Καλησπέρα σε όλους!

theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
430
454
32
Αν έχεις κάμερες δύσκολα θα έρθει κάποιος σκέψου εμενα όταν περπατάει κάποιος μπροστά από το σπίτι περνάει από την απέναντι μεριά του δρόμου να μην τον βλέπω δεν ξέρω ίσως νιώθουν περίεργα να ξέρουν ότι τους βλέπω

• Like
Reactions: Try2CU and mareco

Try2CU

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2022
138
126
34
Ε όχι εμένα έτσι δεν είναι. Μπαζει από παντού. Βασικά έχει βρει μια γωνιά που είναι τοίχος με ύψος 1.85 ίσως και λίγο παραπάνω και επειδή περνάνε γάτες που τις σιχαινεται προσπαθεί να ανέβει αλλά ακόμα δεν τα έχει καταφέρει ευτυχώς. Καλά μόνο οταν είμαι σπίτι βγαίνει στην αυλή. Πάντως με κατατοπισατε πληρως

• Like
Reactions: mareco

Try2CU

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2022
138
126
34
1,85;;; :eek::eek::eek:
Μόνο;;; :eek::eek::eek:

Κατάλαβες ε; :LOL:
Οχχχ οκ καταλαβα. Πρέπει να φτιαχτει. Οκ όλα οδηγούν στο να διώξω τους γονείς μου απ' το σπίτι τους με αυλή τεράστια με τοίχο 2,5-3 μέτρα να πάω να μείνω με τα πολλά μελλοντικά σκυλιά μου χαχαχαχα

• Haha
Reactions: Sasha and mareco

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.393
10.565
Athens
Το να έχεις αντίθετου φύλου μειώνει θεωρητικά το ρίσκο για τσαμπουκάδες, αλλά και πάλι εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του σκύλου/της φυλής του. Ιδανικά να είναι στειρωμένα, γιατί σκέψου ο γείτονάς σου απέναντι να έχει τη σκύλα του αστείρωτη και να μαζεύονται απέξω όλοι οι σκύλοι της γειτονιάς, σύνηθες φαινόμενο εκτός Αθήνας.

Για την αυλή τώρα:
  • Κάμερες εμφανείς στους απέξω
  • Ντύσιμο στα κάγκελα (εγώ έχω καλαμωτή από κλαδιά ιτιάς) για να μην χωράνε μουσούδες ή πόδια ανάμεσα. Π.χ. μπορεί να περάσει σκύλος απέξω και να γίνει τσαμπουκάς και να αρπαχτούν μέσα από τα κάγκελα.
  • Το 1,85 είναι οριακό αλλά διορθώνεται εύκολα με μιαμικρή επένδυση. Μπορείς για παράδειγμα να το υπερυψώσεις με στηρίγματα μεταλλικές κολόνες και να περάσεις άλλο ένα μέτρο συρματόπλεγμα.
  • Ασφάλεια στην πόρτα (κλείδωμα πάντα) για να μην ανοίξει με καμια πατούσα. Ιδανικό σενάριο για να μπαινοβγαίνεις είναι να υπάρχει η διπλή πόρτα αλλά αυτό θέλει μεγάλο χώρο και επένδυση. Εναλλακτικά όταν θέλεις να μπεις/βγεις, δένεις κάπου τον σκύλο ή τον βάζεις μέσα στο σπίτι.

• Like
Reactions: Try2CU

Try2CU

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2022
138
126
34
Το να έχεις αντίθετου φύλου μειώνει θεωρητικά το ρίσκο για τσαμπουκάδες, αλλά και πάλι εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του σκύλου/της φυλής του. Ιδανικά να είναι στειρωμένα, γιατί σκέψου ο γείτονάς σου απέναντι να έχει τη σκύλα του αστείρωτη και να μαζεύονται απέξω όλοι οι σκύλοι της γειτονιάς, σύνηθες φαινόμενο εκτός Αθήνας.

Για την αυλή τώρα:
  • Κάμερες εμφανείς στους απέξω
  • Ντύσιμο στα κάγκελα (εγώ έχω καλαμωτή από κλαδιά ιτιάς) για να μην χωράνε μουσούδες ή πόδια ανάμεσα. Π.χ. μπορεί να περάσει σκύλος απέξω και να γίνει τσαμπουκάς και να αρπαχτούν μέσα από τα κάγκελα.
  • Το 1,85 είναι οριακό αλλά διορθώνεται εύκολα με μιαμικρή επένδυση. Μπορείς για παράδειγμα να το υπερυψώσεις με στηρίγματα μεταλλικές κολόνες και να περάσεις άλλο ένα μέτρο συρματόπλεγμα.
  • Ασφάλεια στην πόρτα (κλείδωμα πάντα) για να μην ανοίξει με καμια πατούσα. Ιδανικό σενάριο για να μπαινοβγαίνεις είναι να υπάρχει η διπλή πόρτα αλλά αυτό θέλει μεγάλο χώρο και επένδυση. Εναλλακτικά όταν θέλεις να μπεις/βγεις, δένεις κάπου τον σκύλο ή τον βάζεις μέσα στο σπίτι.
Κατατοπιστική και ευχαριστώ για τις συμβουλές. Γενικά θεωρώ ότι έχω σχεδόν τέλειο σκύλο από άποψη συμπεριφοράς. Ποτέ δεν θα αρχίσει τουλάχιστον μέχρι τώρα τον τσαμπουκα. Βέβαια σε αντίθεση με μήνες πριν τώρα αν του αγριεψουν αγριευει αμέσως. Αλλά παίζει με όλων των ειδών τα σκυλιά. Έχει μόνο ένα θεματακι. Καβαλάει καμία φορά μόνο πιο μεγαλόσωμα σκυλιά από αυτόν για να επιβληθει. Γι'αυτό σκέφτομαι στείρωση σε κάνα 6μηνο. Αλλά επίσης από συγκεκριμένες περιοχές που περνάμε φοβάται κάποια σκυλιά δεν δεν θέλει να περνάει. Θεωρείται ότι όταν του αγριευουν είναι κακό αν φοβάμαι ότι θα του κάνουν ζημιά να τον σηκώνω αγκαλιά? Κάνει κακο στον χαρακτήρα του? Πχ να γίνει φοβικός?

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.018
817
Κατατοπιστική και ευχαριστώ για τις συμβουλές. Γενικά θεωρώ ότι έχω σχεδόν τέλειο σκύλο από άποψη συμπεριφοράς. Ποτέ δεν θα αρχίσει τουλάχιστον μέχρι τώρα τον τσαμπουκα. Βέβαια σε αντίθεση με μήνες πριν τώρα αν του αγριεψουν αγριευει αμέσως. Αλλά παίζει με όλων των ειδών τα σκυλιά. Έχει μόνο ένα θεματακι. Καβαλάει καμία φορά μόνο πιο μεγαλόσωμα σκυλιά από αυτόν για να επιβληθει. Γι'αυτό σκέφτομαι στείρωση σε κάνα 6μηνο. Αλλά επίσης από συγκεκριμένες περιοχές που περνάμε φοβάται κάποια σκυλιά δεν δεν θέλει να περνάει. Θεωρείται ότι όταν του αγριευουν είναι κακό αν φοβάμαι ότι θα του κάνουν ζημιά να τον σηκώνω αγκαλιά? Κάνει κακο στον χαρακτήρα του? Πχ να γίνει φοβικός?
Ναι ειναι πολυ κακο να τον παιρνεις αγκαλια και σε τοσο μεγαλο σκυλι να το σωσεις με αυτον τον τροπο αν το αλλο θελει να κανει ζημια δεν παιζει. Πιο πιθανο να μην μπορει να αμυνθει και να τπυ αρπαξουν κανα ποδι ουρα.

• Like

Try2CU

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2022
138
126
34
Ναι ειναι πολυ κακο να τον παιρνεις αγκαλια και σε τοσο μεγαλο σκυλι να το σωσεις με αυτον τον τροπο αν το αλλο θελει να κανει ζημια δεν παιζει. Πιο πιθανο να μην μπορει να αμυνθει και να τπυ αρπαξουν κανα ποδι ουρα.
Aρα πρακτικά η σωστή αντιμετώπιση είναι να του κρατώ καλά το λουρί απλά αν αρπαχτουν νερό κτλ κτλ

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.018
817
Aρα πρακτικά η σωστή αντιμετώπιση είναι να του κρατώ καλά το λουρί απλά και αν αρπάζουν νερό κτλ κτλ
Αμα φοβασαι για ζημια μην κρατας και καλα το λουρι θα ελεγα εγω βεβαια δεν καταλαβαινω και σε ποια περιπτωση αναφερεσαι και ποια ειναι αυτα τα σκυλια.

Try2CU

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2022
138
126
34
Αμα φοβασαι για ζημια μην κρατας και καλα το λουρι θα ελεγα εγω βεβαια δεν καταλαβαινω και σε ποια περιπτωση αναφερεσαι και ποια ειναι αυτα τα σκυλια.
Κοίτα επ ουδενί δεν θέλω να τραυματιστεί ο σκύλος μου. Φαντάσου πάντα αν δω περίεργες συμπεριφορές μπαίνω πρώτα εγώ μπροστά και μετά αν δεν σταματά ο άλλος παίρνω αγκαλιά τον δικό μου. Σε περίπτωση που κ άλλος σκύλος είναι ψηλός δηλαδή σαν τον δικό μου ή και λίγο κοντύτερος. Αν είναι μικρός απλα τραβάω τον δικό μου να φύγουμε.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.018
817
Μην τον παιρνεις αγκαλια σε καμια περιπτωση δεν υπαρχει κανενας λογος. 99% θα κανεις κακο αλλα καλο αποκλειεται. Να τραυματιστει ο σκυλος σου τι να παθει εφοσον ειναι μεγαλος? Απο μικρα μονο δηλαδη θα δουλευε η αγκαλια που ειναι αχρηστο. Τα μεγαλα τον αρπαζουν και απο αγκαλια και δεν μπορει και να αμυνθει και για αγελες δεν το συζητω. Μην κανεις τετοια πραγματα δεν αξιζει. Αμα φαει και καμια δαγκωνια δεν χαλασε και ο κοσμος πχι οτι τον προστατευεις ετσι απλα σου λεω για να μην το εχεις τοσο αγχος.

• Like

Try2CU

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2022
138
126
34
Οκ θα το σταματήσω. 27 κιλά είναι. Δεν είναι και μεγάλος μεγάλος. Στα όρια είναι. Αλλά φοβαμαι μωρέ μην του βγάλουν κάνα μάτι μην του σπάσουν τπτ. Τον σηκωνω γιατί εμένα δεν είναι εκ φύσεως επιθετικός. Μόνο για άμυνα ή όταν είμαστε σπίτι και ακούει κάποιον ή βλέπει κάτι αγριευει. (Και στα γατονια)Και το σκεφτόμουν ότι μάλλον του κάνω κακό στον χαρακτήρα που τον σηκώνω αλλά και όταν βλέπω σκύλο χωρίς λόγο και αιτία όπως πριν κάνα μήνα ένα σκατουλακι σόρρυ κιόλας ούτε 10 κιλά να του επιτίθεται απ' το πουθενά και και ο κηδεμόνας του να μου λέει μην φοβάσαι δενπορεξ να του κάνει κάτι εγώ τρελαίνομαι.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.018
817
Οκ θα το σταματήσω. 27 κιλά είναι. Δεν είναι και μεγάλος μεγάλος. Στα όρια είναι. Αλλά φοβαμαι μωρέ μην του βγάλουν κάνα μάτι μην του σπάσουν τπτ. Τον σηκωνω γιατί εμένα δεν είναι εκ φύσεως επιθετικός. Μόνο για άμυνα ή όταν είμαστε σπίτι και ακούει κάποιον ή βλέπει κάτι αγριευει. (Και στα γατονια)Και το σκεφτόμουν ότι μάλλον του κάνω κακό στον χαρακτήρα που τον σηκώνω αλλά και όταν βλέπω σκύλο χωρίς λόγο και αιτία όπως πριν κάνα μήνα ένα σκατουλακι σόρρυ κιόλας ούτε 10 κιλά να του επιτίθεται απ' το πουθενά και και ο κηδεμόνας του να μου λέει μην φοβάσαι δενπορεξ να του κάνει κάτι εγώ τρελαίνομαι.
Μεγαλος ειναι. Για να τον παιρνεις αγκαλια τεραστιος. Εγω μετα βιας τον επαιρνα οταν ηταν 5 30 τωρα δεν υπαρχει νοημα και το εχω κοψει.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.018
817
Επισης με την αγκαλια για πλακα τον κανεις επιθετικο- φοβικο. Εμενα στην αγκαλια λυσαει αμα δει σκυλο κατω ειναι το καλυτερο παιδι. Προφαμως νιωθει ανωτερος και σαν να μην μπορει να τον πειραξει κανενας εκει πανω. Και αυτο που τον κουβαλαω οταν δεν πρεπει να περπατησει για ιατρικους λογους οχι μα τομ σηκωνω οταν ειμαι εγω φοβισμενη για καυγα. Εκει υπαρχει ακομα μεγαλυτερο θεμα γιατι εισαι εσυ αγχωμενος το εκλαμβανει και βλεπει επισης τον λογο που το σηκωνεις και εκλαμβανει τα σκυλια σαν απειλη.

• Like

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Το 1,85 εαν δεν ειναι συρματοπλεγμα η καγκελο νομιζω ειναι καλα. Εμενα η μαντρα ειναι 2 μετρα.
Το 1 "μεγαλο" σκυλι εχει διαφορα απο τα 2 "μεγαλα" οσον αφορα μετακινησεις, ταξιδια κλπ Επισης, σχεδον παντα οταν ειναι 2 εχουν μεγαλυτερη αυτοπεποιθηση και λειτουργουν διαφορα σε μια "προκληση". Και 27 κιλά δεν ειναι μικρος σκυλος. Η αγκαλια μου φαίνεται αστεια :giggle: Μόνο μια φορα εχω παρει τη Τζου αγκαλια ( ειναι 7 κιλά) γιατι μας επεσε μεγαλοσωμος σκυλος και φοβηθηκα μην προτιμησει αυτη απο τη Θαλεια ή την Ηρα αλλα τελικά βούτηξε τη Θάλεια. Μπαίνεις μπροστα εσυ και απωθεις το σκυλο. Εαν δε τα καταφερεις αφηνεις το σκύλο σου να αμυνθει. Ειναι μικρος σε ηλικια ακομα... περιμενε να δεις σε λιγους μηνες.
Εαν τελικά αποφασίσετε να προχωρήσετε, εγω θα κοιτούσα κάτι σε μέγθος +/- 10 κιλά κοριτσάκι (ή και αγοράκι) χρονιάρικο. Βέβαια έχω να σου προτείνω κάτι ακόμα καλύτερο.. ένα γατακι :)

Try2CU

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2022
138
126
34
Το 1,85 εαν δεν ειναι συρματοπλεγμα η καγκελο νομιζω ειναι καλα. Εμενα η μαντρα ειναι 2 μετρα.
Το 1 "μεγαλο" σκυλι εχει διαφορα απο τα 2 "μεγαλα" οσον αφορα μετακινησεις, ταξιδια κλπ Επισης, σχεδον παντα οταν ειναι 2 εχουν μεγαλυτερη αυτοπεποιθηση και λειτουργουν διαφορα σε μια "προκληση". Και 27 κιλά δεν ειναι μικρος σκυλος. Η αγκαλια μου φαίνεται αστεια :giggle: Μόνο μια φορα εχω παρει τη Τζου αγκαλια ( ειναι 7 κιλά) γιατι μας επεσε μεγαλοσωμος σκυλος και φοβηθηκα μην προτιμησει αυτη απο τη Θαλεια ή την Ηρα αλλα τελικά βούτηξε τη Θάλεια. Μπαίνεις μπροστα εσυ και απωθεις το σκυλο. Εαν δε τα καταφερεις αφηνεις το σκύλο σου να αμυνθει. Ειναι μικρος σε ηλικια ακομα... περιμενε να δεις σε λιγους μηνες.
Εαν τελικά αποφασίσετε να προχωρήσετε, εγω θα κοιτούσα κάτι σε μέγθος +/- 10 κιλά κοριτσάκι (ή και αγοράκι) χρονιάρικο. Βέβαια έχω να σου προτείνω κάτι ακόμα καλύτερο.. ένα γατακι :)
Δεν ξέρω γιατί αλλά μάλλον σε ανύποπτο χρόνο στο σπίτι των γονιών μου πουλούσε τσαμπουκα στης γάτες και του γρατζουνισαν την μύτη και τώρα τις σιχαινεται. Δεν θέλω να ξέρω τι θα συμβεί αν πιάσει καμιά στη στόμα του

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.018
817
Όταν έχω θα ανεβάσω. Ή έστω φωτό να τον έχω αγκαλια
Αγκαλια οσα κιλα και να ειναι το παιρνεις αλλα αμα γινεται οντως καυγας εκει ειναι το θεμα χαχαχαχα. Εκτος αν τον εκπαιδευσεις οταν τα βρισκει σκουρα να πηδαει μονος του. :LOL: