Καλώς σας βρήκα! Γερμανικός ποιμενικός

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.265
Άχου τον μωρέ, δεν είχα δει τις προηγούμενες. Τι τρυφερό αγόρι..!

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
μου πηρε καιρο να συμφιλιωθω με τον χαρακτηρα του δουκα αλλα τελικα δεν ειναι ασπρο μαυρο.εχει ολα τα χαρακτηριστικα της φυλης του και εμαθα να ζω μαυτο. μισει τις γατες αλλα συμβιβαζεται με τις δικες μας,τσιτωνει με τα αγνωστα αρσενικα αλλα οχι με ολα ,καταλαβα οτι τον ενοχλει η προκλητικη σταση μερικων αρσενικων και θελει να τα διορθωσει. πλεον οι βολτες μας ειναι μοναχικες (αλλωστε του αρεσει να περπατα και οχι να παιζει με αλλα οπως εκανε μικρος.το σεβομαι και του το προσφερω.τρυφερος? χμμμ δεν εχω βεβαιωθει ακομα .μαλλον ανεκτικος.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
μου πηρε καιρο να συμφιλιωθω με τον χαρακτηρα του δουκα αλλα τελικα δεν ειναι ασπρο μαυρο.εχει ολα τα χαρακτηριστικα της φυλης του και εμαθα να ζω μαυτο. μισει τις γατες αλλα συμβιβαζεται με τις δικες μας,τσιτωνει με τα αγνωστα αρσενικα αλλα οχι με ολα ,καταλαβα οτι τον ενοχλει η προκλητικη σταση μερικων αρσενικων και θελει να τα διορθωσει. πλεον οι βολτες μας ειναι μοναχικες (αλλωστε του αρεσει να περπατα και οχι να παιζει με αλλα οπως εκανε μικρος.το σεβομαι και του το προσφερω.τρυφερος? χμμμ δεν εχω βεβαιωθει ακομα .μαλλον ανεκτικος.
Μ'αρέσεις! Και ακόμα περισσότερο μου αρέσει που αποκωδικοποίησες πρώτα τον σκύλο σου και μετά τον Γερμανικό Ποιμενικό. Αν το έκανε κάθε ιδιοκτήτης αυτό θα τα είχε καλά πρώτα με τον εαυτό του, μετά με τον σκύλο του και τέλος με την φυλή την ίδια.

Έχω να σου πω ότι δεν είσαι μόνη. Ομοιοπαθής με κάποια μικρότερης έντασης χαρακτηριστικά όπως με τις γάτες και με τα αρσενικά, αν βέβαια φτάσει στο αμήν. :D

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.265
Γιατί αποκλείεις κατά περίπτωση και κατά χρονική περίοδο να αποκλίνει της νόρμας του?

Δε μπορώ να ξέρω αλλά από τις προηγούμενες φώτο δείχνει ότι δεν ανέχεται απλά αλλά και ότι περιποιείται. Μπορεί όταν μεγαλώσει το μωρό να αλλάξει η σχέση και να το ανέχεται απλά. Όπως αν δεν κάνω λάθος έχει πει ότι έχεις και άλλο γατί και το ανέχεται απλά και με το ζόρι?

Εφόσον περιποιείται το μωρό πάντως αυτή τη δεδομένη στιγμή δεν το ανέχεται μόνο, αλλά κάνει και κάτι παραπανω. Και σε σκυλί που ο γενικός κανόνας είναι πως δεν ανέχεται τις γάτες εμένα εκεί είναι που μου κάνει τρυφερό :)
Aλλά να εξακολουθείς να τον προσέχεις, είναι συχνό να υπάρχει άλλη συμπεριφορά ενός ζώου προς μωρά και άλλη προς ενήλικα

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Με γατί που έχει μεγαλώσει υπό την εποπτεία του, δύσκολα θα γίνει επιθετικός ακόμα κι αν τον φέρει στο αμήν. Το πως θα είναι οι μεταξύ τους σχέσεις όταν το γατί ενηλικιωθεί εξαρτάται κυρίως από το χαρακτήρα του γατιού. Είτε θα είναι αυτοκόλλητα είτε, στη χειρότερη, αδιαφορία. Αυτό έχω δει μέχρι τώρα.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
επιβεβαιωνω κι εγω..το πολυ πολυ αν τον φτασει στο αμην θα κανει διορθωση η οποια δεν θα ειναι ικανη να τραυματισει το γατι.
Η δικια μου δεν ειναι ανεκτικη και οταν τη ζαλιζουν απλα γρυλιζει χωρις να σηκωσει καν το κεφαλι της.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα

ο γατουλης μεγαλωνει και ο δουκας ακουραστος φρουρος του. ο σωτηρης (το ονομα του γατου) ειναι πολυ δαγκωνιαρης και ορμαει στα μαγουλια του δουκα αλλα τον ανεχεται .τον αποτρεπει προσεκτικα ,τον γυριζει τουμπα και τον γλυφει μανιωδως στον ποπο. περιμενει μαλλον την γκουρμεδια,μπλιαχ..
Ελιωσα με αυτή τη φωτογραφια!!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.265
Ένα μεγαλόσωμο σκυλί μπορεί να τραυματίσει ένα γατί ή ένα πολύ μικρόσωμο σκυλί με οποιαδήποτε άτσαλη απότομη κίνηση, άθελά του φυσικά. Μια τέτοια απότομη κίνηση μπορεί να είναι μια διόρθωση. Φυσικά και σκυλί που έχει μεγαλώσει με το γατί από μικρό θα είναι από κώλος κ βρακί εώς το πολύ αδιάφορος, και δε θα έχει πρόθεση να τραυματίσει, έστω κι αν απλά ανέχεται αδιάφορα τη συμπεριφορά του γατιού. Αν όμως η σχέση τους καταλήξει να είναι απλά ανοχή, με δυσανασχέτιση κατά βάθος, και αν το γατί είναι.. διάολος, τότε είναι πιθανή η κίνηση διόρθωσης = απότομη κίνηση (με το πόδι, με σπρώξιμο ρε αδερφέ, κάτι ανώδυνο εκ πρώτης όψεως).

Και αυτά τα λέω με εμπειρία από σκυλιά που ούτε καν είχαν απλά σχέση "από μακριά κ αγαπημένοι" (εώς τώρα - αν κ ο Άρης παίζει άτσαλα ακόμα καμιά φορά), αλλά ίσα ίσα ήταν και υποτακτικότατα του στυλ "πήδα πάνω μου, μπήξε νύχια, κάνε ότι θες, θα κάτσω κ θα τα φάω στη μάπα, θα σου ρίξω κ ένα μπάνιο όταν θα τριφτείς πάνω μου".

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Το οτι ενα σκυλι μπορει να τραυματισει ενα γατι αθελα του ειναι αλλο πραγμα. Εννοειται οτι μπορει πολυ ευκολα απλα και μονο πατωντας το για να το ακινητοποιησει και να το γλυψει, γι αυτο ποτε δεν τα αφηνεις μονα τους. Η δικια μου καθησε πολλες φορες πανω τους, τα πατηκωσε με το ποδι της, τα πατησε κλπ, ουτε που το καταλαβαινε βεβαια.
Μεχρι να αφησω τη Μοκα να ασχοληθει με τα μωρα διαβασα και πηρα πολλες γνωμες γιατι την ειχα μονο 2 μηνες και φοβομουν. Η Μοκα διορθωση με το κεφαλι εχει κανει μονο μια φορα επειδη εχωσε τη μουρη του το μωρο στο φαι της, αλλα γενικα εχει θεμα με το φαι της. Αν την εχουν ζαλισει απλα γρυλιζει κι αν δεν το κοψουν σηκωνεται και φευγει. Με αλλα σκυλια η ενηλικα γατια δεν ειναι τοσο ανεκτικη, με τα μωρα ειναι παρα πολυ προσεκτικη, πιστευει πραγματικα οτι ειναι παιδια της.
Το ενα σκυλι με το αλλο ειναι διαφορετικα, εγω ειδα ενα σκυλι το οποιο εχει τα θεματα του με τις γατες να περιποιειται μεχρι αηδιας 4 κατσαριδια, χωρις επιτηρηση ομως δεν μενουν ποτε. Αν πρεπει να φυγουμε τα γατια μπαινουν στο crate και η Μοκα ελευθερη στο σπιτι.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Μ'αρέσεις! Και ακόμα περισσότερο μου αρέσει που αποκωδικοποίησες πρώτα τον σκύλο σου και μετά τον Γερμανικό Ποιμενικό. Αν το έκανε κάθε ιδιοκτήτης αυτό θα τα είχε καλά πρώτα με τον εαυτό του, μετά με τον σκύλο του και τέλος με την φυλή την ίδια.

Έχω να σου πω ότι δεν είσαι μόνη. Ομοιοπαθής με κάποια μικρότερης έντασης χαρακτηριστικά όπως με τις γάτες και με τα αρσενικά, αν βέβαια φτάσει στο αμήν. :D
προσπαθω στελιο, με βοηθησαν και οι εμπειριες ολων σας και οι περιγραφες των δικων σας σκυλων και φυσικα η βασικη υπακοη που αρχισε απο 3 μηνων.δεν μπορω να φανταστω τι θα εκανα αν εχανα το τραινο στο θεμα εκπαιδευσης ,ειμαι πολυ τυχερη που βρηκα σωστη καθοδηγηση εδω μεσα και εμαθα απο εκπαιδευτες πως να χειριζομαι τον δουκα που ειναι πολυ κυριαρχικος και δυναμικος .εχω κανει βεβαια τα λαθη μου οπως πχ δεν προβλεψα τον δευτερο καυγα του (γιατι στον πρωτο τον ορμηξε γνωστο μας σκυλι).ισως ο δουκας να μην εβγαζε τοση επιθετικοτητα σε μερικα αρσενικα τωρα...μπορει μπορει...αυτο δε το συγχωρω στον εαυτο μου.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Γιατί αποκλείεις κατά περίπτωση και κατά χρονική περίοδο να αποκλίνει της νόρμας του?
Δε μπορώ να ξέρω αλλά από τις προηγούμενες φώτο δείχνει ότι δεν ανέχεται απλά αλλά και ότι περιποιείται. Μπορεί όταν μεγαλώσει το μωρό να αλλάξει η σχέση και να το ανέχεται απλά. Όπως αν δεν κάνω λάθος έχει πει ότι έχεις και άλλο γατί και το ανέχεται απλά και με το ζόρι?

επειδη ειναι πολυ δυναμικη η φυλη και με εντονο το κυνηγητικο ενστικτο οταν το γατι κανει αποτομες κινησεις και τρεχει ο δουκας παθαινει παροξυσμο και το θεωρει κατα τη γνωμη μου θηραμα ,βεβαια δεν το αφηνω μονο μαζι του ποτε,ισως να μη το δαγκωσει σοβαρα αλλα δε το ρισκαρω .η αληθεια ειναι οτι το περιποιειται υπερ του δεοντος γλυφοντας το αλλα αυτο δυσανασχετει μετα απο λιγη ωρα και ορμαει στα μουτρα του.τοτε ο δουκας με κοιταει και μονο με το βλεμμα που του ριχνω δεν το πειραζει .οσο εχω τον ελεγχω και ειμαι διπλα δεν τολμα να το πειραξει .η αλλη γατα ειναι αλλο κεφαλαιο ,ποτε δεν τον συμπαθησε και δεν το αποδεχτηκε και ο δουκας το εισπρατει αυτο απο μωρο.εχει νιωσει τις γρατζουνιες τις για τα καλα.αυτος εκανε βηματα συμφιλιωσης αλλα αγαρμπα.

Last edited by a moderator:

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
kritikopoula και hliannα

αυτο θα ηταν το ιδανικο και το εχω βιωσει με τα αλλα μου σκυλια αλλα αυτα ηταν κοκερ και δεν ειχαν τη δυναμικη του δουκα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
εχω κανει βεβαια τα λαθη μου οπως πχ δεν προβλεψα τον δευτερο καυγα του (γιατι στον πρωτο τον ορμηξε γνωστο μας σκυλι).ισως ο δουκας να μην εβγαζε τοση επιθετικοτητα σε μερικα αρσενικα τωρα...μπορει μπορει...αυτο δε το συγχωρω στον εαυτο μου.
Μην κρίνεις τόσο αυστηρά τον εαυτό σου.
Πολλές φορές η λέξη χαρακτήρα έχει πάρει...τον δρόμο της. Δίνε ελαφρυντικά για να μπορείς να βλέπεις πιο ξεκάθαρα και άλλα πράγματα. Για μένα μπορεί να μην έχει και "καμία σημασία" η επίθεση που έχει δεχθεί από σκύλο με την επιθετικότητα στα αρσενικά. Ποιο πολύ για στοιχείο χαρακτήρα μου μοιάζει. Νομίζω ότι είναι στα φυσιολογικά της φυλής. Βέβαια εξαρτάται και από το απέναντι σκύλο τι κουμάσι θα είναι. Μην κρίνεις αυστηρά ούτε τον σκύλο σου. Αρσενικός είναι, άσχετα αν πολλές φορές σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα με την συμπεριφορά αυτή.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Στελιο δικιο εχεις ,γιατι αν το καλοσκεφτω οσα αρσενικα γερμανικα εχω συναντησει τετοια και χειροτερα ειναι , ξερω και θηλυκια ενα κερατο βερνικωμενο που δεν τη πλησιαζει ουτε ανθρωπος. Τουλαχιστον ο δουκας δεν πειραζει θηλυκα ,μικρα η στειρωμενα αρσενικα .επισης πολλα αρσενικα που ξερει απο μικρος τα σεβεται και τα υποδεχεται οταν τα βλεπει σαν χαζοκουταβος. Θυμαμαι στη ζωοτεχνια στην εκθεση μπαινοντας στη γωνια αριστερα ηταν το haous ghor (η το haous jackson )δε θυμαμαι , και ειχε ενα πολυ επιβλητικο γερμανικο ,υπεροχο , εγω πηγα να πλησιασω μαζι με τον δουκα και ο ανθρωπος που ηταν εκει με απετρεψε.τοτε μου φανηκε αδοιανοητο,,,τωρα κατανοω,,

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Εγώ παιδιά νομίζω ότι τα αρσενικά μεταξύ τους απλά ανέχονται το ένα το άλλο. Ανάλογα με την φυλή η ανοχή μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη.
Κι έρχομαι εγώ με μία χαζοχαρούμενη φυλή να σας πω ότι σίγουρα τα γ.π. έχουν πολύ μικρότερη ανοχή από ότι τα λαμπ αλλά λαμπ αρσενικό την έπεσε κανονικότατα στον δικό μου ο οποίος πλέον στα 2.5 του χρόνια και με μεγάλο ιστορικό συναναστροφής με αρσενικά σκυλιά δεν τρελαίνεται με όλα.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Αχαχαχαααα γκελυ!!!! Τελικα ο σωτηρακος αποδειχτηκε το 10 το καλο!! Ειναι το καλυτερο παιχνιδι του δουκα.ολη μερα κυνηγιουνται ,τον κραταει σε φορμα και τον εκτονωνει.βεβαια καμμια φορα τον παραζοριζει με τις δονταρες του αλλα φτανει ενα βλεμμα μου. Ειναι αναπαντεχο αυτο που συμβαινει.ελπιζω να συνεχισουν ετσι.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Να τον χαιρεστε!! Ετσι θα συνεχισουν, μην εχεις καμια αμφιβολια!