Θελω να παω σε έκθεση πρώτη φορά.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Προσωπικά παντως το θεωρώ λάθος να επιτρέπεται να παίζουν θηλυκά σε οίστρο.....
Ούτε η σκύλα πιστεύω παίζει καλά εκείνες τις μέρες και φυσικά θα τρελαίνει και όλα τα υπόλοιπα σκυλιά, με αποτέλεσμα πέρα από το να γκρεμίζονται οι κόποι των ιδιοκτητών που δεν θα μπορούν να σστήσουν και να τρέξουν τα σκυλιά τους όπως θα ήθελαν, κυρίως να αυξανεται τραγικά ο κίνδυνος για καυγάδες δαγκώματα κι όλα τα αντίστοιχα ωραία....

Για εμένα θα ήταν μάλλον ανεύθυνο κάποιος ιδιοκτήτης να κατεβάσει την σκύλα του εκείνες τις μέρες σε έκθεση......

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Είναι πιθανό να θεωρήσει ο κριτής πως έχει ελλειπή μανδύα, αλλά αυτό δικαιολογείται τόσο από τις ελληνικές καιρικές συνθήκες το καλοκαίρι, όσο και από πιθανότητα οίστρου.
Η από την πρόσφατη γέννα

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Προσωπικά παντως το θεωρώ λάθος να επιτρέπεται να παίζουν θηλυκά σε οίστρο.....
Ούτε η σκύλα πιστεύω παίζει καλά εκείνες τις μέρες και φυσικά θα τρελαίνει και όλα τα υπόλοιπα σκυλιά, με αποτέλεσμα πέρα από το να γκρεμίζονται οι κόποι των ιδιοκτητών που δεν θα μπορούν να σστήσουν και να τρέξουν τα σκυλιά τους όπως θα ήθελαν, κυρίως να αυξανεται τραγικά ο κίνδυνος για καυγάδες δαγκώματα κι όλα τα αντίστοιχα ωραία....

Για εμένα θα ήταν μάλλον ανεύθυνο κάποιος ιδιοκτήτης να κατεβάσει την σκύλα του εκείνες τις μέρες σε έκθεση......
Τοτε εγω ειμαι ανευθυνη!

H δικια μου σε καποιες εκθεσεις ηταν σε οιστρο!
Ουτε καυγαδες δεν προκαλεσε- ουτε ξεσηκωθηκαν ολα τα αρσενικα!
Δεν ειδειξαν καν αυξημενο ενδιαφερον! Και καθονταν και διπλα μας.

Και μια αλλη φορα ηταν σε οιστρο μια αλλη σκυλα μου. Δεν την εδειξα- επειδη ηταν παρα πολυ πρισμενη, αλλα επειδη δεν γινονταν να την αφησουμε σπιτι μονη της- την εφερα και αυτην! Λιγη η διαφορα δηλαδη!
Αλλα ουτε και τοτε δεν εγινε τιποτα το περιεργο και παλι δεν προκαλεσαμε καμια ανακατουσουρα.

Ετσι και αλλιος ολα τα σκυλια ειναι εξω απο τα νερα τους στην εκθεση. Εχουν να αντιμετοπιζουν τοσα πολλα ερεθησματα- που τους ειναι μαλλον σχετικα αδιαφορο!

Και μιας και εχω μονο θυληκα- και εχουν μεγαλο ταλεντο στο να ειναι σε οιστρο οταν εχει εκθεση (το "φυλανε" και περιμενουν μεχρι τοτε!!!:D;)) , με βολευει, οτι μπορω να της δειξω τωρα οποτε ναναι!

Και για το αν δεν θα παει καλα αυτες της ημερες- εμενα βγηκε ΒΟΒ σε αυτες της εκθεσεις!! Ηταν παρα πολυ καλα, δειχνοταν τελεια και ηταν σε αψογη φορμα !

Last edited:

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Οι ισοπεδοτισμοι δε με αφορουν! Οταν καποιος ειναι προετοιμασμενος για μια εκθεση εχει φαει ολο το αγχος και η σκυλιτσα του "κανονιζει"να ερθει σε οιστρο τη μερα της επιδειξης ειναι το λιγοτερο αδικο να τον λεμε ανευθυνο! Εμενα η Ηρα περιμενω να ερθει σε οιστρο ακριβως εκει κοντα με αυτες τις ημερομηνιες της εκθεσης Σεπτεμβρη -Οκτωβρη. Μπορει να μου κανει τη χαρη να της ερθει και Αυγουστο! Και τωρα που το θιξαμε δε ξερω πραγματικα τι να κανω...θα ρωτησω τον εκτροφεα παλι μαλλον! :) σα το μαμοθρευτο...:D:D:D

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
δεν υπαρχει κανενας πραγματικα κανενας λογος να δειξει καποιος μια σκυλα που ειναι σε οιστρο, θα χασει μια εκθεση και τι εγινε, οσο για τα στειρωμενα σκυλια αυτα και αν δεν υπαρχει κανενας λογος να δειχτουν ο μονος λογος ειναι να αυξηθουν τα εσοδα. Οι εκθεσεις γινονται για συγκεκριμενους σκοπους που απο οτι βλεπω εκτος του οτι ειχαν χαθει ουσιαστικα χανονται σιγα σιγα και τυπικα. Οι παραπανω αποψεις ορισμενων φανερωνουν μονο και μονο μια προσωπικη ματαιοδοξια που ισως να ικανοποιειται απο επιτυχιες στο στοιβο αφηνοντας παραλληλα πολυ πισω τον πραγματικο στοχο των εκθεσεων που ειναι η αναδειξη των καλυτερων δειγματων της καθε φυλης προς αναβαθμιση της κυνολογιας.

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Δηλαδη λες οτι ειναι απαγορευτικο καποιος να θελει να ζησει την εμπειρια των εκθεσεων και οι εκθεσεις να ειναι μονο για τους εκτροφεις!!Οσο για τη ματαιοδοξια ειναι καλοπροεραιτη και υπαρχει παντου;, για τα σκυλια μας ενοχλησε τωρα;;;;. Τωρα για τον οιστρο..δε ξερω...αν δημιουργει προβληματα και ταλαιπωριεται και το ζωο κι εγω δε βλεπω το λογο να το κανει καποιος, συμφωνω, αλλα αμα σου τυχει κατα λαθος;;;;Αν ειναι κοντα στις μερες τις τις οποιες και σαφως γνωριζεις οπως ολοι οι ιδιοκτητες.μαλλον το ρισκαρεις λιγο, αλλα κι αυτο κακο ειναι;;

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Δηλαδη λες οτι ειναι απαγορευτικο καποιος να θελει να ζησει την εμπειρια των εκθεσεων και οι εκθεσεις να ειναι μονο για τους εκτροφεις!!Οσο για τη ματαιοδοξια ειναι καλοπροεραιτη και υπαρχει παντου;, για τα σκυλια μας ενοχλησε τωρα;;;;. Τωρα για τον οιστρο..δε ξερω...αν δημιουργει προβληματα και ταλαιπωριεται και το ζωο κι εγω δε βλεπω το λογο να το κανει καποιος, συμφωνω, αλλα αμα σου τυχει κατα λαθος;;;;Αν ειναι κοντα στις μερες τις τις οποιες και σαφως γνωριζεις οπως ολοι οι ιδιοκτητες.μαλλον το ρισκαρεις λιγο, αλλα κι αυτο κακο ειναι;;
Που ακρβως λεω οτι οι εκθεσεις ειναι μονο για τους εκτροφεις; Για διαβασε λιγο καλυτερα

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δηλαδη λες οτι ειναι απαγορευτικο καποιος να θελει να ζησει την εμπειρια των εκθεσεων και οι εκθεσεις να ειναι μονο για τους εκτροφεις!!
Δεν είπε κάτι τετοιο. Είπε οτι σκοπός ειναι να αναδειχτούν τα καλύτερα δείγματα.

Πάντως kos απο τα λίγα που κατάλαβα εδω μεσα, το να κατεβάσεις στειρωμένο σκυλι μπορει να συνεισφέρει και πέραν των εσόδων και για να αναδείξει τους γονείς τους. Κάνω λάθος?

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Δεν είπε κάτι τετοιο. Είπε οτι σκοπός ειναι να αναδειχτούν τα καλύτερα δείγματα.

Πάντως kos απο τα λίγα που κατάλαβα εδω μεσα, το να κατεβάσεις στειρωμένο σκυλι μπορει να συνεισφέρει και πέραν των εσόδων και για να αναδείξει τους γονείς τους. Κάνω λάθος?
να αναδειξει τους γονεις του; Ως γεννητορες εννοεις; αυτο γινεται που ευκολα αλλιως ή εχοντας αλλα αδερφια ή απο τον ιδιο τον εκτροφεα που φανταζομαι ξερει τη φυλη και μπορει να αναλυσει το τι πηρε απο τη γεννα του, ο μονος λογος οπως παντα ειναι τα εσοδα αλλα το κερδος θα ειναι μονο βραχυπροθεσμο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ως γεννητορες εννοεις;
Ναι. Με την έννοια οτι ο τάδε βγάζει καλά κουτάβια. Φυσικά μπορεί να το αναλύσει ο εκτροφέας, αλλά το θεμα είναι να τεκμηριώνεται. Αλλο να μου πει ο εκτροφέας "ο σκύλος μου βγάζει εξαιρετικά κουτάβια", κι αλλο να μου δείξει τους τίτλους των παιδιων του σκύλου. Στην περίπτωση αυτή δεν έχει σημασία αν τα παιδιά είναι στειρωμένα ή όχι....

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
ε ας κατεβουν τα υπολοιπα που ειναι αστειρωτα πρεπει να κατεβουν ολα; εξαλλου ενα τοσο καλο δειγμα γιατι να στειρωθει; εχει πολλους τροπους για να σου δειξει ενας εκτροφεας τη δουλεια του απο ενα στειρωμενο σκυλι που τυχον κερδισει σε μια εκθεση, ασε που σε ενα αρσενικο στειρωμενο εχει αλλαξει και το ταμπεραμεντο του καποιες φορες και ισως κρυφτουν πολυ πιο σημαντικα πραγματα.

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
......., οσο για τα στειρωμενα σκυλια αυτα και αν δεν υπαρχει κανενας λογος να δειχτουν ο μονος λογος ειναι να αυξηθουν τα εσοδα........ ..
......... αφηνοντας παραλληλα πολυ πισω τον πραγματικο στοχο των εκθεσεων που ειναι η αναδειξη των καλυτερων δειγματων της καθε φυλης προς αναβαθμιση της κυνολογιας.
Αφου εχεις αποκλεισει ολες τις περιπτωσεις που μπορει να παει ενας ιδιοκτητης το σκυλο σε εκθεση(να μην εχει οιστρο, να μην ειναι στειρωμενο, να μην ειναι ματαιοδοξος, δεν εχει προφανης σκοπους) , μενουν μονο οι εκτροφεις, και σ αυτους νομιζα πως αναφερωσουν μονο. Και μη μου λες εμενα πως διαβαζω, ξερω τελεια και γραφη και αναγνωση!!

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Αφου εχεις αποκλεισει ολες τις περιπτωσεις που μπορει να παει ενας ιδιοκτητης το σκυλο σε εκθεση(να μην εχει οιστρο, να μην ειναι στειρωμενο, να μην ειναι ματαιοδοξος, δεν εχει προφανης σκοπους) , μενουν μονο οι εκτροφεις, και σ αυτους νομιζα πως αναφερωσουν μονο. Και μη μου λες εμενα πως διαβαζω, ξερω τελεια και γραφη και αναγνωση!!
καταρχην δεν αμφισβητω την ικανοτητα γραφης σου ή αναγνωσης σου απλα σε προετρεψα να διαβασεις προσεκτικοτερα το ποστ μου. Εκφρασεις μη μου λες εμενα και τετοια δεν μπαινω καν σε κοπο να τα απαντησω, καποιοι ειναι καταδικασμενοι στη μοναξια του πιστευω τους και αρνουνται να δουν παραπερα απο τα δικα τους συμπερασματα. Εννοειται οτι στις εκθεσεις δε συμμετεχουν μονο εκτροφεις και πως εχει το δικαιωμα να συμμετεχει καθενας που ο σκυλος του διαθετει πεντιγκρι.

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Οκ, απλα το βρηκα λιγο ειρωνικο και τις ειρωνιες δεν τις αφηνω να πεσουν κατω με τραβανε σα μαγνητη@@! Κατα τα αλλα συμφωνουμε νομιζω για τα στειρωμενα και τους οιστρους.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ πάντως θα συμφωνήσω με τον kos ότι και να μην πάει σε μια έκθεση δεν τρέχει και τίποτα....Ακόμη και στην χώρα μας που γίνονται λίγες εκθέσεις ετησίως δεν μπορεί σε όλες η σκύλα να είναι σε οίστρο....

Για μένα, ακριβώς επειδή είναι μια πολύ έντονη διαδικασία που πρέπει να περάσουν τα σκυλιά, επιπλέον περισπάσεις δεν χρειάζεται να υπάρχουν...
Σκυλιά που δεν παίζουν, σκυλες που είναι σε οίστρο ή δεν ξέρω τι άλλο καλό είναι να μην βρίσκονται στον χώρο της έκθεσης!

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
εγω εχω αρσενικο και θυληκο..και ναι η θυληκια μου θα μεινει σπιτι αν εχει οιστρο..ο δε αρσενικος μου εχει "καταστραφει" αρκετες φορες απο κοριτσια σε οιστρο..για μενα δεν ειναι σωστο..

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγώ πάντως θα συμφωνήσω με τον kos ότι και να μην πάει σε μια έκθεση δεν τρέχει και τίποτα....Ακόμη και στην χώρα μας που γίνονται λίγες εκθέσεις ετησίως δεν μπορεί σε όλες η σκύλα να είναι σε οίστρο....
Στην Intermediate και ανοιχτη κατηγορια η δικια μου κατεβηκε μεχρι τωρα 6 φορες συνολο -δηλ.3 Σαββατο Kυριακα- και στα δυο απο αυτα ηταν σε οιστρο!
Θα εχανα 4 εκθεσεις απο της 6 που γινονται μεσα σε ενα χρονο στην Αθηνα! Οραια!

Για μένα, ακριβώς επειδή είναι μια πολύ έντονη διαδικασία που πρέπει να περάσουν τα σκυλιά, επιπλέον περισπάσεις δεν χρειάζεται να υπάρχουν...
Σκυλιά που δεν παίζουν, σκυλες που είναι σε οίστρο ή δεν ξέρω τι άλλο καλό είναι να μην βρίσκονται στον χώρο της έκθεσης!
Στην γερμανια, σε ΟΛΕΣ της εκθεσεις μπαινουν και σκυλια επισκεπτων. Και εδω μιλαμε για εκθεσεις 10.000 συμμετοχες, 76.000 επισκεπτες (περιση στο Hund und Pferd/Βundessiegerzuchtschau kai Nationale του VDH στο Dortmund ) και απειρα σκυλια επισκεπτων!
Τα σκυλια επισκεπτων πληρωνουν 2 ευρω εισητηριο απο τα οποια 50 λεπτα πανε στο τοπικο ασυλο για αδεσποτα!
Μονη προυποθεση ειναι, να συνοδευεται ο σκυλος απο το βιβλιαριο εμβολιων του.
ΟΛΑ τα σκυλια (επισκεπτων και εκθετων) μπαινουν με τον χειρηστη τους σε μια ειδικη εισοδος, οπου υπαρχουν καθ' ολη την διαρκεια της εκθεσης κτηνιατροι, οι οποιο ελεγχουν ενα-ενα τα βιβλιαρια των σκυλων.

Μεσα στην εκθεση υπαρχουν πολλα πραγματα, που μπορουν να συμμετεχουν ΟΛΑ τα σκυλια. Απο πρωτες γνωριμιες/δοκιμες με κυναθληματα (Flyball, Agility, Obedience, Frisbee, σκυλια διασωσης, καθηκοντα προστασιας, dogdancing) μεχρι δωρεαν Check up Ygeias, Audition για Trick Dogs. διαγονισμος "ομορφιας" για ημιαιμα και διαφορα αλλα.

Πιστευω, οτι και εδω περα θα πρεπει ισως να αλλαξουν μερικοι σκεπτικο και επιτελος να κανουν τις εκθεσεις λίγο πιο προσιτες για ΟΛΟΥΣ τους κυνοφιλους, αντι να παραπονοιουνται μονο μερικοι, οτι οι συμμετοχες μειονονται ολο και πιο πολυ.
Και πιος ξερει- ερχομενος σε μια εκθεση, βλεποντας διαφορα πραγματα, μπορει και ο ιδιοκτητης του ημιαιμου να παρει την επομενη ενα καθαροαιμο για να συμμετεχει και στην εκθεση μορφολογιας.
Και αφου γινεται και αλλου- δεν βλεπω γιατι να μην μπορει να γινει και εδω! Λιγη θεληση να υπαρχει!

Αλλα οπος ειπαμε- εδω ειμαστε δυστυχος μερικες δεκαετιες ακομα πισω.

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θεωρείς δηλαδή, ότι αν εδώ γίνει το ίδιο, το επίπεδο των κυνοφίλων και της εκπαίδευσης των σκύλων τους θα επιτρέψει μια σωστή διεξαγωγή της έκθεσης;

Εγώ πιστεύω οτι στην καλύτερη θα βλέπουμε σκυλιά να τρέχουν αριστερά και δεξιά....ίσως και μερικά δαγκώματα επειδή θα χώσουν τον σκύλο τους στην μούρη του Καυκάσιου.....

Δεν ξέρω στο μέλλον πως μπορεί να είναι αλλά τώρα δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν να συμβεί.....