Καλησπερα!

strouli

Member
25 Ιουλίου 2010
12
0
Οι περισσοτεροι εδω στο forum ενδιαφερόμαστε πρώτα για τα σκυλία και μετά για τους ανθρώπους. Για αυτό και λέγεται dog forum
Δεν λεγεται dogforum επειδη ενδιαφερεστε πρωτα για τα σκυλια! Λεγεται ετσι γιατι το θεμα συζητησης ειναι αυτο!
Οταν καποιος μπει σε αυτο το φορουμ, το πιο πιθανον ειναι οτι ενδιαφερεται για τα σκυλια και θελει να μαθει κι αλλα! Ενδεχομενως να κανει πολλα λαθη. Εαν γινετε εσεις αυστηροι και "μαλωσετε" με το καλημερα σας, ειναι πολυ πιθανον αυτος να μην ξαναμπει στο φορουμ σας και να συνεχισει να κανει τα ιδια λαθη. Εαν τον καλωσορισετε και γινετε φιλοι του, μαλλον εχετε αλλον εναν φιλοζωο στην παρεα σας, που δεν θα ξαναπαρει σκυλακι απο καταστημα, που δεν θα ξαναβασεσει το σκυλο του, που δεν θα τον εχει δεμενο ολη μερα στην αυλη. Εαν λοιπον ενημερωνετε χωρις να κρινετε θα εχετε πετυχει το να βοηθησετε τα σκυλακια που τοσο αγαπατε. Το λεω καθαρα συμβουλευτικα εφοσον η συμμετοχη σας σε αυτο εδω το φορουμ δεν ειναι μονο για να λετε ο ενας στον αλλον "α τι κουκλι ειναι αυτο!" αλλα θελετε να προωθησετε την κυνοφιλια και να βοηθησετε ανθρωπους να γινουν σωστοι ιδιοκτητες. Ναι, ενας ανθρωπος εχει τη δυνατοτητα να κανει επιλογες για να ειναι ευτυχισμενος (λεμε τωρα), ενα σκυλι δεν εχει, αλλα επειδη μεσολαβει πρωτα ανθρωπος για να το βοηθησεις, δεν μπορεις να τον παραβλεψεις οσο και να θες.
Αγαπητη skylako θα πρεπει να σκεφτεις λιγο παραπανω για το θεμα των γονιων-παιδιων. Δεν αφορα αυτο εδω το φορουμ η συζητηση αυτη, γι'αυτο δεν θα τη συνεχισω αλλα το λιγοτερο που εχω εγω να πω για την αποψη σου ειναι οτι ειναι επιφανειακη και επιπολαιη.
Λυπαμαι αν κανω συνεχως παραλληλισμους με παιδια κτλ αλλα αυτο βοηθαει εμενα να εκφραστω καλυτερα. Η ευγενεια και η πολιτισμενη συζητηση δεν ειναι χαιδεμα αυτιων. Το να λεει καποιος οτι θα παρω ενα σκυλακι απο "εκει" και ως απαντηση να παιρνει το θα παθω εγκεφαλικο, ειναι ελλειψη παιδειας και ανικανοτητα επικοινωνιας. Το να "κραζετε" καποιον για τις λαθος επιλογες του ξαναλεω δεν βοηθαει το ζωοφιλικο σκοπο σας. Πολλοι απο εσας ειστε φανατισμενοι, κι αυτο ενισχυεται φυσικα και απο το μεσο το οποιο χρησιμοποιουμε. Κι επειδη εγω εδω μπηκα με σκοπο να μιλησω για το σκυλι μου και να μαθω πιο πολλα γι'αυτα, ειδα οτι το κλιμα δεν μου ταιριαζει οποτε δεν θα συμμετεχω στις συζητησεις σας.
foibo εσυ θα εφευγες απο το φορουμ που σου ανεφερα, αλλα δεν θα εβλεπες ποσο μεγαλη βελτιωση σημειωνουν οι γονεις που δεν ειναι ενημερωμενοι πανω σε συγκεκριμενα θεματα. Εσυ ως απαιτητικος και μη υπομονετικος θα αποχωρουσες και δεν θα βελτιωνοσουν. Εγω ομως συζητωντας για τα λαθη μου, γινομαι καλυτερη. Οταν υπαρχουν ανθρωποι που σε ακουν, ειναι μονοδρομος να γινεις καλυτερος. Σε πληροφορω πως πριν απο 7 χρονια που εγινα μελος στο συγκεκριμενο φορουμ, οι κοπελες που θηλαζαν τα μωρα τους πανω απο 6 μηνες ηταν 2 και τις βλεπαμε σαν εξωγηινους. Υπηρχαν καποιοι που ειχαν την υπομονη και τη σοφια να μας ενημερωσουν και να ανεχτουν τις οποιες κατηγοριες μας. Σε πληροφορω οτι οι κοπελες που θηλαζουν τωρα τα μωρα τους πανω απο χρονο ειναι δεκαδες. Εσυ θα ειχες φυγει, γιατι δεν σου ταιριαζει. Στην πολη μου δεν υπαρχει συμβουλος θηλασμου και ο Συνδεσμος Ελλαδος δινει το τηλεφωνο μου για συμβουλες. Αν ελεγα το πρωτο που σκεφτομουν (η μαια σου ειναι ηλιθια, ο γιατρος σου τα παιρνει απο τις φαρμακευτικες, ο αντρας μου δεν σε υποστηριζει, διωξε την πεθερα σου) η κοπελες δεν θα επικοινωνουσαν παλι μαζι μου, δεν θα ενημερωνονταν και τελικα δεν θα θηλαζαν τα μωρα τους. Οταν πεις ομως "τα εχω περασει, σε καταλαβαινω, ακου και αυτο, ο παγκοσμιος οργανισμος υγειας δεν συμφωνει με το γιατρο σου...κτλ) φερνεις κοντα σου τον αλλον και σε ακουει.
Λυπαμαι αν μιλησα περισσοτερο για παιδια και λιγοτερο για σκυλια. :)Τις λιγες μερες που σας διαβασα εμαθα πολλα. Αποφασισα να μην παρω αλλο σκυλακι και σιγουρα να μην παρω σκυλακι απο pet shop! Δεν υποψιαζομουν οτι υπαρχει τετοιο κυκλωμα! Θα συνεχισω να σας διαβαζω σιωπηλα και να ενημερωνομαι για τα σκυλακια που τοσο αγαπω.
Γεια χαρα!;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Εγώ θα σου προτείνω να μείνεις και να συμμετέχεις και ενεργά. Και αν θέλεις, να βάλουμε και ένα στοίχημα, για το πόσο καιρό θα καταφέρεις να μην εκπέμπεις έλλειψη παιδείας και ανικανότητα επικοινωνίας. Και για πόσο καιρό θα δείξεις υπομονή στα καλωσορίσματά σου. Συνεχίζεις να κάνεις ατυχής συγκρίσεις. Οι μητέρες που συζητάνε για τα μωρά τους, θέλω να πιστεύω ότι βρίσκονται σε άλλο μήκος κύματος από πάμπολα νέα μέλη εδώ. Φαντάζομαι οτι οι συζητήσεις που κάνετε εκεί δεν διέπονται συνήθως από καφρίλα. Οπότε μπορείς να τις χειριστείς καλύτερα. Και πόσο μάλλον από το τηλέφωνο, σε σχέση με την οθόνη του η/υ.
Εμείς παρόλα αυτά, οι ανυπόμονοι, ανεκπαίδευτοι και μάλλον ψιλοκαθυστερημένοι, είμαστε ακόμη εδώ και ακόμη και με αυτούς τους απαράδεκτους τρόπους μας, καταφέραμε τελικά να ενημερώσουμε ακόμη κι εσένα, για πράγματα που δεν ήξερες.
Εγώ είμαι περήφανη για μας.
Α, και είμαι ακόμη στο φόρουμ, γιατί ενδιαφέρομαι πρώτα και μόνο για σκυλιά :)

strouli

Member
25 Ιουλίου 2010
12
0
Μα ποιος ο λογος να μπει καποιος εδω αν οχι γιατι αγαπαει τα σκυλια? Εστω και με λαθος τροπο!
Καταφερατε να με ενημερωσετε γιατι εκανα υπομονη κι εκατσα! Η συμπεριφορα πολλων με εδιωχνε. Οπως και να εχει σας ευχαριστω! Φοβαμαι πως ενας ακομα λογος που δεν μπορω να συμμετεχω ειναι γιατι δεν πληρω τις προυποθεσεις ζωοφιλιας οπως εσεις τους θετετε. Το σκυλι μου εξακολουθει να μενει εξω απο το σπιτι. Τουλαχιστον οσο τα παιδια μου ειναι μικρα, και εξακολουθω να ειμαι με τον αντρα μου.:)
Μα φυσικα σε αυτο το φορουμ μπαινεις γιατι προτεραιοτητα ειναι τα σκυλια. Σε φορουμ για πινεζες θα ηταν αυτο το θεμα μας.
Εννοεις οτι γενικα στη ζωη σου πανω απο ολα ειναι τα σκυλια? Εγω παντως μπηκα γιατι αγαπω και τα σκυλια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Μα ποιος ο λογος να μπει καποιος εδω αν οχι γιατι αγαπαει τα σκυλια? Εστω και με λαθος τροπο!

Κάτσε λίγο καιρό ακόμη να δεις πόσοι και πόσο λάθος τρόποι υπάρχουν... ;)

Καταφερατε να με ενημερωσετε γιατι εκανα υπομονη κι εκατσα!

Θέλω να πιστεύω προς ώφελός σου και ότι βγήκες κερδισμένη. Οποιος δεν δείχνει την ίδια υπομονή και ανοιχτομυαλιά, πρόβλημά του (όσον αφορά εμένα).
Κάτσε λίγο καιρό ακόμη (το έκανα ατάκα, ξέρω...) να δεις πόση υπομονή κάνουν πολλοί εδώ μέσα...

Η συμπεριφορα πολλων με εδιωχνε. Οπως και να εχει σας ευχαριστω! Φοβαμαι πως ενας ακομα λογος που δεν μπορω να συμμετεχω ειναι γιατι δεν πληρω τις προυποθεσεις ζωοφιλιας οπως εσεις τους θετετε. Το σκυλι μου εξακολουθει να μενει εξω απο το σπιτι. Τουλαχιστον οσο τα παιδια μου ειναι μικρα, και εξακολουθω να ειμαι με τον αντρα μου.:)
Μα φυσικα σε αυτο το φορουμ μπαινεις γιατι προτεραιοτητα ειναι τα σκυλια. Σε φορουμ για πινεζες θα ηταν αυτο το θεμα μας.
Εννοεις οτι γενικα στη ζωη σου πανω απο ολα ειναι τα σκυλια? Εγω παντως μπηκα γιατι αγαπω και τα σκυλια.
Ναι. Αυτή τη στιγμή στην ζωή μου πάνω απ' όλα είναι τα σκυλιά μου. Δεν εννοείς ότι θα πρέπει να απολογηθώ γι' αυτό ή να είμαι δαχτυλοδειχτούμενη ε;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δυστυχώς ή ευτυχώς, μάλλον ευτυχώς γιατί αλλιώς θα ήταν απίστευτα βαρετή η κοινωνία μας, είμαστε όλοι διαφορετικοί άνθρωποι!

Εγώ ας πούμε δεν με απασχολεί πως θα μου το πει κάποιος, αρκεί αυτό που θα μου πει να είναι αλήθεια, γιατί ετσι θεωρώ ότι μπορώ να βελτιωθώ, κι όχι αυτόν που θα με ακούσει, δεν ψάχνω ούτε για νέους φίλους ούτε για συμπαραστάτες....
Εσύ, τουλάχιστον από όσα μας έχεις περιγράψει, ψάχνεις αυτόν που θα σου μιλήσει ευγενικά και θα σε ακούσει ακόμη κι αν αυτό που έχει να σου πει δεν είναι απόλυτα σωστό, γιατί έτσι θεωρείς ότι μπορείς να βελτιωθείς!

Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ελεύθερα τις επιλογές του!Να συμμετέχει όπου θέλει και να απέχει από όπου θέλει!

Όμως, έχεις έρθει σε ένα forum Χ θεματολογίας κι από τα 11 post που έχεις κάνει παραπάνω από τα μισά δεν αφορούν στην θεματολογία του forum, αλλά στον τρόπο γραφής των μελών του, κατηγορώντας μας κι οριακά προσβάλλοντας κάποια από αυτά τα μέλη.....
Οφείλω λοιπόν, να ομολογήσω ότι στα μάτια μου η στάση σου δεν είναι κι αυτό που θα έλεγε κανείς η ευγενικότερη δυνατή, αν και γι αυτό μας κατηγορείς....

strouli

Member
25 Ιουλίου 2010
12
0
Ναι. Αυτή τη στιγμή στην ζωή μου πάνω απ' όλα είναι τα σκυλιά μου. Δεν εννοείς ότι θα πρέπει να απολογηθώ γι' αυτό ή να είμαι δαχτυλοδειχτούμενη ε;
Οχι βεβαια! Απλα δεν καταλαβα αν πανω απο ολα ειναι τα σκυλια σου ή γενικα ολα τα σκυλια. Αν εχεις αφιερωθει δηλαδη στο να βοηθας τα σκυλια επαγγελματικα ή ερασιτεχνικα. Οπως και να το κανεις καλα κανεις! Θα θυσιαζα πολλα για να εχω αλλη μια μερα με το πρωτο μου σκυλι... το σκεφτομαι καθε μερα και ποναει το ιδιο. Ισως μονο εδω το λεω και δεν με βριζουν!

Φοιβο, στα πλαισια της αντιπαραθεσης πολλα μπορει να πουμε. Μιλησα με παραδειγματα και ειπα καποια πραγματα εντελως φιλικα και συμβουλευτικα. Η αγαπη σας για τα σκυλια ξεφευγει απο τα πλαισια του σπιτιου σας και αυτο ειναι καλο. Κανετε τον κοπο και ενημερωνετε τον κοσμο εστω και μεσα απο αυτο το φορουμ. Αυτο ειναι εθελοντισμος και ειναι θαυμαστο εργο. Φυσικα και εχεις τον τροπο σου, απλα σου λεω οτι ισως υπαρχει και καλυτερος τροπος για να βοηθησεις καποιον εστω κι αυτο ειναι ενα σκυλι. Προφανως δεν ειναι αυτος ο σκοπος σου. Και παλιι δεν καταλαβες...δεν ψαχνω αυτον που να μιλαει ευγενικα. Ειπα οτι με αυτον τον τροπο παραγεται καλυτερο εργο! Βελτιωνομαι οχι με την καφριλα που ειπε και η αγαπητη mareco αλλα με τη σωστη ενημερωση, παραθεση πηγων, επιχειρηματολογια.

Ναι, ξεφυγα απο τη θεματολογια του φορουμ. Συγγνωμη

nelly

Member
3 Αυγούστου 2010
6
0
Athens
strouli,
είμαι πολύ νέα στο forum και επίσης μαμά.
Μου έκανε εντύπωση το θέμα σου και όλη η συζήτηση που έχει γίνει. Θα ήθελα να σου πω πως τα βλέπω εγώ χωρίς καμία πρόθεση να σε προσβάλω.

Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν 2 παιδιά, ένα τετράποδο και ένα δίποδο.
Φυσικά και τα δύο παιδιά μου κοιμούνται μέσα στο σπίτι, αν και ενώ το τετράποδο πλέον κοιμάται στο δικό του κρεβάτι, το δίποδο δεν έχει μάθει ακόμη!
Έχω να σου πω ότι τουλάχιστον κατά την γνώμη μου θέμα υγιεινής δεν τίθεται, και αυτό εφαρμόζω και εγώ στο σπίτι μου. Οι τρίχες της nellys πρέπει να ήταν το πρώτο πράγμα που έφαγε το παιδί μου εκτός από γάλα ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ - και συμφωνούν με αυτό παιδίατρος και κτηνίατρος
Επίσης, θέμα ασφάλειας τίθεται εξίσου για παιδιά και σκυλιά αν και πιο πιθανό είναι να κακοποιήσει το παιδί το σκυλί παρά το αντίθετο!
Ειδικά ένα κουτάβι στα χέρια ενός δίχρονου και ενός πεντάχρονου είναι κατά την γνώμη μου εγκληματικό.

Από εκεί και πέρα, θα συμφωνήσω ότι στο συγκεκριμένο φόρουμ υπάρχει μια συγκεκριμένη θεματολογία. Αφορά την αγάπη μας για τα σκυλιά μας και όχι την χρησιμοποίησή τους ως παιχνίδια για τα παιδιά μας ή ως φύλακες για τους κλέφτες (προσωπικά ανατριχιάζω στην ιδέα ότι αν κάποιος μπει στο σπίτι μπορεί να κάνει κακό στην nelly - αν μπορούσα θα την "έκρυβα" για να μην την πειράξουν και ας πάρουν όλο το σπίτι - όπως ακριβώς νιώθω και για την κόρη μου και για τον άντρα μου και για μένα!) Αυτά που σε προβληματίζουν θα μπορούσες να τα γράψεις σε ένα άλλο forum και να πάρεις πραγματικά τις απαντήσεις που θέλεις.

Όπως θα πρέπει να έχεις προσέξει και από το forum για γονείς, σε κάθε forum συναντάς πολλές διαφορετικές απόψεις και πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους με κάποια κοινά ενδιαφέροντα και πολλές διαφορές. Το κοινό εδώ είναι η αγάπη για τα σκυλιά. Ακόμη και αν δεν συμφωνείς με κάποιες απόψεις, είναι χρήσιμο και ενδιαφέρον να δεις και την άλλη όψη.
Αν δημοσίευες το ίδιο post στο forum για γονείς και σου έλεγαν όλοι
"Μα γιατί δεν βάζεις μέσα το σκυλί???"
"Μην πάρεις κουτάβι αν δεν είναι ικανά-ώριμα τα παιδιά σου να το φροντίσουν"
θα είχες την ίδια αντίδραση?

Ελπίζω να έγινα κατανοητή....
αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν υπάρχει μόνο μια πλευρά του νομίσματος