Καλησπέρα απο ένα νέο μέλος ακαθορίστου ράτσας!

Status
Κλειδωμένο θέμα

θεανω

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2013
73
0
και ξαναλεω δεν ειπα πως δεν υπαρχουν σωστοι εκτροφεις και οτι δε νοιαζονται για το μελλον του σκυλιου..ομως και αυτοι μια δουλεια κανουν και σα δουλεια το βλεπουν απο τη στιγμη που πληρωνονται..και για εμενα ειναι λαθος τα ζωα να ειναι εμπορευμα..ειναι ψυχες ζωντανες και ετσι πρεπει να αντιμετωπιζονται..παρολαυτα συμφωνω στο εαν καποιος θελει σονι και ντε καθαροαιμο σκυλι για καποιο λογο,ειναι καλυτερο να ψαξει ενα σοβαρο εκτροφεα και οχι να αγορασει απο pet shop..εγω το θεωρω ενα απο τα μεγαλυτερα λαθη αυτο που εκανα που πληρωσα δηλαδη το ροκι και τον πηρα απο pet shop..αλλα τα λαθη ειναι για τους ανθρωπους και οσο ζεις μαθαινεις:)

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Λόγω αυπνίας να γράψω και εγώ κάτι,
για όποιον του αρέσουν τα στατιστικά και τα επιχειρήματα ας διαβάσει το ενδιαφέρον άρθρο
Breeders vs. Rescues, Worldwide Pet Overpopulation Epidemic, who's at fault?
και επειδή είναι ελληνικό φόρουμ να γράψω ότι κατάλαβα στα ελληνικά
1ον Παγκοσμίως δεν μπορούν να αποροφηθούν τα αδέσποτα με τον ρυθμό που αυξάνονται.
2ον Το πρόβλημα βρίσκεται στο κοινό που δεν έχει μελετήσει/σκεφτεί πριν να αγοράσει/υιοθετήσει
Αυτά και τις ευχές μου στο σκυλάκι που άνοιξε το νήμα.

θεανω

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2013
73
0
και εγω λογω αυπνιας να απαντησω..επειδη δε μπορουν να αποροφηθουν ολα τα αδεσποτα με το ρυθμο που αυξανονται(καλα τα λεει το αρθρο)δε σημαινει οτι δε πρεπει να προσπαθουμε γι αυτα,η να αποτρεπουμε το κοσμο απο το να υιοθετησει ενα αδεσποτακι..δες το και ετσι..σωζεις μια ζωη που ειναι καταδικασμενη..γιατι ενα αδεσποτο στο δρομο εχει προσδωκιμο ζωης 5 χρονια,ενω σε σπιτι πολυ παραπανω..δε μπορεις να τα σωσεις ολα,ομως σωζεις ενα και κανεις μια αρχη..και επισης σαφως και το προβλημα βρισκεται στους ανευθυνους ανθρωπους οι οποιοι αγοραζουν η υιοθετουν και μετα τα παρατανε στους δρομους..ομως απαξ και γινει αυτο δε σημαινει πως δεν αλλαζει..καποιος το παρατει γιατι δε το θελει ποια(απαραδεκτη κινηση)αλλα καποιος αλλος μπορει να βρει σε αυτο το σκυλι τα παντα και να το κανει δικο του!!

θεανω

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2013
73
0
και απο οτι βλεπω επειδη τα διαβασες ΟΛΑ εαν και κουραστηκες απο οτι βλεπεις δε μιλαω μονη μου..κανω διαλογο..και καπου οκ μπορει και να επαναλαμβανομαι..

Σωτήρης75

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2013
100
0
Θεσσαλονικη
Καλημέρα
Νομίζω Θεανώ ότι έχεις ένα μικρό άδικο

Σε αυτό το νήμα κανείς δεν σε πρόσβαλε και κανείς δεν σε ειρωνεύτηκε σου μιλανε άριστα και με ωραία επιχειρήματα

Να πω και εγώ κάτι για τα αδέσποτα (τον πόνο μου)
Το ότι έχουμε πολλά αδέσποτα φταίει πρώτος ο άνθρωπος (παράδειγμα φέρνω (ένα από τα χιλιάδες ) από αυτά που έβλεπα κατά καιρούς : βγήκε η ταινία με τα σκυλιά Δαλματίας μέσα σε 2μηνες όπου κυκλοφορούσες έβλεπες παντού και ένα Δαλματίας , γιατί να μην είναι η κυρία και το παιδί της στη μόδα βρε αδελφέ πάει και ασορτί με τα ρούχα. αφού πέρασε η μόδα, κάποια από αυτά, όπου το είχε πάρει η καλή κυρία και ο κύριος για το παιδί τους ήταν έξω μόνος του στους δρόμους

Μετά ήρθε το έργο η μάσκα ωρεεεεεεεεεεεεεε χάρες φώναζαν τα παιδάκια θέλω τζακ ρασελ ρε από πετ σοπ από παντού έπαιρναν (θαυμάζω την σβελτάδα τον πετ σοπ )αμέσως γεμάτα τα κουτάκια με μωρά τζακ ρασελ και τώρα Ακίτα μηχανές γέννας ανάλογα με την μόδα
Πιστεύω ότι όλοι αυτοί και άλλοι
μάλλον ξανά βλέπουν την ταινία για το που έκαναν λάθος και το σκυλί τους από μόνο του δεν κάνει αυτά τα κόλπα ίσως και σε κάποιους να τους ήρθε και η απορία αφού στην ταινία δεν κατουράει εδώ γιατί τα κάνει
Και έτσι μεγαλώνουν τα αδέσποτα μας (εδω τελειωνω με τα αδεσποτα)

Ο κάθε ένας που θέλει πραγματικά σκύλο θα πάρει αυτό που όντως ψάχνει για πολλούς λόγους όπως γονιδιακούς χαρακτήρα συντροφιά κ.α
Άλλοι θα πάρουν αδέσποτο γιατί αυτό τους αρέσει να κάνουν (και καλά θα κάνουν) ο κάθε ένας έχει τους λόγους του και δεν είναι καλό να λέμε μόνο πάρε αδέσποτο και ότι είναι τζάμπα λεφτά να πάρεις από εκτροφέα και το αναποδο

Και ένα ακραίο παράδειγμα: είναι σαν να λες μην κάνετε παιδιά πάρτε από ορφανοτροφεία είναι γεμάτα από παιδάκια που ψάχνουν την αγκαλιά σας

Ορθογραφια μονο σε ξενα νηματα (δεν ειμαι εγω ειμαι ο κυριος
word)

Κλειδωστε βρε το ριμαδι μου 3 μερες περασαν από τοτε που το ειπα

θεανω

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2013
73
0
συμφωνω απολυτα οτι οι ανθρωποι ειναι υπευθυνοι για τη δημιουργια τοσων αδεσποτων ζωων..αλλα μη μου συγκρινεις τα παιδια με τα σκυλακια..το παιδι σου δε το πληρωνεις για να ειναι δικο σου..για μενα οποιος θελει πραγματικα εναν σκυλο συντροφιας μπορει να παρει τον οποιοδηποτε πχ απο κουταβι και να το μεγαλωσει οπως θελει..αυτα για τα γονιδια να σου πω την αληθεια δε τα πιστευω τοσο και δε μπορω να μη παρω ενα σκυλι που εχει αναγκη επειδη δε ξερω τα γονιδια του..ξαναειπα με αγαπη και υπομονη γινονται ολα και αυτο μας το λενε και παμπολα παραδειγματα πχ φοβικων και κακοποιημενων σκυλων,τα οποια σωθηκαν απο εθελοντες και σιγα σιγα,εγιναν κανονικα και χαρουμενα σκυλακια με τη βοηθεια ολων..ποσο μαλλον αμα το παρεις απο κουταβι το σκυλακι..αυτη ειναι η γνωμη μου:)

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ο κάθε ένας που θέλει πραγματικά σκύλο θα πάρει αυτό που όντως ψάχνει για πολλούς λόγους όπως γονιδιακούς χαρακτήρα συντροφιά κ.α
Άλλοι θα πάρουν αδέσποτο γιατί αυτό τους αρέσει να κάνουν (και καλά θα κάνουν) ο κάθε ένας έχει τους λόγους του και δεν είναι καλό να λέμε μόνο πάρε αδέσποτο και ότι είναι τζάμπα λεφτά να πάρεις από εκτροφέα και το αναποδο

Και ένα ακραίο παράδειγμα: είναι σαν να λες μην κάνετε παιδιά πάρτε από ορφανοτροφεία είναι γεμάτα από παιδάκια που ψάχνουν την αγκαλιά σας

πολυ σωστα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
θεανώ...ειλικρινά όμως...παρακούρασες...

Στα ήδη 33 ποστ σου, τα 30 λένε ξεπατικωτούρα το ίδιο πράγμα.
Φρόντισε να ενημερωθείς και για όσα δεν ξέρεις [τα οποία είναι πάρα πολλά].
Το θέμα δεν θα είναι ντε και καλά, να αλλάξεις εσύ γνώμη, αλλά τουλάχιστον να την εμπλουτίσεις και να μην ακούγεσαι σε συζητήσεις με ανθρώπους που ξέρουν και δυό πράγματα παραπάνω, τόσο εντελώς μονόπλευρη, έως και γραφική.

Σ'αυτόν τον χώρο τουλάχιστον, όσο περισσότερο εμμένεις σ'αυτές τις θεωρίες, τόσο θα βρίσκεις αντίλογο.

* Σωτήρη, το...ρημάδι σου..., δεν μπορεί να κλειδώσει επειδή το απαιτείς εσύ.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Θεανω θες να βγαλεις λαθος εκπαιδευτες και ανθρωπους με πολυ παραπανω πειρα απο εσενα???

Μας λες οτι δεν πιστευεις και την δύναμη των γονιδίων?
οταν εσυ η ίδια λες οτι ο τσομπανης θα παρει τσομπανοσκυλο, και ο κυνηγος κυνηγόσκυλο, αυτη τη διαφοροποιηση των δυο αυτων σκυλων (για διαφορετικη εργασία) τα γονίδια δεν την κάνουν??

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Θεανω καλως ηρθες.
Ειναι πολυ απλα τα πραγματα, τα οποια στα εχουν εξηγησει παρα πολλες φορες και οι απο πανω. Αν καποιος θελει συγκεκριμενα χαρακτηρηστικα απο ενα σκυλι, τοτε θα αγορασει. Αν θελει ενα αδεσποτακι θα το παρει. Δεν εχουν ολοι την υπομονη να γινει ενα σκυλι που θελουν απο φοβικο χαρουμενο, επισης ειναι πολλοι που θελουν να ξερουν τι προβληματα υγειας βγαζει η φυλη που εχουν επιλεξει.
Τα αδεσποτα ειναι αλλο κεφαλαιο, προσωπικα πιστευω οτι αυτος που θελει να τα βοηθησει θα τα βοηθησει ειτε εχει σκυλι απο το δρομο, ειτε εχει σκυλι καποιας φυλης που εχει πληρωσει για να το αποκτησει. Εχω βοηθησει κι εγω αδεσποτα, αν καποια στιγμη θελω ενα εκτροφικο σκυλακι γιατι θελω να εχει συγκεκριμενα χαρακτηρηστικα(να μπορει να ειναι φυλακας, να ειναι μικροσωμο ή δεν ξερω κι εγω τι), αυτο δεν θα με εμποδισει να βοηθησω και οποιο αδεσποτο βρεθει στον δρομο μου.

Last edited:

θεανω

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2013
73
0
αμα κουρασα ειναι απλο μην τα διαβαζετε,δε σας αναγκαζει κανεις..παντως απο οτι μπορεις να δεις δε μιλαω μονη μου σα τη τρελη μου στελνουνε και απανταω..και δε νομιζω πως μπορεις να λες εσυ σε εμενα να φροντισω να ενημερωθω γιατι δε ξερω πολλα πραγματα..δεν εισαι σε θεση να ξερεις τι γνωριζω εγω,ουτε να μου κανεις υποδειξεις..παντως μην ανησυχεις δε θα ξαναδεις το ονομα μου σε αυτο το φορουμ,γιατι δεν εχω καμια θεση εδω..υπερασπιζομαι μια αλλη θεση-ιδεα που δεν ειναι συμφωνη με τη δικη σας(και για να μη παρεξηγηθω δε λεω τι ειναι σωστο και τι λαθος)..καλη συνεχεια

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Οι βιολόγοι να σκίσουν τα πτυχία τους. Τα γονίδια δεν παίζουν κανένα ρόλο.
Τότε πώς εξηγείς πως ημίαιμο από ημίαιμο έχει διαφορά μεγαλωμένο στο ίδιο σπίτι;
Tα γονίδια Θεανώ δεν παίζουν ρόλο μόνο στα καθαρόαιμα βλέπεις, υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα σε ημίαιμα που μεγάλωσαν ακριβώς κάτω από τις ίδιες συνθήκες.

Σωτήρης75

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2013
100
0
Θεσσαλονικη
Βρε Θεανώ μου καλό είναι να έχεις τις ιδέες σου και να τις υπερασπίζεσαι με θάρρος
Αλλά το να βλέπω μόνο το δέντρο και να χάνω το δάσος δεν είναι καλό
Η ότι μόνο η δίκια μου θεωρία είναι σωστή και τέλος
Όσο ζούμε μαθαίνουμε
Και ειλικρινά πάνε σε όλα τα νήματα και δες αυτοί οι άνθρωποι (που σου απαντανε) τι λένε
Δεν παίρνουμε σκυλιά από πετ σοπ και γέννες ασυνείδητων μόνο από εκτροφεία και φιλοζωικές ΑΔΕΣΠΟΤΑ) μαζί σου ήμαστε όλοι

Όλοι έχουμε ένια για τα παρατημένα σκυλάκια

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Οι βιολόγοι να σκίσουν τα πτυχία τους. Τα γονίδια δεν παίζουν κανένα ρόλο.
Τότε πώς εξηγείς πως ημίαιμο από ημίαιμο έχει διαφορά μεγαλωμένο στο ίδιο σπίτι;
Tα γονίδια Θεανώ δεν παίζουν ρόλο μόνο στα καθαρόαιμα βλέπεις, υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα σε ημίαιμα που μεγάλωσαν ακριβώς κάτω από τις ίδιες συνθήκες.
Συμφωνώ και επαυξάνω. Η γενετική είναι γενετική. Αυτό δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Από κει και πέρα φυσικά και όλα τα ζώα (μέσα σ' αυτά και ο άνθρωπος) διαμορφώνουν κάποιον Χ χαρακτήρα, ανάλογα με τα ερεθίσματα που τους δίνονται και με τις εμπειρίες ζωής. Όμως αναμφισβήτητα η προδιάθεση υπάρχει. Έβλεπα πρόσφατα σε ένα ντοκιμαντέρ στο ΣΚΑΙ νομίζω, τα στάδια κύησης ενός σκύλου και πως αναπτύσσεται το κουτάβι στη μήτρα της μάνας. Έλεγε λοιπόν, πως κατα τη διάρκεια της φάσης κατά την οποία αναπτύσσει το κουτάβι το τρίχωμά του, μέσω του DNA προσδίδονται και κάποια χαρακτηριστικά βάσει των προγόνων του. Το τρίχωμα, το χρώμα, η υφή, καθώς και κάποια χαρακτηριστικά του χαρακτήρα του (πχ επιθετικότητα). Σκοπός είναι όλα αυτά να μπορέσεις να τα "εκμεταλλευτεί" κανείς υπέρ του ζώου. Κάποια ζώα με μεγαλύτερη αντίληψη και νοημοσύνη φυσικά (μέσα σε αυτά και τα σκυλιά), εκπαιδεύονται και μαθαίνουν, όλα όμως ως ένα βαθμό.

Θεανώ, προσωπικά δε βρίσκω το λόγο να αποχωρήσεις από το φόρουμ. Απόψεις παραθέτουμε όλοι. Δε γίνεται να συμφωνούμε όλοι με όλους, ούτε πάντα γίνεται απόλυτα αντιληπτό αυτό που θέλουμε να πούμε μέσω του γραπτού λόγου. Μη το ξεχνάμε και αυτό.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
H ioannapapami με το ένα της post θα πάθει σοκ όταν μπει (αν ξαναμπει) :)

Θεανώ επίσης καλωσήρθες! Ελπίζω να μη φύγεις και να διαβάσεις πολύ! Μόνο καλό θα σου κάνει! Έχεις πολλά να μάθεις :)

θεανω

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2013
73
0
ολο λεω δε θα γραψω,αλλα δε μπορω..ειναι γελοιο να λετε οτι παω να καταριψω τους βιολογους και οτι θα σκισουν τα πτυχια τους!!δε λεω πως δε παιζουν ρολο τα γονιδια,αλλα τι σκατα γονιδια ειναι αυτα που θα εχει ενα αδεσποτο και θα το κανει τοσο κακο για συμβιωση??θεωρω απο την εμπειρια μου παντα με τα αδεσποτα τοσο καιρο,πως ολα τα σκυλακια κατω απο καποιες συνθηκες,μπορει να αναπτυξουν εναν χ χαρακτηρα..το ιδιο σκυλι με ενα αφεντικο που το βαραει πχ θα γινει φοβικο και επιθετικο,ενω με ενα αφεντικο που το αγαπει και του δινει τα καταλληλα ερεθισματα,θα γινει ενα πολυ καλο σκυλι..αντιστοιχα ενα σκυλακι απο σωστο εκτροφεα με καλα γονιδια οπως λετε εσεις,μπορει να γινει φοβικο επιθετικο η να αναπτυξει ενα καλο χαακτηρα αναλογα με το αφεντικο που εχει..εαν δειτε τη συζητηση απο την αρχη ελπιζω να καταλαβετε τι προσπαθω να πω..και επισης σαφως και παραθετουμε αποψεις ολοι,και δε τα βαζω με ολους εδω μεσα..ισα ισα που με μερικους συμφωνω..απλα μου τη δινει να χρησιμοποιουνται χαρακτηριστικα οπως εγω δε θελω να παρω σκυλι που να μη ξερω τους γονεις να μη μου βγει οπως το θελω και να το φορτωθω 10 15 χρονια..το σκυλι δεν ειναι αξεσουαρ και οφειλεις απο τη στιγμη που θα το παρεις να το αγαπησεις οπως και να ειναι..οπως αυριο μεθαυριο οταν κανεις ενα παιδι που μπορει να σου βγει με μια αρρωστια η να ειναι πολυ ζωηρο,δε μπορεις να πεις δε θελω το παιδι μου επειδη δεν εχει την επιθυμητη για εμενα συμπεριφορα..για ακομα μια φορα επαναλαμβανομαι αλλα οταν ακουω τετοια πραματα δε μπορω να μην απαντησω..δεν ειναι καθυστερημενη σπουδαζω και μαλιστα νηπιαγωγος και εκει ακομα τα περισσοτερα μαθηματα μας διδασκουν πως το περιβαλλον συμβαλλει σε ενα 80 τοις εκατο στο χαρακτηρα που θα διαμορφωσει ενα παιδι..και για τα σκυλακια δε νομιζω πως ισχυει κατι πολυ διαφορετικο..

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Θεανώ μου μήπως δεν έχεις καταλάβει σε ποιους τα λες αυτά?

Το αν επιλέξει κάποιος να πάρει ημίαιμο ή "καθαρόαιμο" είναι καθαρά προσωπική επιλογή και δεν αφορά κανέναν! Όμως αυτό δεν σημαίνει οτι αυτός που έχει το "καθαρόαιμο" δεν θα βοηθήσει ένα "ημίαιμο"...

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Δεν είναι έτσι Θεανώ. Τα σκυλιά όπως λες δεν είναι αξεσουάρ, είναι δέσμευση για 10- 15 χρόνια. Παντρεύεσαι όταν παίρνεις ένα σκύλο. Και ναι, όλα έχουν ψυχούλα, και όλα είναι καλά υπο συνθήκες, μόνο που δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τον απαιτούμενο χρόνο, υπομονή, ή ακόμα και τον κατάλληλο χαρακτήρα αν θες για να υιοθετήσουν ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σκυλί και να το δουλέψουν. Εσυ που ασχολείσαι ενεργά ,ε αυτά τα θέματα, θα έδινες ποτέ ένα Jack Russel ημιαιμάκι σε έναν άνθρωπο με κινητικά προβλήματα, που δε θα έχει τη δυνατότητα να το εκτονώνει, οχι επειδη δεν έχει τη διάθεση, αλλά επειδή δε μπορεί; Θα έδινες ένα αδεσποτάκι με πολύ έντονο ταμπεραμέντο σε έναν πολύ νευρικό άνθρωπο; Οχι. Γιατί ο σκύλος θα είναι δυστυχισμένος αν δε συμβαδίζει με το χαρακτήρα του ιδιοκτήτη του. Οι καλές προθέσεις δεν αρκουν Θεανώ μου. Μπορεί να τα αγαπάς, αλλά πρέπει να καταλάβεις πως τα σκυλιά δε θέλουν μονο αγάπη, στην πραγματικότητα, υπάρχουν πραγματα που έχουν αναγκη πολύ περισσότερο πριν την αγάπη. Έχουν ανάγκες πολύ σημαντικότερες από τα χάδια, γι' αυτό και δουλειά του καθενός μας όταν προσπαθούμε να βρούμε σπίτι σε ένα αδεσποτάκι είναι να βρούμε ένα σπίτι που να κάνει το σκύλο ευτυχισμένο, γιατί είναι δέσμευση για πολλά χρόνια. Όλοι οι άνθρωποι καλοί είναι, έχουν καλό μέσα τους που με τις κατάλληλες συνθήκες θα βγεί στην επιφάνεια, όμως δεν παντρευόμαστε οποιον να ναι. Δε διαλέγουμε τυχαία σύντροφο, διαλέγουμε υπεύθυνα. Και ναι, φυσικά και αν το σκυλί μας βγάλει κάποιο πρόβλημα θαφροντίσουμε να διορθωθει αφού είναι πλέον μέλος της οικογένειας μας, αλλά δεν είναι σωστό να παίρνουμε έναν σκύλο εντελως ανευθυνα και χωρις να συνυπολογίσουμε τις αναγκες μας και τις αναγκες του και μετα να απαιτούμε να προσαρμοστεί στο δικό μας τρόπο ζωής, ο οποίος ισως να είναι εντελως εξω από τη φύση του συγκεκριμένου αδέσποτου/ ημίαιμου/ καθαρόαιμου. Πολύ ρομαντικό αυτό που λες, η όλη οπτική σου, αλλά ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχει.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα