Καλησπερα!

strouli

Member
25 Ιουλίου 2010
12
0
Γεια σας! Ειμαι η Χρυσα. Εχω τρια παιδακια και ενα ροτβαιλερ το Μικυ! Εκτος απο τη συμμετοχη μου σε φορουμ για μαμαδες και θηλασμους ειπα να γινω μελος και σε φορουμ για σκυλια μιας και τα λατρευω. Οταν γνωρισα τον αντρα μου και μειναμε μαζι ειχε ενα υπεροχο βελγικο τερβιρεν το οποιο χασαμε απο καλαζαρ. Εκτοτε μας εχουν κανει παρεα αδεσποτα κι ενα μποξερ και εδω και 5μιση χρονια εχουμε τον Μικυ μας ο οποιος ειναι πολυ καλος και ηρεμος με τα παιδια μας, καλος φυλακας...ηρεμη δυναμη. Η μικρη μου κορη (2 χρονων) αν μπορουσε θα κοιμοταν αγκαλια στο σπιτακι του.:)
Ειμαι σε σκεψη να παρουμε κι ενα πιο μικρο σκυλακι γιατι ο Μικυς δεν εχει και πολυ ορεξη για παιχνιδια. Τα παιδια τον παρακαλανε αλλα αυτος εχει μονη εννοια να τα προσεχει και οχι να παιζει μαζι τους. Επισης οταν ειμαι κοντα εγω ή ο αντρας μου ουτε που τους δινει σημασια. Ερχεται καθεται διπλα μας και μας κοιταει στα ματια μπας και του παθουμε κατι!;)
Αν εχετε να μου προτεινετε καποια ρατσα ευχαριστως ακουω γνωμες. Να πω οτι εχουμε τεραστιο οικοπεδο, δεν βαζουμε τα σκυλια μας μεσα στο σπιτι, ο Μικυς ειναι φιλικος με αλλα σκυλια, τα παιδια μου ειναι μικρα (το μεγαλυτερο 5μισι). Σε 2-3 χρονια που τα παιδια θα εχουν μεγαλωσει και θα εχουμε πιο πολυ χρονο λογω δουλειας, εχουμε σκοπο να παρουμε παλι βελγικο. Αυτη η ρατσα ειναι μεσα στην καρδια μου...
Αυτα! Ελπιζω να μην σας κουρασα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Χρύσα καλώς ήρθες στο φόρουμ. Να χαίρεσαι την οικογένειά σου. Να είναι πάντα καλά και τα τέσσερα :D παιδιά σου. Λυπάμαι πολύ γιατί φαίνεσαι καλή σκυλομαμά με μεγάλη αγάπη για τα κατά καιρούς 4ποδα μέλη της όμορφης οικογένειάς σου (συγγνώμη που εστιάζω την συζήτηση στα 4ποδα, αλλά σε σκυλοφόρουμ είμαστε :) ), αλλά...κατά κανόνα, είμαστε κατά, στο να μένουν τα σκυλιά έξω από το σπίτι. Δεν θεωρούμε πλεονέκτημα την απέραντη αυλή. Αντιθέτως, πιστεύουμε ότι τα σκυλιά μας επιβάλλεται να ζουν μαζί μας, στο σπίτι μας, για να είναι πιο ισορροπημένη και η σχέση τους μαζί μας. Μας έχουν ανάγκη, να μας μυρίζουν, να μας παρατηρούν, να νοιώθουν πραγματικά μέλη της οικογένειάς μας και όχι όλοι εμείς μαζί και ο "ψωριάρης" χώρια και αποξενωμένος. Είναι μεγάλη η διαφορά στην ψυχολογία τους και κατ' επέκταση στην συμπεριφορά τους. Αν λες ότι είναι τώρα τόσο δεμένο μαζί σας, φαντάσου να έμενε και μέσα στο σπίτι σας. Επίσης, συνήθως αποτρέπουμε οικογένειες με τόσο μικρά παιδιά, για την απόκτηση ενός σκυλιού και δη κουταβιού. Δεν είναι και πολύ καλή ιδέα, ένα ανυπεράσπιστο και εύθραστο μωρό να βρεθεί παιχνίδι στα χέρια άλλων μωρών. Οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές. Λυπάμαι που δεν σου λέω με το καλώς ήρθες και τίποτα πιο αισιόδοξο, αλλά ο ρόλος μας εδώ είναι να προστατεύουμε τα 4ποδα μωρά και ενήλικα, από τυχόν λάθος αποφάσεις μας. Θα σου έλεγα να περιμένεις να μεγαλώσουν πρώτα λίγο τα παιδιά σου και μετά κατόπιν σκέψης και αν ακόμη θέλετε, να αποκτήσετε και άλλο σκυλάκι.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Καλώς ήρθες Χρύσα.

Σίγουρα δεν είναι και καλύτερη επιλογή να μένει ο σκύλος έξω.Πάντως αν είχατε και δεύτερο σκυλάκι θα ήταν καλύτερα από θέμα παρέας γα τον Μίκυ,μιας και δεν θα ήταν τελειως μόνος του όταν εσείς δεν είστε μαζί του.
σκύλος και παιδιά πρέπει να είναι πάντα με επιτήρηση,
όχι με την εννοία πως ο σκύλος θα βρει την ευκαιρία και θα αρπάξει το παιδί,αλλα όπως και να έχει μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα είτε από το παιδί έιτε από τον σκύλο.(φαντασου ενα ζώο 40+ κιλών να παιζει με ένα παιδί 10 κιλών)

να χαιρεσαι τη οικογένεια σου τεράποδη και μη.

strouli

Member
25 Ιουλίου 2010
12
0
Οταν παιζουν εξω με το σκυλι επιβλεπω ΠΑΝΤΑ. Φανταζεσαι να επρεπε να επιβλεπω και μεσα στο σπιτι? Φανταζεσαι να επρεπε να καθαριζω το σπιτι και απο τις τριχες του Μικυ? Τα σκυλια μου τα λατρευω, οποιο εχω χασει το κλαιω ακομα. Το να ειναι εξω στο σπιτι ειναι εκτος απο ανωτερα βια και συνειδητη επιλογη. Ειναι σεβασμος στη φυση του. Η κουζινα μου ή η βεραντα μου ή το κρεβατι μου δεν νομιζω πως ειναι προτιμοτερα απο το σπιτακι του και το χωμα. Εκτος απο παρεα ο σκυλος μου ειναι και εργαλειο. Ειναι φυλακας του σπιτιου μας. Ειναι η μονη μας ασφαλεια. Οσο ζουσε ο Μαης το μποξερακι μας, ηταν οι καλυτεροι φιλοι και παιζανε μερα νυχτα εξω. Θα ηταν καλυτερα δηλαδη για τα σκυλια να τα ειχα κλεισμενα σε ενα μικρο σπιτι ετσι για να λεω οτι ειναι μελος της οικογενειας μου? Δεν μιλαμε για κανις και μαλτεζ. Μιλαμε για ενα τεραστιο σκυλι και τρια μικρα παδια.
Επισης τι γνωμη εχετε για τα μπανια που κανετε τοσο συχνα στα σκυλια σας για ειναι καθαρα μεσα στι σπιτι? Αυτο κανει καλο στην υγεια τους?
Τα ορια της φιλοζωιας-εμμονης-υπερβολης ειναι δυσδιακριτα. Δεν κατηγορω κανεναν. Αν ημουν εργενισσα το πιο πιθανο ειναι οτι θα ημουν ολη μερα αγκαλια με το σκυλι μου. Καποια πραγματα ομως δεν ειναι απολυτα. Πολλοι δεν συμφωνουν που κοιμαμαι με τα παιδια μου, ή που τα θηλαζα πολυ μετα τους εξι μηνες. Σε αναλογα φορουμ για παιδια εχω διαφωνησει ή και συμφωνησει για τετοια θεματα. Οπως και με τα παιδια ετσι και με τα σκυλια μας κανουμε επιλογες και ελπιζουμε οτι ειναι το καλυτερο για εμας και γι'αυτα. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν τα αγαπαμε ή δεν τα σεβομαστε.
Οσο για το κουταβι, δεν ειναι ολα τα παιδια τυραννοι! Ολοι θελουν εκπαιδευση σε μια σχεση! Η κορη μου ηθελε να καβαλαει το Μικυ για να νομιζει οτι ειναι αλογακι. Αν και 2 χρονων εμαθε πολυ καλα οτι αυτο μπορει να ποναει το σκυλακι. Επισης τα σκυλια δεν ειναι μωρα οπως πολλοι νομιζουν. Περα απο τα χαδια τους αρεσουν και τα πιο "αγρια" παιχνιδια. Δειτε μια φορα κουταβι να παιζει με αλλο σκυλι και θα καταλαβετε.
Οποιος διαφωνει φυσικα θα ηθελα να μου το πει. Πως θα γινουμε καλυτεροι αλλωστε? Με διαφωνια και ανοιχτο μυαλο!

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Καταλαβαίνω τη δυσκολία στο να μείνει ο σκύλος μες στο σπίτι,περισσότερη δουλειά,μπελάδες, κτλπ

άλλα μην νομίζεις πως ο σκύλος συμερίζεται αυτή την κατάσταση,
είναι απομονωμενος και το εισπράτει αυτό.απλά το έχει συνηθίσει.

αν δεν με πιστεύεις δοκίμασε να τον έχεις μια βδομάδα μέσα στο σπίτι και μέτα άστου την επίλογη να διαλέξει να θέλει να κοιμάτε μέσα ή έξω.

και αφού τον σκύλο τον έχεις και για φύλακα είναι καλύτερα να είναι μέσα αφου κάνει αποτελεσματικότερη φύλαξη εντός του σπιτιού παρά έξω.
σκέψου πως αν κάποιος θέλει να μπει στο σπίτι με μια φόλα έχει βγάλει off τον σκύλο σε λίγα δευτερόλεπτα,μέσα όμως δεν είναι εκτεθημένος.

strouli

Member
25 Ιουλίου 2010
12
0
αν δεν με πιστεύεις δοκίμασε να τον έχεις μια βδομάδα μέσα στο σπίτι και μέτα άστου την επίλογη να διαλέξει να θέλει να κοιμάτε μέσα ή έξω

Δεν πιστευω οτι αυτο ειναι ορθολογικο. Αν του δινω μπριζολες καθε μερα φυσικα αυτο θα θελει. Το ιδιο και αν κοιμαται στο κρεβατι της κορης μου, το ιδιο και αν παιζει με τα παπουτσια μου. Καλη ιδεα θα ηταν να τον παρω και στο γραφειο μαζι μου. Ειμαι σιγουρη πως οι πελατες μου θα χαιρονταν πολυ!:)
Επισης τα αλογα εχουν τρομερη σχεση με τους ιδιοκτητες τους. Ειναι πανεξυπνα και πολυ ευαισθητα ζωα. Μηπως δεν πρεπει να κοιμουνται στο σταβλο?
Ποιος σας ειπε οτι νιωθει μοναξια οταν ανακαλυπτει τη φυση γυρω του μονο του? Ο σκυλος μας δεν ειναι η ουρα μας! Καποιοι τα εχουν για να βγαλουν τα απωθημενα δεσποτικα τους ενστικτα και αλλοι για να βγαλουν τα μητρικα τους ενστικτα! Και τα δυο κατ'εμε ειναι λαθος.
Ολα τα μελη τα φορουμ εχουν τα σκυλια τους μεσα στο σπιτι? Και για να μην παρεξηγουμαι...δεν το θεωρω λαθος, αλλα βρισκω εξισου λογικο το να εχει καποιος ενα μεγαλο χωρο τον οποιο χαιρεται το σκυλι του! Και ξαναλεω υπαρχουν ρατσες και ρατσες. Δηλαδη εσεις θα ειχατε ενα μαλινουα μεσα στο διαμερισμα? Δεν ειναι εγκλημα???!
Οταν ειχαμε τη Μελινα το Τερβιρεν μας, τη χαζευα να κυνηγαει τα πουλια που πετουσαν απο πανω της, να εξερευνει το χωρο γυρω της, να χοροπηδαει στις λαγκαδιες. Πως θα γυμναζοταν αυτο το τοσο απαιτητικο και ενεργητικο σκυλ?.Με το να ειναι ξαπλωμενη στο σαλονι μου?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Εγώ διαφωνώ σε πολλά πράγματα μαζί σου. Στην φύση του σκύλου, έχουμε παρέμβει αιώνες τώρα. Το φυσικό του περιβάλλον είναι πλέον αυτό που του έχουμε επιβάλλει εμείς να είναι. Ολοι εδώ μπορούμε να φανταστούμε πόση φασίνα χρειάζεται ένα σπίτι με σκυλί μέσα. Δεν είπε κανένας ότι πρέπει να ζει πάνω στο κρεβάτι ή τον καναπέ μας. Η λέξη "εργαλείο" αν δεν είσαι τσοπάνης ή κυνηγός, με ενοχλεί πολύ. Για μένα τα σκυλιά μου είναι η οικογένειά μου. Δεν θέλω να με φυλάνε -υπάρχουν άλλοι τρόποι- θέλω να είναι ασφαλή μαζί μου. Τα περί συχνών μπάνιων, ειναι μια δική σου εικασία. Τα λοιπά περί φιλοζωίας-εμμονής-υπερβολής, δεσποτικών απωθημένων και μητρικών ενσίκτων, δεν τα καταλαβαίνω καθόλου. Επίσης, κάκιστα νομίζεις ότι η χαρά του σκύλου είναι μόνο μια μεγάλη αυλή. Τι θέλεις να υποθέσω; Οτι το ροτβάιλερ δεν βγαίνει τις απαραίτητες βόλτες του; Ενα μαλινουά και ένα τερβίρεν ζουν θαυμάσια μέσα στο διαμέρισμα. Αρκεί να τους παρέχεις την απαραίτητη εκτόνωση. Αν το πηγαίνεις όσες φορές χρειάζεται, να τρέχει στα λαγκάδια όπως λες, τότε μάλιστα. Επίσης, τα "άγρια" όπως λες παιχνίδια, είναι μια φυσιολογική κουταβίσια συμπεριφορά. Τι ήθελες να κάνουν; Να μασουλάνες πιπίλες και να μπουσουλάνε; Και τέλος, αν κατάφερες να κάνεις τα μωρά σου, να σέβονται το σκυλί σου, ειλικρινά το θεωρώ μεγάλη επιτυχία και μπράβο σου. Είσαι η εξαίρεση. Οχι ο κανόνας.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τα σκυλιά είναι ζώα αγελαία!
Αυτό σημαίνει ότι αποζητούν, όλα,άλλα λιγότερο κι άλλα περισσότερο, την αγέλη τους δηλαδή εμάς κι όχι χώρους κι εκτάσεις!
Τα περισσότερα σκυλιά που ζουν απομονωμένα σε εκτάσεις σκάβουν, τρέχουν κυνηγάνε μύγες, πουλιά, τα μηχανάκια,τον κόσμο που περνάει από έξω γιατί πρέπει να βρουν κάτι να κάνουν να γεμίσουν την ώρα τους!
Υποχρέωσή μας λοιπόν είναι με βόλτες, παιχνίδια κι εκπαίδευση να τους προσφέρουμε την απαραίτητή εκτόνωση!
Υπάρχουν αρκετές ράτσες που έχουν διαφορετικές ανάγκες, ανάμεσα τους και η εκτόνωση, κι ο καθένας με βάση κι αυτές πρέπει να επιλέξει τον σκύλο του!
ΑΝ κάποιος δεν έχει όρεξη να τρέχει να ασκεί τον σκύλο του καθημερινά σε μεγάλο βαθμό δεν θα επιλέξει μαλινουά, ενώ αν πάλι θέλει να τρέχει και είναι αθλητικός δεν θα επιλέξει μπουλντόγκ!

Δυστυχώς ή ευτυχώς, αν κι ακούγεται ίσως άσχημο, τα σκυλιά είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα!
Έχουμε επέμβει τόσο πολύ στην εξέλιξή τους που η φύση τους είμαστε εμείς και το περιβάλλον μας!

Το ιδανικότερο, για εμένα, είναι εφόσον υπάρχει κήπος στο σπίτι ο σκύλος να έχει την δυνατότητα να περνάει την ζωή του και μέσα και έξω!

Last edited:

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
εάν εξαιρέσεις ελάχιστες φυλές σκύλων όλες οι υπόλοιπες ζουν άνετα μέσα σε διαμέρισμα.

Θα έπρεπε να ξέρεις πως ο σκύλος ειναι κοινωνικό ζώο αφού προέρχετε από τον λύκο οι οποίοι ζουν πάντα σε αγέλες(μόνο στο κυνήγι χωρίζονται) οπότε μισούν την μοναξιά και χρειάζονται διαρκώς την παρουσία του αρχηγού για να νίωθουν ασφάλεια.
αν καποίος σκύλος δεν έζησε ποτέ σε μια τυπική αγέλη τότε δεν αναγνώρισε κανέναν σαν αρχηγό με ότι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό.

δεν είπα να μην βάζουμε όρια στο σκύλο αλλά όχι να τον έχουμε και στην απέξω.

strouli

Member
25 Ιουλίου 2010
12
0
Το ιδανικότερο, για εμένα, είναι εφόσον υπάρχει κήπος στο σπίτι ο σκύλος να έχει την δυνατότητα να περνάει την ζωή του και μέσα και έξω!
Συμφωνω! Κι αν δεν υπαρχει κηπος? Μηπως δεν πρεπει να εχουμε σκυλι? Κι αν εχουμε 2-3 μεγαλα σκυλια? Τα αφηνουμε και τα 3 μεσα στο σπιτι? Ποσες ωρες εκπαιδευσης και ποσο αποτελεσματικη θα ειναι αυτη για να ειναι ηρεμα μεσα στο σπιτι και για να ειναι τα παιδια μου ασφαλη? Γιατι ο σκυλος μου δεν ειναι ασφαλης? Επειδη ζει σε ενα χωρο περιφραγμενο με πολλη αγαπη με την απαραιτητη κτηνιατρικη φροντιδα. Ναι, υπαρχει ο κινδυνος της φολας και πολλοι αλλοι κινδυνοι. Τους ιδιους κινδυνους διατρεχουν και τα παιδια μου που τρεχουν σαν κατσικια μεσα στο οικοπεδο και σκαρφαλωνουν στα δεντρα.
Τα περι συχνων μπανιων δεν ειναι δικη μου εικασια. Τα αλλα ναι, ειναι δικες μου εικασιες.:)
Η λεξη εργαλειο μπορει να μην ακουγεται πολυ ωραια αλλα εχει μια δοση αληθειας, οταν εγω ειμαι φοβιτσιαρα και δεν πηγαινω πουθενα χωρις το Μικυ το βραδυ.Ειναι ο φυλακας μου! Ελπιζω στην πραξη να μην δει τον κλεφτη και το βαλει στα ποδια!
Μολις μπηκαν τα παιδια μου μεσα μετα απο το παιχνιδι τους εξω. Ουτε μπορω να φανταστω να εμπαινε και ο Μικυς μαζι τους κατασπρος απο το χωμα! Συγχωρεστε με αλλα τα λογια μου εχουν και μια δοση χιουμορ. Αν νομιζετε οτι ο Μικυς ή καθε αλλο σκυλι μου ειναι δυστυχισμενο, ειναι διακαιωμα σας να το πιστευετε. Μπορει και να ειμαι ανεπιθυμητη γι' αυτο το λογο. (να μην χαιδευτω και λιγο?)
Το "ανετα" στο διαμερισμα ειναι δικη σας αποψη. Την περιπτωση Κωσταλεξη την ξερετε? Κατι τετοιο μου θυμιζει. Τα σκυλια λατρευουν τα αφεντικα τους και φυσικα προτιμουν να ειναι μαζι τους. Τα ιδια σκυλια ομως μπορει και να ειχαν μια πιο ποιοτικη ζωη αν ζουσαν στη φυση. Οταν λειπετε στη δουλεια δεν θα ηταν καλυτερα να ειναι σε εναν κηπο απ'οτι μεσα στο διαμερισμα σας ή σε ενα αχαρο μπαλκονι? Μηπως και τα δικα σας σκυλια ειναι λιγο δυστυχισμενα? Ποια ειναι τα ορια της ευτυχιας-δυστυχιας τους και ποσο μπερδευονται με αυτα που εσεις νομιζετε γι'αυτα? Φυσικα και κουνανε την ουρα τους οταν σας βλεπουν. Ειναι αυτο αρκετο?
Μηπως πολλοι απο εμας (βαζω κι εμενα μεσα γιατι μπορει και να μην ειναι σωστο αυτο που κανω που δεν βαζω το σκυλι μεσα στο σπιτι) δεν θα επρεπε να εχουμε σκυλια?

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
αν έχεις μικρό σπίτι και είναι δύσκολο να έχεις 3 σκυλιά τότε απλά δεν παίρνεις 3 αλλά τόσα όσα μπορείς να φροντίσεις.

έχω αρκετά χρόνια σκυλιά πάντα ζουσαν μαζί μου μέσα στο σπίτι και ποτέ δεν είχα πρόβλημα συμβίωσης.
δεν είναι και τόσο δύσκολο να ζεις αρμονικά σε σπίτι με σκύλο,αρκεί να αφιερώσεις χρόνο και αγάπη.

αντιθέτως ξέρω αρκετους που έχουν σκυλιά να ζουν μονίμος έξω και έχουν πολλά προβλήματα.

πολλες φορές ο κήπος μας κάνει να τεμπελιάζουμε και να λέμε ότι μια χαρά ζει ο σκύλος στην ''άπλα'' του.

αν δεν δούμε τον σκύλο σαν μέλος της οικογένειας τότε δεν θα μας δει κ αυτός.
και όταν λέω μέλος της οικογένειας εννοώ να τον υπεραγαπάμε (όπως κάνει και αυτός).όσους σκύλους κιαν είχα τους αγάπουσα σαν να ήταν παιδιά.
ποτέ δεν θα άφηνα το παιδίμου να κοιμηθεί έξω στο κήπο μόνο του.
και δεν ανθρωποποιω τον σκύλο απλά ξέρω τις ανάγκες του.

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.398
10.576
Athens
Το "ανετα" στο διαμερισμα ειναι δικη σας αποψη. Την περιπτωση Κωσταλεξη την ξερετε?
H περίπτωση Κωσταλέξη έχει σαφή πλεονεκτήματα για τους εξής κινδύνους:
- Καλαζάαρ που θερίζει πλέον λόγω σκνίπας
- Θάνατος από θερμοπληξία από καύσωνα
- Φόλες από καλοθελητές γείτονες

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Συμφωνω! Κι αν δεν υπαρχει κηπος? Μηπως δεν πρεπει να εχουμε σκυλι? Κι αν εχουμε 2-3 μεγαλα σκυλια? Τα αφηνουμε και τα 3 μεσα στο σπιτι?

Ξαναλέω ότι ο κήπος δεν είναι απαραίτητη προυπόθεση. Ούτε και το να έχουμε 2 και 3 μεγάλα σκυλιά. Μπορούμε να μην έχουμε και κανένα.

Ποσες ωρες εκπαιδευσης και ποσο αποτελεσματικη θα ειναι αυτη για να ειναι ηρεμα μεσα στο σπιτι και για να ειναι τα παιδια μου ασφαλη?

Οσες χρειαστούν. Αν και η εκπαίδευση από μόνη της δεν προδικάζει κανένα αποτέλεσμα. Εσύ πόσες ώρες και πόσα χρόνια είσαι διατεθειμένη να προσπαθείς;

Γιατι ο σκυλος μου δεν ειναι ασφαλης? Επειδη ζει σε ενα χωρο περιφραγμενο με πολλη αγαπη με την απαραιτητη κτηνιατρικη φροντιδα. Ναι, υπαρχει ο κινδυνος της φολας και πολλοι αλλοι κινδυνοι. Τους ιδιους κινδυνους διατρεχουν και τα παιδια μου που τρεχουν σαν κατσικια μεσα στο οικοπεδο και σκαρφαλωνουν στα δεντρα.

Διατρέχουν τα παιδιά σου κίνδυνο φόλας :confused:

Τα περι συχνων μπανιων δεν ειναι δικη μου εικασια. Τα αλλα ναι, ειναι δικες μου εικασιες.:)
Η λεξη εργαλειο μπορει να μην ακουγεται πολυ ωραια αλλα εχει μια δοση αληθειας, οταν εγω ειμαι φοβιτσιαρα και δεν πηγαινω πουθενα χωρις το Μικυ το βραδυ.Ειναι ο φυλακας μου! Ελπιζω στην πραξη να μην δει τον κλεφτη και το βαλει στα ποδια!

Μολις μπηκαν τα παιδια μου μεσα μετα απο το παιχνιδι τους εξω. Ουτε μπορω να φανταστω να εμπαινε και ο Μικυς μαζι τους κατασπρος απο το χωμα! Συγχωρεστε με αλλα τα λογια μου εχουν και μια δοση χιουμορ. Αν νομιζετε οτι ο Μικυς ή καθε αλλο σκυλι μου ειναι δυστυχισμενο, ειναι διακαιωμα σας να το πιστευετε.

Δεν το νομίζει κανένας αυτό. Δεν σε ξέρει κανένας προσωπικά. Συζήτηση κάνουμε με βάση όσα μας περιγράφεις.

Μπορει και να ειμαι ανεπιθυμητη γι' αυτο το λογο. (να μην χαιδευτω και λιγο?)

Κανένας δεν είναι ανεπιθύμητος. Είπες ότι σου αρέσουν οι διαφωνίες, αν θυμάμαι καλά...;)

Το "ανετα" στο διαμερισμα ειναι δικη σας αποψη.

Φυσικά είναι δική μας άποψη και ενισχύεται και από την προτίμηση που βλέπουμε ότι έχουν τα σκυλιά μας, ακόμη κι όταν έχουν την επιλογή να είναι κάπου αλλού.

Την περιπτωση Κωσταλεξη την ξερετε? Κατι τετοιο μου θυμιζει.

Ατυχής παρομοίωση. Τα δικά μου σκυλιά και των περισσότερων που ξέρω να ζουν μέσα, περνούν ζωή και κότα. Που την βλέπεις την πετυχημένη σύγκριση :confused:

Τα σκυλια λατρευουν τα αφεντικα τους και φυσικα προτιμουν να ειναι μαζι τους.

Φυσικά. Οπως και τα αφεντικά λατρεύουν τα σκυλιά τους και ενίοτε προτιμούν να είναι μαζί τους παρά αλλού.

Τα ιδια σκυλια ομως μπορει και να ειχαν μια πιο ποιοτικη ζωη αν ζουσαν στη φυση.

Τα δικά μου, αποκλείεται. Αλλωστε, για ποια φύση μιλάς; Της Αθήνας και των άλλων μεγαλουπόλεων; Πως πιστεύεις ότι θα ζούσαν ποιοτικότερα στην ζούγκλα του τσιμέντου και της ανθρώπινης σκληρότητας και βαρβαρότητας;

Οταν λειπετε στη δουλεια δεν θα ηταν καλυτερα να ειναι σε εναν κηπο απ'οτι μεσα στο διαμερισμα σας ή σε ενα αχαρο μπαλκονι?

Το δικό μου μπαλκόνι δεν είναι καθόλου άχαρο. Και παρόλο που έχουν την επιλογή, συνήθως είναι αυτά μέσα κι εγώ έξω στο μπαλκόνι να κάνω παρέα στις γλάστρες :D

Μηπως και τα δικα σας σκυλια ειναι λιγο δυστυχισμενα? Ποια ειναι τα ορια της ευτυχιας-δυστυχιας τους και ποσο μπερδευονται με αυτα που εσεις νομιζετε γι'αυτα? Φυσικα και κουνανε την ουρα τους οταν σας βλεπουν. Ειναι αυτο αρκετο?

Για μένα είναι υπέρ αρκετό. Αλλωστε είναι το μόνο που τους ζητάω :) Και όχι, τα δικά μου σκυλιά δεν είναι καθόλου δυστυχισμένα.

Μηπως πολλοι απο εμας (βαζω κι εμενα μεσα γιατι μπορει και να μην ειναι σωστο αυτο που κανω που δεν βαζω το σκυλι μεσα στο σπιτι) δεν θα επρεπε να εχουμε σκυλια?
Εννοείται. Και μάλιστα θα έλεγα, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.013
ΑΤΤΙΚΗ
έχω σπίτι με άμεση πρόσβαση σε κήπο. Ο κήπος είναι 1 στρέμμα. όταν δεν βγαίνουμε το πρωί -λόγω της τεμπελιάς μου - και δεν κάτσω στον κήπο-η καθημερινότητά μας έχει πολλές τέτοιες ώρες- τα σκυλιά μου μετά απο κανένα 5΄παιχνιδιού με ακολουθούν μέσα και ξαπλάρουν στο πάτωμα στο δωμάτιο που βρίσκομαι.
Το μόνο που είναι ικανό να τα ξεσηκώσει για λίγο είναι η εισβολή της χελώνας στον κήπο ή η επιδρομή καμιάς καρακάξας στις ντομάτες του κήπου.:p
Κατά τα άλλα περιμένουν απο μένα πότε επιτέλους θα ασχοληθώ μαζί τους.....:)!!!!)

πάντως τα τερβίρεν χρειάζονται πολύ χρόνο απο τον ιδιοκτήτη..!!!

Υ/Γ απο που είχες πάρει το τερβίρεν; ρωτάω γιατί δεν υπάρχουν πολλά στην Ελλάδα.

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
και η ταρα δεν εχει και λιγα:D:D
το να κανεις μια προσωπικη επιλογη και να εχεις τον σκυλο εξω για χ,ψ λογους βλεπε teobullmastiff(θοδωρη εισαι το αγαπημενο μου παραδειγμα σε αυτα τα θεματα:p) να ασχολεισαι επαρκως μαζι του να το εκτονωνεις και να εχεις τις γνωσεις που χρειαζονται για να κανεις συνειδητα μια τετοια επιλογη ειναι διαφορετικο με το να εχεις ενα σκυλι εξω και να νομιζεις οτι ειναι ευτυχισμενο επειδη περιτριγυριζεται απο δεντρα και λουλουδια.
οταν κανουμε την επιλογη να φερουμε ενα σκυλι στη ζωη μας καλο θα ειναι να γνωριζουμε ποιες ειναι οι αναγκες του..

και ειναι και πολλοι εδω στο φορουμ που εχουν και μικρα παιδια και μικρα 'τερατακια' μεσα στο σπιτι και συμβιωνουν πολυ καλα,με πολλη προσωπικη ενασχοληση και πολλη θεληση!!(και πραγματικα τους ζηλευω)

φιλικα!

strouli

Member
25 Ιουλίου 2010
12
0
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Ε ενταξει μπορει η περιπτωση Κωσταλεξη να ηταν ατυχης παρατηρηση,ας πουμε συνδρομο Στοκχολμης τοτε για να καταλαβαινομαστε. Ειχα ενα σκυλακι καποτε που θα με ακολουθουσε ακομα κι εμενα σε βαρκα. Ο Μικυς παντως θα την "εκανε" με ελαφρα πηδηματακια. Τα πρωτα χρονια ηταν πιο ζωηρος. Τωρα που ειναι 5μισι ειναι πολυ βαρυς και δυσκινητος. Οσες φορες εχω προσπαθησει να τον παω βολτα, στο γυρισμο τον σερνω! Προτιμα να καθεται στα ποδια μου και να αραζει. Δεν ειναι υπερβαρος και ειναι αρκετα γυμνασμενος. Ισως ειναι νυχτερινος τυπος, τι να πω. Τη νυχτα συχνα τον ακουω να κανει βολτες. Και αν ξυπνησω ξημερωματα τον βλεπω πιο κινητικο.
Το τερβιρεν το ειχε ο αντρας μου πολλα χρονια πριν γνωριστουμε. Ηταν και οι δυο υπερκινητικοι και κολλητοι!;) Καταπληκτικο σκυλι. Ενας λογος που ερωτευτηκα τον αντρα μου ηταν και αυτο το σκυλι!
Εμενα μπορει να μου αρεσουν οι διαφωνιες αλλα μπορει να μην αρεσουν σε εσας!
Οταν λεω φυση φυσικα και δεν εννοω την τσιμεντουπολη. Οσο παραλογο βρισκω να μενει ενας ανθρωπος αναμεσα σε τσιμεντα τοσο και ενας σκυλος.
Ειδα σε καποιες φωτογραφιες των μελων σας κατι χαριτωμενα κλουβακια. Γιατι αυτο το οριο ειναι αποδεκτο απο εσας και οχι το δικο μου οριο του να μην περναει την πορτα του σπιτιου μου? Υποτιθεται οτι βαζουμε ορους και ορια στην συμβιωση μας με το σκυλο μας. Ο δικος μου οταν ειμαι στη δουλεια ειναι σε ενα ονειρεμενο φυσικο τοπιο το οποιο επιμενω οτι απολαμβανει. Γιατι ειναι προτιμοτερο το μπαλκονι και το κλουβακι και το δωματιακι? Τα σκυλια μπορει να μην ειναι πλεον λυκοι αλλα ειναι ζωα και οχι τα παιδια σας. Τα νιωθετε σαν παιδια σας αλλα δεν ειναι. Πρεπει να σεβομαστε τη φυση τους. Επειδη μαθαινουν να τα κανουν σε μια πανα δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερο απο το να τα κανουν στο χωμα. Δεν εχουν εξανθρωπιστει! Αρνουμαι οτι αρκει το κουνημα της ουρας τους. Ενα Χασκι πρεπει να ζει στα χιονια και να σερνει ελκηθρα. Και οχι να τα βλεπουμε στις παραλιες να σερνονται. Και αυτα κουνανε τις ουρες τους. Ειναι αρκετο?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μισό λεπτάκι!
Τι σχέση έχει το να περνάει στον κήπο τις ώρες τις μοναξιάς με το να ζει μόνιμα στον κήπο;

Μήπως δεν εξανθρωπίζουμε εμείς τον σκύλο, κι απλά προτιμάς εσύ μια πιο βολική προσέγγιση για εσένα στο ζήτημα ιδιοκτησία σκύλου;
Λιγότερο καθάρισμα, λιγότερο τρέξιμο, λιγότερη προσοχή να μην κάνει ζημιές μέσα στο σπίτι.....

Η παρομοίωση με το σύνδρομο της Στοκχόλμης νομίζω ότι είναι ακόμη πιο άστοχη κι απο το Κωσταλέξη.....
Μια ψυχοπαθολογική κατάσταση να συγκριθεί με την συμβιωτική σχέση δύο διαφορετικών οργανισμών;

Εξετάσεις υγείας έχετε κάνει στον Μίκυ που κουράζεται τόσο γρήγορα ή δεν θέλει να συνεχίσει την βόλτα;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Εξετάσεις υγείας έχετε κάνει στον Μίκυ που κουράζεται τόσο γρήγορα ή δεν θέλει να συνεχίσει την βόλτα;
Ηθελα κι εγώ να το σχολιάσω αυτό. Δεν μου φαίνεται καθόλου φυσιολογικό να κουράζεται τόσο όσο λες. Δεν είναι μεγάλος. Ισα-ίσα που είναι στο άνθος της ηλικίας του. Θα έπρεπε να πετάει, όχι να σέρνεται. Να θέλει να τρέχει και να παίζει και όχι να βλέπει τηλεόραση.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
όσον αφορά το θέμα με τα κλουβάκια που λες με βρίσκει σύμφωνο,δεν μου αρέσει,ποτέ δεν μου άρεσε να περιορίζουμε τον σκύλο σε crate κιας είναι λίγες οι ώρες.Κάνεις βέβαια δεν προτείνει να είναι ο σκύλος σε crate πάνω απο 5 ώρες.
Αλλά δυστηχώς κάθε σκύλος που είναι μέρος της ζωής μας πρέπει αν χρειαστεί να μπορεί να παραμείνει σε κλουβί κάποιες ώρες.
για την μεταφορά του σε αεροπλάνα,τρένα κτλπ μες στο αυτοκίνητο για την ασφάλεια του,αλλά και σε άλλες περιπτώσεις.

σε περίπτωση που ο σκύλος δεν είναι μέρος της ζωής μας τότε μας είναι άχρηστο.φεύγουμε τον αφήνουμε στον κήπο 10 μέρες και έρχεται η γιαγιά 1 φορά την μέρα για φαί και νερό.αυτό είναι όλο και τέλος.

τα ονειρεμένα φυσικά τοπία είναι κάτι υποκειμενικό.μπορεί ο σκύλος να έχει την αναγκη για μυρωδιές της ''φύσης'' αλλά η μυρωδία του αρχηγού του είναι κάτι που δεν θα το άλλαζε με τίποτα,και αυτό στο λέω με βεβαιότητα.

Rotweiler

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2010
50
0
athens
Εγω παλι θα διαφωνησο και θα με πειτε κακο :)Ο σκυλος για εμενα πρεπει να μενει εξω ενα ροτβαιλερ αν ηταν κανα πινσερ ναι το δεχομαι μεσα να μενει στο σπιτη μας...Η κοπελα σας λεει εχει 3 παιδια να βαλει και ενα ροτβαιλερ μεσα για να δεσει το γλυκο ε?Ελα δεν θελω να ακουω τετοια γτ απλα νεβριαζω.Σκεφτοιτε ι κοπελα να κανει δουλειες στο σπιτη και να παει ενα απο τα παιδια τησ κοπελας να παιξει με το ροτβαιλερ και καταλαθος να το πονεσει μετα τι θα γινει ξερεται?Λοιπον για να αποτρεψουμε αυτο το πραγμα για εμενα κοπελα μου ασε εξω το σκυλη..Αν δεν το φροντηζες θα σου ελεγα εχεις αδηκο...Εφοσον αγαπας το σκυλη σου το προσφερεις αγαπη το βγαζεισ βολτα το ταιζεις γενικα τον προσεχεις πολυ σωστα κανεις για εμενα..Τωρα ξερω οι αλλοι θα βγειτε και θα με κραζεται παλη αλλα αυτη ειναι η αποψη μου και θα την λεω μεχρη να πεθανω...Τα αγαπαω εχω χτυπισει και ανθρωπο οταν τον ειδα να κλοτσαει κατι αδεσποτα ειμαι φιλοζωος αλλα πανω απο ολα η οικεγενεια τα παιδια μας και μετα ο σκυλος..Αυτα απο εμενα!