Καλησπέρα απο ένα νέο μέλος ακαθορίστου ράτσας!

Status
Κλειδωμένο θέμα

θεανω

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2013
73
0
τεσπα δεν εκανα καμια επιστημονικη μελετη σε ημιαιμα και καθαροαιμα σκυλακια,θα το ξαναπω για μια τελευταια φορα απο τη προσωπικη μου εμπειρια ασχολουμενη με τα αδεσποτακια(οπου το 99 τοις εκατο)ειναι ημιαιμα,ειδα πως ειναι παρα πολυ καλα σκυλακια με πολυ καλους χαρακτηρες,και αξιζουν και αυτα ενα σπιτι..δε λεω οτο τα καθαροαιμα δεν ειναι,αλλωστε και εγω καθαροαιμο εχω,απλα προσπαθησα μεσα απο εδω,οπως και στο φβ να δειξω οτι τα αδεσποτακια μας εχουν αναγκη και περιμενουν στα κλουβια η στο δρομο να σωθουν..τα περισσοτερα πεθαινουν απο φολες και ζουν σε αθλιες συνθηκες..θεωρω λοιπον πως ειναι κριμα ο κοσμος να μη δινει ευκαιρια σε αυτες τις ψυχουλες και να πηγαινει σε pet shop η εκτροφεις να αγοραζει σκυλακια(δε λεω οτι το κανεις εσυ)γενικα μιλαω,νομιζοντας οτι ενα ημιαιμο σκυλακι δεν ειναι καλο η εχει κατι διαφορετικο απο τα καθαροαιμα..:)αυτα,φιλικα παντα:p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.796
20.113
Εσύ γιατί έχεις καθαρόαιμο τότε;
Γιατί πλήρωσες τόσα λεφτά για σκύλο από εκτροφέα;

θεανω

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2013
73
0
το ειπα και στο πρωτο μηνυμα το σκυλακι μου(ενα μαλτεζακι)το εχω εδω και εξι χρονια το πηρα στα δεκαεξι μου..τοτε ουτε φβ ειχα ουτε ειχα καταλαβει το μεγεθος του προβλητος με τα αδεσποτα εαν και ειχα ψαξει απο το ιντερνετ με μια φιλη εαν χαριζονταi σκυλακια,ειχα παρει διαφορα τηλεφωνα και δε βρηκα κανενα..ετσι εκανα τη μαλακια και πηρα απο pet shop..εαν επαιρνα ομως τωρα θα επαιρνα απο φιλοζωικη η απο το δρομο..:)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
θεωρω λοιπον πως ειναι κριμα ο κοσμος να μη δινει ευκαιρια σε αυτες τις ψυχουλες και να πηγαινει σε pet shop η εκτροφεις να αγοραζει σκυλακια(δε λεω οτι το κανεις εσυ)γενικα μιλαω,νομιζοντας οτι ενα ημιαιμο σκυλακι δεν ειναι καλο η εχει κατι διαφορετικο απο τα καθαροαιμα..:)αυτα,φιλικα παντα:p
Ποιος είπε ότι το να παίρνεις ένα καθαρόαιμο από εκτροφέα καταλαμβάνει μια θέση σε ένα σπίτι όπου θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα αδέσποτο?

Ποιος είπε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι άνθρωποι παίρνουν καθαρόαιμα αντί για ημίαιμα και ότι θα έπρεπε αντί να παίρνουν καθαρόαιμο να παίρνουν ημίαιμο!

Κάτι λάθος έχεις αντιληφθεί!

Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι άνθρωποι που παίρνουν καθαρόαιμα αντί για ημίαιμα/αδέσποτα, αλλά το ότι ο αριθμός των αναξέλεγκτων γεννών κυρίως ημάιμων από πανίβλακες υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό απορρόφησης των καθαρόαιμων.Όσο και να προωθείς την απόκτηση ημίαμων αντί καθαρόαιμων πάλι θα υπάρχει πρόβλημα.

Δηλαδή με λίγα λόγια δεν θα γίνει κάτι παίρνοντας ένα ημίαιμο αντί για καθαρόαιμο.
Θα πρέπει να "κλείσει η βρύση" να το πω πιο απλά για να σταματήσει η τραγική κατάσταση των αδέσποτων σκυλιών.

Επίσης το πρόβλημα βρίσκεται και στην αντίληψη που έχουν οι πανίβλακες που τάσσονται κατά της στείρωσης όταν σκοπό έχει την πρόληψη για την δημιουργία αδέσποτων.

Με τα παραπάνω θέλω να σου δείξω ότι έχεις εντοπίσει λάθος πράγματα σε μια κατάσταση που...φωνάζει.

Δεν μπορείς να μου πεις εσύ να πάρω ημίαιμο την στιγμή που εγώ θέλω συγκεκριμένα χαρακτηριστικά από τον σκύλο. Και φυσικά δεν θα διακινδυνέψω να αποκτήσω έναν σκύλο ημίαιμο/αδέσποτο και να τον λουστώ για 10-15 χρόνια και να μην μου δώσει αυτά τα χαρακτηριστικά που ζητώ. Είναι και αυτό μια υπεύθυνη στάση δεν νομίζεις?
Μπορεί και το εκτροφικό καθαρόαιμο να μην του τα δώσει, αλλά τουλάχιστον επέλεξα την πιο σωστή από όλες τις πηγές απόκτησης σκύλου εφόσον ήθελα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Δεν μπορείς να πεις σε κάποιον που θέλει τον σκύλο για συγκεκριμένη δουλειά(ναι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι δεν είναι μόνο συντροφιά ο σκύλος) να πάριε ημίαιμο. Θα χάσει σίγουρα και χρόνο και πιθανότατα και χρήμα.

Μας προτείνεις να παίρνουμε αδέσποτα αντί για καθαρόαιμα με το "άγχος" να απορροφηθούν γρήγορα τα αδέσποτα που περιμένουν. Γιατί? Το ξέρεις ότι λίγα σκυλιά είναι μόνο για συντροφιά? Έχεις σκεφθεί ότι εγώ δεν θέλω με κριτήριο την συντροφιάς αλλά και κάποιου είδους εργασία?
Δεν παίρνουν όλοι οι άνθρωποι με κριτήριο την συντροφιά σκύλο αγαπητή Θεανώ! Και είναι λάθος να παίρνεις σκύλο μόνο με αυτό το κριτήριο. Το λέω αυτό γιατί τσουβαλιάζουν πολλοί όπως και εσύ λέγοντας "πάρτε ημίαιμο αντί για καθαρόαιμο".

Να σου πω και κάτι τελευταίο:
Ο αριθμός διάθεσης και απόκτησης καθαρόαιμων εκτροφικών σκύλων είναι πολύ πολύ μικρότερος από τον αριθμό των αγγελιών ημίαιμων στην Χρυσή Ευκαιρία.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Θεανω, το μαλτεζακι σου δεν ειναι καθαροαιμο.
δεν ειναι απο εκτροφεα,ειναι απο πετ σοπ...τεραστια διαφορα το ενα με το αλλο.
Αν θες κανε μια αναζητηση στο φορουμ για τα πετ σοπ και τα παππυ μιλλς και θα καταλαβεις για ποιο λογο δεν αγοραζουμε ΠΟΤΕ ζωα απο πετ σοπ!

Επισης ειναι δικαιωμα του καθενος ειτε να θελει καθαροαιμο σκυλο ειτε ημιαιμο.
δεν ειναι κατακριτεο να εχει καποιος καθαροαιμο σκυλο για τους δικους του τεκμηριωμενους λογους.

θεανω

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2013
73
0
ρε παιδια πραγματικα ΕΛΕΟΣ!!πεσατε να με φατε..μια κουβεντα ειπα και εχει γινει ολοκληρο θεμα..καταρχην γνωριζω για τα puppy mils αλλα δυστηχως οχι οταν αγορασα το ροκι..επισης ειναι δεν ειναι καθαροαιμο μαλτεζ δε με απασχολει..και δευτερον δεν ειπα οτι ειναι κατακριτεο να εχει κανεις καθαροαιμο σκυλο..ο καθενας οτι θελει κανει..ειπα απλα οτι καλο θα ηταν ο κοσμος να ξεκολησει απο προκαταληψεις και να αγαπησει και τα ημιαιμα σκυλακια και να ανοιξει το σπιτι του και γι αυτα γιατι ειναι πολλα αυτα που περιμενουν..και το ξερω πως δε προκειται να αλλαξει κατι,οτι και να κανω εγω και οσα και να σωσω η να ταισω κτλπ αλλα αυτο δε με σταματαει απο το να προσπαθω και να θελω να βοηθαω οσο και οπως μπορω τα αδεσποτακια..και τελος τα σκυλια ειναι οπως τα μαθεις εαν θες συγκεκριμενα χαρακτηριστικα απο ενα ακυλο,ειναι πιθανον να μη στα δωσει η ρατσα που θα διαλεξεις και να στα δωσει ενα ημιαιμο σκυλακι..με αγαπη και υπομονη γινονται ολα..

θεανω

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2013
73
0
και τελος διαφωνω με τον st3lios παρα πολυς κοσμος παιρνει σκυλακια για συντροφια και οχι για εργασια..τουλαχιστον στο δικο μου κυκλο(και πιστεψε με ξερω πολυ κοσμο που να εχει σκυλι)ολοι τα εχουν για συντροφια μεσα στο σπιτι κτλπ..και δε καταλαβαινω που ειναι το λαθος στο να διαλεγει καποιος ενα σκυλακι με κριτηριο μονο τη συντροφια..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
και τελος διαφωνω με τον st3lios παρα πολυς κοσμος παιρνει σκυλακια για συντροφια και οχι για εργασια..τουλαχιστον στο δικο μου κυκλο(και πιστεψε με ξερω πολυ κοσμο που να εχει σκυλι)ολοι τα εχουν για συντροφια μεσα στο σπιτι κτλπ..και δε καταλαβαινω που ειναι το λαθος στο να διαλεγει καποιος ενα σκυλακι με κριτηριο μονο τη συντροφια..
Και η συντροφια... μια εργασία ειναι. Για φαντάσου να παρεις γερμ. ποιμενικο ή ελλ. ποιμενικο για συντροφια, να αράζετε αγκαλια στον καναπε να δειτε Σουλειμαν... (τυχαίο παράδειγμα)
Εγώ γιατι τα βλέπω πιο απλά? Θες συγκεκριμένα πράγματα στον χαρακτήρα του σκύλου με οσο το δυνατον μικροτερο ρισκο αποκλισεων? Εκτροφεας και καθαροαιμο της φυλής που σε ενδιαφέρει.
Δεν θες κατι συγκεκριμένο απλά να εχεις εναν σύντροφο στο σπιτι, με ρισκο στο χαρακτήρα του από βιώματα και γονιδια? Ημιαιμο από φιλοζωική ή δρόμο.

Αναδρομο ερμη δεν εχουμε... γιατι δεν συνεννοούμαστε?

θεανω

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2013
73
0
αγαπητη ghelly συμφωνα με τον st3lios η συντροφια δεν εχει σχεση με την εργασια (εαν κοιταξεις παραπανω το μηνυμα του)θα το καταλαβεις..τεσπα εγω θεωρω πως εαν αγαπας πραγματικα τα σκυλια θα παρεις το οποιοδηποτε..φυσικα υπαρχουν και εξαιρεσεις π.χ. στην αστυνομια δε θα παρουν ενα πεκινουα η ενα κανις..το να διαλεγεις σκυλακι αναλογα με τα χαρακτηριστικα της φυλης ειναι σαν αυριο μεθαυριο να παραγγειλεις ενα παιδι..εγω ετσι το βλεπω..να πεις παραδειγμα εγω το παιδι μου θελω να βγει καλο εξυπνο με γαλαζια ματια και μαυρα μαλλια,αλλιως δε θα το θελω..

και οταν παιρνεις ενα σκυλακι απο το δρομο για μενα δε ρισκαρεις να βγει ελλατωματικο απο βιωματα η γονιδια..το χαρακτηρατου σκυλιου τον διαμορφωνεις εσυ..αμα ασχοληθεις το αρκετα το σκυλακι θα γινει πανω κατω οπως το θες εσυ..γι αυτο βλεπεις πχ ντομπερμαν που ειναι παρα πολυ φιλικα με ανθρωπους παιδια και αλλα σκυλια και ντομπερμαν που φοβασαι να τα πλησιασεις..πολυ απλα αυτα τα δυο σκυλια εχουν διαφορετικους ιδιοκτητες..ο πρωτος δεν ηθελε το σκυλι του να ειναι αγριο,καθησε και ασχοληθηκε,ενω ο δευτερος ηθελε ενα σκυλι φυλακα..

Last edited by a moderator:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
αγαπητη ghelly συμφωνα με τον st3lios η συντροφια δεν εχει σχεση με την εργασια (εαν κοιταξεις παραπανω το μηνυμα του)θα το καταλαβεις..τεσπα εγω θεωρω πως εαν αγαπας πραγματικα τα σκυλια θα παρεις το οποιοδηποτε..φυσικα υπαρχουν και εξαιρεσεις π.χ. στην αστυνομια δε θα παρουν ενα πεκινουα η ενα κανις..το να διαλεγεις σκυλακι αναλογα με τα χαρακτηριστικα της φυλης ειναι σαν αυριο μεθαυριο να παραγγειλεις ενα παιδι..εγω ετσι το βλεπω..να πεις παραδειγμα εγω το παιδι μου θελω να βγει καλο εξυπνο με γαλαζια ματια και μαυρα μαλλια,αλλιως δε θα το θελω..

Θα σου μιλησω για εμένα... πηρα γιορκι γιατι εχω ξετρελαθει με το χαρακτήρα τους. Δεν το πηρα για να κυνηγάει ποντικια οπως τα εξετρεφαν. Ειναι λοιπον ενα σκυλι εργασίας, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικα στην προσωπικότητα μια συγκεκριμένη εμφάνιση και αυτό εγώ το ερωτεύτηκα. Είναι ενα σκυλι πετ. Και καθε σκυλι πετ, ειναι συντροφος.

θεανω

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2013
73
0
ωραια το δεχομαι αυτο που λες..αλλα ποιος σου ειπε οτι εαν επαιρνες ενα μπασταρδακι δε θα το ερωτευοσουν??και εκεινο θα εμφανιζε καποια στοιχεια στο χαρακτηρα του που εσυ θα λατρευες..και για να μη παρεξηγουμαι δεν ειπε κανεις οτι τα καθαροαιμα ειναι κακα..αντιθετα και αυτα σκυλακια ειναι και ειναι πολυ καλα..απλα τα ημιαιμα απο το δρομο μας εχουν περισσοτερο αναγκη..αυτο λεω..¨)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
ωραια το δεχομαι αυτο που λες..αλλα ποιος σου ειπε οτι εαν επαιρνες ενα μπασταρδακι δε θα το ερωτευοσουν??και εκεινο θα εμφανιζε καποια στοιχεια στο χαρακτηρα του που εσυ θα λατρευες..και για να μη παρεξηγουμαι δεν ειπε κανεις οτι τα καθαροαιμα ειναι κακα..αντιθετα και αυτα σκυλακια ειναι και ειναι πολυ καλα..απλα τα ημιαιμα απο το δρομο μας εχουν περισσοτερο αναγκη..αυτο λεω..¨)
Ναι μα αυτό δεν καταλαβαίνεις τόση ωρα, δεν ηθελα ΚΑΠΟΙΑ στοιχεία στο χαρακτήρα, τα οποια ειναι και ρισκο μιας και δεν ξερεις γεννητορες. Ηθελα τα στοιχεία που χαρακτηριζουν τη συγκεκριμένη φυλη.
Σαφώς και εχω ερωτευτεί και ημιαιμο, και ακόμα περισσότερο ενα αρσ. ντοπερμαν για το οποιο κοβω φλέβες!
Αυτο που λες, δεν εχει σχέση με το οτι εχουν ανάγκη τα ημιαιμα του δρόμου. Εχεις μπλέξει τα ζητηματα... Το οτι θελει κάποιος δεδομένα πράγματα από το σκυλο που θα εχει διπλα του, δεν σημαίνει οτι δεν χρειάζονται φροντιδα και βοηθεια τα αδεσποτα. (πλέον μιλάς για καθαροαιμα και αδεσποτα... οχι καν ημιαιμα, πράγμα που ειναι ηδη ατοπο προς συζήτηση)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
ρε παιδια πραγματικα ΕΛΕΟΣ!!πεσατε να με φατε..μια κουβεντα ειπα και εχει γινει ολοκληρο θεμα..καταρχην γνωριζω για τα puppy mils αλλα δυστηχως οχι οταν αγορασα το ροκι..επισης ειναι δεν ειναι καθαροαιμο μαλτεζ δε με απασχολει..και δευτερον δεν ειπα οτι ειναι κατακριτεο να εχει κανεις καθαροαιμο σκυλο..ο καθενας οτι θελει κανει..ειπα απλα οτι καλο θα ηταν ο κοσμος να ξεκολησει απο προκαταληψεις και να αγαπησει και τα ημιαιμα σκυλακια και να ανοιξει το σπιτι του και γι αυτα γιατι ειναι πολλα αυτα που περιμενουν..και το ξερω πως δε προκειται να αλλαξει κατι,οτι και να κανω εγω και οσα και να σωσω η να ταισω κτλπ αλλα αυτο δε με σταματαει απο το να προσπαθω και να θελω να βοηθαω οσο και οπως μπορω τα αδεσποτακια..και τελος τα σκυλια ειναι οπως τα μαθεις εαν θες συγκεκριμενα χαρακτηριστικα απο ενα ακυλο,ειναι πιθανον να μη στα δωσει η ρατσα που θα διαλεξεις και να στα δωσει ενα ημιαιμο σκυλακι..με αγαπη και υπομονη γινονται ολα..
Δεν έπεσε κανείς να σε φάει, μην στεναχωριέσαι!

Έχεις να μάθεις ακόμα πολλά και κρίνοντας από τις λέξεις που χρησιμοποιείς τελικά ίσως εσύ να έχεις προκαταλήψεις απέναντι σε καταστάσεις που δικαιολογημένα αγνοείς!
Κράτα το μυαλό σου ανοιχτό και εφοδιάσε το με σωστές πληροφορίες.

Θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν ο σκύλος ήταν όπως τον μάθεις, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είναι μια από τις πολλές προκαταλήψεις που υπάρχουν.
Τίποτα δεν γίνεται με αγάπη και υπομονή αν δεν έχεις την σωστή πρώτη ύλη.
Με άμμο(κακή χαρακτηροδομή) κανείς δεν έχτισε παλάτια(σωστό σκύλο).

Αυτά τα συμπεράσματα που βγάζεις τα υιοθετούν οι άνθρωποι που δεν ψάχνουν κάτι παρακάτω, αρκούνται στο περίπου και τελικά χτίζουν ένα σκύλο στο περίπου και το χειρότερο είναι ότι δεν καταλαβαίνουν καν τα προβλήματα που όντως έχουν, λόγω άγνοιας.

Φυσικά δεν είναι κακό να βοηθάς τον σκύλο ως ον, είτε καθαρόαιμος είτε ημίαιμος, κανείς νοήμων άνθρωπος δεν αντιλέγει σε αυτό. Οι τοποθετήσεις σου όμως περί κάποιων αντιλήψεων που διαθέτεις χρήζουν...ανανέωσης και αναβάθμισης.

Υ.Γ.: Η συντροφιά είναι "εργασία" αυτονόητη και μόνο με την παρουσία του σκύλου ζώντας δίπλα στον ιδιοκτήτη. Από 'κει και πέρα αρχίζει η εργασία και η προσφορά του σκύλου.

και οταν παιρνεις ενα σκυλακι απο το δρομο για μενα δε ρισκαρεις να βγει ελλατωματικο απο βιωματα η γονιδια..το χαρακτηρατου σκυλιου τον διαμορφωνεις εσυ..αμα ασχοληθεις το αρκετα το σκυλακι θα γινει πανω κατω οπως το θες εσυ..γι αυτο βλεπεις πχ ντομπερμαν που ειναι παρα πολυ φιλικα με ανθρωπους παιδια και αλλα σκυλια και ντομπερμαν που φοβασαι να τα πλησιασεις..πολυ απλα αυτα τα δυο σκυλια εχουν διαφορετικους ιδιοκτητες..ο πρωτος δεν ηθελε το σκυλι του να ειναι αγριο,καθησε και ασχοληθηκε,ενω ο δευτερος ηθελε ενα σκυλι φυλακα..
Είσαι σίγουρη γι'αυτό που λες?:rolleyes:

Η χαρακτηροδομή αγαπητή Θεανώ εξαρτάται εξ'ολοκλήρου από γονιδιακούς παράγοντες!
Η κοινωνικοποίηση και η "διαπαιαδαγώγηση" που θα προσφέρει ο ιδιοκτήτης στον σκύλο απλά τελειοποιούν, δεν είναι όμως ικανές να διαμορφώσουν τόσο πολύ όσο μπορούν να "μιλήσουν" τα γονίδια!
Το αγαπητό και αξιολάτρευτο Doberman είναι "άγριο" όχι γιατί έχουν διαφορετικούς ιδιοκτήτες αλλά γιατί έχουν διαφορετική χαρακτηροδομή πρώτα απ'όλα. Αν δεν το λέει η καρδούλα του Doberman δεν θα έβγαζε το τσαγανό για να μην πλησιάσεις. Αν δεν είχε τον χαρακτήρα το Doberman ότι και να έκανε ο ιδιοκτήτης όσον αφορά τα ερεθίσματα που θα του έδινε δεν θα "τραβούσε" ο σκύλος δυστυχώς. "Αγριο" δεν είναι το Doberman που δεν αφήνει να πλησιάσει κανείς!Η δουλειά του είναι Θεανώ!Μάλλον έχεις μπερδέψει κάτι!Εκτελεί καθήκοντα προστασίας και έτσι πρέπει να είναι το Doberman όταν προκληθεί!Η προστασία είναι καθήκον!Άλλο πράγμα η παρέα με παιδιά και άλλο το καθήκον της φύλαξης!Μιλάω για ένα σκύλο με σωστό χαρακτήρα(χαρακτηροδομή που είπαμε).

Εσύ ποιο Doberman θα προτιμούσες λαμβάνοντας ότι διαθέτει ένστικτο φύλαξης?
Το Doberman που βγάζει ένστικτο φύλαξης ή το Doberman που θα...κολώσει?
Το ότι ο σκύλος βγάζει ένστικτο φύλαξης Θεανώ δεν σημαίνει και ελάττωμα!Η δουλειά του είναι όπως προείπα!Και για να βγει το ένστικτο φύλαξης και μάλιστα σωστά ο ιδιοκτήτης να σαι σίγουρη ότι έχει ξοδέψει ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ και πιθανόν ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ για να φτάσει τον σκύλο σε αυτό το επίπεδο!Άλλο το αν εσένα σε κάνει να φοβάσαι, αυτό δεν έχει καμία σχέση!

Τα παραπάνω σαν παράδειγμα και τροφή για σκέψη!

θεανω

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2013
73
0
st3lios μαλλον εγω τα εξηγω λαθος δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο και δε συνενοουμαστε..δεν ειπα οτι το ντοπερμαν οταν γαυγιζει και ειναι φυλακας ειναι λαθος..απλα εφερα σα παραδειγμα τη συγκεκριμενη ρατσα γιατι φερει το στοιχειο του φυλακα και αυτο που θελω να πω ειναι πως ακομα και αυτο με διαφορετικο ιδιοκτητη ο οποιος δε το θελει για φυλακα,οντως μπορει να μην εμφανισει το χαρακτηριστικο της ρατσας..και δε στεναχωριεμαι καθολου,αλλα οτι πεσατε να με φατε ειναι δεδομενο..επισης εχω το μυαλο μου ανοιχτο και το εφοδιαζω με σωστες πληροφοριες..αλλωστε πιστευω πως το σωστο και το λαθος,αγαπητε μου δε μπορω να το ορισω ουτε εγω ουτε εσυ..απλα εχουμε διαφορετικες αποψεις,αυτο δε σημαινει πως εσυ τα λες καλα και εγω λαθος,ουτε το αντιθετο..

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ένα σκυλί η θα το έχει για φύλακας ή δεν θα το έχει.
Δεν εξαρτάται αυτο απο τον ιδιοκτήτη τόσο πολύ όσο απο το τι γονιδια κουβαλαει ο σκυλος για να εκδηλωσει την επιθθυμητη η μη φύλαξη.
Τώρα αν ένας ιδιοκτήτης επιλέξει σκύλο- φυλής φύλακα και δεν το θέλει για φυλακα, για μένα ειναι κρίμα να υποφέρει το ζωο και ο ιδιοκτήτης.
Δεν έπεσε κανείς να σε φάει, κουβέντα γινεται.

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
st3lios μαλλον εγω τα εξηγω λαθος δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο και δε συνενοουμαστε..δεν ειπα οτι το ντοπερμαν οταν γαυγιζει και ειναι φυλακας ειναι λαθος..απλα εφερα σα παραδειγμα τη συγκεκριμενη ρατσα γιατι φερει το στοιχειο του φυλακα και αυτο που θελω να πω ειναι πως ακομα και αυτο με διαφορετικο ιδιοκτητη ο οποιος δε το θελει για φυλακα,οντως μπορει να μην εμφανισει το χαρακτηριστικο της ρατσας..και δε στεναχωριεμαι καθολου,αλλα οτι πεσατε να με φατε ειναι δεδομενο..επισης εχω το μυαλο μου ανοιχτο και το εφοδιαζω με σωστες πληροφοριες..αλλωστε πιστευω πως το σωστο και το λαθος,αγαπητε μου δε μπορω να το ορισω ουτε εγω ουτε εσυ..απλα εχουμε διαφορετικες αποψεις,αυτο δε σημαινει πως εσυ τα λες καλα και εγω λαθος,ουτε το αντιθετο..
Προσωπικά μια χαρά συννενοούμαι με άνθρωπο που μιλάει εμπεριστατωμένα και όχι στο περίπου!

Doberman ή οποιοδήποτε άλλο σκύλο με εκ γεννετής στοιχείο φύλαξης ως φυλή, το οποίο το πήρε ο ιδιοκτήτης του και δεν θέλει το στοιχείο της φύλαξης λυπάμαι και το σκυλί και τον ιδιοκτήτη με αυτά που θα περάσει!Αν δε την έχει και έντονη την φύλαξη θα δεινοπαθήσει!

Αν ο ιδιοκτήτης δεν θέλει από το Doberman το στοιχείο της φύλαξης καλύτερα να πάρει άλλο σκύλο παρά να πάρει ένα μαλθακό σκυλί που έχει έλλειψη σε κάποιο στοιχείο του χαρακτήρα και να το κάνει ακόμα πιο μαλακό!Κάτι τέτοιοι ιδιοκτήτες καταστρέφουν φυλές διομορφώνοντας -βάσει των απαιτήσεων από τον σκύλο- την εκτροφή και στο τέλος βλέπουμε κουλά και μουγκά σκυλιά χωρίς ίχνος ταπαραμέντου. Βέβαια σε αυτό φταίνε και οι εκτροφείς που δεν κοιτάνε να κρατάν το χαρακτήρα σταθερό αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο κεφάλαιο και καλύτερα να μην το ανοίξουμε.

Δεν τίθεται θέμα γνώμης Θεανώ, αυτό προσπαθώ να σου δείξω τόση ώρα!Δεν είναι προσωπικές μου απόψεις αυτές!Είναι η έννοια της σωστής κυνοφιλίας και σωστής απόκτησης σκύλου.Είναι η έννοια της αντίληψης των πραγμάτων περί της κυνοφιλίας και της κυνολογίας.

Καλή συνέχεια!

θεανω

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2013
73
0
σιγουρα παιζουν ρολο και τα γονιδια δεν ειπα το αντιθετο,αλλα παιζει ρολο και ο ιδιοκτητης και για εμενα σε ενα 50 τοις εκατο ο χαρακτηρας του σκυλιου εξαρταται απο τον ιδιοκτητη του..

θεανω

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2013
73
0
α και συμφωνα με εσενα st3lio εγω δε μιλαω εμπεριστατωμενα αλλα στο περιπου??και επισης δε γνωριζω την εννοια της σωστης κυνοφιλιας και σωστης αποστησης σκυλου??οκκ οτι πεις..υπαρχουν πουθενα γραμμενα αυτα που λες,η ειναι κατεβασμενα απο το κεφαλι σου??γιατι εμενα στην αρχη της συζητησης,μου ζητουσαν επιστημονικες αποδειξεις για οσα ελεγα..τεσπα δεν ασχολουμαι αλλο και δε μπορω επισης να μιλαω με ατομα που νομιζουν οτι τα λενε ολα σωστα και οτι τα ξερουν ολα..καλη συνεχεια και σε σενα..

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ωραίο θέμα αυτό... από τα πιο βαθιά και "φιλοσοφικά" θέματα για το σκύλο...
Βέβαια, αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς τείνει να καταλήξει...:)

Αγαπητή Θεανώ... Κι εγώ, έχω δύο σκυλιά συντροφίας... απλώς, θα έλεγα, λίγο "εξειδικευμένης συντροφιάς"... δεν βλέπουμε, δηλαδή, το Σουλεϊμάν αγκαλιά στους καναπέδες... ο χαρακτήρας έρχεται από τα βάθη των γεννεών τους...
Οπως σε μιά διαφήμιση που ακούω στο ραδιόφωνο τελευταία: "Αγοράκι μου, άνοιξε το στοματάκι σου, να σου κοιτάξουμε το δοντάκι... και μετά, εγώ θα σου δώσω μιά ολόκληρη αντιλόπη να φας...":D

Κατά τα άλλα, ο Στέλιος με έχει καλύψει... απλά, τι τα θες τι τα γυρεύεις... σε τέτοια θέματα δεν μπορείς να αντισταθείς!

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.246
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα