Καλημερα και απο εμας!!(Ερμης)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
οοοοοοοοοχι δεν μιλησα για τρίχωμα, μιλησα για μαλλι. Εχουν μαλλι όχι τρίχωμα ουτε μονό ουτε υπερδιπλο. Γι'αυτο κ εχουν ανάγκη αλλης φροντίδας καθαρισμού, δεν κουρευονται αλλιως η τρίχα γίνεται περμαναντ, δεν προστατευονται το ιδιο από το κρύο με καποιο που εχει τριχωμα εστω και μονο (εξου και το οτι ουκ ολιγες φορές τα βλέπεις ντυμένα). Εχουν μαλλι "σαν" το δικό μας. Όχι τριχωμα.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
ΟΚ, έχουν μαλλάκι, για να μιλήσουμε τη γλώσσα σου. Μια στρώση «επένδυσης», το μαλλάκι. Ούτε undercoat, ούτε τπτ. Το κουρεύεις όμως. Δε λέω ότι τα παίρνεις σύριζα, αλλά το κουρεύεις. Το trimmάρεις. Πώς να στο πω. Όπως παίρνεις την ψαλίδα στο δικό σου το μαλλί.

Και επειδή δεν τα πάω καλά με τους ελληνικούς όρους, αυτό εδώ εννοούσα πριν:
Coat (dog) - Wikipedia, the free encyclopedia

Δεν είναι αυτό το θέμα μας όμως.

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
ΟΚ, έχουν μαλλάκι, για να μιλήσουμε τη γλώσσα σου. Μια στρώση «επένδυσης», το μαλλάκι. Ούτε undercoat, ούτε τπτ. Το κουρεύεις όμως. Δε λέω ότι τα παίρνεις σύριζα, αλλά το κουρεύεις. Το trimmάρεις. Πώς να στο πω. Όπως παίρνεις την ψαλίδα στο δικό σου το μαλλί.

Δεν είναι αυτό το θέμα μας όμως.
αν κουρεψεις σκυλι με μαλλι, θα καταλήξεις με κομπρεσέρ από το κρύο. Οποτε αν ρωτάς εμενα και οχι γενικά, όχι δεν το κουρεύω, ουτε το τσιμπάω με ψαλιδι, τριμμαρονται μόνο πατουσες για να μη γλυστραει, αυτιά και ποπός.
Μην το λες, και αυτό ειναι το θέμα μας γιατι πρεπει να εντοπισει η constantina τι εχει το σκυλι για να κρινει πώς θα συμπεριφερθει. Και μπορώ να πω οτι σε πεκινουα γνωστου μου που το κουρεύουν το καλοκαιρι, ειναι να το λυπάσαι με τη ζέστη.... δεν αντεχει καθόλου σε ηλιο και κρεμάει γλώσσα με το παραμικρο. Βουταει διαρκώς στη θαλασσα να ριξει τη θερμοκρασία του. Μια χρονιά δεν το κουρεψαν και είδα τη διαφορά.

Constantina_93

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
68
0
αν κουρεψεις σκυλι με μαλλι, θα καταλήξεις με κομπρεσέρ από το κρύο. Οποτε αν ρωτάς εμενα και οχι γενικά, όχι δεν το κουρεύω, ουτε το τσιμπάω με ψαλιδι, τριμμαρονται μόνο πατουσες για να μη γλυστραει, αυτιά και ποπός.
Μην το λες, και αυτό ειναι το θέμα μας γιατι πρεπει να εντοπισει η constantina τι εχει το σκυλι για να κρινει πώς θα συμπεριφερθει. Και μπορώ να πω οτι σε πεκινουα γνωστου μου που το κουρεύουν το καλοκαιρι, ειναι να το λυπάσαι με τη ζέστη.... δεν αντεχει καθόλου σε ηλιο και κρεμάει γλώσσα με το παραμικρο. Βουταει διαρκώς στη θαλασσα να ριξει τη θερμοκρασία του. Μια χρονιά δεν το κουρεψαν και είδα τη διαφορά.
Και απο την στιγμη που κουρευτει ενα σκυλι μετα απο ποσο καιρο ξαναβγαζει το τριχωμα του?? Απο οτι διαβασα θελει ενα 6μηνο για να επανελθει τερμα.. Ισχυει για ολες τις ρατσες αυτο?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και απο την στιγμη που κουρευτει ενα σκυλι μετα απο ποσο καιρο ξαναβγαζει το τριχωμα του?? Απο οτι διαβασα θελει ενα 6μηνο για να επανελθει τερμα.. Ισχυει για ολες τις ρατσες αυτο?
Αυτο δεν εξαρτάται από τη φυλή αλλά από την ποιοτητα της τρίχας, όσο καλύτερη, τόσο πιο γρήγορα αναγεννάται

Constantina_93

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
68
0
Αυτο δεν εξαρτάται από τη φυλή αλλά από την ποιοτητα της τρίχας, όσο καλύτερη, τόσο πιο γρήγορα αναγεννάται
Οκ ευχαριστω πολυ! Τωρα πραγματικα δεν ξερω τι θα ηταν καλυτερο για τον Ερμη πρεπει να το ψαξω πολυ καλα πριν κανω οτιδηποτε γιατι απο οτι καταλαβα μπορει αντι να το ξελαφρωσω λιγο να το ζορισω πιο πολυ. Οπως και να εχει ευχαριστω για τις απαντησεις σας! :)

Constantina_93

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
68
0
Πραγματικα παιδια συγχαρητηρια για το φορουμ!
Εχω τρεις μερες που ειμαι μπροστα απο το πσ και εχω μαθει απειρα πραγματα που ουτε καν φανταζομουν. Τωρα καταλαβαινω την ᾽αντιμετωπιση´ που ειχα οταν τα εγραφα ολα αυτα και δεν φανταζεστε ποσο χαζη νιωθω τωρα.. Δεν ηξερα τιποτα ουτε για για πετ-σοπ ουτε για το πως πρεπει να αντιμετωπιζουμε τα ζωα ουτε τιποτα. Εκει που νομιζα οτι ξερω καλα απο εκπαιδευση-διατροφη-υγεια τωρα καταλαβα οτι δεν ηξερα που μου παν τα τεσσερα. Θελω να ζητησω συγγνωμη για την αγνοια μου που με εκανα να γινω καπως εχθρικη με καποιους. Ελπιζω να με συγχωρεσετε και σας υποσχομαι οτι θα κανω οτι περναει απο το χερι μου για να ειμαι πιο σωστη πλεον στην συμπεριφορα μου και την αντιμετωπιση μου απεναντι στα ζωακια :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ο μόνος προς τον οποιο πρέπει να στρεφόμαστε για τα λάθη μας αυτά, είναι ο σκύλος μας. Σε εκείνον χρωστάμε να αποδείξουμε την μεταστροφή μας εμπρακτα!!!

Καλο διάβασμα!!!

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Κων/να, αν κι έχεις καιρό να μπεις στο φόρουμ απ'ό,τι είδα, αν μπεις στείλε μου σε παρακαλώ το όνομα του κτηνίατρου σε pm.