Δεν λεγεται dogforum επειδη ενδιαφερεστε πρωτα για τα σκυλια! Λεγεται ετσι γιατι το θεμα συζητησης ειναι αυτο!Οι περισσοτεροι εδω στο forum ενδιαφερόμαστε πρώτα για τα σκυλία και μετά για τους ανθρώπους. Για αυτό και λέγεται dog forum
Οταν καποιος μπει σε αυτο το φορουμ, το πιο πιθανον ειναι οτι ενδιαφερεται για τα σκυλια και θελει να μαθει κι αλλα! Ενδεχομενως να κανει πολλα λαθη. Εαν γινετε εσεις αυστηροι και "μαλωσετε" με το καλημερα σας, ειναι πολυ πιθανον αυτος να μην ξαναμπει στο φορουμ σας και να συνεχισει να κανει τα ιδια λαθη. Εαν τον καλωσορισετε και γινετε φιλοι του, μαλλον εχετε αλλον εναν φιλοζωο στην παρεα σας, που δεν θα ξαναπαρει σκυλακι απο καταστημα, που δεν θα ξαναβασεσει το σκυλο του, που δεν θα τον εχει δεμενο ολη μερα στην αυλη. Εαν λοιπον ενημερωνετε χωρις να κρινετε θα εχετε πετυχει το να βοηθησετε τα σκυλακια που τοσο αγαπατε. Το λεω καθαρα συμβουλευτικα εφοσον η συμμετοχη σας σε αυτο εδω το φορουμ δεν ειναι μονο για να λετε ο ενας στον αλλον "α τι κουκλι ειναι αυτο!" αλλα θελετε να προωθησετε την κυνοφιλια και να βοηθησετε ανθρωπους να γινουν σωστοι ιδιοκτητες. Ναι, ενας ανθρωπος εχει τη δυνατοτητα να κανει επιλογες για να ειναι ευτυχισμενος (λεμε τωρα), ενα σκυλι δεν εχει, αλλα επειδη μεσολαβει πρωτα ανθρωπος για να το βοηθησεις, δεν μπορεις να τον παραβλεψεις οσο και να θες.
Αγαπητη skylako θα πρεπει να σκεφτεις λιγο παραπανω για το θεμα των γονιων-παιδιων. Δεν αφορα αυτο εδω το φορουμ η συζητηση αυτη, γι'αυτο δεν θα τη συνεχισω αλλα το λιγοτερο που εχω εγω να πω για την αποψη σου ειναι οτι ειναι επιφανειακη και επιπολαιη.
Λυπαμαι αν κανω συνεχως παραλληλισμους με παιδια κτλ αλλα αυτο βοηθαει εμενα να εκφραστω καλυτερα. Η ευγενεια και η πολιτισμενη συζητηση δεν ειναι χαιδεμα αυτιων. Το να λεει καποιος οτι θα παρω ενα σκυλακι απο "εκει" και ως απαντηση να παιρνει το θα παθω εγκεφαλικο, ειναι ελλειψη παιδειας και ανικανοτητα επικοινωνιας. Το να "κραζετε" καποιον για τις λαθος επιλογες του ξαναλεω δεν βοηθαει το ζωοφιλικο σκοπο σας. Πολλοι απο εσας ειστε φανατισμενοι, κι αυτο ενισχυεται φυσικα και απο το μεσο το οποιο χρησιμοποιουμε. Κι επειδη εγω εδω μπηκα με σκοπο να μιλησω για το σκυλι μου και να μαθω πιο πολλα γι'αυτα, ειδα οτι το κλιμα δεν μου ταιριαζει οποτε δεν θα συμμετεχω στις συζητησεις σας.
foibo εσυ θα εφευγες απο το φορουμ που σου ανεφερα, αλλα δεν θα εβλεπες ποσο μεγαλη βελτιωση σημειωνουν οι γονεις που δεν ειναι ενημερωμενοι πανω σε συγκεκριμενα θεματα. Εσυ ως απαιτητικος και μη υπομονετικος θα αποχωρουσες και δεν θα βελτιωνοσουν. Εγω ομως συζητωντας για τα λαθη μου, γινομαι καλυτερη. Οταν υπαρχουν ανθρωποι που σε ακουν, ειναι μονοδρομος να γινεις καλυτερος. Σε πληροφορω πως πριν απο 7 χρονια που εγινα μελος στο συγκεκριμενο φορουμ, οι κοπελες που θηλαζαν τα μωρα τους πανω απο 6 μηνες ηταν 2 και τις βλεπαμε σαν εξωγηινους. Υπηρχαν καποιοι που ειχαν την υπομονη και τη σοφια να μας ενημερωσουν και να ανεχτουν τις οποιες κατηγοριες μας. Σε πληροφορω οτι οι κοπελες που θηλαζουν τωρα τα μωρα τους πανω απο χρονο ειναι δεκαδες. Εσυ θα ειχες φυγει, γιατι δεν σου ταιριαζει. Στην πολη μου δεν υπαρχει συμβουλος θηλασμου και ο Συνδεσμος Ελλαδος δινει το τηλεφωνο μου για συμβουλες. Αν ελεγα το πρωτο που σκεφτομουν (η μαια σου ειναι ηλιθια, ο γιατρος σου τα παιρνει απο τις φαρμακευτικες, ο αντρας μου δεν σε υποστηριζει, διωξε την πεθερα σου) η κοπελες δεν θα επικοινωνουσαν παλι μαζι μου, δεν θα ενημερωνονταν και τελικα δεν θα θηλαζαν τα μωρα τους. Οταν πεις ομως "τα εχω περασει, σε καταλαβαινω, ακου και αυτο, ο παγκοσμιος οργανισμος υγειας δεν συμφωνει με το γιατρο σου...κτλ) φερνεις κοντα σου τον αλλον και σε ακουει.
Λυπαμαι αν μιλησα περισσοτερο για παιδια και λιγοτερο για σκυλια. Τις λιγες μερες που σας διαβασα εμαθα πολλα. Αποφασισα να μην παρω αλλο σκυλακι και σιγουρα να μην παρω σκυλακι απο pet shop! Δεν υποψιαζομουν οτι υπαρχει τετοιο κυκλωμα! Θα συνεχισω να σας διαβαζω σιωπηλα και να ενημερωνομαι για τα σκυλακια που τοσο αγαπω.
Γεια χαρα!