Θετική εκπαίδευση σκύλου…

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Δεν υπάρχουν αρνητικοί εκπαιδευτές; Εμένα έτσι μου έχουν πει κάποιοι θετικοί. :D :paja1:
κ ενα κουιζ : ξερει κανεις που αρχησε να πρωτοεφαρμωζεται η θετικη εκπαιδευση?
Επειδή θετική εκπαίδευση εννοούν θετική ενίσχυση, έχω αναφερθεί εδώ http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?4982-H-%E8%E5%F9%F1%DF%E1-%F4%E7%F2-%D3%F5%ED%F4%E5%EB%E5%F3%F4%E9%EA%DE%F2-%CC%DC%E8%E7%F3%E7%F2-%F3%F4%E7%ED-%E5%EA%F0%E1%DF%E4%E5%F5%F3%E7-%EC%E5-clicker
Κερδίζω κανένα μπισκότο; :p

Last edited:

nina3

Active Member
3 Ιουνίου 2010
34
0
γεια σασ και απο εμενα!!
εγω προσωπικα θεωρω οτι η θετικη εκπαιδευση ειναι ενασ τροποσ με τον οποιο ο σκυλοσ ενθαρρυνεται να παρει την σωστη αποφαση!
για παραδειγμα εαν εχεισ εναν σκυλο ο οποιοσ φοβαται ασ πουμε τα παιδια και τον εκπαιδευσεισ με θετικη ενισχυση τοτε θα βλεπει τα παιδια ωσ κατι καλο.
αντιθετα ομωσ, εαν του επιβαλεισ οτι η συμπεριφορα του απεναντι στα παιδια δεν ειναι αποδεκτη χρησιμοποιωντασ αρνητικεσ μεθοδουσ παλι θα δεισ αποτελεσματα στον σκυλο σου μονο που σε αυτη τη μεθοδο υπαρχει ενα μειονεκτημα.
αν ασ πουμε εκει που πασ βολτα αυτον τον σκυλο, σου κοβεται το λουρι του και απεναντι ειναι κατι παιδια, τοτε ο σκυλοσ νιωθει την ελευθερια του και οτι δεν ειχει το αφεντικο του να το καταπιεζει για να δειξει την καταλληλη συμπεριφα!!
οποτε ειναι τελιωσ στην κριση του σκυλου εαν θα επιτεθει στα παιδακια κατι εξαρταται απο τα βιωματα του σκυλου.
με την θετικη εκπαιδευση χτιζεισ στο σκυλο οτι τα παιδακια δεν αποτελουν απειλη αλλα ισα ισα πηγη ευχαριστων πραγματων οποτε ουσιαστικα του μαθαινεισ πωσ να αντιλλαμβανεται το περιβαλλον του και πωσ να συμπεριφερεται σε καταστασεισ που του προκαλλουν αγχοσ!!
το παν ειναι η θετικη συσχετιση και φυσικα η καλη σχεση μεταξυ ζωου και ιδιοκτητη!!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97