"Καθαρόαιμος" σκύλος χωρίς χαρτιά έχει "μέλλον"?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
προσωπικά (αν και είμαι κάτοχος ημιφυλής με πολύ κοντό γεννεολόγιο)
αυτό που έγραψα ως "το ψυχοπαίδι ΜΑΣ"
όπως και η επαφή μου με συγγενείς της
με έχει βοηθήσει πάαααρα πολύ

Krina ,σύμφωνοι
αλλά είναι σημαντικό νιώθω να αντιπαραβληθεί με το θέμα αυτό το όφελος της απόκτησης σκύλου με γεννεολόγιο και εκτροφέα που αγαπάει την φυλή του και τα κουταβάκια του ένα προς ένα

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
εντάξει αλλά και αλλιώς αν το πείς δεν θα είναι σαν να λές "όχι στα ημίαιμα" ?
Το λέω με την έννοια οτι αυτός που θέλει καθαρόαιμο αλλά δεν τον νοιάζει το πεντιγκρί ανήκει μια ειδική κατηγορία (πολυπληθέστατη δυστυχώς!) που θα πρεπει ανάλογα με τις ανάγκες της να ενημερωθεί και να αποφασίσει τι τελικά θέλει: Ενα σκύλο γενικά (στην οποία περίπτωση, δεν ενδιαφέρει η καθαροαιμία) ή πραγματικα ένα σκύλο συγκεκριμένης φυλής με όσα αυτό συνεπάγεται ( που κατά τη γνώμη μου δε μπορεί να υπάρχει χωρίς πεντιγκρί).

(μη λέμε τα αυτονόητα..... εγώ είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στον πλανήτη που θα υποστηρίξει το "οχι στα ημίαιμα"... έχω μάλιστα υποστηρίξει σε άλλο θέμα, οτι ακόμα κι αν εκλείψει το φαινόμενο των αδέσποτων, εξακολουθώ να θεωρω οτι οι κοπρίτες είναι χρήσιμοι και επιθυμητοι, αλλά ας μην το συνεχίσουμε εδώ, γιατι είναι εκτός θέματος.... ).

kat

Active Member
21 Μαρτίου 2010
26
0
Λυθροδόντας , Κύπρος
Δεν μπορεί ένας σκύλος χωρίς pedigree να χαρακτηριστεί καθαρόαιμος όσο και αν εμφανισιακά μοιάζει με το πρώτυπο της φυλής. Το πιστοποιητικό καθαροαιμίας δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την εμφάνιση του σκύλου αλλά και με αρκετούς άλλους σοβαρούς παράγοντες που έχουν σχέση με την σωστή εκτροφή. Όπως τήρηση των κανόνων αναπαραγωγής ηλικιακά, αποφυγή αιμομιξιών, διασταύρωση υγιών σκύλων που έχουν χαρακτηριστεί τουλάχιστο μια φορά σαν κατάλληλοι για αναπαραγωγή και πολλά άλλα. Το pedigree είναι το μόνο έγγραφο που πιστοποιά την καθαροαιμία.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Να σημειώσω ότι υπάρχουν ακόμα φυλές με ανοιχτό γεννεολόγιο (λίγες μεν αλλά υπάρχουν)
άρα η πιο πάνω δημοσίευση δεν είναι 100% αληθής

Επίσης προτείνω να αναγνωστεί το θέμα απο την αρχή του -πιστεύω πως έχει καλυφθεί αρκετά το θέμα(ακόμα και στις χιουμοριστικές του πλευρές)

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Δεν μπορεί ένας σκύλος χωρίς pedigree να χαρακτηριστεί καθαρόαιμος όσο και αν εμφανισιακά μοιάζει με το πρώτυπο της φυλής. Το πιστοποιητικό καθαροαιμίας δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την εμφάνιση του σκύλου αλλά και με αρκετούς άλλους σοβαρούς παράγοντες που έχουν σχέση με την σωστή εκτροφή. Όπως τήρηση των κανόνων αναπαραγωγής ηλικιακά, αποφυγή αιμομιξιών, διασταύρωση υγιών σκύλων που έχουν χαρακτηριστεί τουλάχιστο μια φορά σαν κατάλληλοι για αναπαραγωγή και πολλά άλλα. Το pedigree είναι το μόνο έγγραφο που πιστοποιά την καθαροαιμία.
Διαφωνω οριζοντια καθετα και διαγωνια.. δεν ειναι το χαρτι που κανει τον σκυλο.. απλα χωρις χαρτι και γενεολογικο δεντρο κτλ.. ισως δεν θα γινοταν σωστη αναπαραγωγη και εκει κολαει το θεμα.. (μπορει ας πουμε καποιος προγονος να εχει καποια κληρονομικη παθηση και να μην κανει να μπει στην αναπαραγωγη)
Αλλα ο σκυλος μονος του σαν μοναδα μπορει καλλιστα να ειναι καθαροαιμοτατος. Υπαρχουν παραδειγματα πολλα... πολλα.. πολλα....

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
@Kasi

Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθαρόαιμος είπε η Kat,
και συμφωνώ εφ'όσον σκύλος χωρίς pedigree είναι απόγονος άγνωστων σκύλων,
άρα και αγνώστου φυλής.

Φαινομενικά μπορεί να είναι, αλλά εκτός αν είσαι παρών στα ζευγαρώματα και την δημιουργία απογόνων,
δεν μπορείς να πεις με σιγουριά πως ένας σκύλος χωρίς χαρτιά είναι καθαρόαιμος.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πρόσφατα παραδείγματα
πατέρας ρότι
μάνα χάσκι
κουτάβια ρότι τα 4 ότι νά ναι τα άλλα δύο

άλλο παράδειγμα
μάνα ότι νάναι
πατέρας επίσης
το ένα κουτάβι αν το πάς για αναγνώριση μπορεί και να περάσει για κρητικός λαγωνικός

χωρίς pedigree καμία εκτροφική αξία
ώς σύντροφος βέβαια καμία διαφορά με έναν Int Ch

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
παράδειγμα νάμπερ θρη και φόουρ....

μάνα γερμανικό ποιμενικό+πατέρας βέλγικο ποιημενικό=10 μαύρα κουτάβια(βέλγικα)

μάνα καυκάσου+πατέρας ροτ=4 καυκάσου και 1 απ΄όλα

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ναι και?.. δεν καταλαβα σορυ..

Μανα και Πατερας σε εκθεσεις με ολο τους το χαρτομανι ρωσια, και κουταβια χωρις χαρτια... δεν ειναι καθαροαιμο? ασχετα με τον λογο που δεν βγηκαν τα χαρτια... ασχετα με το αν δεν θα συμετασχει αυτο το σκυλι σε καμια εκθεση ασχετα με τον αν κανει η δεν κανει για αναπαραγωγη.. του αφαιρουμε την καθαροαιμια του?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Είναι καθαρόαιμο για να το λες.
Δεν αμφιβάλλω.
Δεν μπορεί να "χαρακτηριστεί" καθαρόαιμο.
Αυτό λέω.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Πιστευω πως αφου ειναι δεν εχει αναγκη αλλους "χαρακτηρισμους"..
Τωρα το αν θα μπει για αναπαραγωγη αν περπει ή οχι ειναι αλλου παπα ευαγγελιο...
προσωπικα αυτο θα με ενοιαζε , αν με ενοιαζε να εχω καθαροαιμο σκυλο.

(off/σου εχω στειλει ενα μυνημα fb)

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
1.αυτό δυστυχως το "ξερει " μονο ο ιδιοκτητης τωνσκυλιων.... κανεις δεν μπορει να το αποδείξει......οτι ισχύει για τα κουταβια...
2. ποιος ειπε ότι η μανα και ο πατέρας είναι αντιπροσωπευτικά δείγματα κατάλληλα για αναπαραγωγή........
3.πως είμαστε σίγουροι ότι έχουν χαρτιά στην ρωσία.... επειδή το δήλωσαν? επειδή το δήλωσες εσύ?
4. τα σκυλιά " φαίνονται" καθαρόαιμα και τα κουτάβια τους "θα φαίνονται " καθαροαιμα....
δν θέλω να σε "αμφισβητήσω" απλά προσπαθώ να σε βάλω στο "πνεύμα"
καθαρόαιμο είναι μόνο καθε κουταβι που συνοδεύεται απο πεντιγκρί ακόμα και αν είναι χειροτερης μορφολογίας απο ένα "ημίαιμο" που "φαίνεται" της ιδιας φυλής.
τα " " επίτηδες τα χρησιμοποίησα......

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
δεν παρεξηγουμαι ευκολα , μην ανυσηχεις.. και αν παρεξηγηθω το λεω ;) Προσωπικα αν ημουν τετοιος ιδιοκτητης και ηξερα απο που κραταει η σκουφια του σκυλου μου.. ποσος θα με ενδιεφερε να δειξω το χαρτι για να με πιστεψει καποιος. ετσι και αλλιως δεν ειμαι εκτροφεας, ουτε φαν των σοου.. τον σκυλο τον καθαροαιμο θα τον ηθελα για εμενα, την δουλεια μου την οικογενεια μου και τιποτα παραπανω.

Δεν εχεις λογο να με πιστεψεις, δεν με ξερεις καν, πιστευω ομως τα ματια μου και τις φωτο που ειδα απο την εκθεση των γονεων. η πρωτη γεννα χαρτολογηθηκε ..
Δεν ειπα οτι ενα καθαροαιμο ειναι μονο αν συμφωνει ολος ο ντουνιας, επειδη το λεει ενα χαρτι. Ειπα τι ειναι το σκυλι. Αυτο το χαρτι ειναι το εισητηριο του σε διαφορα σοου.. τιποτα παραπανω.. το τι κυλαει στο αιμα του ειναι αλλο. το τι θα γινει παρακατω δεν ξερω. μιλαω για τον ενα σκυλο τον συγκεκριμενο τον αυτον. που μοιαζει στην περιπτωση που αναφερω. ο οποιος ειναι καθαροαιμος.
Τωρα αν αυτα που λεω νομιζετε οτι μπορει να ενθαρυνουν ζευγαρωματα τυπου byb οκ, παω πασο και σιωπω ΑΜΕΣΩΣ!

Απο κει και περα υπαρχουν και σκυλια με πεντρικγρι και ολο το φακελο και δεν φτουρανε μια..οπως επισης σκυλια με χαρτια και κουταβια μη αξια αναπαραγωγης ή σκυλια που δεν ηταν να μπουν για αναπαραγωγη αλλα τα εβαλαν γιατι παραβλεψαν το ιχνος δυσπλασιας αλλα ειδαν την τολμη στον χαρακτηρα του.. αλλα αυτο ειναι καθαροαιμο επειδη το λεει το χαρτι. Οχι διαφωνω.. ξερω θα βγουν οι εκτροφεις με τα οπλα και καλυτερα να κρυφτω..
Αλλα απο την αλλη δεν πειραζει..
Εχω και αλλο παραδειγμα, που παλι δεν περιμενω κανενα να με πιστεψει αλλα θα το πω, αγορα ζευγους και δυνατα για αναπαραγωγη, ο κυριος δεν ενδιαφερθηκε ποτε για τα χαρτια , δεν δηλωσε ποτε εκτροφεας, δεν δηλωσε ποτε γεννα .. ουτε αυτα θα μου πειτε ειναι καθαροαιμα.
και θα σας πω εγω οτι φυσικα και ειναι.

και θα εγραφα και αλλα πολλα και κανοντας copy paste επομενα τοπικ τα οποια συνεχιστηκαν και απο αυτο εδω.. αλλα κλεινω, και δεν με περνει να ειμαι μονη εδω η γειτονια ειναι περιεργη.. θα τα συνεχισω μαλλον αργοτερα απο το σπιτι..

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Καθαρόαιμα= όσα έχουν pedigree
Υπό αναγνώριση=ΒΕΑ1,2,3
Ημίαιμα=όλα τα υπόλοιπα
Αγαπητά=όλα

Απλά πράγματα...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
χεχε!.. καλημερα!... απο την αλλη τα μαθηματικα τα μισουσα!!
οπως σας βολευει, καμια αντιρηση.. δεν θελω να αλλαξω κανενος την γνωμη ο καθενας την δικη του,την αποψη μου ειπα, .. ;)

Last edited: