Κωνσταντίνα, αν το 93 είναι το έτος γέννησής σου, σε περνάω 4 χρόνια. Μέχρι πέρισυ ήμουν κι εγώ φοιτητής. Κι εγώ μένω στην επαρχία όπου επικρατεί η κατάσταση που περιγράφεις με τα σκυλιά των γύρω μου. Νομίζω μπορώ να ταυτιστώ περισσότερο μαζί σου.
Κατ'αρχάς, μόλις διαπίστωσες το μεγαλύτερο αρνητικό αυτού του forum. Σε όλα αυτά που θα γράψεις, αν κάτι είναι λάθος και δε συμβαδίζει με την κυνοφιλική λογική που εφαρμόζει σε μικρά ζώα συντροφιάς, τότε το thread θα βγει off-topic και θα υποστείς απανωτά κυρήγματα μέχρι να αλλάξεις γνώμη (ή να πεις ότι αλλάζεις γνώμη). Κάθε γνώμη επαναλαμβάνεται τουλάχιστον 3 φορές από διαφορετικά μέλη, just in case. Η mareco είναι γνωστή για τον απότομο και πολλές φορές αγενή τρόπο που μιλάει σε νέα μέλη. Καταλαβαίνω πως αυτό το ομαδικό πέσιμο, κυρίως γεμίζει τύψεις τον ιδιοκτήτη και αναγκάζεται να υπερασπιστεί τη θέση του, προκαλώντας αγανάκτηση και ειρωνίες από συγκεκριμένους. Προσωπικά το θεωρώ απολύτως λογικό, όχι μόνο να μη βάλει κάποιος μυαλό, αλλά να την κάνει και να μην ξαναπατήσει εδώ.
Από την άλλη, τα πράγματα που λέγονται είναι σωστά. Ο τρόπος είναι κάπως, αλλά το περιεχόμενο έχει ουσία. Το θέμα είναι να κάτσεις και να το δεις μόνη σου και να αρχίσεις να δρας όπως πρέπει, επειδή το θέλεις και το πιστεύεις, όχι επειδή σου το είπε κάποιος online.
Πιστεύω πως τα περισσότερα μέλη έχουν μυαλό και καταλαβαίνουν τι γράφεται με την πρώτη φορά. Δεν έχει νόημα να πούμε κάτι 100 φορές. Ούτε πρέπει να πέφτουμε από τα σύννεφα όταν βλέπουμε ένα νέο μέλος να συντηρεί το σκύλο του όπως τον συντηρεί το 99% της επαρχίας. Στο χωριό μου δεν υπάρχει ούτε ένας που να έχει το σκύλο του μέσα στο σπίτι, εκτός από μένα. 100 σπίτια σύνολο. Ας δούμε τι συμβαίνει γύρω μας πριν κράξουμε κάποιον που απλά μιμείται την υπόλοιπη κοινωνία. Είναι σωστό να ενημερώνουμε, αλλά αγενές και counter-productive να κράζουμε.
Όσον αφορά στο φοιτητιλίκι και το σκυλί, μπορεί να γίνει. Κυρίως για τον Ερμή, γιατί η άλλη δύσκολα ξεμαθαίνει. Και να πω την αλήθεια, εγώ πιστεύω πως είναι μια χαρά στο χώρο που έζησε τόσα χρόνια. Δεν είναι όλοι σκύλοι των σαλονιών, ούτε προορίζονται όλοι για παιχνίδι με frisbee. Προετοιμάσου, όμως, να είσαι ρομποτάκι στο πρόγραμμα του σκύλου αν δε θες να χάνεις ώρες από τη σχολή. Επίσης, τα ξενύχτια και οι έξοδοι, κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το συνδυασμό σκύλου-σχολής. Εγώ έκοψα από τη σχολή για να έχω τον Johnny μαζί. Παρ'όλα αυτά περνούσαμε υπέροχα και η παρέα μου τον λάτρευε. Μέχρι και στην καφετέρια τον έπαιρνα και πίναμε όλοι μαζί καφέ
Να σου ζήσει ο Ερμής και καλή διαμονή στο dogforum. Το σημαντικό είναι ότι νοιάζεσαι.
ΥΓ: Σχετικά με το θέμα της διατροφής, coolαρε και πάρτο απ'την αρχή. 2 φορές τη μέρα τάισμα, σε συγκεκριμένες ώρες. Αφήνεις το πιάτο για ένα τέταρτο. Αν δε φάει, το παίρνεις και πηδάς το γεύμα. Κάποια στιγμή θα πεινάσει και θα φάει. Και θα φάει αυτό που θες εσύ, γιατί εσύ είσαι η ιδιοκτήτρια και πληρώνεις για το φαΐ του και δεν έχει περιθώρια να παίζει μαζί σου. Να είσαι αυστηρή και συνεπής και θα στρώσει. Μη φοβάσαι, δεν είναι χαζός να πεθάνει από την πείνα.