Θέλω κουτάβι ράτσας...αλλά

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
=D>=D>=D>
Σοβαρά? Και από πού πήρες τις πληροφορίες σου? Διότι εγώ έχω κάνει τέσσερα τεστ DNA στο Μουφ για να διαπιστώσω διάφορα. Ο καλός εκτροφέας έχει κάνει ιατρικές εξετάσεις στους γεννήτορες που μπορεί να είναι από ακτινογραφίες για δυσπλασία ισχύου μέχρι ένα σωρό γονιδιακές. Μέχρι και τεστ συμπεριφοράς τους έχει κάνει. Και τους γεννήτορες των γεννητόρων. Αν όντως έχεις διαβάσει, όπως ισχυρίζεσαι, και έχεις δει και τις ανάλογες ιστοσελιδες, θα δεις ότι οι σοβαροί εκτροφείς έχουν κάνει όλες τις υπάρχουσες εξετάσεις. Επίσης θα διαπιστώσεις ότι έχουν πάει σε εκθέσεις, άρα έχει διαπιστωθεί και ανεξάρτητα ότι τα σκυλιά τους είναι σύμφωνα με το πρότυπο της φυλής και εννοείται ότι δεν μιλάμε για διαγωνισμούς καλλονής.

Τέλος, θα σε συμβούλευα να διαβάσεις όλα τα νήματα σχετικά με τους εκτροφείς και το κόστος εκτροφής σκύλων, πράγμα που θα σε οδηγήσει να καταλάβεις προς τι οι υψηλές κατ' εσέ, φυσιολογικές για μένα τιμές. Επίσης σύμφωνα με τους κανόνες της οικονομίας, αν δεν υπάρχουν αγοραστές, όχι, ο εκτροφέας δεν θα ρίξει τις τιμές για να γίνει ανταγωνιστικός, διότι θα μπει μέσα ακόμα πιο πολύ απ' ό,τι μπαίνει. Απλώς θα σταματήσει να εκτρέφει.

Εν κατακλείδι, αν δεν μπορείς να πληρώσεις για να πάρεις σκύλο, παίρνεις είτε από καταφύγιο τσάμπα, είτε δεν παίρνεις καθόλου. Η απόκτηση σκύλου δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα. Αποτελεί προνόμιο για το οποίο πρέπει να δουλέψεις για να το κερδίσεις. Και δεν εννοώ να δουλέψεις απαραίτητα με την έννοια του "εργάζομαι για να βγάλω λεφτά".

Υ.Γ. FYI, εγώ πήρα καθαρόαιμο από καταφύγιο. Κι αν δεν έβρισκα, θα έπαιρνα ημίαιμο από καταφύγιο. :) Επίσης έχουμε αποκρυπτογραφήσει και το ανθρώπινο και το σκυλίσιο DNA, μάλιστα έχουν πάρει γι' αυτό το λόγο και μερικά άτομα το βραβείο Νόμπελ το 2002:

http://nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/2002/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1124318/
η αποκτηση ενως σκυλου ΕΙΝΑΙ ανθρωπινο δικαιωμα,γιαυτο δεν παμε φυλακη οταν περνουμε εναν
λυπαμε αν σας το χαλασα αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα.
ειμαστε τα πιο εξυπνα οντα στον πλανητη και ετσι μπορουμε καλος η κακος να εκμεταλευομαστε ολα τα υπολοιπα.

paffys δεν εχεις καταλαβες οτι για να παρεις σκυλι πρεπει να εισαι παιδι απο τζακι και να γυρνας ολη την ευρωπη για να βρεις το καταλληλο ,
φυσικα μονο απο εκτρωφειο ξοδευοντας μια περιουσια ????????
αν παλι δεν εισαι απο τζακι υπαρχει μια καλη τραπεζα που δινει δανεια με καλους ορους και αποπληρωμη μεχρι και 40 χρονια.

αν παλι δεν γουσταρεις ολα τα παραπανω πες τους οτι θελεις να το παρεις απο πετ γιατι ειναι πιο ΦΤΗΝΑ και ας μην εχει πετιγκρι για
να το κανεις κορνιζα=D>=D>=D>=D>

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Όταν σου λέω ότι δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα προφανώς και μιλάω νομικά. Δεν βρίσκεται στην ίδια μοίρα με την ανθρώπινη ελευθερία ή την αυτοδιάθεση. Η απόκτηση σκύλου, όπως και η απόκτηση παιδιού, νομικά είναι κάτι που σου το επιτρέπει η κοινωνία εφόσον έχεις δείξει υπευθυνότητα. Αλλιώς η ίδια η κοινωνία έχει το δικαίωμα να σου το πάρει. Όπως άλλωστε και κάνει στους ανεύθυνους.

paffys

Member
17 Μαϊου 2011
16
0
ρε sara τα ίδια λέμε άλλο test Διά άλλο αποκρυπτογράφηση όμως μην τα μπερδεύουμε. Παιδιά καταλαβαίνω απόλυτα τι μου λέτε στο πρώτο μου post αυτό θέλω να πω ότι και από εκτροφέα να το πάρει και καλός να είναι ο εκτροφέας πάλι έχεις πιθανότητες απλά να έχεις λιγότερες πιθανότητες να μην έχει κάποιες ελεγμένες ως προς τα πρότυπα τις φυλής αρρώστια αλλα και πάλι μπορεί να έχει κάτι. Αυτό που λέω είναι ότι η φύση είναι πολύ παράξενο πράμα.οι εκτροφείς δουλεύουν σύμφωνα με τον νομο του μέρφι,να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα ώστε το μελλοντικό κουτάβι να είναι γαμάτο και να κόβει κώλους.Αλλα όσοι ξέρουν από αυτόν τον νομο σπανιότατα καλύπτουμε όλες τις πιθανότητες η πάντα υπάρχει μια που δεν την ξέραμε και την πατάμε. αλλα όλοι έχουμε δικαίωμα ξαναλέω στο σκυλί.’μα είναι έτσι ούτε τα αδέσποτα βοηθάμε γιατί μακροχρόνια μπορεί να θέλουν πολύ φροντίδα και εσύ να μην έχεις λεφτά :p .Προφανώς αλλιώς θα ήθελε να το διατύπωση η φίλη sara. ποπό κάψιμο για νερό σηκώθηκα

και βρέθηκα να απαντάω 5:51 το πρωί

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Όχι, τα αδέσποτα τα βοηθάς και πολύ αν τα υιοθετήσεις. Τα περισσότερα προβλήματα που είναι να εμφανίσουν, θα τα έχουν εμφανίσει μέχρι να ενηλικιωθούν, οπότε ξέρεις περίπου τι παίρνεις.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Τί ρόλο παίζει αν θα υιοθετήσεις ένα αδέσποτο, αν θα αγοράσεις φθηνά από pet shop ή θα αγοράσεις ένα εκτροφικό; Ο καθένας πρέπει να παίρνει ότι πραγματικά τον καλύπτει ψυχικά περισσότερο. Τα πραγματικά έξοδα αρχίζουν από την στιγμή της αποκτήσεις του σκύλου. Αν λοιπόν ξοδέψεις 500 Ευρώ πάρα πάνω ή πιο λίγα είναι ένα ασήμαντο ποσό εν σχέση με τα υπόλοιπα έξοδα του σκύλου που θα κάνεις στο κατά μέσο όρο ζωής των 8 περίπου ετών. Και δεν μιλάω για μεγάλες υπερβολές. Το κλουβί του, το κρεβάτι του, οι γιατροί, το φαγητό, και οι λιχουδιές κοστίζουν.
Μην βάλω τις μικρό-μεγάλες καταστροφές που κάνει κάθε σκύλος που πρωτοέρχεται στο σπίτι.
Τα καθαριστικά, Χαρτιά, μωρομάντιλα, λογαριασμός ΕΥΔΑΠ.
Αν κάποιον τον τρομάζουν τα 500 Ευρώ ή και λίγο παραπάνω δεν πρέπει να πάρει σκύλο. Γιατί μόνο τα ιατροφαρκαευτικά είναι αρκετά ακριβά.

