"Καθαρόαιμος" σκύλος χωρίς χαρτιά έχει "μέλλον"?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Μια διευκρινηση... τα abpt μπορουν να εχουν pedigree... ασχετα αν δεν ειναι σφραγισμενα απο την fci....
Kαι οι εκτροφεις που ενδιαφερονται πραγματικα για τη φυλη θα πρεπει να επιλέγουν σκυλια με pedigree για εκτροφη.:)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αποκλειεται ενας "εκτροφεας" να μην δηλωσει γεννα? αποκλειεται να δηλωσει λιγοτερα κουταβια? ή ακομα και περισσοτερα?
Γιατί όμως να το κάνει αυτό? και άντε καλά να μη δηλώσει γέννα, αν έχω καταλάβει καλα μπορεί να το κάνει γιατί επιτρέπονται ανα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. απαραδεκτο αλλα έχω διιαβάσει ότι γίνεται.
λιγότερα ή περισσότερα γιατί να δηλώσει? που τον συμφέρει?

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Ξερω γω, το χει ταξει στον αδερφο του... και θα του το δωσει ετσι.. αφου δεν το κανει για λεφτα..
και το αντιθετο μπορει να συμβει γιατι το κανει για τα λεφτα.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
δεν γνωριζω απο που βγηκε το πεντιγκρι, και γιατι
αλλα γνωριζω για παρατυπιες περι εγκυροτητας αυτου του εγγραφου...
το λοιπον, αυτο που ισχυριζομαστε ειναι : οτι ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα, σημερα , ενα χαρτι δεν κανει ενα σκυλο καθαροαιμο. ο σκυλος μπορει να ειναι καθαροαιμος και χωρις αυτο. και μπορει να ειναι και καλης εκτροφης (μπορει και καλυτερης απο αλλους που το εχουν).
Αλλος εχει το ονομα, αλλα αλλος εχει τη χαρη σα να λεμε..

Μαλλον ειναι οντως να ξερεις να οδηγεις αλλα να μην σε ενοιαξε να βγαλεις διπλωμα.. φυσικα στο σκυλο δεν υπαρχει καμια νομικη κυρωση αρα και μπορει και γινεται.. αφου μπορει να ειναι και επικερδες.. γιατι οχι? Αποκλειεται ενας "εκτροφεας" να μην δηλωσει γεννα? αποκλειεται να δηλωσει λιγοτερα κουταβια? ή ακομα και περισσοτερα?

Νομιζω πως αυτα που λεμε ειναι ψιλες κορδελες.. κατανοω απολυτα την σημαντικοτητα του πεντιγκρι και κανεις δεν αντιλεει για αυτο. Ακομα τα κουταβια που ισως ανεφερα αν δεν ειχαν αυτους τους γονεις να μην τα θεωρουσα "εγω" καθαροαιμα... αλλα οχι οτι δεν ειναι... οπως ειπαν μπορει και να ειναι ..
Λυπάμαι αλλά δεν είναι έτσι. Σκύλος χωρίς pedigree δεν είναι καθαρόαιμος. Όποιος λέει το αντίθετο καλά θα κάνει να διαβάσει καλύτερα τους κανονισμούς της FCI και των άλλων κυνολογικών ομίλων.

Τα πιτ δεν είναι αναγνωρισμένη φυλή απο την FCI ούτε απο τις συνεργαζόμενες κυνολικές οργανώσεις. Κι ούτε πρόκειται να αναγνωριστούν. Υπάρχει αναγνωρισμένη συγγενική φυλή, τα Αμσταφ για όποιον θέλει.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Λυπαμαι.. αλλα ειναι ετσι.. αν μπορεις να μου αποδειξεις εσυ το αντιθετο?

edit. ισχυριζομαι απο που βγηκε ο σκυλος.

Last edited:

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Λυπαμαι.. αλλα ειναι ετσι.. αν μπορεις να μου αποδειξεις εσυ το αντιθετο?

edit. ισχυριζομαι απο που βγηκε ο σκυλος.
Να σου αποδείξω απο που βγήκε ο σκύλος;;;;;;;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
exm...
σε μερικα θεματα δεν ειναι προσωπικης επιλογης και αποψης ..
υπαρχουν συγκεκριμενοι κανονισμοι απο αρμοδιο οργανο το οποιο θετει θελουμε δεν θελουμε ορισμενους κανονισμους κι αξιώματα...
δεν υπαρχει τιποτα περα απο αυτα προς αποδειξη και ειμαστε υποχρεωμενοι εφοσον το αποδεχομαστε να βαδισουμε συμφωνα με αυτα.....

αρα κασι....
οτανμιλας περι καθαροαιμίας μιλας για τις αναγνωρισμενες φυλές απο την F.C.I.?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Σε παρακαλώ να αναφέρεις τις πηγές σου και να το τεκμηριώσεις. Αλλιώς αν αποφάσισες να ξαναγράψεις την ιστορία της κυνοφιλίας να μας το διευκρινήσεις. Αυτά που αναφέρεις απέχουν απο τη πραγματικότητα.
εγω αποφασησα να ξαναγραψω την ιστορια της κυνοφιλιας?????δλδ λες οτι επινοησα μια ιστορια κ την εγραψα στο φορουμ,κοινως με λες ψευτη,φαντασμενο ,ονειροπολο κ αλλα τετοια...αν καταλαβα σωστα..χαχαχα

οσο κ να χτυπιεστε κατω,ενα χαρτι δεν κανει εναν σκυλο καθαροαιμο!τι ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβουμε?αν δωσω κ αλλα παραδειγματα θα μου λετε παλι οτι δεν μιλαμε για αυτα τα ζωα...

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
εγω αποφασησα να ξαναγραψω την ιστορια της κυνοφιλιας?????δλδ λες οτι επινοησα μια ιστορια κ την εγραψα στο φορουμ,κοινως με λες ψευτη,φαντασμενο ,ονειροπολο κ αλλα τετοια...αν καταλαβα σωστα..χαχαχα

οσο κ να χτυπιεστε κατω,ενα χαρτι δεν κανει εναν σκυλο καθαροαιμο!τι ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβουμε?αν δωσω κ αλλα παραδειγματα θα μου λετε παλι οτι δεν μιλαμε για αυτα τα ζωα...
Είπα απλά ότι γράφεις ανακρίβειες και σε καλώ ξανά να τεκμηριώσεις αυτά που λες. Απαντάς με υπεκφυγές και αποφεύγεις τεχνηέντως να παρουσιάσεις επιχειρήματα. Θα μπορούσα να πω απο την αρχή ότι μπουρδολογείς και κοτσανολογείς ασύστολα. Δεν το είπα. Είπα ευγενικά ότι γράφεις ανακρίβειες.

Περιμένω τα επιχειρήματα σου και τις πηγές σου.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
ενα χαρτι δεν κανει εναν σκυλο καθαροαιμο
Λαυρέντη δεν έχω καταλάβει που το στηρίζεις αυτό;

Εγώ λέω πως η μη ύπαρξη χαρτιού καθιστά το γενεαλογικό δένδρο του σκύλου άγνωστο (διαφωνείς; ) άρα η καθαροαιμία του από που προκύπτει;
Και πως πιστοποιείται;
Και πως το ξέρουμε;

Μιλάω για φυλές με κλειστό γενεαλόγιο, αναγνωρισμένες από τo αρμόδιο κυνολογικό όργανο.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
σε ευχαριστω λοιπον που δεν το ειπες απο την αρχη αλλα το λες τωρα....δεν πειραζει,ο,τι δεν μπορεις να δεχτεις χαρακτηρησε το οπως θες.εισαι πολυ ευγενικος...
προφανως ομως υπαρχει ελλειψη γνωσης πανω στο θεμα.
παρολα αυτα,δεν μπορω να αρχησω να απαριθμω πηγες,δυστυχως.δεν μπορω να θυμαμαι απο που εχω την καθε πληροφορια η γνωση..ειναι πολλες οι πηγες.αν ψαχτεις λιγο απο μονος σου κ αφησεις τα αλογα του google στην ακρη,θα τα βρεις καποια στιγμη...αν παλι θεωρεις οτι μπουρδολογω κ κοτσανολογω ασυστολα,παλι προβλημα σου....εγω θα ελεγα να προβληματιστεις λιγακι κ να ψαξεις πιο πολυ κ να μην μεινεις με κλειστα τα ματια κ επαναπαυμενος οτι ολοι οι αλλοι λενε π@π@ριες κ μονο εσυ ξερεις την αληθεια.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
σοφουλι δεν διαφωνω μαζι σου ρε συ,τι δεν καταλαβαινετε απο αυτο που λεω?δεν το λεω στα γαλλικα.ειναι πολυ ευκολο να βρεις ενα χαρτι!!!!κ για σκυλι μαλιστα που δεν ειναι της γεννας που εχει δηλωθει.αυτο ειναι καθαροαιμο επειδη το λεει ενα χαρτι?ειναι τοσο απλο!ναι ,αν ισχυει το χαρτι εχουμε σημαντηκες πληροφοριες για το σκυλι κ μπορουμε να δουμε αρκετα πραγματα απο αυτο,αλλα ουτε την υγεια του μας υπογραφει ουτε τον χαρακτηρα του.ψαχτειτε λιγακι κ θα βρειτε πολλες μαμουνιες με πεντιγκρι.ναι,επισημα μονο με το χαρτι μπορω να αποδειξω καθαροαιμια,ασχετα με το τι πραγματικα συμβαινει.αλλα θα μεινουμε μονο στο τι λεει ενα χαρτι?

φανταστικο συμβαν...ειμαι μπροστα σε ζευγαρωμα εκτροφεα,μενει εγγυος η σκυλα,γενναει τα κουταβια κ λεω στον εκτροφεα,ρε συ δωσε μου ενα χωρις χαρτια αλλα πιο φτηνα....αυτο το κουταβι δεν ειναι καθαροαιμο?εχω δυο λυκοσκυλα με κατακοκκινα χαρτια κ ζευγαρωνουν κ δεν δηλωνω την γεννα,αυτα τα κουταβια δεν ειναι καθαροαιμα?παω σε σχολη ιατρικης στην βουλγαρια κ πληρωνω μερικα χιλιαρικα κ περνω χαρτι γιατρου....ειμαι γιατρος?

για να μην παρεξηγηθω παλι,δε λεω οτι δεν πρεπει να ζηταμε τα χαρτια του σκυλου η ο,τι δεν υπαρχει λογος το σκυλι να εχει χαρτια.λεω μονο οτι ενα χαρτι δεν καθοριζει την γνησιοτητα ενος σκυλου.κανονικα για μενα,θα επρεπε καθε γεννα να γινεται σε ειδικα κτηνιατρια του κρατους κ γιατρους του δημοσιου,οπου θα καταγραφουν αυτοι την γεννα κτλ.να μην μπορει να ξεφυγει τιποτα κ ολα να ειναι πολυ πολυ επισημα κ με ιδιαιτερη βαρυτητα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Συνεχίζεις να γενικολογεις.. Επί της ουσίας μηδέν.
απο το να αναλωνεσαι σε ασκοπες βαθμολογιες των κοτσανων μου,καλυτερα αρχησε το ψαξιμο...ετσι απο περιεργεια...μπορει να βρεις κατι ενδιαφερων.μεχρι τοτε απλα αφηνε τα ποστ μου αδιαβαστα...νομιζω πως δεν υπαρχει λογος για σενα να τα διαβαζεις προς το παρων...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
κανονικα για μενα,θα επρεπε καθε γεννα να γινεται σε ειδικα κτηνιατρια του κρατους κ γιατρους του δημοσιου,οπου θα καταγραφουν αυτοι την γεννα κτλ.να μην μπορει να ξεφυγει τιποτα κ ολα να ειναι πολυ πολυ επισημα κ με ιδιαιτερη βαρυτητα.
Καλημέρα πρώτα απ`όλα :)

Αν το παραπάνω το λες για την Ελλάδα, δε νομίζω να το πιστεύεις στ`αλήθεια ε? Θέλω να πω, τι ακριβώς είναι αυτό που άμα δεις ότι είναι πιστοποιημένο από το ελληνικό κράτος, είσαι σίγουρος ότι όλα είναι οκ??? Εγώ ούτε πιστοποιημένη οδοντογλυφίδα από το κράτος δεν θα έπαιρνα :D όχι σκύλο! αχαχαχχα
Σε άλλες χώρες, σοβαρά κράτη, ίσως να είναι μια πολύ καλή ιδέα όμως :)

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Να λοιπον γιατι φθασαμε εδω που φθασαμε ..... μιλω γενικως για την σημερινη κατασταση στην Ελλαδα.
οι απαξιωτικες αποψεις μερικων ,του τυπου "τι να το κανω το petdigree...." ,"ελα μωρε αφου φαινεται",κτλ ειναι ενα συνδρομο που τουλαχιστον ειναι αστειo ...(αν οχι επικυνδυνo )
Πρεπει καποιοι τελος παντων να καταλαβουν οτι η εποχη του "εισαι οτι δηλωνεις " ...περασε
Με την παγκοσμιοποιηση και με τους ρυθμους επικοινωνιας σημερα,ειμαστε αναγκασμενοι να συμορφωθουμε επιτελους και να σεβαστουμε καποιες αρχες και αξιες (οπως το petdigree) καταξιωμενες και να μην τα ισοπεδωνουμε τελος παντων ολα.
Το "χαρτι" ειναι για μερικους απλως μια αποδειξη καθαροαιμιας...αλλα για αυτους που ξερουν να το αναλυουν σε βαθος ειναι "εγκυκλοπαιδεια"
Οταν στο petdigree εμφανιζονται σαν προγονοι "αγνωστα" σκυλια -που απλως ειναι καταχωριμενα σε συλλογο FCI- τοτε εχουμε προβλημα...
Σκεφτειτε ομως την περιπτωση που ολοι οι προγονοι εχουν αναλυτικη iιστοσελιδα με τις διακρισεις , photo , ιατρικες βεβαιωσεις ,αναλυτικα τις γεννες ...και καταχωρισεις που ξεκινουν απο το 1915 ....
Οταν δεν σε νοιαζει το παρελθον αλλα μονο το παρον ... μην ελπιζεις σε μελλον
Δεν γνωριζω το συμβαινει με τα πιτ αλλα το θεμα μας ειναι τα σκυλια και μαλιστα οι αναγνωρισμενες φυλες κατα FCI .
Δεν εχουν εκταφει κατα τους αιωνες τα σκυλια μονο για την δυναμη τους και για κυνομαχιες
Καθε φυλη , σε διαφορετικα σημεια του πλανητη , στις εκαστοτε συνθηκες ,ειχε να επιτελεσει ενα συγκεκριμενο σκοπο
Το μεγεθος , το χρωμα ,το τριχωμα ,το γαυγισμα ,το σχημα των αυτιων ,των ματιων,ακομη και το βλεμμα .... ειχαν συγγεκριμενο σκοπο και δεν ηταν τυχαιο γεγονος.
Ετσι μας προεκυψε η καθε φυλη ,επειδη καποιοι ,καπου, καποτε καταφεραν να αναπαραγουν συγκεκριμενα σκυλια,που εδιναν συγκεκριμενα σταθερα χαρακτηριστικα....αυτα καταγραφτηκαν σε μητωα ------->petdigree
Δυστυχως στη φυση του Ελληνα ειναι το "δεν βαριεσαι ρε αδερφε ....." καιρος να αλλαξει αυτο και ας προσπαθησουμε ολοι γιαυτο.
Συμφωνα λοιπον με τις παραπανω αποψεις μου για την αναγκαιοτητα του petdιgree σαν "επιλογο" εχω να πω μονο ετουτο
Πολλοι ,και εδω στο forum ακομη , εχουμε petdigree αλλα τα θλιβερο στην υποθεση ειναι οτι οι περισσοτεροι ,εχω την εντυπωση, οτι δεν θα πρεπει να το "χρησιμοποιησουν" ποτε......και ισως ειναι καλυτερα να μην το "χρησιμοποιησουν" αν δεν μαθουν πρωτα να το "διαβαζουν"
(μοιαζει σε αυτην την περιπτωση σαν ξυραφακι στα χερια ενος παιδιου ...)
Υ.Γ. με την εκφραση "χρησιμοποιησουν " εννοω BREEDING (...να μην μας κοψει και κανενας MOD ...xa xa!!!)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
φανταστικο συμβαν...ειμαι μπροστα σε ζευγαρωμα εκτροφεα,μενει εγγυος η σκυλα,γενναει τα κουταβια κ λεω στον εκτροφεα,ρε συ δωσε μου ενα χωρις χαρτια αλλα πιο φτηνα....αυτο το κουταβι δεν ειναι καθαροαιμο?εχω δυο λυκοσκυλα με κατακοκκινα χαρτια κ ζευγαρωνουν κ δεν δηλωνω την γεννα,αυτα τα κουταβια δεν ειναι καθαροαιμα?
στην πράξη συμβαίνουν τα εξής.....ο εκτροφέας που δεν δηλώνει γέννα έχει κάνει κάποια μαιμουδιά...... (είτε δεν έχει χαρτιά ή αυτά που έχει δεν μπορούν να πιστοποιηθούν με εξέταση DNA ότι είναι του συγκεκριμένου σκύλου, είτε δεν τηρεί τους κανόνες περί ηλικίας ή αριθμού ζευγαρώματος, είτε...είτε...)άρα δεν πρέπει να ζευγαρώνει .....

δεν υπάρχει εκτροφέας που έχει γεννήτορες με κόκκινα pedigree και δεν δηλώνει την γέννα.......

το pedigree δεν κάνει την τιμή αγοράς του κουταβιού ακριβότερη......ώστε να αποτελεί οικονομικό κίνητρο η μη ζήτησή του απο τον αγοραστή...

άρα......

κατά τα άλλα συμφωνώ με τον tomsitas

Last edited:

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Lawrence-gr
Οχι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΧΑΡΤΙΑ .........αν δεν τα δικαιουται ο σκυλος σου
Υπαρχουν διαδικασιες που δυσκολευουν αν οχι αποτρεπουν την πιθανοτητα
Η δηλωση μιας γεννας γινετε αποδεκτη απο τον ΚΟΕ μονο αν
υπαρχει ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΤΡΟΦΕΑ εντος 30 ημερων απο την γεννηση
που συνυπογραφουν οι ιδιοκτητες και των δυο γονεων
και συνοδευεται απο δηλωση ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ ,
( εχει ταυτοποιησει την μητερα , εντος του πρωτου 48 ωρου,ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ και ελενξε τα κουταβια
και βεβαιωνει την κατασταση της γεννας για δευτερη φορα με , δευτερη ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ εξεταση μετα απο 15 -20 μερες .
Αν τωρα ολοι οι παραπανω ειναι "μιλημενοι" για να εκδωσουν "πλαστα" petdigree ..... τι να πω ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Εγω δεν θα συμμετυχα σε μια τετοια υποθεση .....εσυ θα συμεττυχες και μαλιστα "ευκολα"...δεν νομιζω .
Σε τυχον ελεγχο , αν διαπιστωθει το εγκλημα ,παιζουν ολοι το κεφαλι τους ,ολοι .ολοι,ο καθενας με τις επιπτωσεις που μπορει να εχει στο μελλον (......ιδιαιτερα ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ)
(ΧΙΟΥΜΟΡ.....με κεφαλι τετοιο διχως μυαλο δεν εχεις να χασεις και πολλα......δεν μιλαω για σενα ,προς θεου μιλαω γενικα ....να μην παρεξηγηθω κιολας ....)
Εχουμε δει "ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΙΝΕΣ" σε ολο τον κοσμο απο διαφορους ασυνηδειτους αλλα ποιος κτηνιατρος θα επαιζε το πτυχιο του για μια γεννα ψευτικη-μαιμου ? ( και μαλιστα με πληρωμενα τα εξοδα καταγραφης στον ΚΟΕ !!! )
τι ΚΕΡΔΙΖΕΙ ...?
θα δωσει ο κτηνιατρος στον "φιλο" του το χαρτι που του λειπει και θα παιξει το πτυχιο του και το μελλον του.....?
Αυτα ανηκουν στην σφαιρα της φαντασιας η αν θελεις της ανευθυνοτητας....

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
λαυρεντη... εχεις φτασει σε σημειο να κινδυνολογεις....
η εμμονη να αποδειξεις οτι εχεις δικιο σε κανει πεισματαρη και υποκυπτεις σε επιπλεον παραπτωματα....
τε επιχειρηματα σου μου θυμιζουν επι λεξη... πετσοπα που προσπαθει να αποδειξει οτι τα σκυλια του δεν στερουνται σε τιποτα αυτα των εκτροφειων....

θα σου φερω εγω κουταβι απο το εξωτερικο...
απο εκτροφεα με γονεις πρωταθλητες....... τους εχω δει ο ιδιος.....
αλλα μην ζητησεις χαρτια.... δεν βγαζουν στοιχιζουν πολλα......
αν ειναι καθαροαιμο????
θα δεις το κουταβι και θα παθεις πλακα... μετα ελα να μου πεις.....
ποιες εκθεσεις και χαρτια..... μωρε εχω δει εγω κουνελια.... που τα πουλανε για σκυλια με μουφα χαρτια....

αν λαυρεντη υπαρχουν απατεωνες....
δενσημαινει οτι εμεις δεν παιρνουμε απο την αντιπροσωπεια γιατι δεν υπαρχει διαφορα απο την μαιμου εμπορευμα....
ελα μωρε ιδια μαρκα ειναι το πλυντηριο... για ποια εγγυηση μιλας... κι αν χαλασει δηλαδη στον δευτερο χρονο???

αν διαβασεις τα μυνηματα σου... τα ιδια αναπαραγεις....
φιλικα....πετρος

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
60 ευρω δεν ειναι για το καθε κουταβι τα χαρτια?
σιγα τα λεφτα που χωρις χαρτια θα το παρεις πιο φτηνα