Καλημερα και απο εμας!!(Ερμης)

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Gaara, συγκεριμένα έγραψες:

Με λίγα λόγια θες να της πεις ότι το σκυλί της ζει σαν αδέσποτο, επειδή δεν πληροί και τα 18 points που έθεσες. Όταν λες σε έναν ιδιοκτήτη ότι το σκυλί του είναι σαν αδέσποτο, αυτομάτως τον εκμηδενίζεις και δεν αναγνωρίζεις τίποτα από όσα έχει κάνει. Αυτό όχι μόνο δεν είναι ευγενικό, αλλά δεν έχει και καμία επαφή με την πραγματικότητα. Βγάζεις έναν ελιτίστικο και δεικτικό τόνο που ενισχύεται από όρους όπως «στη χαρά του BYB», καθώς και τη δήλωση για την επιλογή σου να πάρεις σκύλο εκτροφείου. Και ακόμη και αυτά φαίνεται να μη σου γεμίζουν το μάτι μέχρι στιγμής.

Αν είναι να αρχίσουμε να κρίνουμε ιδιοκτήτες εδώ μέσα, ας αρχίσουν πρώτα οι «παλιοί» να απαντούν στο ερωτηματολόγιο που έθεσες. Θα δεις ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απόλυτα και ότι όλοι κάνουμε λάθη. Τα σκυλιά δεν είναι τσιπάκια ώστε να τα προγραμματίσεις σύμφωνα με αυτά που έμαθες. Καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα. Και κάθε ιδιοκτήτης έχει τις δικές του αντοχές και ικανότητες, μην το ξεχνάς.

Τότε που συζητούσαμε για τσοπανόσκυλα και ποδηλάτες, πολλοί δεν έβρισκαν κανένα πρόβλημα που δεν πληρούσαν καμία από τις παραπάνω βουλίτσες. Ωστόσο, κανείς δε δεχόταν το χαρακτηρισμό «αδέσποτα». Γενικότερα, δεν μπορείς να βάλεις όλα τα σκυλιά στο ίδιο καλούπι. Δε γεννήθηκαν όλα για να ζουν με τον ίδιο τρόπο. Και το σημαντικότερο, μην περιμένεις από όλους τους ανθρώπους να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν αρμονικότερη συμβίωση, όχι η επίτευξη της τελειότητας.

Και τέλος, σχετικά με το ομαδικό κράξιμο, το μόνο που μου θυμίζει είναι ο πετροβολισμός γυναικών σε υπανάπτυκτες χώρες. Κάποιος που έχει μυαλό θα διαβάσει κάτι μια φορά, θα το σκεφτεί, θα το συγκρίνει με την παρούσα κατάσταση και θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Αν το διαβάσει άλλες 100 φορές όχι μόνο δεν πρόκειται να αναθεωρήσει 2η φορά, αλλά θα το προσπεράσει, θα κουραστεί, θα εκνευριστεί και θα αρχίσει να αμύνεται. Ή είσαι κυνόφιλος και συμφωνείς ότι ένα σκυλί δεν πρέπει να κακοποιείται ή δε σου καίγεται καρφί όσες φορές και να διαβάσεις ότι είναι λάθος. Όπως δεν καίγεται καρφί σε μένα κάθε φορά που βάζω να δω πειρατικό Blu-ray και βλέπω την προειδοποίηση για το ότι η πειρατεία διώκειται ποινικά. Όπως δεν καίγεται καρφί στους χρόνιους καπνιστές που βλέπουν τις προειδοποιήσεις πάνω στο πακέτο ότι το κάπνισμα σκοτώνει.

Η μεγαλύτερη παγίδα που μπορεί κάποιος κυνόφιλος να πέσει είναι να αγοράσει σκύλο από εκτροφείο και να γράψει στα παπάρια του την κατάσταση στην υπόλοιπη χώρα.
«Εγώ είμαι σωστός, οι άλλοι να πάνε να πνιγούνε.»
Αγοράζοντας σκύλο συντροφιάς από εκτροφείο χωρίς να υπάρχει απόλυτη ανάγκη, μη νομίζεις ότι βοηθάς στον περιορισμό των αδέσποτων. Απλά δημιουργείται ζήτηση εκτροφικών χωρίς ιδιαίτερο λόγο και ο εκτροφέας ζευγαρώνει συχνότερα. Τα αδεσποτάκια παραμένουν ακόμη στο δρόμο και τα καταφύγια.
Αν παρατηρήσεις, μέχρι να ρωτήσω το μόνο που είχε αναφερθεί επί τους ουσίας ηταν πως είναι ένα σκυλί που απλά υπάρχει τριγύρω στο μαγαζί ή στην αυλή, και που όταν γεννάει δίνουνε κάπου τα κουτάβια. Δεδομένου πως δεν αναφέρθηκε πουθενά πως οι γέννες προγραμματίζονται, προφανώς το σκυλί ζευγάρωσε τυχαία λογικά με κάποιο αδέσποτο.

Καλά ως εδώ?

Δεν κάνω διαχωρισμό αδέσποτο με εκτροφείου. Αδέσποτο μπορεί να είναι ο πιο πεντιγκράτος σκύλος που τον πήρε ο πατέρας στα παιδιά του και αυτά το βαρέθηκαν στο τρίμηνο, και προφανώς και κάποιο ημίαιμο (από όλους τους πιθανούς δρόμους που μπορεί ένα ημιαίμο να έρθει).

Με τα δεδομένα αυτά λοιπόν, το σκυλί δε μου φάνηκε ως δεσποζόμενο. Στο δικό μου φτωχό μυαλό, οποιοδήποτε σκυλί και αν είχα (εκτροφείου ή μη) δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω να ζευγαρώσει χωρίς τη θέλησή μου. Θα ήταν υπό τον έλεγχό μου και ευθύνη μου να μην το ζευγαρώσω.

Ποτέ δεν είπα, ούτε εννόησα πως τα του εκτροφείου είναι ανώτερα. Οι ερωτήσεις έγιναν συγκεκριμένα για να σκεφτεί κυρίως η κοπέλα τί κάνει, και να έχει μια ιδέα του γενικότερου πλαισίου όσον αφορά ανάγκες του σκύλου και υποχρεώσεις μας ως προς αυτές.

Αυτό που είπα περί αδέσποτου ήταν ατυχής έκφραση, καθώς ήθελα να αναφερθώ στο πως κινείται και πως μένει έγκυος, αλλα 1. δεν το ανέφερα ποτέ, 2. το κόλλησα με τα υπόλοιπα και βγήκε τελείως λάθος νόημα.

Όπως είδες από τη στιγμή που απάντησε (και θετικά στα βασικότερα) δεν ασχολήθηκα άλλο με την Έμι, που από σπόντα κιόλας υπάρχει στο θρεντ αυτό.

Θεωρούσα πως ήταν ξεκάθαρο το τί ακριβώς εννοούσα (τελικά προφανώς όχι), ελπίζω τώρα να μην τίθενται αμφιβολίες.

Όσον αφορά το άλλο σχόλιο μπορώ αν θες να στο εξηγήσω σε πμ. (και γενικά αν υπάρχει οποιαδήποτε απορία μετά χαράς να ανταλλάξω μαζί σου όσα πμ θέλεις :) )

Constantina_93

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
68
0
Εξαρτάται από την εγχείρηση... Σίγουρα θα πήγαινα σ'αυτόν που έχει εγχειρήσει επιτυχώς παρόμοιες περιπτώσεις.
Εχει μεινει το παλιο του δοντι το μπροστα και το καινουργιο δεν μπορει να βγει αν δεν πεσει το αλλο, ομως εχουν μπερδευτει οι ριζες του παλιου με το καινουργιο, δεν κουνιεται καθολου και η μονη λυση για να μην το βγαλει αποτομα και δημιουργηθει προβλημα ειναι η εγχειρηση για να ανοιξει το ουλο και να εχει καλυτερο οπτικη με τα νευρα.. Πολυ περιληπτικα τα λεω αλλα αυτα μας ειπε πανω κατω αυτος που το πηγαμε. Τωρα θα το ψαξω λιγο παραπανω και θα δω, το Πασχα θα το κανουμε..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εχει μεινει το παλιο του δοντι το μπροστα και το καινουργιο δεν μπορει να βγει αν δεν πεσει το αλλο, ομως εχουν μπερδευτει οι ριζες του παλιου με το καινουργιο, δεν κουνιεται καθολου και η μονη λυση για να μην το βγαλει αποτομα και δημιουργηθει προβλημα ειναι η εγχειρηση για να ανοιξει το ουλο και να εχει καλυτερο οπτικη με τα νευρα.. Πολυ περιληπτικα τα λεω αλλα αυτα μας ειπε πανωκατω αυτος που το πηγαμε. Τωρα θα το ψαξω λιγο παραπανω και θα δω, το Πασχα θα το κανουμε..

Αρχίστε να παίζετε με κόμπους, σκοινιά κ tugs κ θα φύγει μόνο του το δόντι χωρίς να το καταλάβετε!

Constantina_93

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
68
0
Αυτο μας ειχε πει και ο γιατρος αλλα παρολο που παιζει ολη μερα δεν ειχαμε αποτελεσμα. Και δεν εχουμε και απειρο χρονο μεχρι να πεσει μονο του γιατι εχει αρχισει να σαπιζει το παλιο. Ειπαμε μεχρι το Πασχα να περιμενουμε και αν παλι δεν να το κανουμε.

Constantina_93

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
68
0
Το πηγαν οι δικοι μου σημερα σε μια καινουργια κτηνιατρο η οποια ειπε για το δοντι να περιμενουμε μεχρι το Πασχα αλλα πιθανοτατα θα χρειαστει εγχειρηση. Για το φαγητο του ειπε να κανουμε αυτο με τις συγκεκριμενες ωρες. Ηθελαν οι δικοι μου να το κουρεψουν λιγο γιατι γινεται χαλια οταν βγαινει εξω και γιατι αφηνει παρα πολυ τριχα και ειπε οτι δεν το κουρευει επειδη ειναι πεκινουα. Δεν ειναι λιγο κουφο αυτο??

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Καθόλου κουφό κι εκπλήσσομαι (ευχάριστα) που η κτηνίατρος είναι ενημερωμένη ότι τα σκυλιά που μαδάνε(έχουν τρίχωμα) δεν κουρεύονται. Κουρεύονται τα σκυλιά που έχουν μαλλί (δηλαδή η τρίχα τους δεν πέφτει αλλά μακραίνει, μακραίνει, μακραίνει).

Προς τιμήν της και ότι αρνήθηκε αντί να πατήσει στην άγνοιά σας για να βγάλει έξτρα χαρτζιλίκι.

Last edited:

Constantina_93

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
68
0
Doom_nx groomer δεν εχουμε στην πολη μου, οι κτηνιατροι το εχουν αναλαβει αυτο. Orilis δηλαδη ειναι καλυτερα να μην το κουρεψουμε?? Δεν εννοοω βεβαια γουρι απλα να αναπνευσει λιγο.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Wow, Orilis, εντελώς αντίθετες απόψεις.

Εγώ εδώ διαβάζω ότι το puppy cut είναι συνηθισμένο και διευκολύνει το καθάρισμα, αλλά και το κρατάει δροσερό τους ζεστούς μήνες. Η μόνη περίπτωση που απαγορεύεται είναι στις εκθέσεις.

Pekingese - Wikipedia, the free encyclopedia
Pekingese Grooming Styles – Show off your Peke
Does a Pekingese Need a Haircut? - Pets
The Pekingese Teddy Cut | Grooming Business

Και βασικά αρνούμαι να πιστέψω ότι η τρίχα δε θέλει έστω και ένα ελαφρύ ψαλίδισμα για να επανέλθει στο μήκος της μετά από λίγους μήνες.

Εγώ πάντως στον Johnny που έχει παρόμοιο τρίχωμα (undercoat + wired hair), τον κουρεύω την άνοιξη-καλοκαίρι και τον αφήνω με το μαλλί το χειμώνα.

Last edited:

Constantina_93

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
68
0
Doom το γράφει και μόνος σου, ο Johnny έχει hair κι όχι coat.

Για το πεκινουά ξέρω ελάχιστα πράγματα, αλλά πιστεύω ο tangerin ξέρει 5 πράγματα παραπάνω... http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BC%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%B7.%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-20/pekingese-15375/
Ευχαριστω πολυ! Πολυ βοηθητικο το θεμα! :) Να σου πω την αληθεια εγω ειμαι υπερ στο να κουρευτει και λογω τριχας και γιατι θεωρω οτι θα ειναι καλυτερα για το σκυλο. Θα το ψαξω ομως ακομα λιγο και θα δω :)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Constantina ο Ερμής μπορεί να μην είναι πεκινουά. Θα πρέπει να δεις αν έχει τρίχα ή μαλλί για να δεις τι θα ήταν καλύτερο για την περιποίησή του

Constantina_93

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
68
0
Constantina ο Ερμής μπορεί να μην είναι πεκινουά. Θα πρέπει να δεις αν έχει τρίχα ή μαλλί για να δεις τι θα ήταν καλύτερο για την περιποίησή του
Ποια ειναι η διαφορα τις τριχας απο το μαλλι?? Δεν εχω ιδεα απο τετοια θεματα.. :(

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Διάβασε το #106 λίγο πιο προσεκτικά... Είναι ένας γενικός κανόνας. Υπάρχουν και κάποιες ψιλοεξαιρέσεις αλλά δε νομίζω να είναι ο Ερμής μέσα σε αυτές

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Doom το γράφει και μόνος σου, ο Johnny έχει hair κι όχι coat.

Για το πεκινουά ξέρω ελάχιστα πράγματα, αλλά πιστεύω ο tangerin ξέρει 5 πράγματα παραπάνω... http://www.dogforum.gr/v3/εμφάνιση.καλλωπισμός-20/pekingese-15375/
Τι θα πει έχει hair και όχι coat; Τα σκυλιά έχουν είτε μονό τρίχωμα είτε διπλό (undercoat+overcoat). Ο δικός μου πέφτει στη δεύτερη κατηγορία, όπως και τα πεκινουά.

Στο thread τα λέει μια χαρά η FrenchieFan. Τα επιχειρήματα του tangerin, αν και εκτροφέας, δε με έπεισαν. Το μόνο που προέβαλε ήταν ότι μαλακώνει το τρίχωμα όταν ξαναμεγαλώσει. Σε μένα αυτό δε φαντάζει καν αρνητικό. Για έναν εκθεσιακό σκύλο βέβαια, είναι σημαντικό να τηρεί τα χαρακτηριστικά της ράτσας του. Για έναν σκύλο χωρίς pedrigree, η συζήτηση είναι trivial.

Στη ζέστη της Ελλάδας, ένα κουρεμένο πεκινουά θα νιώθει πολύ πιο άνετα. Θυμίσου ότι το μαλλί είναι μονωτής θερμότητας και ότι τα σκυλιά είναι ενδόθερμα ζώα (παράγουν θερμότητα) και δροσίζονται κυρίως μέσω της αναπνοής. Όσο περισσότερη η μόνωση στο σώμα τους, τόσο πιο σκληρά πρέπει να δουλέψει το σύστημα της ομοιόστασης στη ζέστη. Πρόσθεσε και την πολύ μικρή μουσούδα των πεκινουά στην εξίσωση και έχεις ένα σκυλί που δυσφορεί το καλοκαίρι.

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Τι θα πει έχει hair και όχι coat; Τα σκυλιά έχουν είτε μονό τρίχωμα είτε διπλό (undercoat+overcoat). Ο δικός μου πέφτει στη δεύτερη κατηγορία, όπως και τα πεκινουά.

Στο thread τα λέει μια χαρά η FrenchieFan. Τα επιχειρήματα του tangerin, αν και εκτροφέας, δε με έπεισαν. Το μόνο που προέβαλε ήταν ότι μαλακώνει το τρίχωμα όταν ξαναμεγαλώσει. Σε μένα αυτό δε φαντάζει καν αρνητικό. Για έναν εκθεσιακό σκύλο βέβαια, είναι σημαντικό να τηρεί τα χαρακτηριστικά της ράτσας του. Για έναν σκύλο χωρίς pedrigree, η συζήτηση είναι trivial.

Στη ζέστη της Ελλάδας, ένα κουρεμένο πεκινουά θα νιώθει πολύ πιο άνετα. Θυμίσου ότι το μαλλί είναι μονωτής θερμότητας και ότι τα σκυλιά είναι ενδόθερμα ζώα (παράγουν θερμότητα) και δροσίζονται κυρίως μέσω της αναπνοής. Όσο περισσότερη η μόνωση στο σώμα τους, τόσο πιο σκληρά πρέπει να δουλέψει το σύστημα της ομοιόστασης στη ζέστη. Πρόσθεσε και την πολύ μικρή μουσούδα των πεκινουά στην εξίσωση και έχεις ένα σκυλί που δυσφορεί το καλοκαίρι.

οχι, υπάρχουν και οσα εχουν μαλλι και οχι τριχωμα όπως τα γιορκις.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Doom, υπάρχουν πολλά είδη γούνας στα σκυλιά και δεν έχουν όλα την ίδια περιποίηση. Τα χάσκι, για παράδειγμα, έχουν διπλό μανδύα. Διπλό μανδύα έχει κι ο Johnny. Τα θεωρείς ίδια στην περιποίηση? Θέλουν και τα χάσκι κούρεμα? Το ότι υποφέρουν στη ζέστη (όταν η θερμοκρασία είναι μέχρι 38 βαθμούς) το πιστεύω κι εγώ. Για να λειτουργήσει "θετικά" η μόνωση του τριχώματος το καλοκαίρι, η εξωτερική θερμοκρασία θα πρέπει να είναι πάνω από τη θερμοκρασία σώματος του σκύλου. Σε αυτό συμφωνούμε. Αλλά δεν παύουν να είναι διαφορετικα είδη τρίχας και ανάλογα με αυτήν το ζώο κουρεύεται, στριπάρεται, χτενίζεται μόνο και δεν ξέρω τι άλλο...

Constantina_93

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
68
0
Διάβασε το #106 λίγο πιο προσεκτικά... Είναι ένας γενικός κανόνας. Υπάρχουν και κάποιες ψιλοεξαιρέσεις αλλά δε νομίζω να είναι ο Ερμής μέσα σε αυτές
Ναι τωρα το επιασα. Ο Ερμης νομιζω ανηκει σε αυτα που εχουν μαλλι απο οτι εχω καταλαβει αλλα δεν ειμαι και σιγουρη..:-k

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι... τρίχα=μαλλί=τρίχωμα=γούνα τα χρησιμοποιώ εννοώντας το ίδιο πράγμα. Αυτό που φυτρώνει πάνω από το δέρμα του σκύλου.

@Ghelly, τα Yorkies έχουν μονό τρίχωμα, αν αυτό θες να πεις. Δεν έχουν undercoat. Έχουν το μαλλάκι τους, μεγαλώνει, το κουρεύεις και πάλι απ'την αρχή.

@Orilis, πώς μου συγκρίνεις husky με Johnny? Το ένα είναι κοντότριχο, το άλλο μακρύτριχο. Τι να κουρέψεις απ'το husky? Όλα τα μακρύτριχα σκυλιά μπορείς να τα κουρέψεις, ανεξαιρέτως. Τα κοντότριχα, δεν έχει νόημα.

Δε μου λες... Εσύ το καλοκαίρι, όταν η θερμοκρασία υπό σκιά είναι στους 35 βαθμούς, είσαι με το φανελάκι, ενώ όταν πάει 39 βαθμούς πάς και βάζεις το χοντρότερο μπουφάν που έχεις; Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου. Το τρίχωμα (όπως και το χοντρό μπουφάν) εμποδίζει τη ροή θερμότητας από το σώμα στο περιβάλλον και όχι αντίστροφα. Το σώμα συνεχώς παράγει θερμότητα, ενώ το περιβάλλον είναι σε μια σταθερή θερμοκρασία. Αν δεν καταφέρει να αποβάλλει την περιττή θερμότητα, τότε θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία του σώματος και (αν το ζώο δεν πεθάνει από θερμοπληξία) θα φτάσει υψηλότερα από αυτή του περιβάλλοντος. Στην ουσία έχεις ένα εργοστάσιο παραγωγής θερμότητας που προσπαθεί να μην υπερθερμανθεί και όχι μια μπάλα με σταθερή θερμοκρασία που τη βάζεις μέσα σε νερό υψηλότερης θερμοκρασίας.