"Καθαρόαιμος" σκύλος χωρίς χαρτιά έχει "μέλλον"?

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Μπορει να μην υφισταται ως εγγραφο. Ως πραγματικοτητα ομως σιγουρα υφισταται. Σημερα εχω χαρτια και ειναι οκ το σκυλακι μου, και αυριο σας τα κρυβω και το λεμε ημιαιμο; Δε νομιζω, για το ιδιο σκυλακι μιλαμε...

Υ.Γ. Πολλες φορες ισχυει και το αντιθετο, σκυλακι ''ντεμι'' κονομαει χαρτακια και το βαφτιζουμε ''πρεσβη''...
Η καθαροαιμία αποδυκνύεται μόνο με την καταχώρηση του σκύλου στο αντίστοιχο μητρώο καθαρόαιμων.

"Ολίγον καθαρόαιμο", όπως λέμε ολίγον έγγυος ή μια ολίγη απο φασόλια δεν υπάρχει. Μπορεί να μοιάζει αλλά δεν είναι.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Ωραία όλα αυτά, αλλά ο μόνος τρόπος απόδειξης είναι η καταχώρηση του σκύλου ως καθαρόαιμο.

Πάρε ενα σκύλο χωρίς pedigree και βγάλε βιβλιάριο εργασίας (μπορείς). Εκεί που λέει φυλή, θα γράφει ημίαιμο. Αυτοί είναι οι κανόνες, απλά πράγματα.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ωραία όλα αυτά, αλλά ο μόνος τρόπος απόδειξης είναι η καταχώρηση του σκύλου ως καθαρόαιμο.

Πάρε ενα σκύλο χωρίς pedigree και βγάλε βιβλιάριο εργασίας (μπορείς). Εκεί που λέει φυλή, θα γράφει ημίαιμο. Αυτοί είναι οι κανόνες, απλά πράγματα.
Αυτα εχουν γραφτει ήδη και δεν υπαρχει διαφωνια. Αν πρεπει να αποδειξει κατι ο σκυλος σε εκθεσεις και αγωνες, απλα δεν θα μπορει. Για αυτο ειπαμε οτι στην τελικη ειναι θεμα του εκαστοτε ιδιοκτητη και δεν μας πεφτει λογος.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ο καθε ενας καταλαβαινει ο,τι θελει....κυκλους κανουμε συνεχως.χωρις να υπαρχει ουσιαστικη διαφωνια απο τους υποστηρικτες της μια περιπτωσης,αλλα δε θελουν να καταλαβουν οι υποστηρικτες τις αλλης....κολληστε στα χαρτια λοιπον κ καντε καραμελα τους σωστους εκτροφεις...κ μην πειτε παλι για τους ασχετους που διαβαζουν!για αυτους εδω τους ασχετους πρεπει ακριβως να προσεχουμε ΟΛΟΙ τι λεμε,ειτε αυτο ειναι η διαφημιση της θετικης εκπαιδευσης ,ειτε ειναι ο σουπερντουπερ διαστημικος εκτροφεας,ειτε ειναι το πετντικγρι που πρεπει να εχει ενα σκυλι γιατι αλλιως ειναι ημιαιμομην εχουμε επιλεκτικη προσοχη στον λογο..η κουβεντα λοιπον για το χαρτι εχει πολυ πολυ βαθος.τεραστιο!!!!!να ρωτησω κατι παλι?ξερετε την ιστορια του πετντιγκρι?ποια αναγκη ηταν αυτη που το ξεκινησε?

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
ο καθε ενας καταλαβαινει ο,τι θελει....κυκλους κανουμε συνεχως.χωρις να υπαρχει ουσιαστικη διαφωνια απο τους υποστηρικτες της μια περιπτωσης,αλλα δε θελουν να καταλαβουν οι υποστηρικτες τις αλλης....κολληστε στα χαρτια λοιπον κ καντε καραμελα τους σωστους εκτροφεις...κ μην πειτε παλι για τους ασχετους που διαβαζουν!για αυτους εδω τους ασχετους πρεπει ακριβως να προσεχουμε ΟΛΟΙ τι λεμε,ειτε αυτο ειναι η διαφημιση της θετικης εκπαιδευσης ,ειτε ειναι ο σουπερντουπερ διαστημικος εκτροφεας,ειτε ειναι το πετντικγρι που πρεπει να εχει ενα σκυλι γιατι αλλιως ειναι ημιαιμομην εχουμε επιλεκτικη προσοχη στον λογο..η κουβεντα λοιπον για το χαρτι εχει πολυ πολυ βαθος.τεραστιο!!!!!να ρωτησω κατι παλι?ξερετε την ιστορια του πετντιγκρι?ποια αναγκη ηταν αυτη που το ξεκινησε?
Εγώ πάντως όχι, για πες ρε Lav :)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ούτε κι εγώ ξέρω, δεν έχω δει καν πεντιγκρι (μόνο από φωτογραφίες) δεν εχω καθαρόαιμα σκυλιά. Απορώ πως τα διαβάζετε αυτά α χαρτια, εμενα μου φαίνονται κινέζικα :oops:
Θα μου άρεσε όμως να μάθω! πες μας:)

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
δυστυχως λοιπον,τα πρωτα πετ ντιγκρι ξεκινησαν απο τις κυνομαχιες.εκει δημιουργηθηκε πρωτη η αναγκη για να μπορεις να δεις τεκμηριωμενα τους γονεις κ τις "διακρισεις" του σκυλου μπαμπα,μαμα,παππου κτλ.κ ξεκινησε φυσικα πρωτα πρωτα για τα πιτ....μια φυλη η οποια δεν εχει αναγνωρηστει ακομη σαν πιτ,αλλα μονο μια γραμμη της ,τα γνωστα σε ολους κ πολυ αγαπημενα αμσταφ...

τα πιτ για οποιους δεν ξερουν ,δεν εχουν χαρτια.επισημο χαρτι για πιτ δεν θα βρεις πουθενα,παρα μονο για αμσταφ.τα πιτ θεωρουντε ημιαιμα λοιπον....ξερετε οτι το πιτ εχει πολυ υψηλο ποσοστο ομοιογεννειας?εχετε δει πολλα ημιαιμα τοσο στανταρησμενα?εδω το χαρτι τι δεν μας λεει η τι μας λεει αντιστοιχα?ξερετε οτι υπαρχουν ανθρωποι που εκτρεφουν πιτ εστω κ χωρις χαρτια?αυτοι τι ειναι?δεν ειναι εκτροφεις η τα πιτ τους ειναι ημιαιμα?ξερετε οτι τα πιτ αυτων των ανθρωπων τα ζηλευουν πααααααρα πολυ σκυλαδες ανα τον κοσμο?

πρεπει να περασουμε αλλο μυνημα στον ασχετο.το κυνηγι του χαρτιου δεν ειναι κυνηγι θυσαυρου.ο θυσαυρος ειναι αλλου.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Συμφωνω Λαυρεντη, καλα εκανες και εγραψες για αυτα τα ''ευαισθητα'' προσωπικα δεδομενα...;)
Ειναι αστειο και μονο να το γραφεις: Ημιαιμα πιτμπουλ και καθαροαιμα amstaff(λογω χαρτιου)...:rolleyes:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
πρεπει να περασουμε αλλο μυνημα στον ασχετο.το κυνηγι του χαρτιου δεν ειναι κυνηγι θυσαυρου.ο θυσαυρος ειναι αλλου.
Συμφωνώ Λαυρέντη.
Το χαρτί δεν λέει κάτι από μόνο του γθα τον σκύλο ή την εκτροφή το είπα και πριν.
Είναι όμως απαραίτητη πρυπόθεση.
Εγώ διαφώνησα στο ότι το χαρτί είναι μόνο για τις εκθέσεις.

αυτοι τι ειναι?δεν ειναι εκτροφεις η τα πιτ τους ειναι ημιαιμα?
Τα πιτ είναι ξεχωριστή κατηγορία από μόνα τους ;)
φυσικά και είναι εκτροφείς και πιθανώς να είναι και πολύ καλοί,
αλλά το ότι δεν βγάζουν χαρτιά είναι γιατί δεν μπορούν μιας και που "τυπικά" δεν αναγνωρίζονται.
Αλλά δεν μιλούσαμε για τα πιτ, μιλάμε για την πλειοψηφεία των φυλών που είναι μια χαρά αναγνωρισμένες!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
ευχαριστω για την ιστορική αναδρομη :)
τραγικές οι κυνομαχίες :( δεν το ήξερα αυτό για τα πιτ, ότι μόνο μια γραμμη είναι αναγνωρισμένη! γιατί τα πιτ αφού έχουν τόση ομοιογένεια (όπως εσύ λες κι εγω δεν μπορώ να σε αμφισβητήσω) δεν τα αναγνωρίζουν?

EDIT: μάλλον είμαι οφ τοπικ οπότε απλά αγνοήστε με :) όντως το θεμα δεν είναι τα πιτ.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ωραια ,ας μιλησουμε για τα πρεσα....ξερεις ποτε αναγνωριστηκε το πρεσα σαν ρατσα?μια μερα πριν δλδ τι θα αλλαζε η τι νομιζεις αλλαξε μια μερα μετα.ολα ειναι μεσα σε ενα παιχνιδι καλα στημενο που εξυπηρετει καποιους.δεν θες για πρεσα?ας μιλησουμε για λυκοσκυλα....γιατι αλλαξαντο χρωμα των χαρτιων του γερμανικου ποιμενικου?

καμια φορα η πλειοψηφια την κρυβει την αληθεια,ας μην αρκουμαστε σε αυτην.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
γιατι ομως σοφουλι?το κανουν για τιμωρια?αλλαξε ο μανωλιος κ εβαλε τα ρουχα του αλλιως!οπως ειπε ο φιλος ice,ημιαιμο πιτ κ καθαροαιμο αμσταφ.....αστειο!!!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Βρε Λαυρέντη νομίζω ότι μιλάμε για διαφορετικά πράγματα :D

Εγώ δεν αμφιβάλλω ούτε για τα συμφέροντα ούτε για τις λαμογιές.
Ούτε μου αρέσει η πλειοψηφεία ;)

Εγώ μιλάω για την υπάρχουσα κατάσταση η οποία όπως και αν είναι είναι αυτή που είναι (και δεν συζητάμε για αυτή στην προκειμένη, αλλά για ένα κομμάτι της),
και μέσα από αυτή πορευόμαστε.

Στις ερωτήσεις σου δεν ξέρω να απαντήσω διότι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτές τις δύο φυλές.
Αλλά πες μου αν θέλεις για να καταλάβω που θες να καταλήξεις.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
δυστυχως λοιπον,τα πρωτα πετ ντιγκρι ξεκινησαν απο τις κυνομαχιες.εκει δημιουργηθηκε πρωτη η αναγκη για να μπορεις να δεις τεκμηριωμενα τους γονεις κ τις "διακρισεις" του σκυλου μπαμπα,μαμα,παππου κτλ.κ ξεκινησε φυσικα πρωτα πρωτα για τα πιτ....μια φυλη η οποια δεν εχει αναγνωρηστει ακομη σαν πιτ,αλλα μονο μια γραμμη της ,τα γνωστα σε ολους κ πολυ αγαπημενα αμσταφ...

τα πιτ για οποιους δεν ξερουν ,δεν εχουν χαρτια.επισημο χαρτι για πιτ δεν θα βρεις πουθενα,παρα μονο για αμσταφ.τα πιτ θεωρουντε ημιαιμα λοιπον....ξερετε οτι το πιτ εχει πολυ υψηλο ποσοστο ομοιογεννειας?εχετε δει πολλα ημιαιμα τοσο στανταρησμενα?εδω το χαρτι τι δεν μας λεει η τι μας λεει αντιστοιχα?ξερετε οτι υπαρχουν ανθρωποι που εκτρεφουν πιτ εστω κ χωρις χαρτια?αυτοι τι ειναι?δεν ειναι εκτροφεις η τα πιτ τους ειναι ημιαιμα?ξερετε οτι τα πιτ αυτων των ανθρωπων τα ζηλευουν πααααααρα πολυ σκυλαδες ανα τον κοσμο?

Αυτά που γράφεις είναι ανακρίβειες.

Το pedigree (και όχι pet degree) δηλαδή η καταγραφή του γενεαλογικού δέντρου ξεκίνησε γραπτά τον 18ο αιώνα στα ζώα και συγκεκριμένα στα άλογα. Μια απλή αναζήτηση στο διαδύκτιο θα σας διαφωτίσει.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
καταρχην το πετ ντιγκρι το εγραψα λογω της παρομοιας αναφορας αλλου χρηστη σε αυτο,οπωτε δεν χρειαζομαι διορθωση
κατα δευτερων,δεν γραφω ανακριβειες φιλε μου.εσυ θες να το βλεπεις ετσι.μπορεις να πιστευεις ο,τι θες απο εκει κ υστερα.το πεντιγκρι στα σκυλια ξεκινησε χαρη των κυνομαχιων,ειτε μας αρεσει ειτε οχι.οχι απο τα αλογα.μητσο ροτ,ναι....κ διαβασε προσεκτικα το τι εγραψα...πολυ ηψυλο ποσοστο ειπα....ποσοστο που ειναι μεγαλυτερο απο αλλες αναγνωρησμενες ρατσες.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
καταρχην το πετ ντιγκρι το εγραψα λογω της παρομοιας αναφορας αλλου χρηστη σε αυτο,οπωτε δεν χρειαζομαι διορθωση
κατα δευτερων,δεν γραφω ανακριβειες φιλε μου.εσυ θες να το βλεπεις ετσι.μπορεις να πιστευεις ο,τι θες απο εκει κ υστερα.το πεντιγκρι στα σκυλια ξεκινησε χαρη των κυνομαχιων,ειτε μας αρεσει ειτε οχι.οχι απο τα αλογα.μητσο ροτ,ναι....κ διαβασε προσεκτικα το τι εγραψα...πολυ ηψυλο ποσοστο ειπα....ποσοστο που ειναι μεγαλυτερο απο αλλες αναγνωρησμενες ρατσες.
Σε παρακαλώ να αναφέρεις τις πηγές σου και να το τεκμηριώσεις. Αλλιώς αν αποφάσισες να ξαναγράψεις την ιστορία της κυνοφιλίας να μας το διευκρινήσεις. Αυτά που αναφέρεις απέχουν απο τη πραγματικότητα.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
δεν γνωριζω απο που βγηκε το πεντιγκρι, και γιατι
αλλα γνωριζω για παρατυπιες περι εγκυροτητας αυτου του εγγραφου...
το λοιπον, αυτο που ισχυριζομαστε ειναι : οτι ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα, σημερα , ενα χαρτι δεν κανει ενα σκυλο καθαροαιμο. ο σκυλος μπορει να ειναι καθαροαιμος και χωρις αυτο. και μπορει να ειναι και καλης εκτροφης (μπορει και καλυτερης απο αλλους που το εχουν).
Αλλος εχει το ονομα, αλλα αλλος εχει τη χαρη σα να λεμε..

Μαλλον ειναι οντως να ξερεις να οδηγεις αλλα να μην σε ενοιαξε να βγαλεις διπλωμα.. φυσικα στο σκυλο δεν υπαρχει καμια νομικη κυρωση αρα και μπορει και γινεται.. αφου μπορει να ειναι και επικερδες.. γιατι οχι? Αποκλειεται ενας "εκτροφεας" να μην δηλωσει γεννα? αποκλειεται να δηλωσει λιγοτερα κουταβια? ή ακομα και περισσοτερα?

Νομιζω πως αυτα που λεμε ειναι ψιλες κορδελες.. κατανοω απολυτα την σημαντικοτητα του πεντιγκρι και κανεις δεν αντιλεει για αυτο. Ακομα τα κουταβια που ισως ανεφερα αν δεν ειχαν αυτους τους γονεις να μην τα θεωρουσα "εγω" καθαροαιμα... αλλα οχι οτι δεν ειναι... οπως ειπαν μπορει και να ειναι ..

Last edited: