Εγώ πάντως θα συμφωνήσω με τον kos ότι και να μην πάει σε μια έκθεση δεν τρέχει και τίποτα....Ακόμη και στην χώρα μας που γίνονται λίγες εκθέσεις ετησίως δεν μπορεί σε όλες η σκύλα να είναι σε οίστρο....
Στην Intermediate και ανοιχτη κατηγορια η δικια μου κατεβηκε μεχρι τωρα 6 φορες συνολο -δηλ.3 Σαββατο Kυριακα- και στα δυο απο αυτα ηταν σε οιστρο!
Θα εχανα 4 εκθεσεις απο της 6 που γινονται μεσα σε ενα χρονο στην Αθηνα! Οραια!
Για μένα, ακριβώς επειδή είναι μια πολύ έντονη διαδικασία που πρέπει να περάσουν τα σκυλιά, επιπλέον περισπάσεις δεν χρειάζεται να υπάρχουν...
Σκυλιά που δεν παίζουν, σκυλες που είναι σε οίστρο ή δεν ξέρω τι άλλο καλό είναι να μην βρίσκονται στον χώρο της έκθεσης!
Στην γερμανια, σε ΟΛΕΣ της εκθεσεις μπαινουν και σκυλια επισκεπτων. Και εδω μιλαμε για εκθεσεις 10.000 συμμετοχες, 76.000 επισκεπτες (περιση στο Hund und Pferd/Βundessiegerzuchtschau kai Nationale του VDH στο Dortmund ) και απειρα σκυλια επισκεπτων!
Τα σκυλια επισκεπτων πληρωνουν 2 ευρω εισητηριο απο τα οποια 50 λεπτα πανε στο τοπικο ασυλο για αδεσποτα!
Μονη προυποθεση ειναι, να συνοδευεται ο σκυλος απο το βιβλιαριο εμβολιων του.
ΟΛΑ τα σκυλια (επισκεπτων και εκθετων) μπαινουν με τον χειρηστη τους σε μια ειδικη εισοδος, οπου υπαρχουν καθ' ολη την διαρκεια της εκθεσης κτηνιατροι, οι οποιο ελεγχουν ενα-ενα τα βιβλιαρια των σκυλων.
Μεσα στην εκθεση υπαρχουν πολλα πραγματα, που μπορουν να συμμετεχουν ΟΛΑ τα σκυλια. Απο πρωτες γνωριμιες/δοκιμες με κυναθληματα (Flyball, Agility, Obedience, Frisbee, σκυλια διασωσης, καθηκοντα προστασιας, dogdancing) μεχρι δωρεαν Check up Ygeias, Audition για Trick Dogs. διαγονισμος "ομορφιας" για ημιαιμα και διαφορα αλλα.
Πιστευω, οτι και εδω περα θα πρεπει ισως να αλλαξουν μερικοι σκεπτικο και επιτελος να κανουν τις εκθεσεις λίγο πιο προσιτες για ΟΛΟΥΣ τους κυνοφιλους, αντι να παραπονοιουνται μονο μερικοι, οτι οι συμμετοχες μειονονται ολο και πιο πολυ.
Και πιος ξερει- ερχομενος σε μια εκθεση, βλεποντας διαφορα πραγματα, μπορει και ο ιδιοκτητης του ημιαιμου να παρει την επομενη ενα καθαροαιμο για να συμμετεχει και στην εκθεση μορφολογιας.
Και αφου γινεται και αλλου- δεν βλεπω γιατι να μην μπορει να γινει και εδω! Λιγη θεληση να υπαρχει!
Αλλα οπος ειπαμε- εδω ειμαστε δυστυχος μερικες δεκαετιες ακομα πισω.