλόσωμο ερχόταν κατ' αυτό τον τρόπο προς το μέρος μου.
Δεν το έχω σκεφτεί γιατί ούτως ή άλλως δεν θα πήγαινα με κανένα μου σκύλο, πάλι μικρό ή μεγάλο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.129
Οτι πεις,με μερικούς ανθρώπους απλά δε βγάζεις άκρη..'φορτσάτοι και φουντωμένοι για καυγά' μα πως τα καταλαβαίνεις όλα απορώ.. Και όλα αυτά επειδή διαφώνησα με το κλωτσίδι..αν είναι δυνατόν
Εχεις καταλάβει, ότι τσακώνεσαι με τον εαυτό σου, έτσι;

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.751
7.279
Από κει και πέρα για εμένα η κάθε περίπτωση που θα αντιμετωπίσουμε είναι μοναδική...
Και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε για να προστατευτούμε κι εμείς κι ο σκύλος μας, αλλά ενδεχομένως κι ο άλλος σκύλος είναι πολλά, από ήπια μέχρι και βίαια,ανάλογα με τις καταστάσεις!
Επειδή συμφωνώ με αυτό απόλυτα και επειδή βλέπω να γίνεται συζήτηση γενικευμένη, που καλώς γίνεται, αλλά με ενοχλεί λιγουλάκι που δε διευκρινίζεται από όλους πότε μιλάνε γενικά αλλά και ότι το πιο σημαντικό για τη σωστότερη αντιμετώπιση σε κάθε κατάσταση (με σκύλο ή άνευ) για μένα είναι πώς, ακριβώς, η κάθε κατάσταση είναι παντελώς διαφορετική και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται, θα ήθελα να το τονίσω.

Και βέβαια επειδή κατόπιν εορτής μιλάμε χωρίς πίεση, φαντάζομαι όλοι καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για το τι είναι σωστό σύμφωνα με τη γνώμη μας και πως αν βρεθείς εν θερμώ μπορεί να αντιδράσεις διαφορετικά από ότι περίμενες ή θα ήθελες.

Κλείνοντας αυτό, να πω ότι επειδή έχω δεχθεί επιθέσεις και στον Άρη και μια εντελώς αλλοπρόσαλλη παλιότερα στον μεγάλο μας, μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι στην κλωτσιά (= σουτ, όπου το πόδι παίρνει φόρα πριν φτάσει στο σώμα) προφανώς και θα φτάσω στη μεγάλη ανάγκη. Αλλά δεν έχω φτάσει ποτέ, ποτέ μέχρι τώρα. Για 2 λόγους: 1. δεν θέλω να κάνω κακό στον επιτιθεμενο όσο με παίρνει, και θα εξαντλήσω τα περιθώρια που βλέπω ότι με παίρνει. 2. Κατά την άποψή μου το καλημέρα και κλωτσιά μπορεί και να βάλει σε μεγαλύτερο κίνδυνο επίθεσης και εμένα και το σκύλο μου εάν ο επιτιθέμενος είναι όχι-μόνο-λόγια. Ότι μεγέθους και να ναι, δεν το διαχωρίζω στα μεγάλα.

Το στάδιο πριν το σουτ για μένα είναι απώθηση με το πόδι μεν αλλά όχι κλωτσιά δε, όχι να πονέσει το ζωντανό για να ξαφνιαστεί αλλά να αποκτήσει απόσταση από το σκύλο μου. Πριν και από την απώθηση έχω άλλα 2 στάδια. Όλα αυτά ενστικτωδώς και χωρίς καμιά διεργασία στο κεφάλι μου, δεν λέω τι ΘΑ έκανα, λέω τι ΕΧΩ κάνει. Μία φορά μόνο έφτασα στα πρόθυρα να εφαρμόσω την απώθηση - και σε αγέλη, κομματάκια θα μας είχαν κάνει αλλά δεν έβρισκα άλλη λύση, αλλά ούτε και εκεί χρειάστηκε τελικά. Τα 2 προηγούμενα στάδια έφτασαν ευτυχώς. Οπότε όχι, άμα πραγματικά δεν θέλεις να φτάσεις στην κλωτσιά μπορείς και να εξαντλήσεις τα περιθώρια. Και αν εξαντλήσεις τα περιθώρια και όντως φτάσεις στην κλωτσιά τότε σε περίπτωση με δεσποζόμενα αν δε σου πει και ευχαριστώ ο απέναντι θα είναι μαλάκας. Αν όμως δικαιολογούμε πώς σε κάθε σκυλί που σε πλησιάζει, και δη αδέσποτο αλλά και δεσποζόμενο, αρχίσεις να μοιράζεις πλασέ κάθε φορά που νιώθεις ανασφάλεια για καλό και για κακό, φταίει δε φταίει αυτός που πλησιάζει για αυτή την ανασφάλεια, τότε για μένα λέμε "και να είσαι έτοιμος ε, γιατί η γειτονιά θα ξέρει ακριβώς πότε βγάζεις το σκύλο σου αφού θα σου γαυγίζουν όλα τα ζωντανά της περιοχής στο τέλος".

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Γενικά ενω λές οτι είσαι έτοιμος να αντιδράσεις έτσι όπως πρέπει και να κάνεις αυτά που περιγράφονται εδώ τελικά έχεις εντελώς άλλη αντίδραση.

Προσωπικά ήμουν σίγουρος για τον εαυτό μου οτι αν ποτέ μας την πέσει σκυλί στην βόλτα θα βάλω τον άρη απο πίσω και εγώ με το κορμί μου , την φωνή μου και τις κινήσεις μου θα δώσω να καταλάβει στο άλλο σκυλί οτι δεν πρέπει να πλησιάσει την αγγέλη μου.

εδω και 10 μήνες μου έχει τύχει μια μόνο φορά και αντίδρασα εντελώς διαφορετικά.

σκυλί γείτονα , κάτι σε μαστιφ , μαύρο , καμιά 50αρια κιλά λύθηκε απο το λουρί του και κυκλοφορουσε στο δρομάκι μπροστά απο το σπίτι του.

τις άλλες φορές που περνάμε και είναι δεμένο γίνεται ο πανικός ο ίδιος λες και ειναι λυσσασμένος.

έ αυτό έγινε και τώρα αλλα ήταν λυτός. ήρθε απο πίσω χωρίς να το πάρω χαμπάρι και πήγε να την πέσει στον Αρη. εκεί τρομάζω και εγώ απιστευτα οτι θα μας κάνει κολατσίο και τους δυο , οπότε αρπάζω αγκαλιά τον σκύλο μου και προσπαθώ με ξούτ και κάνοντας πως να το βαρέσω να φύγει. αυτό στα κοχονας τους και προσπαθούσε να μου δαγκώσει το χέρι.
τελικα η μόνη κίνηση που έπιασε είναι που βρήκα ευτυχως μια κοτρώνα δίπλα μου και στον κρότο που έκανε σκάζοντας δίπλα του τον φόβησε...

οταν απομακρυνθηκαμε λίγο απο την περιοχή του μας άφησε...

και είμαι και ενας μαντράχαλος 85 κιλά \\:D/

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Ειπα να μην ανοιξω καινουργιο θεμα αν κ δεν προκειται για το ιδιο "προβλημα".
Επειδη λοιπον εχω παθει μια θλαση στη γαμπα κ δεν μπορω να περπαταω 10χλμ τη μερα οπως τις προηγουμενες μερες αποφασισα να μειωσω τα χλμ της βολτας για να αναρρωσω κ πιο γρηγορα κ να τα αντικαταστησω με λιγο χρονο στο παρκο. Εκει λοιπον προχθες συναντησαμε εναν λυτο αρσενικο μαζι με τον ιδιοκτητη του γυρω στα 30χλγ που εχει προηγουμενα με τον δικο μου καθοτι κυριαρχικοι κ οι 2. Βλεποντας λοιπον τον συγκεκριμενο σκυλο να πλησιαζει βαζω τον δικο μου απο πισω μου προσπαθω να αποτρεψω τον αλλο που ερχεται για μανουρα (κ προσπαθει να με αποφυγει κ να παει να μανουριασει με τον δικο μου) κ φωναζω κ στον ιδιοκτητη του μαζεψε τον! Αυτος μου λεει δεν υπαρχει προβλημα ασ'τα να παιξουν! Του λεω οτι θα τσακωθουν κ οτι εχουν ξανατσακωθει, ενω παραλληλα εχω 2 σκυλια στα ποδια μου να γρυλιζουν επιθετικοτατα, κ να το μαζεψει γιατι θα το κλωτσησω! Δεν ειχα σκοπο προφανως να το κανω αλλα καπως επρεπε να κανω τον ιδιοκτητη του να ασχοληθει γιατι καθοταν αταραχος στα 15-20 μετρα μακρια! Κ τοτε ερχεται η αφοπλιστικη απαντηση (κ ενω σχεδον τσακωνονται οι σκυλοι) κλωτσα τον να καταλαβει! Τελικα μονο αυτον εβρισα κ τοτε ηρθε κ μαζεψε τον σκυλο του!

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Σε ποιο πάρκο πας να μην πάω..?
Κατω απο τον Αγ.Δημητριο ακριβως.. Ναι γενικα δεν λεει η φαση σε κανενα απο τα παρκα που εχω παει αλλα τι να κανω τωρα τραυματιας ανθρωπος!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.751
7.279
αλλα τι να κανω τωρα τραυματιας ανθρωπος!
Tι δικαιολογείσαι καλέ?! :D

Ε στα πάρκα είναι να μάθεις τα ωράρια, τα ζώα και τους ανθρώπους. Κάθε αρχή και καινούριο μέρος και δύσκολο, μετά θα ελίσσεσαι σαν αίλουρος όταν θα βλέπεις στα 500 μέτρα τους ανεπιθύμητους ;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn