Καλησπέρα σε όλους!

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.012
816
Σε περίπτωση καυγά αφήνεις το λουρί για να μπορεί να αμυνθεί η να τρέξει να κρυφτη.Καλο εινια εφόσον αγχώνεσαι με σκυλιά που δεν ξέρεις να αλλάζεις πεζοδρόμιο εφόσον αυτό ειναι δυνατον.Σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει η αγάλια.
Ναι αφηνεις το λουρι τρεχει στο δρομο και το κλαις απο αυτοκινητο. Μην λεμε τετοια απολυτα πραγματα καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη. Υπαρχουν σκυλια που δεν βλεπουν μπροστα τους οταν φοβουνται και δεν τους νοιαζει που θα πανε.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.389
10.561
Athens
Καταρχάς για την αγκαλιά: Αγκαλιά είχα κι εγώ το γαλλάκι, όταν αποφάσισε ένα amstaf να το κάνει μασουλητήρι. Το γαλλάκι γλίτωσε αλλά και εγώ έγαγα κάτι δοντιές στο μπράτσο ευτυχώς επιδερμικές.

Ναι αφηνεις το λουρι τρεχει στο δρομο και το κλαις απο αυτοκινητο. Μην λεμε τετοια απολυτα πραγματα καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη. Υπαρχουν σκυλια που δεν βλεπουν μπροστα τους οταν φοβουνται και δεν τους νοιαζει που θα πανε.
Όπως το λες η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αλλού θα το πάρεις αγκαλιά και αλλού, όταν τα πράγματα αγριέψουν πολύ, λύνεις το δικό σου, ανάλογα με το αν το "παίρνει" για να αμυνθεί και κάνεις το σταυρό σου. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι που έχουν γραφτεί εδώ μέσα, όπως να σηκώσεις στον αέρα τα πίσω πόδια του σκύλου που έχει αρπάξει κλπ.

• Like
Reactions: Try2CU and Ans

Try2CU

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2022
138
126
34
Να είμαι ειλικρινής όσον αφορά τους καυγάδες δεν θέλω να είναι φοβητσιαρης. Προτιμώ να έχει αυτοπεποίθηση. Αλλά σίγουρα δεν έχει γτ ενώ ο άλλος σκύλος μπορεί να είναι φουλ επιθετικός, ο δικός μου είναι πρώτα σαν να κόβει την κατάσταση και μετά ίσως αποφασίσει να γρυλισει. Τις προάλλες μια γυναίκα είχε ένα yorkshire χωρίς λουρί βόλτα. Το χαζό τρελάθηκε και άρχισε να τρέχει προς τα εμάς και να γρυλιζει. Και έκανε επιθέσεις στον δικό μου και ο δικός μου πηδούσε από δω, πηδούσε από κει για να το αποφύγει. Και σε μια φάση του γρυλισε λίγο αλλά ως εκεί.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.012
816
Να είμαι ειλικρινής όσον αφορά τους καυγάδες δεν θέλω να είναι φοβητσιαρης. Προτιμώ να έχει αυτοπεποίθηση. Αλλά σίγουρα δεν έχει γτ ενώ ο άλλος σκύλος μπορεί να είναι φουλ επιθετικός, ο δικός μου είναι πρώτα σαν να κόβει την κατάσταση και μετά ίσως αποφασίσει να γρυλισει. Τις προάλλες μια γυναίκα είχε ένα yorkshire χωρίς λουρί βόλτα. Το χαζό τρελάθηκε και άρχισε να τρέχει προς τα εμάς και να γρυλιζει. Και έκανε επιθέσεις στον δικό μου και ο δικός μου πηδούσε από δω, πηδούσε από κει για να το αποφύγει. Και σε μια φάση του γρυλισε λίγο αλλά ως εκεί.
Φωναζε οτι δαγκωνει ο δικος σου.

• Haha
Reactions: Try2CU

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.012
816
Παντως αυτο που περιγραφεις δεν σημαινει οτι δεν εχει αυτοπεποιθηση. Εφοσον δεν δειχνει φοβο. Το να γαυγιζε και να γρυλιζε η να δαγκωνε εξαρχης δεν δειχνει αυτοπεπειθηση αλλα το αντιθετο. Ειναι αντιδραση φοβου .Ειδικα για το γιορκι που λες τα μεγαλα σκυλια που εχουν μια σιγουρια δεν ασχολουνται με τα μικρα.

• Like

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.012
816
Σοβαρά τώρα? Μου φαίνεται θα δημιουργηθεί περισσότερος πανικός χωρίς λογο
Σοβαροτατα. Εδω εγω το κανω σε μικρα βεβαια που με παιρνει. Αν ειχα μεγαλο θα το εκανα σε καθε αχρηστο. Να δεις ποτε θς τσακιστει να μαζεψει το σκατο.

• Like

Try2CU

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2022
138
126
34
Σοβαροτατα. Εδω εγω το κανω σε μικρα βεβαια που με παιρνει. Αν ειχα μεγαλο θα το εκανα σε καθε αχρηστο. Να δεις ποτε θς τσακιστει να μαζεψει το σκατο.
Καλή ιδέα. Δεν θα το σκεφτόμουν να πω την αλήθεια. Ευχαριστώ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.792
20.102
Σε περίπτωση καυγά αφήνεις το λουρί για να μπορεί να αμυνθεί η να τρέξει να κρυφτη.Καλο εινια εφόσον αγχώνεσαι με σκυλιά που δεν ξέρεις να αλλάζεις πεζοδρόμιο εφόσον αυτό ειναι δυνατον.Σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει η αγάλια.
Ούτε η περίπτωση να μην ξαναδεί ποτέ τον σκύλο του, ή να τον ψάχνει με αγωνία για ώρες στην καλύτερη, βοηθάει πάντως.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Πάντα αναρωτιεμαι πως αντεχουν αυτοι που έχουν γατες με ελεύθερη πρόσβαση σε δρόμο εκτός προστατευμένου χώρου- είτε αυτο είναι αυλή κλειστή είτε μπαλκόνι- στη σκεψη οτι μπορεί να είναι πριν μισή ώρα στα σκουπίδια ή να ειχε στο στόμα της ενα ποντίκι και μετά στον μαξιλάρι τους :)

Πάρε το γατάκι μέσα στο σπίτι να ζήσει μαζι σας καλε. Θα ανακαλυψεις οτι η γάτα ειναι φανταστικο κατοικιδιο (y)

• Like
Reactions: medusa

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.012
816
Πάντα αναρωτιεμαι πως αντεχουν αυτοι που έχουν γατες με ελεύθερη πρόσβαση σε δρόμο εκτός προστατευμένου χώρου- είτε αυτο είναι αυλή κλειστή είτε μπαλκόνι- στη σκεψη οτι μπορεί να είναι πριν μισή ώρα στα σκουπίδια ή να ειχε στο στόμα της ενα ποντίκι και μετά στον μαξιλάρι τους :)

Πάρε το γατάκι μέσα στο σπίτι να ζήσει μαζι σας καλε. Θα ανακαλυψεις οτι η γάτα ειναι φανταστικο κατοικιδιο (y)
Ακριβως αυτο σκεφτομαι. Και τους μυκητες που κολλανε οι γατες και μεταδιδονται σε ανθρωπους και σκυλους

• Like
Reactions: Amaliaz

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.012
816
εχουμε γατες 35 χρονια και μπαινοβγαινουν. ποτε δεν κολλησα κατι. απο ανθρωπους ομως μπολικα...
Εμας η γατα μας πηδηξε απο μπαλκονι και βργηκε για λιγες μερες και οταν την ξαναβρηκαμε μας κολλησε ολους δερματοφυτα ανεξαιρετως.

Try2CU

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2022
138
126
34

Κοίτα δεν με πειράζει να σκοτώνει ποντικια. Γάτα είναι δουλειά της είναι. Όπως πχ του σκύλου να φυλάει τον χώρο του. Έτσι το βλέπω. Όπως έχω και εγώ την δουλειά μου. Έχω ένα σκύλο που μαδάει σαν τρελός και είναι τρομερά γρουσουζης. Τις προάλλες βράδυ σε γκαζόν δεν πήρα χαμπάρι ότι υπήρχαν υγρά περιττώματα και ο έξυπνος πήγε και κυλιστηκε πάνω τους.... οπότε το να σκοτώνει η γάτα ποντίκια δεν με ενοχλεί. Επίσης το υπνοδωματιο θα είναι χώρος που δεν θα μπαίνει η γατα

Try2CU

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2022
138
126
34
Επίσης ο σκύλος σιχαινεται τις γάτες οπότε για αρχή προσπαθούμε να συμφιλιωσουμε τα ζωντανά μεταξύ τους. Αν δεν τα καταφέρουμε δεν θα υπάρχει καν θέμα να μπαίνει η γάτα μέσα καθόλου δυστυχως

• Like
Reactions: Ans

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Κοίτα δεν με πειράζει να σκοτώνει ποντικια. Γάτα είναι δουλειά της είναι. Όπως πχ του σκύλου να φυλάει τον χώρο του. Έτσι το βλέπω. Όπως έχω και εγώ την δουλειά μου. Έχω ένα σκύλο που μαδάει σαν τρελός και είναι τρομερά γρουσουζης. Τις προάλλες βράδυ σε γκαζόν δεν πήρα χαμπάρι ότι υπήρχαν υγρά περιττώματα και ο έξυπνος πήγε και κυλιστηκε πάνω τους.... οπότε το να σκοτώνει η γάτα ποντίκια δεν με ενοχλεί. Επίσης το υπνοδωματιο θα είναι χώρος που δεν θα μπαίνει η γατα
Δουλεια της γάτας είναι να σκοτώνει ποντίκια? Που υπάρχει αυτο τεκμηριωμένο? Ποντίκια σκοτώνουν για να τρέφονται τα φίδια ή τα γερακια, τα οποια κανουμε οτι μπορουμε να τα εξαφανισουμε δυστυχως.
Μεγαλωσα με ένα σκυλο που σκοτωνε ποντικια συνεχεια. Λες να ηταν δουλεια του?
Δουλεια του σκυλου ειναι να φυλαει το χωρο του? Ποιανου σκυλου? Του δικου σου? Του δικού μου? Της κας Καιτης που έχει ενα μπισον φριζε?
Τα εχεις μπερδεμενα στο μυαλο σου λιγακι... η γατα ειναι κατοικιδιο με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα. Ενα τεριε θα εξοντωσει οτι ποντικι υπαρχει στον περιγυρο του εαν ζει στην εξοχη... χωρις να ειναι γατα αλλά σκυλος!

Επίσης ο σκύλος σιχαινεται τις γάτες οπότε για αρχή προσπαθούμε να συμφιλιωσουμε τα ζωντανά μεταξύ τους. Αν δεν τα καταφέρουμε δεν θα υπάρχει καν θέμα να μπαίνει η γάτα μέσα καθόλου δυστυχως
Θα σε εκπληξω πάλι αλλα υπάρχουν σκυλοι που σιχαινονται τις γατες αλλα λατρευουν τις γατες ΤΟΥΣ! Δε νομιζω οτι σιχαινεται το γατακι αυτο παντως γιατι εσυ εγραψες οτι νομιζετε οτι το εχει συνηθισει και οτι το εγλυψε.

Last edited:
  • Like
Reactions: Estranged

Try2CU

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2022
138
126
34
Δουλεια της γάτας είναι να σκοτώνει ποντίκια? Που υπάρχει αυτο τεκμηριωμένο? Ποντίκια σκοτώνουν για να τρέφονται τα φίδια ή τα γερακια, τα οποια κανουμε οτι μπορουμε να τα εξαφανισουμε.
Μεγαλωσα με ένα σκυλο που σκοτωνε ποντικια συνεχεια. Λες να ηταν δουλεια του?
Δουλεια του σκυλου ειναι να φυλαει το χωρο του? Ποιανου σκυλου? Του δικου σου? Του δικού μου? Της κας Καιτης που έχει ενα μπισον φριζε?
Τα εχεις μπερδεμενα στο μυαλο σου λιγακι... η γατα ειναι κατοικιδιο με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα. Ενα τεριε που θα εξοντωσει οτι ποντικι υπαρχει στον περιγυρο του εαν ζει στην εξοχη... χωρις να ειναι γατα αλλά σκυλος!
Η γάτα σκοτώνει ποντίκια σαν τρόπο ευχαρίστησης προς τον φροντιστή, ιδιοκτήτη της κτλ κτλ. Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ γάτα που την ταιζουν να τρώει αυτά που σκοτώνει. Αλλά αυτό είναι προσωπική εμπειρία. Ο σκύλος το ίδιο. Φυλάει τον χώρο του. Ένστικτα είναι. Έτσι το βλέπω. Όπως εμείς δουλεύουμε για να έχουμε να τρώμε.

• Like
Reactions: Estranged