Κλώτσησε τον Brain μου

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Άμα είχα τον ten ten δεν θα είχαμε καν επεισόδιο, γιατί είναι πολύ πιο συγκροτημένος σκύλος δεν ενθουσιάζεται με τίποτα, παρά μόνο με εμένα , τον Γιώργο (κ τα Frisbee του), είναι τρομερά υπάκουος σε όλες τις εντολές και γενικά εάν θέλει να κάνει κάτι πρώτα γυρίζει και μας κοιτάει και μετά πράττει.
Εάν πάλι φτάναμε να κλωτσήσει γπ (που δύσκολο το κόβω) θα είχαμε άμεση αντίδραση από τον ten ten και ειδικά όταν με έσπρωχνε.
Γενικά είναι σκύλος που δεν έχει εκτεθεί σε φασαρίες εντάσεις και σπρωξίματα και κάτι τέτοιο θα τον εκνεύριζε, δεν είμαι σίγουρη για την αντίδραση του βέβαια ,αλλά από την τριβή μας μου έχει δείξει ότι δεν θα με αφήσει να τα βγάλω πέρα μόνη μου ,ελπίζω να μην χρειαστεί.
Ο Brain από την άλλη είναι συμφεροντολόγος …ακούει εάν τον συμφέρει και αυτό είναι που δουλεύουμε πιστεύω ότι θα μάθει το σωστό. Το βράδυ κάνουμε βόλτες με το ποδήλατο κ είναι υπάκουος σε όλα, που είναι δύσκολο σπορ εάν δεν ξέρει τις εντολές 100%.Δεν είναι ανεπρόκοπος απλά θέλει πιο πολύ πίεση .θα τα διορθώσουμε όλα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.756
7.920
Kαταλαβαίνω τον Στέλιο και τον east και τι ακριβώς λένε. Βλέπω και την άποψη τους. Λένε πολύ απλά εγώ θέλω να μπω σε έναν χώρο με τον σκύλο μου και να μην πλησιάσει κανένα σκυλί με ατσούμπαλο τρόπο τον δικό μου. Θέλω να μπω εκεί μέσα, να παίξε με τον σκύλο μου εγώ κι αυτός, και να μην έχω πάρε δώσε με κανέναν ατσούμπαλο σκύλο.
Εγώ αυτό στην θεωρία το θεωρώ λογικό στην πράξη όμως δεν γίνεται ποτέ έτσι.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι την ευκολία που λένε όλοι ότι κι εγώ θα τον κλωτσούσα. Επειδή έχω σκύλο ατσουμπαλίδι που πλησιάζει ορμητικά, και αρχίζει τις χαρές μόλις μυρίσει τον άλλο σκύλο και δει φιλικές προθέσεις, αν έτρωγε κλωτσιά από άλλο ιδιοκτήτη θα μας βλέπατε στα κανάλια παιδιά...Δεν κάνω καθόλου πλάκα.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Το να κλωτσησεις 1 σκυλο που ερχεται κατα πανω σου στον δρομο οταν εισαι με τον σκυλο σου το καταλαβαινω,βρισκεσαι σε αμυνα γιατι το πιο πιθανο ειναι να σε αιφνιδιασει. Ομως απο την στιγμη που φοβασαι για τον σκυλο σου δεν μπαινεις σε χωρο με αλλα σκυλια και δεν ειναι λογικο να απαιτησεις να δεσουν ολοι τα σκυλια τους για να νιωσεις εσυ ασφαλης.Δεν μπαινεις,πας αλλου. Παντως αν μου κλωτσουσε καποιος τον σκυλο που πηγε κατα πανω του χωρις επιθετικες τασεις,ειδικα οταν ειναι μικροσωμος και δεν αποτελει απειλει θα γινοταν της π@@@@ας...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.129
aouimbae...κυρίως...καταρχάς μην συγκρίνεις τις συνθήκες που επικρατούν στο puppies park. Είναι εντελώς ανόμοια πράγματα με οποιονδήποτε χώρο, στον οποίο μαζεύονται σκύλοι. Βασικά...είναι το μοναδικό σκυλοπάρκο, με όλη την σημασία της λέξης, που γνωρίζω εγώ προσωπικά, στην Αθήνα. Θα έλεγα...στην Ελλάδα, αλλά κρατάω πισινή.

Είναι γραφικό, το ξέρω, αλλά θα το επαναλάβω. Για ότι παθαίνει και κάνει ο σκύλος μας, είμαστε υπόλογοι εμείς. Καθαρά προσωπική μου θέση. Να χτυπήσω ξύλο, αλλά...έχω τρία σκυλιά, που δεν ζουν σε "αποστειρωμένο" κόσμο και δεν έχουν δαγκώσει / δαγκωθεί ποτέ.

- Ο Σώτος 12 χρονών. Οι περισσότεροι τον ξέρουν. Πρόβατο, με όλη την σημασία της λέξης. Πάντα ελεύθερος σε ανοιχτούς, σχετικά ασφαλής χώρους. Δεν παύει όμως, να είναι ένας κάπως μεγαλόσωμος, μαύρος, πολύ μαλλιαρός σκύλος, που προκαλεί ανασφάλεια το λιγότερο, στην θέα του. Δεν τον αφήνω ΠΟΤΕ, να πλησιάζει αυτοβούλως, άλλα σκυλιά. Οποιουδήποτε μεγέθους, σχεδίου, φύλλου, ηλικίας. Σέβομαι ΠΑΝΤΑ, τον πανικό του ιδιοκτήτη του άλλου σκύλου, κυρίως όταν αυτός είναι μικρόσωμος. Δεν λέω, τον πανικό του άλλου σκύλου, γιατί ποτέ άλλα σκυλιά δεν τον φοβούνται. Εχει την τέλεια αύρα!

- Η Δάφνη, γύρω στα έξι. Κοντά μου, 4 χρόνια πάνω-κάτω. Οταν την βρήκα, ανακάλυψα αμέσως, πως είχε την τάση, να δαγκώνει άλλα σκυλιά, χωρίς όχι μόνο να προειδοποιεί, αλλά ούτε καν, να απειλείται από αυτά. Πέρασαν 2 χρόνια, για να δοκιμάσω να την αφήσω λυτή, σε οποιονδήποτε χώρο. Οι βόλτες μας ήταν, μακριά από άλλα σκυλιά και δεμένη σε μισό μέτρο και ούτε. Και ακόμη και σήμερα, αν δεν ξέρω τι σόι σκύλος είναι αυτός που έρχεται ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ, την έχω δέσει χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν παίζει καν, το σενάριο του να μυριστούν, να γνωριστούν και άλλες τέτοιες μπούρδες.

- Ο Μάρκος, μόλις χρόνισε. Κέρατο με όλη την σημασία της λέξης. Ιδρώνω κοντά έναν χρόνο τώρα, να τον κουμαντάρω. Μέγας φασαρίας έξω. Μόλις δει άλλο σκύλο, κάνει τέτοιο σαματά, έχει τόσο κακή γλώσσα σώματος, που μου έρχεται να τον κλωτσήσω εγώ. Μπορούσα να του το είχα κόψει, από μωρό. Οχι με...θετικό τρόπο. Δεν θέλησα. Εννοείται, δεν ξέρει τι σημαίνει να είναι λυτός αλλού, εκτός από το puppies park και το σπίτι του. Και δεν πρόκειται να το μάθει, αν δεν φτιάξει την συμπεριφορά του. Δεν πηγαίνουμε σε σκυλοπαρέες, που δεν ξέρουμε. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν και κυρίως, όσους κόβουν τον λαιμό τους, ότι..."είναι το πιο φιλικό σκυλί του κόσμου και δεν έχει τσακωθεί ποτέ με κανένα"... Ιδρώνω στις βόλτες μας, να μην ενοχλήσει κανέναν άλλο σκύλο και δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση, να αφήσω να τον πλησιάσει κανένα από όλα αυτά τα βλακόσκυλα που κυκλοφορούν παντού και που βεβαίως δεν ευθύνονται για την συμπεριφορά τους. Κανένα όμως. Για κανένα λόγο και με οποιονδήποτε τρόπο.

Ολα τα παραπάνω, τα βιώνω τόσα χρόνια με κόπο. Στις βόλτες μας, είμαι πάντα σε επιφυλακή. Δεν παλουκώνομαι σ'ένα παγκάκι, μιλώντας στο κινητό. Το βλέμμα μου, σκανάρει συνεχώς, παντού και τα πάντα. Δεν είναι και τόσο εύκολο. Αλλά...έχω πετύχει, αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να μην δαγκώσουν. Και να μην δαγκωθούν. Και...έχω κερδίσει το δικαίωμα, να επιθυμώ τον ίδιο σεβασμό και από τον απέναντι. Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση, να ρισκάρω καμμία αλλαγή συμπεριφοράς των σκύλων μου, προς το χειρότερο, για μια ατυχή στιγμή, επειδή ο...απέναντι, έτσι γουστάρει. Μπορεί η κλωτσιά να μην φύγει αυθόρμητα, γιατί ευτυχώς διατηρώ την ψυχραιμία μου και ξέρω να διαβάζω τους άλλους σκύλους, αλλά αν η κατάσταση δείχνει ότι μπορεί και να ξεφύγει, δεν θα διστάσω. Και θα ζητήσω και τα ρέστα...

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Εγώ απλά φίλη τεντεν να πω ότι τους πέτυχες στην είσοδο και αφού γνωρίζεις τον χαρακτήρα του σκύλου σου θα έπρεπε να ήσουν σε επιφυλακή.

Συμφωνώ ότι το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι μικροσωμοι και μεγαλοσωμοι σκύλοι να εισέλθουν. Αυτοί μπήκαν σαν νέοι με το σκυλί τους δεμένο. Δεν μπήκαν και τον άφησαν σε άγνωστο μέρος με άγνωστους σκύλους και λογικό είναι να μην ξέρουν που θα καταλήξει ένα σκυλί που έρχεται πάνω τους χωρίς να ακούει το αφεντικό του.

Το ότι τον κλώτσησε ακραίο. Ότι σε έσπρωξε κακό. Πλέον έχοντας μικρόσωμο σκύλο δεν ξέρω πως θα αντιδρουσα. Ίσως στον πανικό μου με τον ίδιο τρόπο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.756
7.920
'Οσες φορές έχω βρεθεί σε μέρη με πολύ κόσμο και σκύλους συνήθως αφήνω τους ιδιοκτήτες να διορθώσουν μόνοι τους την απρεπή συμπεριφορά του σκύλου τους.

Μου έχει τύχει να καβαλάει επίμονα bob tail τον έλβις, σε βαθμό που κρατήθηκα να μην το κλωτσήσω, χωρίς υπερβολή..Περίμενα μάταια την ιδιοκτήτρια να το βουτήξει και να τον κατεβάσει από τον σκύλο μου. Ο σκύλος μου είναι εγχειρισμένος πριν 15 μήνες στο πόδι του και τα 40 κιλά περίπου του γομαρόσκυλου που ανέβηκαν πάνω του δεν είναι παίξε γέλασε. Αφού είδα και απόειδα ότι δεν θα τον κατεβάσει η ιδιοκτήτρια του τον βούτηξα από το κολλάρο και τον κατέβασα με συνοπτικές διαδικασίες. Την επόμενη φορά που επιχείρησε να το κάνει του γρύλλισε ο σκύλος μου τόσο τρομακτικά που άλλαξε γνώμη.
Κλωτσιά δεν έχω δώσει ούτε καν όταν λάμπραντορ, εκτροφικό μάλιστα, βούτηξε στην ψύχρα τον έλβις την ώρα που ο δικός μου του κουνούσε χαρούμενα την ουρά..Γενικά θα το έκανα σε ακραία περίπτωση που κινδυνεύει πραγματικά ο σκύλος μου.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
aouimbae...κυρίως...καταρχάς μην συγκρίνεις τις συνθήκες που επικρατούν στο puppies park. Είναι εντελώς ανόμοια πράγματα με οποιονδήποτε χώρο, στον οποίο μαζεύονται σκύλοι. Βασικά...είναι το μοναδικό σκυλοπάρκο, με όλη την σημασία της λέξης, που γνωρίζω εγώ προσωπικά, στην Αθήνα. Θα έλεγα...στην Ελλάδα, αλλά κρατάω πισινή.

Είναι γραφικό, το ξέρω, αλλά θα το επαναλάβω. Για ότι παθαίνει και κάνει ο σκύλος μας, είμαστε υπόλογοι εμείς. Καθαρά προσωπική μου θέση. Να χτυπήσω ξύλο, αλλά...έχω τρία σκυλιά, που δεν ζουν σε "αποστειρωμένο" κόσμο και δεν έχουν δαγκώσει / δαγκωθεί ποτέ.

- Ο Σώτος 12 χρονών. Οι περισσότεροι τον ξέρουν. Πρόβατο, με όλη την σημασία της λέξης. Πάντα ελεύθερος σε ανοιχτούς, σχετικά ασφαλής χώρους. Δεν παύει όμως, να είναι ένας κάπως μεγαλόσωμος, μαύρος, πολύ μαλλιαρός σκύλος, που προκαλεί ανασφάλεια το λιγότερο, στην θέα του. Δεν τον αφήνω ΠΟΤΕ, να πλησιάζει αυτοβούλως, άλλα σκυλιά. Οποιουδήποτε μεγέθους, σχεδίου, φύλλου, ηλικίας. Σέβομαι ΠΑΝΤΑ, τον πανικό του ιδιοκτήτη του άλλου σκύλου, κυρίως όταν αυτός είναι μικρόσωμος. Δεν λέω, τον πανικό του άλλου σκύλου, γιατί ποτέ άλλα σκυλιά δεν τον φοβούνται. Εχει την τέλεια αύρα!

- Η Δάφνη, γύρω στα έξι. Κοντά μου, 4 χρόνια πάνω-κάτω. Οταν την βρήκα, ανακάλυψα αμέσως, πως είχε την τάση, να δαγκώνει άλλα σκυλιά, χωρίς όχι μόνο να προειδοποιεί, αλλά ούτε καν, να απειλείται από αυτά. Πέρασαν 2 χρόνια, για να δοκιμάσω να την αφήσω λυτή, σε οποιονδήποτε χώρο. Οι βόλτες μας ήταν, μακριά από άλλα σκυλιά και δεμένη σε μισό μέτρο και ούτε. Και ακόμη και σήμερα, αν δεν ξέρω τι σόι σκύλος είναι αυτός που έρχεται ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ, την έχω δέσει χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν παίζει καν, το σενάριο του να μυριστούν, να γνωριστούν και άλλες τέτοιες μπούρδες.

- Ο Μάρκος, μόλις χρόνισε. Κέρατο με όλη την σημασία της λέξης. Ιδρώνω κοντά έναν χρόνο τώρα, να τον κουμαντάρω. Μέγας φασαρίας έξω. Μόλις δει άλλο σκύλο, κάνει τέτοιο σαματά, έχει τόσο κακή γλώσσα σώματος, που μου έρχεται να τον κλωτσήσω εγώ. Μπορούσα να του το είχα κόψει, από μωρό. Οχι με...θετικό τρόπο. Δεν θέλησα. Εννοείται, δεν ξέρει τι σημαίνει να είναι λυτός αλλού, εκτός από το puppies park και το σπίτι του. Και δεν πρόκειται να το μάθει, αν δεν φτιάξει την συμπεριφορά του. Δεν πηγαίνουμε σε σκυλοπαρέες, που δεν ξέρουμε. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν και κυρίως, όσους κόβουν τον λαιμό τους, ότι..."είναι το πιο φιλικό σκυλί του κόσμου και δεν έχει τσακωθεί ποτέ με κανένα"... Ιδρώνω στις βόλτες μας, να μην ενοχλήσει κανέναν άλλο σκύλο και δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση, να αφήσω να τον πλησιάσει κανένα από όλα αυτά τα βλακόσκυλα που κυκλοφορούν παντού και που βεβαίως δεν ευθύνονται για την συμπεριφορά τους. Κανένα όμως. Για κανένα λόγο και με οποιονδήποτε τρόπο.

Ολα τα παραπάνω, τα βιώνω τόσα χρόνια με κόπο. Στις βόλτες μας, είμαι πάντα σε επιφυλακή. Δεν παλουκώνομαι σ'ένα παγκάκι, μιλώντας στο κινητό. Το βλέμμα μου, σκανάρει συνεχώς, παντού και τα πάντα. Δεν είναι και τόσο εύκολο. Αλλά...έχω πετύχει, αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να μην δαγκώσουν. Και να μην δαγκωθούν. Και...έχω κερδίσει το δικαίωμα, να επιθυμώ τον ίδιο σεβασμό και από τον απέναντι. Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση, να ρισκάρω καμμία αλλαγή συμπεριφοράς των σκύλων μου, προς το χειρότερο, για μια ατυχή στιγμή, επειδή ο...απέναντι, έτσι γουστάρει. Μπορεί η κλωτσιά να μην φύγει αυθόρμητα, γιατί ευτυχώς διατηρώ την ψυχραιμία μου και ξέρω να διαβάζω τους άλλους σκύλους, αλλά αν η κατάσταση δείχνει ότι μπορεί και να ξεφύγει, δεν θα διστάσω. Και θα ζητήσω και τα ρέστα...
..
γιατι δεν συμβουλευεσαι εναν εκπαιδευτη ....!!? ==__))

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Ήσουν άτυχη και έπεσες σε περίεργο, δες το και έτσι, δεν είναι και κάθε μέρα που συναντάς τέτοια άτομα ειδικά σε χώρος που πάνε όλοι να βγάλουν τα σκυλιά τους, κλοτσούν το σκύλο που έρχεται με ενθουσιασμό να γνωρίσει και σε σπρώχνουν και από πάνω.

Μάλλον αυτοί δεν ήταν εξοικειωμένοι με τα σκυλιά (άρα το πήραν από φόβο καθώς το είδαν να έρχεται τρέχοντας) και τις ενδεχόμενες συναντήσεις που μπορείς να έχεις σε τέτοιους χώρους. Οκ κακή στιγμή, συμβαίνουν και αυτά, καλό είναι να κρατάς προφυλάξεις και για το σκυλί και για εσένα, πήγαινε το με το λουρί να γνωριστεί και αφού το μυρίσουν, ίσως μπορείς να το αφήσεις αργότερα να παίξει με το άλλο, στον χώρο του πάρκου που έχετε επιλέξει οι ιδιοκτήτες.

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
Τεν τεν θα συμφωνήσω ότι ήταν απαράδεκτος ο τρόπος του εν λόγω ζευγαριού, αλλα νομίζω ότι υπάρχουν λάθη και απο τις 2 πλευρές. Το μόνο κακό για μένα είναι ότι ένα σκυλί όταν το φωνάζεις έλα και δεν έρχετε, κάνει τον άλλον να πιστεύει ότι είναι ανεξέλεγκτο και μη εκπαιδευμένο, άρα δεν μπορεί και να καταλάβει το αν είναι επικίνδυνο. Δεν έχω τρομερή εμπειρία γιατί δεν έχω πάει ποτέ σε σκυλοπάρκο (έχει ένα στην Θεσσαλονίκη αλλα δυστηχώς μαζεύονται μόνο μεγαλόσωμα και όσοι έχουμε κάτω απο 15 κιλά σκυλί δεν μπορούμε να τα πάμε εκεί), αλλα με το ίδιο δικαίωμα που ιδιοκτήτες μεγαλόσωμων σκύλων απολαμβάνουν αυτό το προνόμιο στα δημόσια πάρκα, το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι ιδιοκτήτες πιο μικρόσωμων σκύλων. Εγώ πολύ απλά αν ήμουν στην θέση του, πριν μπώ με τον Δία θα ζητούσα να δέσετε τα σκυλιά σας ώστε η πρώτη γνωριμία να είναι ασφαλής για όλους και φυσικά θα σας έλεγα ότι έχει φοβία με τα σκυλιά που είναι ελεύθερα, ώστε να μπορεί να γνωρίσει τους νέους φίλους του πιο νορμάλ και χωρίς το άγχος ότι μπορεί να γίνει στραβή.

rinio

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2008
95
0
Θα συμφωνησω πως το μονο αχαρσκτηριστο στην ολη κατασταση που μας περιεγραψες ειναι πως ο τυπος εσπρωξε εσενα.
Εννοειτε πως δικαιωμα στα σκυλοπαρκα εχουν ολοι ειτε το σκυλι τους ειναι 1 κιλο, ειτε 60 κιλα!!
Νομιζω πως εφοσον το σκυλι σου δεν σε ακουει επρεπε να βρισκεσε διπλα στην πορτα, και να παρακολουθεις μηπως καποιος θελει να μπει μέσα και οχι να μιλας με τους υπολοιπους ιδιοκτητες αφηνοντας ανεξελεγκτο τον σκυλο σου. Για μενα ειναι πολυ θετικο ενα ζευγαρι με ενα τοσο μικρο σκυλο να θελει να μπει σε ενα σκυλοπαρκο και να μην εχει σε μια αγκαλια το σκυλακι του ολημερις!!!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Πετυχες το ζευγαρι της συμφορας....
Χωρις να ημουν μπροστα υποψιαζομαι οτι δεν ξερουν να διαβασουν την γλωσσα του σωματος του σκυλου. Απλα ειδαν εναν μεγαλο σκυλο να ερχεται τρεχοντας κατα πανω τους, ειδαν εσενα να τρεχεις απο πισω και να φωναζεις και ο σκυλος σου να σε γραφει και αντεδρασε ενστικτωδως. Αλλωστε το ολο σκηνικο εγινε σε δευτερολεπτα.
Επειδη και η Froggy αν ειναι λυτη ετσι πλησιαζει τα αλλα σκυλια αν βρισκοταν σκυλος ή ιδιοκτητης να την διορθωσει (δεν μιλαω για κλωτσια να της σπασει τα πλευρα) δεν θα μπορουσα να τον κατηγορησω.
Το οτι μετα σε εσπρωξε απλα δειχνει ποσο χαμηλου επιπεδου "αντρας" ηταν.
Αν και μπορει να "αναγκαστηκε" γιατι αν δεν εκανε τιποτα θα ετρωγε παντοφλα σπιτι απο την υστερω γυναικα του... (κακκιουλες)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Διάβασα όλο το θέμα, αρκετά προσεκτικά... να κάνω 2-3 σχόλια...

Επικαιρο για μένα, μιάς και είμαι σε διαρκή διαφωνία με τις κόρες μας, που πηγαίνουν το σκυλάκο τους σε "πάρκα" και τον αφήνουν ελεύθερο...

Δεν πάω σε σκυλοπάρκα. Οτι χειρότερο. Δεν τον αφήνω πουθενά λυτό...
Μιά από τα ίδια... ασυζητητί!
Μεταξύ μας, θα με πέταγαν έξω και από το puppies park...

Εαν ο σκυλος μου εφτανε στα μουτρα αλλου σκυλου η ανθρωπου εγω πισω φωναζα "ελα" κ μ'εγραφε, κ κατεληγε ο ανθρωπος που συνοδευε το σκυλο να τον κλωτσησει, θα του ελεγα "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"...

Εχε στο μυαλο σου οτι εσυ γνωριζεις τις προθεσεις του σκυλου σου. Ο αλλος οχι.
Σωστός...

ΔΕΝ του όρμηξε ούτε το άρπαξε να το ξεκαθαρίσουμε αυτό .
για παιχνίδι πήγε και φαινόταν...
Θεωρώ ότι ελάχιστοι (σαν ποσοστό του συνόλου των ιδιοκτητών) μπορούν να το ξεχωρίσουν αυτό, σε ένα σκύλο που βλέπουν για πρώτη (ή και δεύτερη, ακόμα και τρίτη) φορά...

Ειδικά διαμορφωμένοι, περιφραγμένοι, ασφαλείς χώροι, για να μαζεύονται λυτά σκυλιά, παντός είδους, απόλυτα ελεγχόμενα, ανά πάσα στιγμή, με ιδιοκτήτες συνειδητοποιημένους, ώριμους και πολιτισμένους, που ξέρουν να διαβάζουν τον δικό τους αλλά και τους άλλους σκύλους;

Στην Ελλάδα;;;;;;;;;;;

Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω...
Λες και διαβάζεις το μυαλό μου...

Το σκυλόπαρκο είναι ένας δημόσιος χώρος για να παίζουν ελεύθερα σκύλοι. Σκύλοι που δεν είναι επικίνδυνοι ή επιθετικοί...
Ποιός θα μας το εγγυηθεί (έστω, θα μας ενημερώσει γι' αυτό) με έγκυρη γνώμη?

1) ...Αν πήγαινα εγώ με τον σκύλο μου καινούργιος σε σκυλοπάρκο τώρα και ερχόταν ο άλλος τρέχοντας να με γνωρίσει που έγραφε στα παλιά του τα παπούτσια τις παρακλήσεις του ιδιοκτήτη του το μόνο σίγουρο ήταν ότι θα τον διόρθωνε και πολύ άσχημα ο σκύλος μου! ...

2) Τον ίδιο πράγμα δεν είναι με την κλωτσιά που δεν θα έδινα εγώ?
1) Στέλιο, έτσι όπως τα λες και χειρότερα... με καταλαβαίνεις, νομίζω... για μένα, αυτό (να πλησιάσει τρέχοντας άλλος σκύλος!!!) είναι επιστημονική φαντασία...

2) Χειρότερο... πολύ χειρότερο...

Ο Σώτος 12 χρονών... ...Εχει την τέλεια αύρα!
Ακριβώς... όπως ήμουν κι εγώ "απονήρευτος" με τη Μόκα...

Με τον νεαρό, πλέον, έχω αναθεωρήσει πάρα πολλά... και δεν θα έλεγα "αναθεωρήσει", αλλά "μελετήσει"...

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
io maria, συμφωνώ μαζί σου, αλλά όμως δεν μπορούμε να αναγκάσουμε τον καθένα να ξέρει να διαβάζει την γλώσσα του σώματος ενός σκύλου,κυρίως ενός άγνωστου για αυτούς σκύλου, και πόσο μάλλον αν είναι το πρώτο τους σκυλί και δεν είχαν επαφή ως τότε με άλλα σκυλιά. Στην περίπτωση αυτή οφείλουν όσοι ήδη ξέρουν, να βοηθήσουν και όχι να επικρίνουν! Συμφωνώ μαζί σου για την απαράδεκτη κίνηση του εν λόγω κυρίου να σπρώξει την κοπέλα, αλλα να κοιτάμε και την άλλη πλευρά, στο ότι ο κύριος μπορεί να μην ήξερε ότι το σκυλί είναι επιθετικό ή όχι (μη γνωρίζοντας την γλώσσα του σώματος του σκύλου) και βλέποντας πως δεν υπακούει στο κάλεσμα της ιδιοκτήτριας να τρόμαξε ή να πίστεψε ότι είναι ανεξέλεγκτο και κινδυνεύει το δικό του σκυλί.

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
εγω παντως παντα ειμαι σε ετοιμοτητα,ειτε για αδεσποτο σκυλο(που συνηθως ευτυχως απλα γαυγιζουν και δεν ορμανε)ειτε για δεσποζομενο που δεν εχει λουρι,πραγματικα θα προσπαθουσα να αποτρεψω καθε κινηση προς τα πανω μου γιατι δεν μπορω να τρεχω μετα για οτιδηποτε και αν ειναι αυτο,το εχω βιωσει,εχει παει πολυ στραβα και δεν θελω να το ξαναζησω. λυπαμαι το σκυλακι σου που εφαγε κλωτσια και θα ξαναπω οτι και ο ιδιοκτητης του σκυλου ηταν χαζος που δε ρωτησε. ναι μεν δημοσιος χωρος αλλα αν δε θελεις προβληματα ρωτα ρε ανθρωπε αφου βλεπεις κιολας σκυλοπαρεα.. εγω αυτο θα εκανα,θα ρωτουσα προσωπικα,δε παιζει ρολο δημοσιος η μη,οταν παιζουν σκυλια ρωτας τους ανθρωπους που ειναι εκει πριν απο εσενα.

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Το ηθικό δίδαγμα λοιπόν μετά από όσα μου είπατε!

Οι βόλτες μας θα συνεχίσουν όπως πριν, χωρίς όμως να πηγαίνουμε στο πάρκο.

Οι λόγοι που πήγαινα:
1.Γιατί εγώ θεωρούσα πως αυτό κάνει καλό στην κοινωνικοποίηση του και για αυτό το λόγο το επιδίωκα επίμονα.
2.Γιατί θεωρούσα πώς να δουλεύεις το σκυλί σου με την παρουσία άλλων σκύλων θα τον κάνει πιο πειθαρχημένο.(με τον ten ten δεν χρειάστηκε να το κάνουμε αυτό )ένα παραπάνω με το brain εξαιτίας της ανυπακοής του με την παρουσία άλλων.
3.Γιατί θεωρούσα πως το έχουν πραγματικά ανάγκη να παίξουν μεταξύ τους τα σκυλιά και να βρεθούν κάπου ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα .
4.Γιατί εγώ χρειαζόμουν τις συναναστροφές με τους σκυλογονείς για ανταλλαγή απόψεων (κτηνίατροι ,εμβόλια ,συμπεριφορές ,ιδέες για παιχνίδια) ένα πράγμα σαν και αυτό που κάνουμε εμείς εδώ στο forum. Απλά είναι σε live μορφή.

Θα εκμεταλλευόμαστε το πάρκο τις πρωινές και τις μεταμεσονύκτιες ώρες όπου δεν υπάρχει κανείς άλλος εκεί για να εκτονωθεί ελεύθερος.

Το γεγονός ότι δεν ξαναπάμε ώρες κίνησης ,δεν σημαίνει πως δικαιολογώ την κλωτσιά που έφαγε ο καημένος από τον άλλο(για το σπρώξιμο δεν το συζητάω καν) ,απλά κατάλαβα από αυτά που είπατε ότι περισσεύει τέτοιου είδους βόλτα.

Εγώ πάντως δεν πρόκριτε να κλωτσήσω κανένα σκυλί για να απομακρυνθεί.

Τέλος δεν είμαι από τους ιδιοκτήτες που παλουκώνονται σε ένα παγκάκι και μιλάνε στο κινητό ,απλά είμαι άνθρωπός ,και όταν συναντηθώ με ανθρώπους τους χαιρετάω και δεν τους αγνοώ.
Σκανάρω πάντα την περιοχή και τις καταστάσεις που επικρατούν και για αυτό το λόγο η αντίδραση μου ήταν άμεση .Ολόκληρο το σκηνικό ζήτημα να κράτησε δύο λεπτά ,από την ώρα που κατεβήκαμε από το αμάξι μέχρι την ώρα που ξαναμπήκαμε στο αμάξι.
Δεν κάνω πράγματα επειδή έτσι “γουστάρω” …αλλιώς δεν θα σας έλεγα την ιστορία ,ούτε θα γινόμουν μέλος εδώ πέρα.
Τέλος πάντων δεν θα προσπαθήσω άλλο, να σας πείσω εάν είμαι καλή ιδιοκτήτης, εγώ νιώθω πως με έχετε εκπαιδεύσει καλά και για αρχάρια κάνω καλά την δουλειά μου.

Πιστεύω και εσείς πάθατε για να μάθετε!

.

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Φίλη τεντεν δεν θεωρεί κάνεις πώς δεν είσαι καλή ιδιοκτήτης θεωρώ. Όλοι μας ότι μπορούμε κάνουμε και μαθαίνουμε ιδιαίτερα αν είμαστε αρχαριοι. Μέσα από τα λάθη μας και τα λάθη άλλων βελτιωνομαστε

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Βαρεθηκα να διαβασω ολες τις σελιδες κ ζητω συγγνωμη αν επαναλαβω κατι...

Ο Δημος ειχε ταμπελα σε αυτο τον περιφραγμενο χωρο με αποφαση και αριθμο του Δημ.Συμβουλιου οτι ειναι σκυλοπαρκο;Γιατι αν δεν ειχε,λυπαμαι,ειναι απλα δημοσιος χωρος. Δε γινεται να διαμαρτυρομαστε για παρκα που εχουν ταμπελες απαγορευσης σκυλων χωρις αποφαση δημου και να θεωρουμε οτι δεν ισχυουν,αλλα στο αντιστροφο το κανουμε μουγγα.

Απο τη στιγμη που ειναι σκυλοπαρκο εχω δικαιωμα να μπω κι εγω ακομα κ αν ο σκυλος μου ειναι 2γρ.Δε με νοιαζει αν οι αλλοι ειναι 300κ,εφοσον εγω δεν τον αφησα να παει προς τα εκει κ τον εχω δεμενο.

Δε με νοιαζει αν ο αλλος σκυλος ειναι φιλικος.Δεν το ξερω αν ειναι φιλικος κ δε θα μου το επιβεβαιωσουν τα λογια σου.Ο δικος μου σκυλος μπορει να εχει θεμα κ να μη θελω να πλησιασει κανενας.Ειναι δικαιωμα μου ομως να βρισκομαι κ εγω στο ιδιο παρκο.

Συγκεκριμενα,ο δικος μου σκυλος ειναι 60κ + και κυριαρχικος με τα αρσενικα.Δεχεται πολυ λιγα σκυλια να παιξουν μαζι του. Αν ο σκυλος σου ερχοταν πανω στο δικο μου θα σου φωναζα να τον μαζεψεις ΧΘΕΣ και αν δεν το εκανες,απλα θα εβγαινε ζημιωμενος ο δικος σου. Γιατι να υποστει τον πνιχτη ο δικος μου επειδη ο δικος σου δε γυρναει στο ελα;

Δε συμφωνω στην κλωτσια,αλλα αν ειχα μικρο σκυλι που για λογους μου δεν ηθελα να πλησιασει αλλος σκυλος κ εβλεπα οτι ο αλλος σκυλος δε σταματαει,ισως κ να κλωτσουσα.Η επιθεση ειναι η καλυτερα αμυνα.

Μια κ εχω μεγαλο,για να προστατεψω το δικο σου χαρουμενο σκυλο απο τον κτηνιατρο,παλι θα κλωτσουσα.

Ειναι πολυ ασχημη αντιδραση η κλωτσια,θα τη χρησιμοποιουσα ως ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ λυση,αλλα θα το εκανα.

Δικο μου περιστατικο.Ενα τζακ ρασελ γαβγιζε,γαβζιζε,ειχε λυσσαξει στον δικο μου.Ο δικος μου δεμενος.Αυτο λυτο.Ε,τα παιρνει ο δικος μου κ πριν προλαβω να αναπνευσω τον αρπαει,τον τιναζει συνεχομενα,εγω τον πνιγω με τον πνιχτη,δεν καταλαβαινει τιποτα!Ο αλλος ιδιοκτητης εδωσε ωραιοτατη κλωτσια στη μουρη του δικου μου για να τον αφησει.

Ποιος εφταιγε πρωτος;Το λυτο σκυλι.Ποιος θα την πληρωνε;Κ οι 2.Αυτος για λυτο σκυλι,εγω για επιθεση.Ανταλλαξαμε συγγνωμες.Καλο λοιπον ειναι να καταλαβαινουμε κ τη θεση του αλλου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn