Πάντως σε καυγά το έκανα ήδη μια φορά.Αγκαλια οσα κιλα και να ειναι το παιρνεις αλλα αμα γινεται οντως καυγας εκει ειναι το θεμα χαχαχαχα. Εκτος αν τον εκπαιδευσεις οταν τα βρισκει σκουρα να πηδαει μονος του.
Πάντως σε καυγά το έκανα ήδη μια φορά.Αγκαλια οσα κιλα και να ειναι το παιρνεις αλλα αμα γινεται οντως καυγας εκει ειναι το θεμα χαχαχαχα. Εκτος αν τον εκπαιδευσεις οταν τα βρισκει σκουρα να πηδαει μονος του.
Ναι αυτο σου λεω μαλλον υπερβαλλεις λιγο στο αν οντως ηταν καυγας. Τελως παντων καταλαβαινω τον πανικο πιστευω θα σου φυγει με τον καιρο ολοι εχουμε περασει κατι φασεις πιστευω που δεν θελουμε ουτε να βγουμε απο το σπιτι με αυτο το θεμα.Πάντως σε καυγά το έκανα ήδη μια φορά.
Δάγκωμα κανονικά παίχτηκε εκείνη την στιγμή. Καλά δεν φοβάμαι να βγω αν χρειαστεί θα κουβαλω και ξύλο ή κάτι άλλο που να μπορώ να χρησιμοποιησωΝαι αυτο σου λεω μαλλον υπερβαλλεις λιγο στο αν οντως ηταν καυγας. Τελως παντων καταλαβαινω τον πανικο πιστευω θα σου φυγει με τον καιρο ολοι εχουμε περασει κατι φασεις πιστευω που δεν θελουμε ουτε να βγουμε απο το σπιτι με αυτο το θεμα.
Εχει ενα που κανει και πολυ δυνατο θορυβο. Εγω δεν εχω χρησιμοποιησει αλλα το εχω δει πριν να αρχισει καυγας οταν υπαρχει ενταση και μαζευονται ολα. Να μην κουβαλας και ξυλο σε καθε βολτα αυτο πια σου χαλαει την απολαυση.Δάγκωμα κανονικά παίχτηκε εκείνη την στιγμή. Καλά δεν φοβάμαι να βγω αν χρειαστεί θα κουβαλω και ξύλο ή κάτι άλλο που να μπορώ να χρησιμοποιησω
Εμεις που ειχαμε μαθαν με τον καιρο απο μονο τους στην αρχη δεν ηθελαν λογικο ειναι δεν καναμε κατι απλα δεν τα πιεζαμε τα ζωα μονα τους τα βρισκουν και μαθαινουν τα ορια.Καλημέρες! Θέλω λίγο τα φώτα σας. Έχει να κάνει με ένα γατάκι απλά ρωταω οσουν έχουν σκύλο που συμβιώνει με γάτα. Είναι μάνας μήνας τώρα που βρέθηκε ένα γατάκι στο γκαράζ και το ταιζω. Με τα πολλά με αφήνει να το χαιδεψω. Ο σκύλος μου σιχαίνεται τις γάτες. Πριν μια βδομάδα λοιπόν έπιασα το γατάκι και με σκοπό να το υιοθετήσουμε για να κάνει παρέα ο σκύλος στη γάτα τι πήγα κτηνίατρο και όταν γύρισα το έβαλα σε κλουβακι για να μην μπορεί να του κάνει κάτι ο σκύλος αλλά να το μυρίζει. Αυτό φοβήθηκε. Λογικό. Από τότε είναι διστακτικό και δεν αφήνει να το πιάνουμε αλλά έρχεται όταν μας ακούει εξω και το ταιζουμε κανονικά. Χθες λοιπόν η κοπέλα μου κατάφερε και το έπιασε και φαίνεται πως ο σκύλος τκ έχει συνηθίσει γιατί με προσοχή δοκιμάσαμε και ο σκύλος το εγλυψε και δεν φαινόταν επιθετικός. Το γατάκι φοβάται ακόμα όμως. Πώς μπορούμε να το κάνουμε να μάθει τον σκύλο και να.μην φοβάται? Σόρρυ για το μεγεθος
Απλά ο σκύλος ζει μέσα και η γάτα έξω οπότε ίσως αν δεν πιέσω την κατάσταση να μην μάθουν. Σκέφτομαι να βάλω την γάτα μέσα στο σπίτι. Όχι μόνιμα αλλά να συνηθισειΕμεις που ειχαμε μαθαν με τον καιρο απο μονο τους στην αρχη δεν ηθελαν λογικο ειναι δεν καναμε κατι απλα δεν τα πιεζαμε τα ζωα μονα τους τα βρισκουν και μαθαινουν τα ορια.
Δεν καταλαβα που θες να ζει η γατα και αν δεν θες να ειναι μεσα γιατι θες να ειναι φιλοι με τον σκυλο.Απλά ο σκύλος ζει μέσα και η γάτα έξω οπότε ίσως αν δεν πιέσω την κατάσταση να μην μάθουν. Σκέφτομαι να βάλω την γάτα μέσα στο σπίτι. Όχι μόνιμα αλλά να συνηθισει
Γενικά θα ήθελα έξω γιατί η γάτα μπορεί να ανέβει παντού... πάγκους κουζίνας κτλ κτλ. Αλλά όταν είμαστε σπίτι θα ήθελα να είναι άνετη να έρθει μέσα. Ή αν έχει κακοκαιρία θα την ήθελα μέσα.μην πάθει κατιΔεν καταλαβα που θες να ζει η γατα και αν δεν θες να ειναι μεσα γιατι θες να ειναι φιλοι με τον σκυλο.
Εξω που? Στην αυλη? Η στο δρομο. Επισης δεν θα παθετε τιποτα απο τη γατα καποιες ανεβαινουν καποιες οχι αλλα δεν ειναι σαν τα σκυλια. Και ο σκυλος σας φτανει φανταζομαι τις περισσοτερες επιφανειες αφου ειναι μεγαλος. Αμα ειναι αυτος ο λογος δηλαδη δεν στεκει πολυ δεν αραζουν οι γατες στον παγκο της κουζινας η στο τραπεζι και ας φτανουν. Θα εχεις και ενα σπρει με νερακι και φτανει.Γενικά θα ήθελα έξω γιατί η γάτα μπορεί να ανέβει παντού... πάγκους κουζίνας κτλ κτλ. Αλλά όταν είμαστε σπίτι θα ήθελα να είναι άνετη να έρθει μέσα. Ή αν έχει κακοκαιρία θα την ήθελα μέσα.μην πάθει κατι
Στο γκαράζ ζει. Έχει στέγη εκεί. Μόνο άλλες γάτες είναι το θέμα αν τις κάνουν κάτι. Ποτέ δεν είχα γάτα μέσα στο σπίτι. Αν δεν αράζει στην κουζίνα δεν έχω θέμα να είμαι ειλικρινής. Αλλά γάτα είναι. Είναι ανεξάρτητες. Γι αυτο έχω ενδοιασμούς να την αφήνω μέσα όταν λείπω.Εξω που? Στην αυλη? Η στο δρομο. Επισης δεν θα παθετε τιποτα απο τη γατα καποιες ανεβαινουν καποιες οχι αλλα δεν ειναι σαν τα σκυλια. Και ο σκυλος σας φτανει φανταζομαι τις περισσοτερες επιφανειες αφου ειναι μεγαλος. Αμα ειναι αυτος ο λογος δηλαδη δεν στεκει πολυ δεν αραζουν οι γατες στον παγκο της κουζινας η στο τραπεζι και ας φτανουν. Θα εχεις και ενα σπρει με νερακι και φτανει.
Ε στο γκαραζ ειναι καλο μερος να μενει? Και πως πανε αλλες γατες? Ειναι ανοιχτο? Αρα μπορει και να φυγει. Η κουζινα δεν κλεινει σπιτι σας αν σε πειραζει τοσο πολυ? Παντως πραγματικα 3 γατες καμια δεν αραζε στην κουζινα μια αμεβαινε καμια φορα να πιει απο τη βρυση γιατι τους αρεσει το τρεχουμενο νερο οταν πλεναμε πιατα. Αλλα αν ειχαμε συντριβανι μπορει και να μην το εκανε.Στο γκαράζ ζει. Έχει στέγη εκεί. Μόνο άλλες γάτες είναι το θέμα αν τις κάνουν κάτι. Ποτέ δεν είχα γάτα μέσα στο σπίτι. Αν δεν αράζει στην κουζίνα δεν έχω θέμα να είμαι ειλικρινής. Αλλά γάτα είναι. Είναι ανεξάρτητες. Γι αυτο έχω ενδοιασμούς να την αφήνω μέσα όταν λείπω.
Στο γκαράζ δεν μένει στο πάτωμα . Για να σου δώσω να καταλάβεις. Από την πίσω μεριά υπάρχει ένα δωμάτιο αποθηκακη και υπάρχει κενό ανάμεσα στο ταβάνι της μικρής αποθήκης και του ταβανιού του γκαράζ και μένει εκεί γιατί έχει πρόσβαση εύκολη και προς το βουνό να πηδήξει αν θέλει. Και του βάζω νερό και φαι εκεί. Οπότε από ανθρώπους και σκυλιά σίγουρα είναι προστατευμένο εκείΕ στο γκαραζ ειναι καλο μερος να μενει? Και πως πανε αλλες γατες? Ειναι ανοιχτο? Αρα μπορει και να φυγει. Η κουζινα δεν κλεινει σπιτι σας αν σε πειραζει τοσο πολυ? Παντως πραγματικα 3 γατες καμια δεν αραζε στην κουζινα μια αμεβαινε καμια φορα να πιει απο τη βρυση γιατι τους αρεσει το τρεχουμενο νερο οταν πλεναμε πιατα. Αλλα αν ειχαμε συντριβανι μπορει και να μην το εκανε.
Εφοσον θα βγαινει και εξω και ειναι γατακι μην το βαλεις σπιτι και μαθει και μετα το βγαλεις εγω ετσι πιστευω. Βεβαια αμα δεν εψει εμβολια και τετοια και επειδη ειναι μικρο κινδυνευει και απο τις αλλες γατες. Αμα το συμπαθησατε νομιζω η καλυτερη και πιο ασφαλης επιλογη ειναι να το παρετε σπιτι σας αλλα εσεις αποφασιζετε φυσικα. Για την κουζινα αληθεια δεν θα το σκεφτομουν καθολου. Πιο πολυ να τα βρουνε με το σκυλακι σας που πιστευω οτι θα τα βρουν και θα γινουν και κολλητοι ειναι πολυ ωραιο πραγμα να εχεις γατα και σκυλο αληθεια το πως παιζουν κοιμουνται και διορθωνουν ο ενας τον αλλον.Στο γκαράζ δεν μένει στο πάτωμα . Για να σου δώσω να καταλάβεις. Από την πίσω μεριά υπάρχει ένα δωμάτιο αποθηκακη και υπάρχει κενό ανάμεσα στο ταβάνι της μικρής αποθήκης και του ταβανιού του γκαράζ και μένει εκεί γιατί έχει πρόσβαση εύκολη και προς το βουνό να πηδήξει αν θέλει. Και του βάζω νερό και φαι εκεί. Οπότε από ανθρώπους και σκυλιά σίγουρα είναι προστατευμένο εκεί
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Θα δω αν καταφέρω να το μάθω να κοιμάται στο κλουβακι στην αυλή και σε κακοκαιρίες να το βαζω μέσα. Σίγουρα θα στειρωθεί πάντως γτ δεν θα αντέξω να γεμίσω γάτες. Δεν θα μπορώ να τις κάνω καλά.Εφοσον θα βγαινει και εξω και ειναι γατακι μην το βαλεις σπιτι και μαθει και μετα το βγαλεις εγω ετσι πιστευω. Βεβαια αμα δεν εψει εμβολια και τετοια και επειδη ειναι μικρο κινδυνευει και απο τις αλλες γατες. Αμα το συμπαθησατε νομιζω η καλυτερη και πιο ασφαλης επιλογη ειναι να το παρετε σπιτι σας αλλα εσεις αποφασιζετε φυσικα. Για την κουζινα αληθεια δεν θα το σκεφτομουν καθολου. Πιο πολυ να τα βρουνε με το σκυλακι σας που πιστευω οτι θα τα βρουν και θα γινουν και κολλητοι ειναι πολυ ωραιο πραγμα να εχεις γατα και σκυλο αληθεια το πως παιζουν κοιμουνται και διορθωνουν ο ενας τον αλλον.
μπορεις οταν εισαι σπιτι να την αφηνεις μεσα και οταν φευγεις να την βγαζεις εξω. εμας μπαινοβγαινουν συνεχεια οπως θελουν. οταν ειναι μεσα, αραζουν στον καναπε η σε κανα κρεβατι, δικο τους η δικο μας!Γενικά θα ήθελα έξω γιατί η γάτα μπορεί να ανέβει παντού... πάγκους κουζίνας κτλ κτλ. Αλλά όταν είμαστε σπίτι θα ήθελα να είναι άνετη να έρθει μέσα. Ή αν έχει κακοκαιρία θα την ήθελα μέσα.μην πάθει κατι
Ο κτηνίατρος μου είπε ότι είναι 3 μηνών τώρα. Οπότε θα πάει σίγουρα για στείρωση γιατί δεν θέλω να γεμίσω γάτες, δεν θα μπορώ να τις κάνω καλά.Το σημαντικο αρχικα ειναι να την εμβολιασεις και να την στειρωσεις πριν γινει 6 μηνων, και 5 μηνων μη σου πω. Αλλιως κινδυνευει απο λοιμωδη και θα φυγει επίσης σιγουρα μολις γινει σεξουαλικα ενεργη.
Οκ θα το σταματήσω. 27 κιλά είναι. Δεν είναι και μεγάλος μεγάλος. Στα όρια είναι. Αλλά φοβαμαι μωρέ μην του βγάλουν κάνα μάτι μην του σπάσουν τπτ. Τον σηκωνω γιατί εμένα δεν είναι εκ φύσεως επιθετικός. Μόνο για άμυνα ή όταν είμαστε σπίτι και ακούει κάποιον ή βλέπει κάτι αγριευει. (Και στα γατονια)Και το σκεφτόμουν ότι μάλλον του κάνω κακό στον χαρακτήρα που τον σηκώνω αλλά και όταν βλέπω σκύλο χωρίς λόγο και αιτία όπως πριν κάνα μήνα ένα σκατουλακι σόρρυ κιόλας ούτε 10 κιλά να του επιτίθεται απ' το πουθενά και και ο κηδεμόνας του να μου λέει μην φοβάσαι δενπορεξ να του κάνει κάτι εγώ τρελαίνομαι.
Σε περίπτωση καυγά αφήνεις το λουρί για να μπορεί να αμυνθεί η να τρέξει να κρυφτη.Καλο εινια εφόσον αγχώνεσαι με σκυλιά που δεν ξέρεις να αλλάζεις πεζοδρόμιο εφόσον αυτό ειναι δυνατον.Σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει η αγάλια.Aρα πρακτικά η σωστή αντιμετώπιση είναι να του κρατώ καλά το λουρί απλά αν αρπαχτουν νερό κτλ κτλ