ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Διάβασα για puppy mills, τι φρίκη? Άυριο θα πάω σε δυο εκτροφείς Γλυκά νερά και Μαραθώνα. Δυο μηνών είναι καλά να πάρω?

Ο εκτροφέας θα σου πεί ποτε μπορεί να σου δώσει τον σκύλο του.
Μπορεί επίσης και να μην σου πουλήσει τίποτα.
Οι εκτροφείς κάνουν και αυτοί επιλογη σε ποιόν θα δώσουν τα κουτάβια τους γιατί θα υπάρχει επικοινωνία και επαφή για αρκετά χρόνια.

Ίσως να μην υπάρχουν διαθέσιμα κουτάβια αύριο που θα πάς η μεγάλη λίστα αναμονής.

Εσύ σε πρώτη φάση θα πας να δεις.
Θα δείς και θα γνωρίσεις τον εκτροφέα. Θα δείς τις εγκαταστάσεις του (καθαριότητα, χώρος, περιβάλλον, όλα παίζουν τον ρόλο τους!), ίσως να σου δείξει μερικά σκυλιά.
Το παν είναι να μιλήσεις με έμεπιρα άτομα και να κάνεις όλες τις ερωτήσεις που σε βασανίζουν.

Ύστερα απο όλα τα εκτροφεία θα αποφασίσεις ποιό θεωρείς καλύτερο και το οποίο έχεις την καλύτερη εντύπωση.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Nαι ρε σοκολατακι.. δεν ειμαι φιλοζωη ιδιαιτερα μπηκαν σπιτι παρηγγειλα σκυλο.. λιγο καπως φανηκε το πρωτο μηνυμα.
αν ειναι αλλιως τη συγγνωμη μου αν και αν μου ελεγες τα πρωτα παλι τα ιδια θα λεγα:D:D
καλη επιτυχια στο ψαξιμο σου

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Είμαι ζυγός τι να κάνω, είμαι παρορμητική, σίφουνας!:)
Και εγώ Ζυγός είμαι, αλλά δε βλέπω να είμαι και τόσο παρορμητικός... ίσως να γέρασα και να μου 'φυγε....:rolleyes:

Α... και το άλλο, το ξέρεις ότι το "σκυλάκι" σου για να μπορέσει να σε "φυλάξει" θα πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον 1 χρόνος από σήμερα....

rottvaileraki

Member
3 Αυγούστου 2008
16
0
Γεια σου chocolataki, θελω κατ'αρχην και κατ'αρχας να σε συγχαρω για την αποφασισου να ματαιωσεις την αποκτηση ενος πραγματικου φιλου απο pet-shop. Στο λεω αυτο γιατι ειμαι παθων και πιστεψε με αργοτερα οσο περισσοτερο ασχολεισαι με σκυλια και διαβαζεις θα αισθανθεις πολυ περηφανη και τυχερη που δεν προχωρησες στην αγορα/στηριξη αυτων των απατεωνων. Εισαι τυχερη που βρηκες το site και πειστηκες για την αγορα απο εκτροφεα. Με λιγο προσεχτικο ψαξιμο ελπιζω να βρεις εναν καλο ποιμενικο ισσοροπημενο και υγειες. Αισθανομαι σχεδον συγκινηση που προλαβες και καταφερες να ματαιωσεις την παραγγελεια. Καλη συνεχεια.

Υ.Γ. Αφου σου αρεσει η ζαχαροπλαστικη παρε rottweiler, ειναι σκετη γλυκα!! ΑΑΑΑΑΑχχχχχχχχχααααααααααααχχχχχχχχααααααα.....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Και εγώ Ζυγός είμαι, αλλά δε βλέπω να είμαι και τόσο παρορμητικός... ίσως να γέρασα και να μου 'φυγε....:rolleyes:

Α... και το άλλο, το ξέρεις ότι το "σκυλάκι" σου για να μπορέσει να σε "φυλάξει" θα πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον 1 χρόνος από σήμερα....
κι εγώ Ζυγός και ο μόνος τρόπος να κάνω κάτι απο παρόρμηση είναι να έχω συλλέξει πρώτα όλα τα στοιχεία, να έχω αναλύσει όλες τις πιθανότητες και να μην μπορώ να διαλέξω παρολαυτα.:D:D:D

και

τουλάχιστον ένα χρόνο ναι -αλλά ένας χρόνος συνέχεια απίκο με την κοινωνικοποίηση του κουταβιού(μην τρομάξει μικρό απο κάτι π.χ.) με την εκπαίδευση του κουταβιού (σαν να μεγαλώνεις παιδί είναι μια καλή παρομοίωση)

Πράγματι δεν θα το μετανιώσεις που πήρες τον ενδεδειγμένο δρόμο για την "απόκτηση" του σκύλου-φίλου σου

Nicole

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2008
95
0
Βασικά να πω και εγώ κάτι? :rolleyes:

Μάλλον, λόγω του συγκεκριμένου θέματος, τό ότι δηλαδή η γυναίκα θέλει να πάρει σκύλο για φύλαξη χώρου και καθαροαιμο τα λέτε όλα τόσο ιδανικά!

Εκτροφείς, λίστες μπλα..μπλα..μπλα...

Κάτι άλλο που έχω να πω εγώ στην chocolataki είναι το εξής:
Αν το σπίτι σου είναι πολύ δελεαστικο για τους ληστές, με την άφιξη ενός σκύλου η "δουλειά" τους θα γίνει δύσκολη και αυτό δεν θα τους αρέσει καθόλου!!!
Σαν αποτέλεσμα...αν το σκυλί σου θα μένει έξω απο το σπίτι, στα στρέμματα που είπες, πανέυκολα οι ληστές θα μπορέσουν να το εξοντόσουν με διάφορους τρόπους!
Την συνέχεια νομίζω μπορείς να την καταλάβεις...

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Eγώ θα ερθω να συμφωνήσω με τη Nicole.

Chokolataki,
Είναι θετικό που δεχτηκες τις συμβουλές που σου είπαν τα παραπάνω άτομα,όμως πρέπει καλά να σκεφτείς αλλο πραγμα:ΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.Ενα σκυλί δεν το παίρνεις επειδή μπήκαν κλέφτες σπίτι σου!

Για μένα,είναι 100% λάθος να πάρεις σκύλο.Απ τη στιγμή που παίρνεις έναν σκύλο,όπως πχ θα παιρνες ένα σύστημα συναγερμού ή ένα λουκέτο!Εχω τρελλαθεί!Απλά προσπαθώ να σου εξηγήσω!

Επίσης,το ότι θα πάρεις σκύλο,έστω κ λυκόσκυλο,δε σημαίνει ότι θα βγει φύλακας!ΝΤΑΞΕΙ,ΠΗΡΑΜΕ ΚΟΥΤΑΒΙ 2 ΜΗΝΩΝ,ΤΟ ΑΜΟΛΑΜΕ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΠ ΑΥΡΙΟ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΔΟΞΟ ΚΛΕΦΤΗ!!!
Πρέπει να το εκπαιδεύσεις(βαλε κανα 1000 ευρώ....) και να το εκπαιδεύσεις για φύλαξη......:confused::confused::confused:

Επίσης,λες πώς έχετε μεγαλώσει με χάδια το γκριφονάκι,άρα δεν έχετε εμπειρία από μεγαλόσωμο σκυλί με απαιτήσεις.Εκτός απο το χώρο,είσαι έτοιμη να ασχοληθείς μαζί του όσο πρέπει????Πώς παραγγέλνεις έτσι ένα σκύλο?ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΟΝ?

Διαφωνώ κάθετα με το ΑΓΟΡΑΖΩ ΣΚΥΛΟ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΦΥΛΑΞΗ,ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΗΚΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.:eek:

Άσε κ τη λίστα με τις γέννες λοιπόν.
Πρώτον σκέψου αν μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά,από αποψη χρόνου,από αποψη να το πας βόλτα και γενικά να ασχολείσαι με ενα ΜΕΓΑΛΟΣΩΜΟ σκυλι.
Επίσης,πχ τι θα το κάνεις αν θες να φυγεις ένα Σ/Κ ή καλοκαίρι..Δεν είναι γκριφόν να το πάρεις μαζί!
Δες κ εδω:
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=1395

Δεύτερον αν καταλήξεις ότι ναι,θελω ενα μεγαλόσωμο σκύλο και θα τον μεγαλώσω σωστά και θα γίνει κ φύλακας(γιατί τα σκυλιά φυλάνε το χώρο τους ούτως ή άλλως τα περισσότερα),ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ποιά ρατσα θες.Αντε,σου προτείνανε λύκο και πας βουρ?ΔΙΑΒΑΣΕ (πολύ) το φορουμ κ τις ρατσες και τα ξανα λέμε...

Τρίτον,
αν κ εφόσον παίρνεις ένα 2ο σκύλο για παρέα,για να του προσφέρεις αγάπη και λόγω της ανάγκης για φύλαξη,επειδή τα κουτάβια δεν είναι 100% ότι θα γίνουν φύλακες και θέλουν όπως είπα εκπαίδευση,σκέψου το ενδεχόμενο να πάρεις ενήλικο,που να ξέρει αυτόςπου το χει ήδη τι χαρακτήρα έχει.Αν δηλαδή φυλάει ή όχι...Πχ ενα πρώην αδέσποτο!----σε τελευταία φαση,και εφόσον σκεφτεις ότι παίρνεις αλλο ενα εμψυχο ον,για να το ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ και να σε προστατεύει,και όχι μόνο πχ για να ναι 24 ωρες μονο του σ ενα κτημα για να μη μπει κανεις.....

Φιλικά
Κλειάννα

Last edited:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
κι εγώ Ζυγός και ο μόνος τρόπος να κάνω κάτι απο παρόρμηση είναι να έχω συλλέξει πρώτα όλα τα στοιχεία, να έχω αναλύσει όλες τις πιθανότητες και να μην μπορώ να διαλέξω παρολαυτα.:D:D:D
καπος ετσι και εγω!!
Ολοι ζυγοι ειμαστε εδω περα???:D:eek:

chocolataki

Member
12 Αυγούστου 2008
22
0
Λοιπόν δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω, που με ξυπνήσατε, που ασχοληθήκατε, που που που....
Θα τα σκεφτώ όλα αυτά και με πλήρη συνήδηση θα πάρω την απόφαση, του να πάρω τον "γερμανοβοσκό":)
Θέλω όμως να κατανοήσετε και σεις πως σε όλα τα πράγματα υπάρχει μια κλίμακα, δηλαδή το ότι δεν δέχομαι να βάλω το ζωντανό(γάτα,σκύλος, τα ψάρια εξαιρούνται για ευνόητους λόγους:)) μέσα στο σπίτι, το ότι διαλέγω σκύλο με κριτήριο χρηστικότητας, όλα αυτά δεν με κάνουν τέρας. Και βέβαια θα βγω να βάλω φαγητό σε κάποιο αδέσποτο έξω από το σπίτι μου αλλά σαν ανθρώπινο ων δεν αποδέχομαι στο κρεβάτι μου κάτι διαφορετικό από το ανθρώπινο είδος. Έχετε μια ευαισθησία στο θέμα γιατί τα μάτια σας έχουν δει πολλά, μια ματίτσα πέρασα τα θέματα αυτού το forum και με έπιασε κόμπος στο λαιμό. Να συνεχήσετε την καλή προσπάθεια και πολύτιμη βοήθεια που προσφέρετε, και γω με τη σειρά μου ότι έμαθα και θα μάθω από σας θα βοήθησω αρχάριους σαν και μένα.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
...Θέλω όμως να κατανοήσετε και σεις πως σε όλα τα πράγματα υπάρχει μια κλίμακα, δηλαδή το ότι δεν δέχομαι να βάλω το ζωντανό(γάτα,σκύλος, τα ψάρια εξαιρούνται για ευνόητους λόγους:)) μέσα στο σπίτι...
Αυτή η διάθεση αλλάζει τις περισσότερες φορές προς το αντίθετο με τον ερχομό ενός σκύλου!
:)
Καλωσόρισες κι από εμένα!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σοκολατακι κατσε να το παρεις και δεν ξερεις μετα πως θα σου γυρισει..
επειδη εισαι δεκτικη στις συμβουλες και θελεις να μαθεις κατι που εκτιμω πολυ στους ανθρωπους ..,ποτε δεν ξερεις πως θα εισαι αφου το αγαπησεις..;)
Αρα..ποτε μην λες ποτε...:)

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Μα δεν μπορείς ουτος η άλλος να έχεις το κουτάβι συνέχεια έξω....
Θα πρέπει να γίνεις δεκτική με μερικά πράγματα...;)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ξέρω ανθρωπο που αντιπαθούσε τα σκυλιά όσο τίποτε άλλο.
σε κάτι φυλασσόμενα(την νύχτα) μέρη πήγαινε πρωί και ξύπναγαν όλοι οι σκυλοφύλακες για να τον γαυγίσουν και οι εργαζόμενοι εκεί σχολίαζαν πρώτη φορά γαυγίζουν μέρα.

όταν αναγκάστηκε να μένει με σκύλο κάναμε αμάν να μην το μεζεδιάζει όλη μέρα και να μην το κατσιάζει στο χάιδεμα,ανεπιτυχώς βεβαίως γιατί δεν μπορούσε να το βλέπει λέει με αυτά τα ματάκια να τον παρακαλάνε για ένα μεζεδάκι

όταν το σκυλί μας άφησε για τον σκυλοπαράδεισο ο μόνος που έκλαιγε ,για μέρες, ήταν ο ενλόγω πρώην αφιλόζωος(57 χρονών άνθρωπος) ο οποίος μετά μας δήλωσε κιόλας ότι δεν τον αγαπάμε καθόλου γιατί ακόμα να του φέρουμε άλλο σκυλί.

Το λέω συχνά. Η πίστη του σκύλου προς το άτομο μας το τόσο αλλοτριωμένο απο το σύστημα της αγοραπωλησίας καθώς και η μυρωδιά της πρωτόγονης φύσης μας που μας γεννάει υποσυνείδητη μελαγχολία για τον παράδεισο που χάσαμε μετατρέπουν τον σκύλο απο ένα τριχωτό τετράποδο παμφάγο θηλαστικό που μαδάει χέζει κατουράει και σαβουριάζει απο σκυλοτροφή μέχρι τα αγαπημένα μου σανδάλια σε ένα πλάσμα που πραγματικά μας στηρίζει και μας ενισχύει και που απορούμε πως μπορέσαμε τόσα χρόνια χωρίς σκύλο

chocolataki

Member
12 Αυγούστου 2008
22
0
Παιδιά μου με την καθαριότητα και με τις μυρωδιές έχω ένα θέμα, εδώ δεν αφήνω να καπνίσουν στο σπίτι μου. Το γκριφοκανισάκι έξω μεγάλωσε, το χτένιζα, το πείραζα, του έκανα μασάζ με το ειδικό γάντι, ειλικρινά και αυτά τα τσέπης τα πολυμικρούλια τρελένομαι να τα πειράζω, αλλά όταν τελειώσω με το παιχνίδι κατευθείαν στο μπάνιο για απολύμανση. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε.

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Μπορείς να καθορίσεις ένα συγκεκριμένο χώρο μέσα στο σπίτι όπου θα έχεις το κουτάβι σου και που θα πλένεις καθημερινά όσες φορές θέλεις.
Να ξέρεις οτι η χλωρίνη δεν είναι το κατάλληλο εργαλείο όταν θα φέρεις το κουτάβι σου και θα λερώνει στην αρχή. Άσε που στα περισσοτερο κουτάβια αρέσει η μυρωδιά της και πάνε και ξαναλερώνουν εκεί που έχεις πλύνει! :cool:

Το κουτάβι μέχρι να ολοκληρώσει όλα τα εμβολια καλό είναι να μην βγαίνει πολύ έξω γιατί μπορεί να κολλήσει αρρώστιες.

Όλα αυτά όμως θα σου τα πεί και ο εκτροφέας. Μην ανγχονεσαι!
Σήμερα είπες οτι είχες ραντεβού με 2 εκτροφεία. Πήγες η θα πάς;

Nicole

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2008
95
0
Κοιτάξτε δεν νομίζω ότι πρέπει να λέμε να έχουμε τα σκυλιά μας μέσα στο σπίτι συνέχεια. Εντάξει κάποιοι τα αγαπούν και τα θέλουν μέσα και κάποιοι τα αγαπουν και τα θέλουν έξω και τα βάζουν και κάποιες φορές μέσα. Δεν βλέπω κανένα κακό.

Αλλά εσείς μάλλον λέτε όπως και εγω να το εχει η chocolataki το σκυλί μέσα για να μην του κάνουν κακό τίποτα λιστες και τέτοια επειδή θα τους δυσκολέψει την "δουλειά"...ε? :rolleyes: