Θελω να παω σε έκθεση πρώτη φορά.

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Γελαω με TARa,....:):):):) εχεις δικαιο!

Εμμ...ναι...θεωρω οτι τα αυτια της γερνουν στο πλαι, τα ποδια της δεν ειναι σωστα και υποπτευομαι δυσπλασια, δεν εχω κανει εξετασεις, οκ. Εχει χασει απειρο τριχωμα και πλεον δεν εχει υποστρωμα, εχω κοντοτριχο ακιτα δηλαδη. Το προγναθικο της επισης δε μου κανει και πολυ του προτυπου ειναι λιγο πιο τραβηγμενο απο οσο πρεπει. Ενταξει τωρα οτι ειναι πιο μακρουλη, ειναι λογο γεννας και του οτι ειναι θυληκο. Ειναι λιγο αδυνατισμενη κιολας για αυτο δε ξερω αν δειχνει καλα τα χαρακτηριστικα της, λογω καλοκαιριου ειναι αδυνατον να την παχυνω περισσοτερο τωρα. Αλλο...αυτα...δε ξερω τι αλλο μπορει να ειναι λαθος, γενικα αν την δεις με ενα π.χ. τετοιο ακιτα....δεν την λες και προτυπο μετα..

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Να ρωτησω..αν αγορασω απο εκτροφεα πως εξασφαλιζω οτι θα ειναι προτυπο για εκθεσεις;;

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Ποια ειναι η διαφορα του Akita κ του American Akita ?:p
(οχι εδω...σε νεο θεμα...)

για το χρωμα...στο ΑΚΙΤΑ λεει στο
FCI-Standard N°255/ 02. 04. 2001 / GB

COLOUR : Red fawn, sesame (red fawn hairs with black tips), brindle and white. All the above mentioned colours except white must have « urajiro ».

(urajiro = whitish coat on the sides of the muzeck, chest, body and tail and on the insizle, on the cheeks, on the underside of jaw, and on the inside of the legs).

urajiro

οπως ειπαν κ τα παιδια μιλα με τον εκτροφεα...
το προτυπο το εχεις διαβασει?
το Hachikoτο εχεις δει?:)

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Το διαβασα το προτυπο την ταινια πολλες φορες και πολυ κλαμα!!Η φυλη απλα δε παιζεται!!!Ειμαι φαν, φαν, φαν,φαν!!!!Θα μιλησω με τον εκτροφεα μου ετσι κι αλλιως...αλλα δεν την βλεπω να κανει για εκθεση το κακομ-ηρακι μου!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
lindaki, εγώ θα σου έλεγα να μελετήσεις ακόμα πιο προσεκτικά το πρότυπο, στο έχω παραθέσει σε link παραπάνω αν δεν το έχεις εύκαιρο, να συζητήσεις με τον εκτροφέα σου να στο εξηγήσει, αν έχεις απορίες, να μοιραστείς τις απορίες σου μαζί του!

Μην συγκρίνεις φωτογραφίες!
Αρχικά πρέπει να βλέπεις ζωντανά σκυλιά για να καταλάβεις!Οι φωτογραφίες παραπλανούν σε πολύ μεγάλο βαθμό το άμαθο μάτι!

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Η διαφορα με το αμερικαν ειναι οτι εμεις ειμαστε πιο ομορφοι!!Απλα!!!! Οι αμερικανοι ολο.....μ...ς κανουν!!επρεπε ντε και καλα να βγαλουν σκυλο και να το πουν αμερικαν!Φτου!

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
lindaki, εγώ θα σου έλεγα να μελετήσεις ακόμα πιο προσεκτικά το πρότυπο, στο έχω παραθέσει σε link παραπάνω αν δεν το έχεις εύκαιρο, να συζητήσεις με τον εκτροφέα σου να στο εξηγήσει, αν έχεις απορίες, να μοιραστείς τις απορίες σου μαζί του!

Μην συγκρίνεις φωτογραφίες!
Αρχικά πρέπει να βλέπεις ζωντανά σκυλιά για να καταλάβεις!Οι φωτογραφίες παραπλανούν σε πολύ μεγάλο βαθμό το άμαθο μάτι!
Φοιβο, το ψαχνω στα ελληνικα γτ με τα αγγλικα μπερδευομαι με την ορολογια. Δε με βολευει. Αλλα και να το διαβασω δε θα βγαλω ακρη...πρεπει να παρω τα μετρα στη μικρη για να το καταλαβω;;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Στα Ελληνικά δεν ξέρω αν υπάρχει κάπου.....

ΕΠειδή είναι γενικά δύσκολο να καταλάβει κάποιος το πρότυπο, αναξαρτήτως γλώσσας στην οποία είναι γραμμένο, λόγω της ειδικής ορολογίας που χρησιμοποιείται, θεωρώ ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζχητήσεις βοήθεια από τον εκτορφέα της σκύλας σου!
Πιστεύω ότι κάθε καλός εκτροφέας θα χαρεί πολύ όταν θα δει ότι ο ιδιοκτήτης ενός κουταβιού του ενδιαφέρεται και θα στο εξηγήσει, δείχνοτας σου και τι σημαίνει το κάθε ένα πάνω στην σκύλα σου, αλλά και τα δικά του σκυλιά!

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Παιδια!!!Καλα νεααα!!!Μιλησα με τον εκτροφεα και μου ειπε οτι και Φυσικα μπορω να την παω, οτι και τα ασπρα παιρνουν μερος στις εκθεσεις και οτι θα μιλαμε και θα παω απο κει να μας δει και να μου δειξει πως να την βολταρω στο τερεν!!Αχ ειμαι σουπερ ενθουσιασμενη!!!!Μακαρι να μπορεσω να την παω και να εχουμε μια αξιοπρεπει εμφανιση!!!!Μου ειπε οτι μπορει να χασεις να απογοητευτεις αλλα δε πειραζει, μου ειπε οτι μια αδερφη της Ηρας κερδισε προσφατα τιτλους πολυ καλους!!Δε θυμαμαι πως τα λενε!Μου ειπε πολλα και χαρηκα!!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
χαχαχαχα....μπράβο Lindaki ,το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι -αφού μελετήσεις καλά το πρότυπο- να αρχίσεις να βλέπεις άλλα σκυλιά για να αποκτήσεις κρίση.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@Lindaki

εμένα η σκύλα σου μου αρέσει...
το χρώμα της είναι σωστό, αυτό που προβληματίζει λίγο είναι η έλλειψη χρωστικής στην μύτη (όπως φαίνεται τουλάχιστον από τις φωτογραφίες).
Είναι πιθανό να θεωρήσει ο κριτής πως έχει ελλειπή μανδύα, αλλά αυτό δικαιολογείται τόσο από τις ελληνικές καιρικές συνθήκες το καλοκαίρι, όσο και από πιθανότητα οίστρου.

Φυσικά αν έχει προγναθισμό, καλό είναι να μην την πάιξεις. Ο προγναθισμός δεν την αποκλείει από την εκτροφή, αλλά θεωρείται σημαντικό ελάττωμα στις εκθέσεις.

σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Παιδακια ευχαριστωωω!! Παντως ειτε ετσι ειτε αλλιως θα εχω μαζι μου φιλο φωτογραφο και θα ανεβασω οτι θεση και να παρουμε! :):):)

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Καλή επιτυχία και σου εύχομαι να πάρεις το βραβείο χωρίς να σου συμβεί αυτό::p:D:D

http://www.youtube.com/watch?v=j7ZAa74ky7s

Edit: ορίστε όλο το στιγμιότυπο: http://www.youtube.com/watch?v=j7ZAa74ky7s
Σαρααα, το εχω δει το στιγμιοτυπο, αμαν και θα ειμαστε σε επικυνδυνη περιοδο!!!Οφουυυ!!!Brake e leg, I cross my fingers!!Ελπιζω να το ξερω απο νωρις!! Εχω ειδικο σπρευ για να μη μυριζει η περιοδος της στα αλλα σκυλια! Μου το συστησε ο εκτροφεας, ε τωρα τι να πω;; Αυτο θα ειναι η γκαντεμια του πρωταρη!!!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στην έκθεση θηλυκών σκύλων που βρίσκονται σε οίστρο...:rolleyes:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στην έκθεση θηλυκών σκύλων που βρίσκονται σε οίστρο...:rolleyes:
Πλεων επιτρεπεται!
Το ειχαμε πει στην τελευταια εκθεση με τον K. Κονταδακι και ηταν και η κυρια Γαλανου διπλα.

Και καιρος ηταν! Εξω ( για Γερμανια- Αυστρια ξερω σιγουρα) επιτρεποταν εδω και πολλα χρονια!
Οπως επιτρεπεται να συμμετεχουν και στειρομενοι σκυλοι- για να αυξησουν την προσευλευση του κοσμου, που απλα γουσταρει να δειξει τον σκυλο του σε εκθεση.

Αλλο θεμα, το οτι στης δικες μου φαινεται πολυ ασχημα, οταν ειναι σε οιστρο- ειδικα στην Cindy. Πριζεται τοσο πολυ το "πραγμα της" που δυσκολευεται να περπατησει ακομα, ντρεπεται και καθεται συνεχος κατω. Ετσι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να δειξεις σκυλο σε εκθεση!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
χαχαχαχα...άντε τώρα να τρέξεις τον αρσενικό όταν μπροστά θα βρίσκεται μια θηλυκιά σε οίστρο..!!!!:D;)

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Ναι και ο εκτροφεας μου, μου ειχε πει για το σπρευ, αλλιως μου λεει πως θα πηγαιναμε στις εκθεσεις; θα γινοταν πανικος!Τωρα αν οντως τους σωζει ειναι αλλο θεμα...:D;)
Παντως αν ειχα αρσενικο θα αισθανομουνα πιο σιγουρη!