http://www.youtube.com/watch?v=pWEzrb5mFF0Θα σε παρακαλούσα να μη βάζεις λόγια στο... πληκτρολόγιό μου.
δεν νομιζω οτι βαζω λογια στο.. πληκτρολογιο σου....
η εκπαιδευση που στηριζεται στη διορθωση .... έχει πολλες βαθμιδες μεχρι την εκπαιδευση με πνιξιμο του σκύλου με πνιχτη...
αν γνωριζεις και προχωρας με σταδιακα βηματα ποτε δεν φτάνεις στο βαθμό πνιξίματος.... ισα ισα το "τσικ" είναι αρκετό....
αυτό προσπαθώ να σου δείξω....
Δε σου έγραψα ότι στο συγκεκριμένο βίντεο δείχνεις κάποια βίαιη διόρθωση. Η παλαιά συζήτηση ήταν για χρήση πνίχτη ή prong σε μικρά σκυλιά, εκπαίδευση βασικής υπακοής. Της οποίας υπεραμύνθηκες λέγοντας ότι ο πνίχτης δεν τιμωρεί, αλλά "ενοχλεί" (ξαναθυμίζω το "τσικ").
Αλλά σχολίασα ότι ο σκύλος σου δείχνει σημάδια ηρεμίας κατά την πορεία, τα οποία σίγουρα δεν προέρχονται από τα χάδια. Στο κάτω-κάτω όταν αποφασίζεις να τον χαϊδέψεις, τότε αυτός αλλάζει τελείως έκφραση.
σου επισημαινω ξανα οτι το βιντεο γραφτηκε για συγκεκριμενο λόγο...
το δε συγκεκριμενο βιντεο ειναι καπακι 2η εγγραφή μετα απο αποτυχημενη πρωτη....
ουτε εκπαιδευτης ειμαι ουτε καμεραμαν..... λογικό το σκυλί να φαινεται μπερδεμενο ειδικα οταν το "ωθω" σε λαθος εκτελέσεις.... αυτό όμως δεν ειναι το ζητούμενο......
ακόμα και όταν "αποφασισα τα χαδια" και αυτά θεατρικά ήταν προς επιδειξη....
το σκυλί κολλάει πριν τα χαδια επανω μου.... προσεξε το....
από την άλλη ο σκύλος ειναι σε ηλικια 3 χρονων χωρις "επαναληπτικά " μαθηματα....
απο την καθημερινοτητα τον εκανα πρωραγωνιστή...
παρε και βιντεο κατα την διαρκεια εκπαιδευσης του....
ότα ο σκύλος είναι σε διαδικασια " μαθαινω"....
Άρη, ο σκύλος γλύφει τη μύτη του στην πορεία. Ορισμός σήματος ηρεμίας.
Από εκεί και πέρα, ρώτησες πού και πότε έχω χρησιμοποιήσει πνίχτη στο σκύλο μου ή βγάζεις και εσύ γενικά συμπεράσματα;
Αν δεν κάνω λάθος από τα λεγόμενα του kkranis ο ίδιος κατακρίνει τις τακτικές εκπαιδευτών που εφαρμόζουν πνίχτη ή prong σε μικρά σκυλιά και όχι σε σκυλιά ενήλικα με προβλήματα. Δεν νομίζω οτι μιλάει αυθαίρετα για όλες τις περιπτώσεις.Άρα, καλό είναι να γνωρίζουμε τα πάντα, να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα πάντα (σε λογικά πλαίσια), να μην αφορίζουμε και να "διαβάζουμε" καταστάσεις, αξιολογώντας "τι και πως" θα χρησιμοποιήσουμε...Έτσι;
Πώς θα αντιμετωπιζεις το κυνηγετικο ενστικτο απεναντι στον ζωντανο στοχο γατα με την βοηθεια του κυνηγετικου ψόφιου μπαλακίου?Επίσης harryf αν θες για να διιορθώσεις τα προβλήματα με τις γάτες σκύλους, προσπάθησε να αναπτύξεις το κυνηγητικό ένστικτο του σκύλου σου και όταν με το καλό το σκυλί κάνει σαν τρελό για μπαλάκι έχε ένα μαζί σου στην βόλτα.
Η ΒΥ Κωστα ειναι στην ουσια η καθημερινοτητα. Και η καθημερινοτητα καποιες στιγμες θελει κοντρολ.Η βασική υπακοή και το control δεν έχουν καμία σχέση.
συμφωνώ....Δεν με ενδιαφέρει πως ονομάζει ο καθένας την δουλειά του απλά για το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που θα κάνουν μια βασική υπακοή ο πνίχτης, καρφί και ρεύμα είναι άχρηστα.
Εδώ σε θέλω κάβουρα. Αν κάνεις το σκυλί τρελό και παλαβό για το μπαλάκι πίστεψε με θα αγνοεί τα πάντα. Το θέμα είναι να το καταφέρεις αυτό.Πώς θα αντιμετωπιζεις το κυνηγετικο ενστικτο απεναντι στον ζωντανο στοχο γατα με την βοηθεια του κυνηγετικου ψόφιου μπαλακίου?
Σορρυ τωρα, αλλά ειναι σαν να λεμε "δες μια τσοντα και ασε την ζωντανη γυναικα στην ησυχια της" (σορρυ μοντς και συνφορουμιτισσες )
Η ΒΥ Κωστα ειναι στην ουσια η καθημερινοτητα. Και η καθημερινοτητα καποιες στιγμες θελει κοντρολ.
Αν ημουν τοσο καλος, δεν θα εκανα καθε μερα ερωτησεις . Θα εδινα διαλεξειςΕδώ σε θέλω κάβουρα. Αν κάνεις το σκυλί τρελό και παλαβό για το μπαλάκι πίστεψε με θα αγνοεί τα πάντα. Το θέμα είναι να το καταφέρεις αυτό.