Καλησπερα!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Τα αγαπαω εχω χτυπισει και ανθρωπο οταν τον ειδα να κλοτσαει κατι αδεσποτα ειμαι φιλοζωος
Κακως τον χτυπησες.
Η βια φερνει βια κι εσυ το επιβεβαιωνεις.

αλλα πανω απο ολα η οικεγενεια τα παιδια μας και μετα ο σκυλος..Αυτα απο εμενα!
Προσωπικα, θεωρω, οτι αν ο σκυλος δεν είναι για σας μελος της οικογενειας, δεν θα είστε ποτε κι εσεις για αυτον με ότι αυτο συνεπαγεται.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
ΕΠίσης, φαντάσου να κάνει δουλειές και το παιδί να πάει να πιει το απορρυπαντικό με άρωμα λεμόνι από το μπάνιο, να πέσει από το μπαλκόνι, να σκαρφαλώσει στην βιβλιοθήκη, να, να, να......

Όποιος αφήνει σκυλιά και μικρά παιδιά χωρίς επιτήρηση τότε πολύ απλά είναι ανεύθυνος....
Όποιος δεν μπορεί να φροντίζει να μην συμβαίνει το παραπάνω μήπως τότε δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλει στην ζωή του έναν σκύλο;

Άσχετο, αλλά προσωπικά πιο πολύ θα φοβόμουν να αφήσω ένα πινσερ με μικρό παιδί παρά ένα ροτ.....

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
@strouli Σε αρκετά που έγραψες συμφωνώ. Εγώ τα σκυλιά μου τα έχω και κοιμούνται έξω, τα επιτρέπω μόνο στο δωμάτιο μου και στο σαλόνι (πάντα με έμενα παρόν!). Μια γειτόνισσα μου έχει δύο σκυλιά τα οποία κοιμούνται και πάνε όπου θέλουν στο σπίτι. Πρι μια εβδομάδα μου πέταξε την ατακα "Τα καιμένα, είσαι συνέχεια απο πάνω τους και δεν τα αφήνεις να χαρούνε λιγάκι", της είπα ότι μπορεί να έρθει μαζί μας το βραδάκυ στο βουνό (~12-14χλμ)... "Απαπαπα, εγώ τα βγάζω μόνο να κάνουν την αναγκη τους". Οπότε το 'χαρούμενο" σκύλο είναι κάτι το υποκειμενικό.

@Rotweiler Ένα σωστό σκύλο που ξέρει την θέση του στην οικογένεια δεν έχεις λόγο να το φοβάσαι. Αν δεν του έχεις εμπιστοσήνει σήμαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στην σχέση σας.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
άκουω αποψεις που δυστηχώς πάνε ένα βήμα πίσω για την κυνοφυλία

Rotweiler

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2010
50
0
athens
Κοιταχτε ο καθενας εχει τον τροπο του και της αποψεις του πως θα συμπεριφερθει στα ζωα...Για εμενα ο σκυλος πρεπει να ειναι εξω εκτος απο τα μικροσομα σκυλια..Ο καθενας μας εχει τιν αποψη του δεν παει να πει πως η δηκια σας αποψη οτι πρεπει τα σκυλια να ειναι μεσα στο σπιτι ειναι και σωστη

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
δεν το λέω για τον χώρο που θα είναι ο σκύλος.
είναι η όλη φιλοσοφία.

strouli

Member
25 Ιουλίου 2010
12
0
Εχουμε κανει εξετασεις και ολα ειναι καλα. Καθε Οκτωβρη κανουμε και για Καλαζαρ.
BiggBilly δεν μπορεις να εχεις εμπιστοσυνη στο σκυλο σου οταν ειναι με τα παιδια σου. Πρεπει να εισαι παρων και να επιτηρεις. Αν δεν το κανεις εισαι το λιγοτερο αφελης. Τα παιδια μου ειναι πολυ μικρα. Το σκυλι μας δεν θυμωνει ποτε με τα παιχνιδια των παιδιων αλλα και παλι δεν τα αφηνω μονα. Δεν διαφωνω σε ολα οσα λετε, θα ηθελα πολυ να εχω το σκυλι μου πιο κοντα μου. Απλα δεν γινεται. Ειναι για λογους υγειας-ασφαλειας-καθαριοτητας-χρονου-αγχους... οχι λογω ελλειψης αγαπης. Ισως οι περισσοτεροι δεν εχετε παιδια. Ή εχετε ενα. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.
Επικαλειστε τη φυση του σκυλου μονο οπου θελετε. Για τα υπολοιπα ειναι εξανθρωποποιημενος.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εχουμε κανει εξετασεις και ολα ειναι καλα. Καθε Οκτωβρη κανουμε και για Καλαζαρ.
BiggBilly δεν μπορεις να εχεις εμπιστοσυνη στο σκυλο σου οταν ειναι με τα παιδια σου. Πρεπει να εισαι παρων και να επιτηρεις. Αν δεν το κανεις εισαι το λιγοτερο αφελης. Τα παιδια μου ειναι πολυ μικρα. Το σκυλι μας δεν θυμωνει ποτε με τα παιχνιδια των παιδιων αλλα και παλι δεν τα αφηνω μονα. Δεν διαφωνω σε ολα οσα λετε, θα ηθελα πολυ να εχω το σκυλι μου πιο κοντα μου. Απλα δεν γινεται. Ειναι για λογους υγειας-ασφαλειας-καθαριοτητας-χρονου-αγχους... οχι λογω ελλειψης αγαπης. Ισως οι περισσοτεροι δεν εχετε παιδια. Ή εχετε ενα. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.
Επικαλειστε τη φυση του σκυλου μονο οπου θελετε. Για τα υπολοιπα ειναι εξανθρωποποιημενος.
Μήπως κι εσύ επικαλείσαι την φύση του σκύλου στα ζητήματα που δυσκολεύεσαι, αδυνατείς λόγω συνθηκών να πράξεις διαφορετικά;

Εγώ δεν έχω παιδια, αλλά μεγάλωσα εγώ σαν παιδί με σκυλιά.....λες γι αυτο να βγήκα έτσι;:p

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
BiggBilly δεν μπορεις να εχεις εμπιστοσυνη στο σκυλο σου οταν ειναι με τα παιδια σου. Πρεπει να εισαι παρων και να επιτηρεις. Αν δεν το κανεις εισαι το λιγοτερο αφελης. Τα παιδια μου ειναι πολυ μικρα.
Χμ, είμαι της άποψης πως τα σκυλιά είναι πιο έμπιστα απο τους ανθρώπους. Όπως είπε ο Rotweiler ο καθένας κάνει ότι νομίζει σωστό, δεν μπορώ να σου αλλάξω την γνώμη με την βία...
Ενημερώτικά έχω ένα chowchow τυφλό το οποίο όπως λένε σαν φυλή είναι λίγο περίεργα με τους ανθρώπους. Πριν ένα μήνα μπήκε χωρίς να το ξέρω η 3χρονη κόρη της γειτόνισσας μου στο διαμέρισμα μου. Την βρήκα πάνω απο το σκύλο μου να του τραβάει τα αυτία... μωρέ ένα σαρκοφάγο φυλακα που έχω :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Χμ, είμαι της άποψης πως τα σκυλιά είναι πιο έμπιστα απο τους ανθρώπους. Όπως είπε ο Rotweiler ο καθένας κάνει ότι νομίζει σωστό, δεν μπορώ να σου αλλάξω την γνώμη με την βία...
Ενημερώτικά έχω ένα chowchow τυφλό το οποίο όπως λένε σαν φυλή είναι λίγο περίεργα με τους ανθρώπους. Πριν ένα μήνα μπήκε χωρίς να το ξέρω η 3χρονη κόρη της γειτόνισσας μου στο διαμέρισμα μου. Την βρήκα πάνω απο το σκύλο μου να του τραβάει τα αυτία... μωρέ ένα σαρκοφάγο φυλακα που έχω :)
Αυτό δεν μπορούμε ποτέ να το θεωρήσουμε δεδομένο!
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ζώα και φέρονται από τα ένστικτά τους!
Στο συμβάν που περιγράφεις ο σκύλος σου δεν αντέδρασε, σε κάποιο άλλο μπορεί όμως!

strouli

Member
25 Ιουλίου 2010
12
0
Μήπως κι εσύ επικαλείσαι την φύση του σκύλου στα ζητήματα που δυσκολεύεσαι, αδυνατείς λόγω συνθηκών να πράξεις διαφορετικά;

Οπωσδηποτε! Το εχω προαναφερει, αν εμενα μονη μου, ΣΙΓΟΥΡΑ θα εβαζα το σκυλι μου μεσα στο σπιτι μου! Ωστοσο επιμενω οτι δεν ειμαι σιγουρη οτι αυτο ειναι το ιδανικο γι'αυτα! Τουλαχιστον για τις ωρες που εγω λειπω απο το σπιτι, ο κηπος μου ειναι ο παραδεισος του. Ισως να ηταν και ο παραδεισος των δικων σας σκυλιων...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Στο έχω γράψει και σε παλαιότερα post σε αυτό το θέμα!
ΆΛλο το να περνάει τις ώρες τις μοναξιάς του στον κήπο, κι άλλο να μην έχει καμία προσβαση στο σπίτι!
Στο πρώτο συμφωνώ κι έτσι έπραττα και πράττω με τα σκυλιά μου!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Τουλαχιστον για τις ωρες που εγω λειπω απο το σπιτι, ο κηπος μου ειναι ο παραδεισος του. Ισως να ηταν και ο παραδεισος των δικων σας σκυλιων...
Καλα,δεν το συζητω.Οποτε παμε στο πατρικο μου που εχει κηπο κι εμεις καθομαστε μεσα, αυτος θελει να ειναι μονιμα εξω.Μπαινει μεσα να μας τσεκαρει και ξαναβγαινει.Τον βλεπεις,ειναι ευτυχισμενος...Να σημειωσω οτι εχει καθημερινα επαφη με χωμα,δεντρα,κτλ δεν ειναι στερημενο.Κι ομως καθε φορα τρελαινεται!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αγαπητή strouli...καλωσήρθες καταρχήν..
Και εγώ ζω με 3 σκυλιά..(βασικά με 2,5 σκυλιά)...τέλος πάντων...τα αγόρια μου ζούνε σε μία μονοκατοικία με 1/2 στρέμμα κήπο...και μία μπαλκονόπορτα μόνιμα ανοιχτή για να μπαινοβγάινουν όποτε θέλουν...
Το βράδυ, δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθούν έξω...για την ασφάλειά τους περισσότερο.
Είναι επιλογή δικιά μου να αντέχω τις τρίχες...και το χώμα..να καθαρίζω λίγο παραπάνω από το κανονικό...η να "κάνω τα στραβά μάτια" καμιά φορά σε βρωμιές...προκειμένου να τους έχω στη ζωή μου και να ξέρω ότι είναι ευτυχισμένοι...
Δεν έχω παιδιά...αλλά σαν παιδί μεγάλωσα από 2 μηνών με σκυλιά μέσα στη κούνια μου...και χαίρομαι πολύ για τη μαμά που είχα...οπότε αν είχα παιδιά θα τα μεγάλωνα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο...
Είναι επιλογή του καθενός μας...πως θα μεγαλώσει το σκυλί του η το παιδί του...
Για το θέμα του ΄σκύλου/κήπου...κάπου διάβασα πρόσφατα τα εξής :
" Φανταστείτε ένα σκύλο ο οποίος ζει συνέχεια σε ένα κήπο, (ακόμα και αν είναι ο "ονειρεμένος" καταπράσινος κήπος),...στα 2 χρόνια ζωής του έχει μυρίσει τα ίδια σημεία περίπου 6.000.000 φορές , έχει περπατήσει τη περίμετρο του κήπου άλλες τόσες. Είναι μόνος του όλη μέρα, χωρίς να έχει την επιλογή να πάει πουθενά...εκτός από το να μείνει στον ίδιο κήπο, ξανά και ξανά και ξανά...χωρίς να βλέπει ανθρώπους γύρω του, εκτός από τα 20 λεπτά την ημέρα που θα τον ταίσουν..." Με ποια λογική αυτός ο σκύλος είναι ευτυχισμένος?
Επίσης, να σου πω ότι το καλοκαίρι τα παιδιά σου παίζουν μαζί του πόσο? Δύο, τρεις ώρες την ημέρα? Και το βράδυ τώρα που ο καιρός είναι καλός...οκ...κάθεστε έξω..τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου τι γίνεται? Το χειμώνα που κάνει κρύο...που τα παιδιά λείπουν στο σχολείο...που εσείς δεν κάθεστε έξω τι γίνεται?

strouli

Member
25 Ιουλίου 2010
12
0
Κατερινα εχεις δικιο. Παρολο που το οικοπεδο μας θελει πολλη δουλεια, και ολο και καποιος ειναι εξω, σιγουρα δεν ειναι οπως το καλοκαιρι. Πολλα απο αυτα που ειπατε δεν τα ειχα σκεφτει. Γενικα εχουμε συμπνοια αποψεων εκτος απο καποια που θεωρω υπερβολες. Οταν δεν ειχα παιδια, ημουν ολη μερα με τα σκυλια μου. Καμια φοραω γελαω οταν σκεφτομαι οτι καποτε αγοραζα το "σκυλια μας κι εμεις" και μετα "το παιδι μου κι εγω"!
Επισης οταν ειχα 2 σκυλια, νομιζω οτι ηταν καλυτερα γι'αυτα. Ολη μερα τα ακουγα να παιζουν. Ο Μικυς νιωθει μοναξια και το βλεπω. Ευχομαι να προσπαθησουμε ολη η οικογενεια να το αλλαξουμε. Ακομα ομως και σε φορουμ για παιδια δεν υπαρχει τοση αυστηροτητα και "επιθεση" οταν μια μαμα πει οτι δεν βλεπω πολυ τα παιδια μου λογω δουλειας, ή τα παιδια μου βλεπουν πιο πολυ τηλεοραση απ'οτι πρεπει ή δεν θηλασα τα παιδια μου γιατι με το αγελαδινο κοιμαται πιο πολυ και πολλα αλλα παραδειγματα. Δεν ηξερα οτι υπαρχει πρωτοκολλο ζωοφιλιας. Στο κατω κατω ειναι ενας διαδικτυακος χωρος οπου η αληθεια ειναι πολυ ευκολο να αποκρυβεται και αν σας αποκαλυπτοταν για πολλους απο τους συμφορουμιτες σας, θα σας εξεπληττε. Λιγη κατανοηση και ενσυναισθηση θα βοηθουσε πολυ αυτο το φορουμ. Το να κρινεις ειναι ευκολο. Το να μπεις στη θεση του αλλου ομως εξαιρετικα δυσκολο. Εγω και ο αντρας μου δινουμε εναν αγωνα και για τα παιδια μας, και για την επιχειρηση μας αλλα και για το σκυλι μας αν σκεφτειτε οτι οι δικοι του μενουν μαζι μας κι εχουμε γκρινια:αχ αυτο το σκυλι παλι τα εκανε στο γκαζον, παλι χαλασε τις ντοματες, παλι χαλασε τα μπεκακια του ποτισματος, τα παιδια τον χαιδευουν απαππαπα!, θα φερετε κουταβι???, αυτο σκυλι ειναι επικινδυνο!, ΔΕΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ!!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αυτό που έκανε πολλούς να μείνουμε σε αυτό το forum,κι άλλους, ίσως και περισσότερους να έρθουν και να φύγουν, είναι ότι δεν είναι ο σκοπός του να νιώσει τον άλλον, να τον αφήσει να ακουμπήσει στον ώμο μας και να του πούμε δεν πειράζει μωρέ....αφού υπάρχουν και χειρότερα....

Ο στόχος, αυτού του forum είναι να λέει τα πράγματα όπως είναι...ίσως σκληρά, ίσως απότομα, αλλά όπως έχουν....

Αν κάποιος μας λέει ψέμματα....κακό του κεφαλιού του, εμένα δεν μου κάνει διαφορά.....σε εκείνον κάνει.....

Όσο για τα forum για παιδιά που ανέφερες, αν ισχύουν τα παραδείγματα που παρέθεσες, εγώ θα είχα αποχωρήσει εδώ και καιρό....αλλά ο καθένας μας είναι διαφορετικός κι έχεις διαφορετικές απαιτήσεις!

Last edited:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Strouli, αν σε καθε φορουμ μιλουσαμε με κατανοηση και χαλαρωναμε τοτε και οι ιδιοκτητες σκυλων και οι γονεις θα εκαναν χειροτερη δουλεια.

Ως δασκαλα,αν εμπαινα στο φορουμ που λες και διαβαζα περι παιδαγωγησης,θα τα ακουγατε για τα καλα.Γιατι εχω βαρεθει να ακουω οτι οι γονεις δουλευουν πολυ και δεν προλαβαινουν να διαβασουν τα παιδια και δεν ξερουν σε πιο κεφαλαιο ειμαστε και στο γυμνασιο μενουν στις ιδιες ταξεις,δεν προλαβαινουν να ακουσουν τα προβληματα τους και εχουν γινει ατιθασα,αγενη,μπλεκουν σε ασχημες παρεες και με ψυχολογικα προβληματα,δεν προλαβαινουν να τους ετοιμασουν ενα καλο σνακ και οχι να ερχονται με γαριδακια σχολειο,κτλΕχω βαρεθει δικαιολογιες που αφορουν τα ΠΑΙΔΙΑ τους!Αν ηξερες τι βλεπαμε εμεις οι δασκαλοι για αυτα που δεν προλαβαινετε εσεις!Και μας καλειτε μετα να μαζευουμε τα ασυμαζευτα!

Οταν πρωτομπηκα στο φορουμ,δεν φανταζεσαι το κραξιμο που εφαγα που πηρα σκυλο απο πετ σοπ.Πλεον κραζω κι εγω,οχι γιατι ξεχασα,αλλα επειδη επαληθευτηκαν ολα οσα μου ειπαν και ακομα χειροτερα.Προσπαθω με το καλο και με επιχειρηματα στην αρχη,να πεισω τους καινουριους για το σωστο και το καλο.Αλλα πρεπει και αυτοι να ανοιγουν ματια και αυτια και να δεχονται τα λαθη.

Vampire

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2010
47
0
Κερκυρα
Ειναι σκυλια κ σκυλια...Εμενα το κουταβι μου προτιμαει να καθεται εξω παρα μεσα εκτος απο το πρωι που πινω τον καφε μου κ το απογευματακι καμια ωρα πριν παμε για παιχνιδι κ τα σχετικα!Πιστευω λοιπον οτι ειναι αναλογα το σκυλο κ σαφως υπαρχουν ενα σορο κυνδινοι εξω αλλα αλλοι τοσοι υπαρχουν κ μεσα!μεσα μπορει να γλυτωσει τη φολα( αν κ δεν ειναι απολυτο γιατι αν ο κλεφτης αποφασισει να μπει μεσα δε θα τον εμποδισει το οτι ειναι μεσα το σκυλι να του τη ριξει) αλλα μπορει να μασισει κατι κ να του κατσει στο λαιμο ας πουμε...Γενικα οπως ειπαν κ πιο πανω καλο ειναι κ μεσα κ εξω αλλα ειναι αναλογα το σκυλι! Ποσο μαλλον για μια πολυμελη οικογενεια με πολλες υποχρεωσεις.Φανταζομαι ομως πως οταν οι απαιτησεις των παιδιων για προσοχη κ τα σχετικα μειωθουν θα εχει κ το σκυλακι λιγη προσοχη παραπανω απο οτι τωρα!

Καλως ηρθατε!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Οι περισσοτεροι εδω στο forum ενδιαφερόμαστε πρώτα για τα σκυλία και μετά για τους ανθρώπους. Για αυτό και λέγεται dog forum
Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι όταν είναι δυστυχισμένοι με τις συνθήκες Ζωής τους,έχουν το τρόπο και την επιλογή να το αλλάξουν,να ξεφύγουν η τέλος πάντων να αντιδράσουν
Ο σκύλος δεν μπορεί να κάνει τίποτα από τα παραπάνω,δεν μπορεί να μιλήσει,δεν μπορεί να σηκωθεί και να φύγει
Κάποιος πρέπει να τους υπερασπιστεί και να προσπαθήσει για αυτούς
Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σε αυτό το forum