Θελω να παω σε έκθεση πρώτη φορά.

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
κοιτα αντριαννα υπαρχουν πολλοι τροποι να κατεβασεις μια σκυλα με περιοδο στην εκθεση..αν δεν ειναι στα "φουλ " της δεν κανεις ζημια
εαν ειναι ομως στα φουλ της και δεν την εχεις διακριτικα στο crate της αλλα την πηγαινοφερνεις σε ολη την εκθεση πανω κατω και την αφηνεις να μαρκαρει κιολας αφηνοντας τα σημαδια της ε τοτε σορρυ αλλα για μενα ειναι λαθος .
Στην τελευταια εκθεση του κοε υπηρχε τετοιο φαινομενο...
τωρα αν η Λιντακι σκοπευει να φερει την σκυλα της διακριτικα τοτε οκ..αλλιως για μενα ειναι ανεντιμο απεναντι στον σκυλο μου και σε ολους τους αλλους αρσενικους

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Θεωρείς δηλαδή, ότι αν εδώ γίνει το ίδιο, το επίπεδο των κυνοφίλων και της εκπαίδευσης των σκύλων τους θα επιτρέψει μια σωστή διεξαγωγή της έκθεσης;

Εγώ πιστεύω οτι στην καλύτερη θα βλέπουμε σκυλιά να τρέχουν αριστερά και δεξιά....ίσως και μερικά δαγκώματα επειδή θα χώσουν τον σκύλο τους στην μούρη του Καυκάσιου.....

Δεν ξέρω στο μέλλον πως μπορεί να είναι αλλά τώρα δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν να συμβεί.....
Στους χωρους που γινονται εδω περα οι εκθεσεις- οχι, μαλλον δεν γινεται (καλα καλα δεν χωρανε οι στοιβοι για τις ελαχιστες συμμετοχες- που χωρος και για διαφορα αλλα!)
Ετσι πως ειναι "διαπαιδαγωγημενοι" οι περισσοτεροι ιδιοκτητες σκυλων (και τα σκυλια τους) ? - οχι, μαλλον δεν γινεται.

Αλλα θαρρω, πως καποτε θα πρεπει να γινει μια αλλαγη- μια αρχη- αλλιως ΠΟΤΕ δεν θα αλλαξει κατι.

@Evi
Να πω την αληθεια, την μια φορα ειμασταν την 4η μερα του οιστρου- και την αλλη προς το τελος.
Σκουπιζα την σκυλα συνεχος- την ειχα κυριος στο Crate της και για ουρησει την πηγαινα οσο το δυνατον πιο μακρια (δεν μαρκαρει- γενικος δεν κατουραει ευκολα σε "ξενο περιβαλλον")
Βεβαια δεν περιφερομασταν συνεχος- και την προσεχα και συνεχος και παρα πολυ.

Αλλα δεν αλλαζει, οτι ηταν σε οιστρο.

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Ηι guys!Βλεπω η συζητηση ακομα καλα κρατει. Εγω που δεν εχω create ποιος τροπος υπαρχει να την εχω διακριτικα στο χώρο;;; Το να πηγαινοφερνει μια θυληκια σε οιστρο καποιος το θεωρω επιοικως απαραδεκτο!
Ρε παιδια, αυτο το σπρευ μονο εγω το ξερω;;;Κανεις άλλος;;;Δε παιζει να κανει θαυματα;;

@FrenchieFan
Τι ωραια που τα εγραψες;!!Μακαρι να γινοταν κι εδω τετοιες εκθεσεις!!!

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
βρε συ εκθεσεις γινονται δεν υπαρχει κανενας μα κανενας λογος πιστεψε με να συμμετασχεις με θυληκια σε οιστρο, οσο για το crate αγορασε ενα θα σου φανει και αλλες φορες χρησιμο.

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Εκθεσεις μπορει να γινονται το θεμα ειναι σε ποιες μπορω/ευκαιρω να παω εγω! Με βολευει αυτη που θα γινει στη Θεσσαλονικη το Σεπτεμβρη και καμια άλλη!Ουτε Αθηνα, ουτε εξωτερικο!Οσο για το create δεν υπαρχουν χρηματα για κατι τετοιο τωρα, εγω ρωτουσα πως γινεται να ειμαι διακριτικη χωρις αυτο. Μονο ετσι.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θες να πας σε έκθεση για την εμπειρία να πάρεις και καμία κρίση να δεις πως είναι η σκύλα σου...
Δηλαδή θες να πας για το κέφι σου και για να περάσεις καλά και πρέπει να το κάνεις σε αυτή ντε και καλά στην έκθεση που θα γίνει την περίοδο που θα είναι σε οίστρο η σκύλα;
Περα από αυτό, εκτός από το άγχος που δεν θα ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις, θες να έχεις και το άγχος του οίστρου;

Να δεχθώ, αν και προσωπικά ούτε με αυτό συμφωνώ, κάποιος που καίγεται να κερδίσει κάτι ο σκύλος του σε κάποια κατηγορία και ηλικιακά να αλλάζει κατηγορία μέχρι την επόμενη έκθεση, άντε να πεις ότι αυτός θέλει οπωσδήποτε να πάει στην έκθεση.....αλλά απλά και μόνο για την εμπειρία.....

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Lindaki πολύ μεγάλο θέμα έχεις κάνει τον οίστρο της σκύλας σου.....:rolleyes:μπορεί να μην είναι οι μέρες της και να το συζητάμε τζάμπα...

στην έκθεση μπορείς πάντως να πας και χωρίς το σκυλί σου και να περάσεις καλά......και επειδή φαντάζομαι ότι θα είναι και η πρώτη σου θα σου έλεγα ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να είσαι χωρίς σκύλο ώστε να έχεις ευχέρεια κινήσεων και να παρακολουθήσεις τους στοίβους με την άνεσή σου....

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Βασικα κανεις δεν σε εμποδιζει να κανεις τιποτα, αλλα ας ευχηθουμε οτι δε θα εχει..για να μη το ξεχυλωσουμε το θεμα παλι. Ο λογος που παει ο καθενας σε μια εκθεση ειναι του καθενος και δε μπορουμε να το βαζουμε σε καλουπια, οχι ετσι θα πας αλλιως δε θα πας!!Επικαλλουμε τη λογικη πια!!
Ας ερθει εκεινη η ωρα να μη βγαλει οιστρο και βλεπουμε..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Mπορεί ομως ο καθένας να λεει τη γνώμη του! :)

Κι εμένα ουτέ καν θα μου πέρναγε απο το μυαλό να κατέβω πρώτη φορά σε έκθεση με σκύλο χωρίς να έχω πάει πολλές φορές ως θεατής πρώτα.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Φυσικά κανείς δεν σε εμποδίζει να κάνεις τίποτα, αλλά όταν ρωτάς, υποτίθεται το σωστό είναι να λαμβάνεις υπόψιν τις συμβουλές αυτών που το έχουν ξανακάνει (κάποιοι πολλές φορές) και ξέρουν να σου πουν τι γίνεται. Για να μην ταλαιπωρηθείς ούτε εσύ, ούτε οι άλλοι, ούτε το σκυλί σου, ούτε τα σκυλιά των άλλων. Απλά πράγματα.

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Mπορεί ομως ο καθένας να λεει τη γνώμη του! :)

Κι εμένα ουτέ καν θα μου πέρναγε απο το μυαλό να κατέβω πρώτη φορά σε έκθεση με σκύλο χωρίς να έχω πάει πολλές φορές ως θεατής πρώτα.....
Θα ειμαι μαζι με τον εκτροφεα, οχι μονη μου. Κι εγω θα φοβομουν πολυ να παω μονη μου!!
Υστερα δεν απαγορευσα σε κανενα να λεει τη γνωμη του, αλλα λογοκρινω αυτα που λεει.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Ο ιδιοκτήτης σκύλας η οποία έχει δηλωθεί σε έκθεση και βρεθεί αιφνίδια σε οίστρο λαμβάνει πίσω το αντιτιμο της συμμετοχής.
Ο ιδιοκτήτης του αρσενικού που αρνήθηκε να κινηθεί επειδή είχε κολλήσει την μύτη του κάτω στα "ίχνη" του καυτού οηλυκου, δυστυχώς όχι...

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Ο ιδιοκτήτης σκύλας η οποία έχει δηλωθεί σε έκθεση και βρεθεί αιφνίδια σε οίστρο λαμβάνει πίσω το αντιτιμο της συμμετοχής.
Ο ιδιοκτήτης του αρσενικού που αρνήθηκε να κινηθεί επειδή είχε κολλήσει την μύτη του κάτω στα "ίχνη" του καυτού οηλυκου, δυστυχώς όχι...
Που το λεει αυτο;;

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Grooming Your Dog for a Show
By Margaret H. Bonham

Successfully grooming your dog for a show requires planning well in advance of the show so you don't run into any surprises the day of the show. The following sections help you prepare for the big day.
The night before the big event

On the night before you show your dog, you probably don't want to wait up just to hear David Letterman's Top Ten, so in its place, here are the top ten steps you need to follow the night before the big show:

1. Brush out your dog's coat.

2. Do any prebath clipping as required.

3. Trim toenails.

4. Clean ears.

5. Express anal sacs if needed.

6. Bathe your dog.

7. Blow-dry your dog.

8. Brush out your dog's coat.

9. Do any postbath clipping.

10. Keep your dog clean. (That means crating him when it's bedtime and walking him on a leash when outside.)

The morning of the show

The day of the big show has arrived, and you need to put your dog through a normal routine so the both of you are ready for the show ring. Here are the steps you need to take the morning of the show:

1. Keep your dog clean by using a snood or other ear/hair covering, and always walk your dog on a leash.

2. Brush out your dog's coat and check for areas that may need touch-up clipping.

3. Use leave-in coat conditioners if your breed and/or dog requires them (for example, your dog may need coat dressings, bodifiers, and texturizers to help make the coat look and feel the way it's supposed to).

4. Prepare your dog's crate and get your equipment ready for the show.

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Και κατι ακομα που σκοπευω να ακολουθησω για να εκπαιδευσω την Ηρα,.....ξερει κανεις αν ειναι σωστο;

[video=youtube;8IQ6kuSSi1A]http://www.youtube.com/watch?v=8IQ6kuSSi1A&feature=PlayList&p=B6118978EDF8D812&playnext_from=PL&playnext=1[/video]

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
[video=youtube;TzFs5xm9VaA]http://www.youtube.com/watch?v=TzFs5xm9VaA[/video]

Κι ελπιζω να μπορεσω να κανω δυο απλα πραγματακια σαν αυτο! :)

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Παιδια!!Βοηθεια!(αν υπαρχει κανεις να μου τη δωσει)
Τελευταια εκπαιδευω την Ηρα με τον πνιχτη για να στηνεται σε εκθεση. Δε ξερω αν θα παμε ακομα, αλλα το προσπαθω!Της εχω κανει βασικη ομως και εχει μαθει με το που βλεπει λιχουδια να καθεται (στα πισω ποδια) Αυτο ειναι αποκλεισμος! Πως θα τις το ξεμαθω;;;; Οταν φοραμε πνιχτη, και κραταω λιχουδια τρελλενεται και δεν υπακουει το σωμα της! Επισης οταν της πιανω τα πισω ποδια να της τα τοποθετησω, ενοχλειται και κουνιεται!! Το μονο που μπορεσα να κανω ειναι να φερνω την λιχουδια στο υψος του κεφαλιου της και να της λεω "μεινε" και "στασου", και τοτε προσηλωνεται στο χερι μου, αλλα για λιγο! Δε μπορω να κουνηθω για να τη διορθωσω, γιατι τρελαινεται! Πρεπει να μεινω κι εγω κολλημενη κι αν αργησω να τις τη δωσω δεν ακουει και κουνιεται παλι! Τι να κανω;;;;
Στη βολτα, στο γυρω, καπως καλυτερα τα καταφερνουμε, αλλα στο στησιμο ουυφφ....δε ξερω τι να κανω!...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν