ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ

chocolataki

Member
12 Αυγούστου 2008
22
0
ΠΗΡΑ ΤΩΡΑ ΤΗΛ ΝΑ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΚΑΡΤΑΣ

chocolataki

Member
12 Αυγούστου 2008
22
0
Το ακύρωσα με μια επιβάρυνση. Μου έστειλαν και με φαξ απο τον ΚΟΕ τις γέννες ανα φυλή. Τώρα τι κάνω?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Κανονικά παίρνεις τηλεφωνο στον ΚΟΕ.σου λένε τους εκτροφείς της φυλής που ενδιαφέρεσαι.Πας στο χώρο του εκτροφείου-λες τι θές (κατοικίδιο-φύλακα χώρου,μωρού κλπ-οδηγο τυφλών) -σου λένε αν έχουν-βλέπεις τους γονείς-αποφασίζεις -πληρώνεις- σου δίνουν τα χαρτιά του σκύλου και τον σκύλο

και αρχίζει η κοινωνικοποιηση πάντα σε συνεργασία με τον εκτροφέα και μετά η εκπαίδευση.

τελικά θα απολαύσεις όσα πιο πολλά γίνεται απο την περιπέτεια που μπαίνεις να προσθέσεις στην οικογένεια σου ένα άλλο είδος ζώου. Κοινωνικότερου απο τους ανθρώπους:)
κοινωνικότερου απ τους ανθρώπους ξαναλέω

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nα τα πάρουμε λίγο από την αρχή τα πράγματα..

Eίπες ότι κατευθείαν παράγγειλες έναν γερμανικό ποιμενικό.. ,μελέτησες την φυλη?
Ξέρεις τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της?

Είναι πολλά τα βήματα που πρέπει να κανεις για να πάρεις ένα σκυλί..
Η κίνηση σου ήταν βεβιασμένη..
Μελέτησε λίγο το φόρουμ..
Συνοπτικά..
Διαλέγουμε φυλη βάση των αναγκών μας και της ιδιοσυγκρασίας μας..
Ποτε εμφανισιακά..
Επιλέγουμε πολύ προσεκτικά από που θα το πάρουμε πάντοτε από αναγνωρισμένο εκτροφείο από το κόε αλλα και εκεί θέλει προσοχή..
Περιμένουμε υπομονετικά την γεννα από το εκτροφείο που έχουμε επιλέξει..
Επιλέγουμε εκπαιδευτη και κτηνίατρο πολύ προσεκτικά απο πριν για να μην τρεχουμε τελευταια στιγμη..
Ακούμε τις συμβουλές του εκτροφέα και το παίρνουμε πάντα μετά τις 7εβδομάδα από την γέννηση του..

Oποτε ήρεμα ..,έχεις χρόνο να ασχοληθείς και να επιλέξεις τι θες..και γιατί το θες..
Μπορείς τελικά να ανταπεξελθεις στο να έχεις ένα σκυλί..?

Διάβασε το φόρουμ όπου θα σε βοηθήσει πολύ σε όλα..
Πάνω από όλα σκέψου το πολύ πριν πράξεις το οτιδήποτε..

Διάβασε επίσης γιατί δεν επιλέγουμε σκυλάκια από pet shop και προς θεου ΠΟΤΕ από το internet..

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
επίσης μια αναζήτηση στο ιντερνετ με "εκτροφεία γερμανικού ποιμενικού" για να δείς κάποιες φωτο ή κάποιες έξτρα πληροφορίες.
αλλά πριν πας να τσεκάρεις ότι είναι γραμμένοι στον ΚΟΕ.

Έχε στο νου σου ότι δεν είναι βέβαια παιδί αλλά όταν πάς να τον αγοράσεις (πράγματι περι αγοραπωλησίας πρόκειται απλά είναι και κάτι παραπάνω) θα ρωτάς χωρίς φόβο και πάθος τα πάντα και θυμίσου ότι με τον εκτροφέα ανοιγεται και μια μακροχρόνια συνεργασία άρα καλά είναι να ταιριάζουν και τα χνώτα σας που λέμε...
Μην χρειάζεται αργότερα να τον ρωτήσεις κάτι και σκέφτεσαι ότι θα σε εκνευρίσει πάλι με την πολυλογία του π.χ.:)

chocolataki

Member
12 Αυγούστου 2008
22
0
Που να ξέρω βρε παιδιά που να πάω? Να ρωτήσω κάτι, γιατί είναι καλύτερα να πάω σε εκτροφείο? Αν σας πω τα 2-3 εκτροφεία ξέρετε να μου πείτε?

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
ελεος ρε παιδια,
ο καθενας λεει το κοντο του και το μακρυ του!
η κοπελα ειναι απειρη με το θεμα ας τη βοηθησουμε με ουσια,

chocolataki οχι δεν μπορεις να αναφερεις τα εκτροφεια στο forum γιατι απαγορευεται,μπορεις να μιλησεις ομως μαζι τους,και να μας πεις τι σου ειπε ο καθενας ανωνυμα,

ωστε ετσι να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε,παντως μην βιαζεσαι:)
και μην αγχωνεσαι.....

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
και κάτι άλλο..
Διάβασε στο φόρουμ πως επιλέγουμε εκτροφέα..
και ποτε δεν παραγγέλνουμε έτσι..
Πάμε βλέπουμε τον χώρο ,τα σκυλιά
τον ίδιο και μετά αν μας έμπνευσει περιμένουμε την γεννα του..
Τα οπου τα κουταβια δεν μας τα στέλνει σπίτι πακέτο..,αλλα πάμε τα βλέπουμε και στην τελική επιλέγουμε ποιο θέλουμε μιας και μια τέτοια αγορά είναι σχέση ζωής και η επιλογή ανάμεσα στα κουτάβια πέρα από το να ξεχωρίσουμε τα κυριαρχικά,
τα φοβικά κλπ είναι και θέμα χημείας ,το κλικ που θα μας κάνει εκείνη την ώρα..
Οι συμβουλές του εκτροφέα για τα κουτάβια του είναι πολύτιμες..
και εσύ θα του αναφέρεις να θέλεις ένα σκυλάκι ήρεμο η πιο ζωντανό η κυριαρχικό..
Αν είναι σωστός θα σου το δείξει ανάμεσα στα αδερφάκια του.

Σκέψου τα όλα αυτά και αν τα βρίσκεις βουνό παράτα τα ..
καλο θα έχεις κάνει ..,όχι κακό..
Αλλιώς..
καλή μελέτη και εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε σε ότι χρειαστείς..;):)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Που να ξέρω βρε παιδιά που να πάω? Να ρωτήσω κάτι, γιατί είναι καλύτερα να πάω σε εκτροφείο? Αν σας πω τα 2-3 εκτροφεία ξέρετε να μου πείτε?

Θα κάνεις έρευνα αγοράς τελικά!

Δεν επιτρέπετε να διαφημιστούν εκτροφεία εδώ-εδώ συζητάμε

Και αυτό που τονίζουμε είναι το να πάς επι τόπου -εκεί στο εκτροφείο

Το να αποκτήσεις σκύλο απο οπουδήποτε αλλού εκτός από εκτροφείο είναι πλήρως αδόκιμο και συντηρεί εμπορικά κυκλώματα ανήθικα.
Ακόμα κι αν στο πετσοπ δηλώνουν πως έχουν σκύλους με χαρτιά από εκτροφείο στην ουσία ψευδονται κατα 100% άντε και μέχρι 60%.

Θα πρέπει να δεις τους γονείς. Πως θα πάρεις το παιδί χωρίς να πεις ένα ευχαριστώ στην μάνα του που στο δίνει:)
(αν και μάλλον αυτή θα σου έλεγε ευχαριστώ γιατί όλο γάλα θέλει και έχει βγάλει και δόντια τώρα και καταλαβαίνεις:D)

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Ελάτε βρε κορίτσια, όλοι να βοηθήσουμε θέλουμε!!

Εύχομαι chocolataki να μην κάνεις άλλες βιαστικές κινήσεις.
Ψάξε το θέμα, ενημερώσου, ότι δεν καταλαβαίνεις ρώτα και πάνω απ'όλα έχε υπομονή ;)

chocolataki

Member
12 Αυγούστου 2008
22
0
Παιδιά μου δεν ήρθα να σπείρω την διχονοια . Σήμερα σας έγινα λίγο κουραστική, όμως σας διάβασα με πολλή προσοχή, άλλωστε φάνηκε από την κίνηση μου να ακυρώσω την μπούρδα που έκανα μέσω internet. Πήρα και την λίστα με τους εκτροφείς απο το ΚΟΕ. Και όχι δεν μου είναι κούραση να πάρω σβάρνα τα εκτροφεία να βρω το καλύτερο (με το αμάξι μου θα πάω δεν θα πάω με τα πόδια) . Απλά αν δεν είναι οφθαλμοφανείς οι διαφορές πχ. συνθήκες χειροστάσιου, μπορεί να μην καταλάβω κάποια πράγματα που εσείς είσθε πιο κατάρτεις. Είμαι καλή μαθήτρια και σέβομαι τους ανθρώπους που έχουν το know how σε συγκεκριμένους τομείς. Έχω το γκριφονάκι μου για παρεούλα, απλά δεν συγκρίνεται με την ράτσα που θέλω να πάρω. Για να ανταπωδώσω την καλοσύνη σας, συμβουλές όσον αφορά μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, ιστιοπλοοίας, δημιουργικής γραφής και σεναρίου, και λογιστικά μπορώ να σας βοηθήσω!:)

Last edited:

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
1.προβλέπω την παραγγελία να σε τρώει συντομα
-------------------------
4.και γιατί βρε κοπέλα μου δεν παίρνεις ένα συναγερμό που ούτε θα θέλει να το προσεχεις ,ούτε παρέα μιας και δεν είναι ένα απλό κουτί με on off..,ουτε χρήμα και πολύ προσωπικό χρόνο για να πάνε όλα καλά..
Θα ήταν πιο εύκολο για σένα..
Πιο γρήγορο και σίγουρα πιο αποτελεσματικό..;)
Νομίζω υπάρχουν φορουμς για συναγερμό δεν ρίχνεις μια ματια?..
----------------------------------------------------------------
5.Αχαχαχαχαχαααα :eek: :eek: :rolleyes: :rolleyes:
--------------------------------

αυτα η πρωτη εντυπωση........καλα που δεν εφυγε:p

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Αχχ με μπέρδεψες τώρα.... στα πρώτα ποστ είπες οτι δεν είσαι φιλόζωη και τώρα μας λές οτι έχεις ήδη ένα σκυλάκι; Πως γίνεται αυτό;

Πάρε λοιπόν σβάρνα τα εκτροφεία της λίστας, αν μπορείς τσέκαρε τα και στο ιντερνετ.
Και διάβασε το φόρουμ (και όχι μόνο) θα βρείς πολλές χρήσιμες πληροφορίες!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Οχι βρε σοκολατακι μου ,οι προσωπικές βολές απο το πουθενα ποτε δεν μπορούν να προκαλούνται από μια απλή αφορμή..;)

Οποτε μην αισθάνεσαι άσχημα..;):)

Το να επιλέξεις τον καλύτερο εκτροφείο δεν είναι εύκολο..
Αλλα να επιλέξεις ένα εκτροφείο που πληρει τις προϋποθέσεις ,είναι σχετικά εύκολο..
Εχουμε και πολλους εκτροφείς που μπορούν να σε κατατοπίσουν κατάλληλα για το πως επιλέγουμε ένα εκτροφείο..

chocolataki

Member
12 Αυγούστου 2008
22
0
Αχχ με μπέρδεψες τώρα.... στα πρώτα ποστ είπες οτι δεν είσαι φιλόζωη και τώρα μας λές οτι έχεις ήδη ένα σκυλάκι; Πως γίνεται αυτό;

Πάρε λοιπόν σβάρνα τα εκτροφεία της λίστας, αν μπορείς τσέκαρε τα και στο ιντερνετ.
Και διάβασε το φόρουμ (και όχι μόνο) θα βρείς πολλές χρήσιμες πληροφορίες!
Κοίταξε, πριν εφτά χρόνια μου έκαναν δώρο ένα σκυλάκι, το πήρα, το μεγάλωσα, αλλά δεν του έμαθα τίποτα, απλά το περιποιούμαι το χαιδέυω, του δίνω λιχουδιές, βολτίτσα, αυτά δεν γνωρίζω τίποτα άλλο. Για να καταλάβεις έχω δουλέψει τον τομέα "κοινωνικοποίηση" είναι το αγαπημένο σκυλάκι όλων μα όλων.......:)

chocolataki

Member
12 Αυγούστου 2008
22
0
Διάβασα για puppy mills, τι φρίκη? Άυριο θα πάω σε δυο εκτροφείς Γλυκά νερά και Μαραθώνα. Δυο μηνών είναι καλά να πάρω?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Περιμενε βρε.. μην βιαζεσαι..

Ειναι "αγορα" που αφορα τα επομενα 15 χρονια σου..
θελει υπομονη και ώριμες κινήσεις..