Θετική εκπαίδευση σκύλου…

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Επειδη αναφερθηκε πολλες φορες η πιεση….
Η πιεση είναι παρεξηγημενη οσο και ευρεια εννοια.

Ένα μπαλακι ή ενας μεζες μπορει να ασκησει τεραστια ψυχολογικη πιεση.
Η Ηρα υποφερει φανερα περισσοτερο (σε ενταση και χρονο) με τον μεζε που ΔΕΝ παιρνει, παρά με μια ισχυρη διορθωση με το λουρι, την οποια την ξεπερναει αμεσως.

Αρα, το να δουλευω με φαγητο δεν σημαινει οπωσδηποτε ότι κανω θετικη εκπαιδευση.
Το παραπανω δεν σημαινει βεβαια ότι θα δουλευω μονο με διορθωση.

Επισης, μια κατηγορια σκυλων, όπως και ανθρωπων, μαθαινει αλλά και λειτουργει πολύ καλυτερα, και χωρις να πεφτει, σε συνθηκες πιεσης και εντασης.

Η Ηρα όταν πιεζεται πεταει χωρις να κρεμαει, εκτος αν το παρακανω στην διορθωση. Η Ζηνα μπλοκαρει και ενιοτε παραλυει.

Εγω μονο σε συνθηκες πιεσης αποδιδω 100%, ενώ μπορει να ξεχασω βασικα πραγματα ή να με παρει ο υπνος σε χαλαρες συνθηκες.
Ο συναδερφος που καθεται στο απεναντι γραφειο αν πιεστει θα παραδωσει το πνευμα.

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Το να είσαι cool (δηλαδή, το να λειτουργείς "ως συνήθως") είναι αρκετά διαφορετικό από το να είσαι αδιάφορος.

Ξέρω ότι θα με ρωτήσεις τι εννοώ και ξέρεις ότι θα σου απαντήσω. :)
Επειδή, όμως, θα βγούμε εύκολα off-topic, σκέψου τις διαφορές για περίπου 4-5 μέρες και μετά με ρωτάς;)
Αγαπητέ φίλε,
Μετά την επιταγή των 5 ημερών που μου κατέθεσες, σε ευχαριστώ θερμά για αυτό, επιστρέφω.

Δυστυχώς ή Ευτυχώς ακολουθώντας των ειρμό των σκέψεων σου και αναλύοντας τους ορισμούς που μου παρέδωσες, οδηγήθηκα σε λάθος συμπεράσματα.

Δεν υπάρχει εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς επιβράβευση! Μπορεί να υπάρξει χωρίς διόρθωση μα δίχως επιβράβευση ποτέ!

Η άνωθεν επιβράβευση πρέπει να είναι Έμπρακτη. Να αναγνωρίζετε από τον, στη συγκεκριμένη περίπτωση, σκύλο.
Δεν σου κρύβω το ''επίπεδη'', το cool, δηλαδή ούτε κρύο ούτε ζέστη δεν φθάνει, , απέχει κατά πολύ από το να γίνει

Έμπρακτη.

Λόγω του γεγονότος ότι περιέχει και τις δύο ενισχύσεις συμπεριφοράς.

Π.χ. α) υπάρχει η φιλοσοφία "διόρθωση" εφόσον έχει ανεπιθύμητη συμπεριφορά και cool όταν ανταποκρίνεται σωστά και β) η φιλοσοφία "επιβράβευση" με την επιθυμητή συμπεριφορά και αδιαφορία με την ανεπιθύμητη.

Πρέπει, βέβαια, να σου πω ότι στο πρόσωπό μου δεν θα βρεις ιδιαίτερη εμπειρία. Ψάχνομαι πολύ κι εγώ...
Ιδιαίτερα το (α) στο παρόν πόστ σου παραπέμπει σε πνίχτη για διόρθωση χωρίς επιβράβευση πράγμα που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Ονομάζοντας υβριδική τον τρόπο που χρησιμοποιείς δημιουργεί σύγχυση.

Μην βιαστείς να μου απαντήσεις….. Ωστόσο έχεις το δικαίωμα να μην το κάνεις αλλά θα πρέπει να αναλογιστείς το 'ωφέλιμο' που μπορείς να δώσεις στην Κυνοφιλία.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Φίλε grekos,

Δεν νομίζω ότι διαφωνώ σε οποιοδήποτε σημείο, επί της ουσίας της τοποθέτησής σου.

Ακριβώς για τους λόγους που εξηγείς, παρέθεσα τη λέξη "υβριδικό" (πιθανότατα είναι ατυχής όρος - σ' αυτό φταίει η έλλειψη εμπειρίας μου, πράγμα που το ανέφερα και αρχικά), μιάς και η δική μου ψυχοσύνθεση θα ήταν αδύνατο να μην περιέχει την επιβράβευση στην εκπαιδευτική διαδικασία...

Προσπάθησα, δηλαδή, να αντιδιαστείλω την "διορθωτική" (αρνητική?, μη θετική? - πες την όπως σε βολεύει) εκπαίδευση, με τον τρόπο που (λιγάκι του το έχω επιβάλει) έχω επιλέξει με τον εκπαιδευτή μου. Αισθητά περισσότερη, δηλαδή, συχνότητα και "θερμότητα" επιβράβευσης από το συνηθισμένο αυτής της "σχολής"... (εννοείται ότι και πάλι δεν έχω καταλήξει ακόμα στο αν έχω κάνει τη βέλτιστη επιλογή, σε σχέση με τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα - στο δικό μου σκυλί ταιριάζει - που θα πάει, όμως, θα καταλήξω κάποια στιγμή).

Αν, λοιπόν, ...ατύχησα λιγάκι στην ορολογία, δεν είναι ανάγκη (νομίζω) να το ανάγουμε σε σημαντικό θέμα.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
αν ρωτησετε εναν θετιο εκπαιδευτη θα σας πει...δεν αναλαμβανουν εκπαιδευση φυλαξης.μονο βασικη υπακοη.
Αυτό είναι πάγια θέση τους? :eek:
Δηλαδή αναγνωρίσουν (οι υποστηριχτές της) ότι με την μέθοδο αυτή φτάνουν μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο?
Και από εκεί και πέρα τι?
Σε στέλνουν σε συνάδερφό τους?

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Επειδη αναφερθηκε πολλες φορες η πιεση….
Η πιεση είναι παρεξηγημενη οσο και ευρεια εννοια.

Ένα μπαλακι ή ενας μεζες μπορει να ασκησει τεραστια ψυχολογικη πιεση.
Η Ηρα υποφερει φανερα περισσοτερο (σε ενταση και χρονο) με τον μεζε που ΔΕΝ παιρνει, παρά με μια ισχυρη διορθωση με το λουρι, την οποια την ξεπερναει αμεσως.
Άρη, σκευτόμουν απο την απάντησή σου το εξής: αφού είναι τόσο έντονη η λαχτάρα της για τον μεζέ, τότε και η επιβράβευση όταν τελικά της δωθεί ο μεζές, είναι και μεγαλύτερη. Ο συνηρμός μιας τόσο δυνατής επιβράβευσης σίγουρα είναι πιο αποτελεσματικός απο μία "διόρθωση". Και προφανώς είναι τόσο δυνατός που τα αποτελέσματά του θα φανούν αμέσως και θα κρατήσουν.
Εγώ δεν θα παρέβλεπα ένα τόσο δυνατό "όπλο" στην εκπαίδευση.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ολες οι εκπαιδευσεις χρειαζονται διορθωση.τωρα που κ ποτε,εξαρταται απο την περιπτωση .απο εκει κ μετα,ισχυει καθετα αυτο που ειπα.οι θεση των θετικων δεν επιτρεπει εκπαιδευση φυλαξης.εχουν αλλη αποψη στον τομεα του στρες για τον σκυλο,οπωτε μια εκπαιδευση τοσο στρεσογωννα,ειναι απαγορευτικη για καποιον θετικο εκπαιδευτη που εφαρμωζει την θετικη εκπαιδευση ,σαν πιστευω αλλα κ σαν τροπο.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ολα τα σκυλια στρεσαρωνται,ανεξαιρετως το ενστικτο το οποιο λειτουργει.παρε παραδειγμα το ενστικτο της αναπαραγωγης,fuck drive,χαχαχαχα!στρεσαρεται φουλ ο σκυλος!απλα καποια σκυλια διαχειροζονται καλυτερα το στρες...

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
ναι αλλα οταν γινει σωστα και αν ο σκυλος κανει φυσικα , μεσω αμυνας βγαζεις το κυνηγετικο ενστικτο του σκυλου αν δεν το εχει απο μονος του

βεβαια καταλαβαινω , νομιζω , τι εννοειτε για το στρες ...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Δε μπορούν όλα τα σκυλιά να εκτονώσουν την πίεση της άμυνας μέσω του κυνηγητικού. Και εκτός αυτού, η μέθοδος αυτή χρειάζεται και πολύ... τζιμάνι εκπαιδευτή

Κάποια βγάζουν τη συμπεριφορά της φύλαξης μέσω καθαρής άμυνας, όπου η δυνατότητα φυγής δεν είναι διαθέσιμη.

Τρομερή πίεση κ δε θα ήθελα ο σκύλος μου να περάσει από τέτοια διαδικασία!

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Δε μπορούν όλα τα σκυλιά να εκτονώσουν την πίεση της άμυνας μέσω του κυνηγητικού. Και εκτός αυτού, η μέθοδος αυτή χρειάζεται και πολύ... τζιμάνι εκπαιδευτή

Κάποια βγάζουν τη συμπεριφορά της φύλαξης μέσω καθαρής άμυνας, όπου η δυνατότητα φυγής δεν είναι διαθέσιμη.

Τρομερή πίεση κ δε θα ήθελα ο σκύλος μου να περάσει από τέτοια διαδικασία!
Για παράδειγμα συμπεριφορά φύλαξης μέσω καθαρής άμυνας μέσα στο αυτοκίνητο?

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια

ας πουμε οτι εχουμε εκπαιδευτη τζιμανι και σκυλο που μπορει να το βγαλει

επισης ας πουμε οτι εχουμε εναν σκυλο που μπορει να το βγαλει και οχι οτι σκυλο μας ηρθε να φτιαξουμε
,,,,,,,,,,,,,

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
@ Vasbar

Βασίλη, πραγματικά δε γνωρίζω για το θέμα του αυτοκινήτου. Ο σκύλος δεν απειλείται άμεσα, απλά κάποιος ειδβάλει στον προσωπικό του χώρο.

Καλύτερα να απαντήσει κάποιος εκπαιδευτής που ξέρει τη διαδικασία :)

@ Νίκος

Νίκο, το θέμα είναι ότι η άμυνα εγγυείται γρήγορα και σίγουρα αποτελέσματα (αν δεν σπάσει τελείως ο σκύλος στη διαδικασία). Κανένας εκπαιδευτής δε θα κάτσει να ασχοληθεί να βγάλει πρώτα στο μέγιστο το κυνηγητικό και μετά μέσω αυτού να διοχετεύσει την επιθετικότητα προς τον άνθρωπο. Πολύ χρονοβόρα διαδικασία!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97