Last edited:

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι?
Όταν κάποιος υιοθετήσει ένα παιδάκι, ξέρει τους γονείς του? Τους παππούδες του? Τους προ παππούδες του? Όλο του το γενεαλογικό δέντρο?
Του κάνει τεστ dna για να διαπιστώσει τα τυχών γονιδιακά του
? Η μήπως διαλέγει το ομορφότερο, το καλύτερο σύμφωνα με τα πρότυπα που έχει? Δλδ το θέλω ξανθό, με μπλε μάτια, σταράτο δέρμα και φυσικά θέλω να γίνει 1.83 και 80 κιλά.
Και ας μην πάμε μακριά.. Εμένα τυχαίνει ο αδελφός της μαμάς μου να έχει νεανικό διαβήτη, πάθηση κληρονομική, άρα δεν κάνω παιδιά, γιατί υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να το κληρονομήσουν.
Οπότε προσπαθώ να βρω Γαλαζοαίματο, που ζουν περισσότερα χρόνια, αρρωσταίνουν λιγότερο και βγάζουν ξανθά γαλανομάτικα παιδιά, με άριστο χαρακτήρα!
Συγνώμη αλλά το θεωρώ τρομερά εγωιστικό να θέλω να έχω τον super ουάου σκύλο, χωρίς ψεγάδι!
Υπάρχει μεγάλη υπερβολή στο θέμα δυστυχώς..
Παίρνω ένα ζωάκι γιατί αγαπώ τα ζώα, έχω την διάθεση να το μεγαλώσω, να το φροντίσω και να του δώσω αγάπη. Και συγνώμη αλλά δεν χρειάζεται να είναι κάποιος εφοπλιστής για να το αποκτήσει. Δεν χρειάζεται να τρομοκρατείται τον κόσμο οτι χρειάζεται απίστευτο χρήμα για να μεγαλώσεις ένα σκύλο. Αν ήταν έτσι θα είχε μόνο η Εκάλη. Οχι τπτ θα σταματήσει ο κόσμος να παίρνει και αδεσποτάκια.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
kala ολα αυτα... αλλα η αποψη σου για τα αδεσποτα ποια ειναι?
ποτε επιτελους και με ποιο τροπο θα σταματησουν να υπαρχουν?
πως μπορουμε να συμβαλλουμε σε αυτο?
καλα τα ωραια συναισθηματα και τα ομορφα λογια...
αλλα... επιτελους,... δειτε το θεμα στην σωστη του βαση....
αλλοιως ειναι υποκριτικα ολα τα παραπανω...

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
Τα αδέσποτα αγαπητή μου θα πάψουν να υπάρχουν όταν κάποιοι που νομίζουν οτι θέλουν σκύλο στην πραγματικότητα δεν θέλουν. Δεν νομίζω οτι έχει να κάνει με το αν θα είναι απο pet αν θα είναι απο εκτροφέα ή απο οπουδήποτε αλλού! Δεν έχεις δει στο δρόμο ποτέ καθαρόαιμο αδέσποτο? Εγώ πολλές φορές! Τι σχέση λοιπόν έχουν τα παραπάνω? Όταν κάποιος έχει αγοράσει ένα κουτάβι, μεγαλώσει, το βαρεθεί και το πετάξει στο δρόμο?
Θα ήθελες πολύ όλα τα παραπάνω να είναι υποκριτικά, αλλά έτσι για ενημέρωση σου λέω οτι πάντα στο σπίτι μου, λόγο του οτι είχαμε αυλή είχαμε σκύλο. Ποτέ δεν ήταν ράτσας, κάποια στιγμή και πάλι λόγο της αυλής έπαιρνα σκυλάκια απο γνωστό εθελοντικό σύλλογο για φιλοξενία μέχρι να βρουν οικογένεια να τα υοιοθετήσει. Δυστυχώς τώρα έχω 2 μωρά και δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο.
Και μια ιστοριούλα έτσι για να δεις τι κόσμος υπάρχει. Στο διπλανό σπίτι απο το πατρικό μου υπάρχει μια οικογένεια η οποία είχε πάρει μια πανέμορφη μπουλντογκίνα! Το πρώτο χρόνο την είχε στα όπα όπα, μόλις μεγάλωσε λίγο την άφησε ελεύθερη στο χωράφι το οποίο δεν είναι περιφραγμένο. Το ζωάκι κάθε τρεις και λίγο έκανε μωρά. Όποτε λέγαμε οτι θα φωνάξουμε την φιλοζωική μας έβριζαν. Στο τέλος φωνάξαμε τον Δήμο την στείρωσε την εμβολίασε και την επέστρεψε! Την πήρε μια κυρία και ποτέ δεν ρώτησαν που πήγε το σκυλί τους. Εννοείται οτι την ταΐζαμε εμείς και αυτή και τα μικρά της!
Ήταν καθαρόαιμη και την είχαν πληρώσει. Έχει καμία σημασία η προέλευσή της?

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
Ή νομίζεις οτι κάποιος που έχει πληρώσει ακριβά το σκύλο του δεν θα τον αφήσει όταν κάνει την μόστρα του και τον βαρεθεί?
Εκτός και αν ο εκτροφέας παρακολουθεί τον σκύλο σε όλη την μετέπειτα ζωή του. Που είναι κάτι που πραγματικά δεν το γνωρίζω!

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Στηριζω την εκτροφη αλλα αυτη η αποψη την θετει σε λαθος βαση.Αλιμονο αν η εκτροφη εχεις ως λογο υπαρξης την καταπολεμηση των αδεσποτων.Η εκτροφη για εμενα ειναι "τεχνη" και επαγγελμα πολλων ετων.Η εκτροφη εχει ιστορια.Τα λεφτα δεν πανε στο σκυλι ουτε στον εκαστοτε εκτροφεα, πανε στην "δουλεια" που εχει γινει επι χιλιαδες ετη προκειμενου να εχουμε τα σημερινα δειγματα.Αυτο πιστευω και γιαυτο τα δινω.
Αν θελουμε να εχουμε καθαροαιμα δειγματα μιας φυλης και να μην κοροιδευουμε εαυτους ο εκτροφεας ειναι μονοδρομος.

Η καταπολεμηση του φαινομενου των αδεσποτων σκυλων ειναι αλλο θεμα και μαλιστα θεμα πολιτικης και ηθικης.Μην το μπλεκετε με την εκτροφη.

Οσον αφορα τις τιμες (εκτροφειου) συμφωνω ειναι ακριβες και γεννουν (ευλογα) τον ισχυρισμο οτι ενισχυουν την αγορα απο puppy mill και αλλων γεννων.
Φανταστειτε να ειχαμε ολοι την (οικονομικη) δυνατοτητα να εχουμε καθαροαιμους σκυλους απο εκτροφειο -με δεδομενο οτι ο εκτροφεας θα απερριπτε οσους δεν πληρουν τις προυποθεσεις ιδιωκτησιας.Ουτε puppy mill θα υπηρχαν ουτε παρανομες γεννες θα γινονταν ουτε ανευθυνοι ιδιωκτητες -αφου ολοι θα στρεφομασταν προς τους εκτροφεις και οι ιδιοι θα ειχαν κερδος.Και η κυνολογια θα πηγαινε μπροστα.
Οι ευθυνες ας μην γελιομαστε ειναι πολλες και πολλων.

Αλλα να μου πεις το ιδιο συμβαινει στα παντα.Λες και καποιοι "ανωτεροι" προσπαθουν να ενισχυουν την ανισοτητα και να καταστρεψουν την αρμωνια αυτου του τοπου.Αλλα τελικα αυτοι οι καποιοι "ανωτεροι" ειναι ο καθενας μας.Τελος παντων, δεν συνεχιζω αλλο γιατι θα το παω αλλου για αλλου.

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τι θές να πείς ακριβώς?

γιατί τρομοκρατούμε τον κόσμο ότι ο σκυλος είναι ακριβή ενασχόληση? για να πάρουν λιγότεροι σκύλο. καλύτερα δεν είναι? αυτοί που θέλουν σκύλο δεν θα μας ακούσουν :)

γιατί απωθούμε τον κόσμο απο την αγορά κουταβιών απο "μη εκτροφικές γέννες"? γιατί υπάρχουν τόσα πολλά "ορφανά" σκυλάκια για υιοθεσία κυρίως
και γιατί μία ανεύθυνη γέννα εκτός απο περισσότερα αδέποτα είναι πολύ πιθανό να φέρει και περισσότερα σκυλιά που υποφέρουν

γιατί κάποιοι προτιμάνε καθαρόαιμα σκυλιά? όταν πάρεις κάποτε , θα καταλάβεις ;) το γεγονός ότι ο άνθρωπος που μεγάλωσε τα κουτάβια (των οποίων γνωρίζει παπούδες και γιαγιάδες και ακόμα πιο πίσω) είναι εκεί για εσένα(βασικά για το σκυλί σου-τού) και το γεγονός ότι ξέρεις για κάθε τι (σχεδόν) ποιά είναι η σωστή αντίδραση εκ μέρους σου κάνει την εμπειρία διαφορετική και πολύ πιο πλήρη και για εσένα και για τον σκύλο σου
συν τις άλλοις ο μόνος λόγος να αποκτήσεις καθαρόαιμο σκύλο είναι η εκτίμηση ή και λατρεία που τρέφεις για κάποια φυλή-και κάθε φυλή έχει την ιστορία της,τον δικό της χαρακτήρα,τις δικές τις αρετές και τα δικά της προβλήματα και αυτό για κάποιους είναι σημαντικό

μόνο κάνε μου μιά χάρη
μην θεωρείς καθαρόαιμο σκύλο τα σκυλιά που μοιάζουν με κάποια φυλή και πωλούνται σε πέτσοπ ή απο κάποιον ανώνυμο ιδιώτη αναπραγωγέα σκύλων
δεν είναι

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
kokoni με ολο τον σεβασμο τα λογια σου δεν μου αρεσαν εως με στεναχωρησαν μπορω να πω.Ισως να μην καταλαβα ακριβως τι εννοεις.Προσωπικα οπως ειπα γουσταρω την εκτροφη, την θεωρω τεχνη -οπως και την ζωη- και την στηριζω.Απο κει και περα ασε με να ονειρευομαι μια κυνολογικη πραγματικοτητα που εγω θεωρω αρμονικη.Καληνυχτα!

ααα μου αρεσει η υπογραφη σου ;)
το εννοω...

Last edited:

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
Άρα λοιπόν Kokoni σταματάμε την φυσική εξέλιξη των ειδων, επεμβαίνει για άλλη μια φορά ο άνθρωπος και κάνει αυτό που θεωρεί σωστό. Μόνο καθαροαιμες φυλές! Άρα ένα Ασιατης δεν αναπαράγει με ευρωπαίο! Γιατί θα βγει κάτι ντεμι! Ειλικρινά δεν ξέρω αυτή η άποψη πως μπορεί να σταθεί... Γιατί όλα είναι αλυσίδα! Δεν μπορούμε να βλέπουμε μόνο το σκύλο... Και ο Χίτλερ προσπάθησε να δημιουργήσει την Αρια φυλή γιατί του άρεσε μορφολογικα!!! Τους υπόλοιπους βέβαια με αλλιωμενα χαρακτηριστικά τους έκανε σαπούνι!

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
paros99 συγνώμη κιόλας δηλαδή, αλλά έχεις την εντύπωση πως σε μια αγέλη ζευγαρώνουν όλοι οι αρσενικοί? Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τι λέει "η φύση" των σκυλιών που επικαλείστε ξανά και ξανά... Και φτάνει πια με την ανθρωποποίηση των τετράποδων φίλων μας.!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
τι θές να πείς ακριβώς?

γιατί τρομοκρατούμε τον κόσμο ότι ο σκυλος είναι ακριβή ενασχόληση? για να πάρουν λιγότεροι σκύλο. καλύτερα δεν είναι? αυτοί που θέλουν σκύλο δεν θα μας ακούσουν :)

γιατί απωθούμε τον κόσμο απο την αγορά κουταβιών απο "μη εκτροφικές γέννες"? γιατί υπάρχουν τόσα πολλά "ορφανά" σκυλάκια για υιοθεσία κυρίως
και γιατί μία ανεύθυνη γέννα εκτός απο περισσότερα αδέποτα είναι πολύ πιθανό να φέρει και περισσότερα σκυλιά που υποφέρουν

γιατί κάποιοι προτιμάνε καθαρόαιμα σκυλιά? όταν πάρεις κάποτε , θα καταλάβεις ;) το γεγονός ότι ο άνθρωπος που μεγάλωσε τα κουτάβια (των οποίων γνωρίζει παπούδες και γιαγιάδες και ακόμα πιο πίσω) είναι εκεί για εσένα(βασικά για το σκυλί σου-τού) και το γεγονός ότι ξέρεις για κάθε τι (σχεδόν) ποιά είναι η σωστή αντίδραση εκ μέρους σου κάνει την εμπειρία διαφορετική και πολύ πιο πλήρη και για εσένα και για τον σκύλο σου
συν τις άλλοις ο μόνος λόγος να αποκτήσεις καθαρόαιμο σκύλο είναι η εκτίμηση ή και λατρεία που τρέφεις για κάποια φυλή-και κάθε φυλή έχει την ιστορία της,τον δικό της χαρακτήρα,τις δικές τις αρετές και τα δικά της προβλήματα και αυτό για κάποιους είναι σημαντικό

μόνο κάνε μου μιά χάρη
μην θεωρείς καθαρόαιμο σκύλο τα σκυλιά που μοιάζουν με κάποια φυλή και πωλούνται σε πέτσοπ ή απο κάποιον ανώνυμο ιδιώτη αναπραγωγέα σκύλων
δεν είναι
αυτο μπορείς να το εξηγήσεις ?

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δεν είναι κακό να εκλογικεύεις καταστάσεις επειδή πήρες σκύλο με το λάθος τρόπο και υπήρξε κάποιο κληρονομικό πρόβλημα είτε μορφολογικό είτε πάθησης, είτε στη χαρακτηροδομή του αλλά εσύ έχεις ήδη αγαπήσει το σκύλο σου και δεν θα τον άλλαζες με τίποτα στον κόσμο, θα το είχες αποφύγει όμως με αγορά από εκτροφέα. Μπορεί το πρόβλημα που αντιμετώπισες εσύ ή ο κυρ Μήτσος (τυχαία χρησιμοποιώ εσένα δεν το προσωποποιώ) να ήταν απλά μια κηλίδα στο τρίχωμα σε μη αποδεκτό χρωματισμό αλλά σε κάποια άλλη περίπτωση ενδέχεται να έχει ζευγαρώσει επί παραδείγματι θηλυκό με ρετινοβλάστωμα και να προκύψουν νεογνά με λευκοκορία η οποία εκδηλώνεται ως μεταστατικός καρκίνος που διογκώνεται μέσα στο οπτικό νεύρο, μπορεί επίσης να γεννηθεί σκύλος εργασίας π.χ. φύλακας με προβλήματα στη χαρακτηροδομή ελάχιστα αναστρέψιμα εφ' όσον ελέγχονται από γονίδια, ή απλά μπορεί ένας μεγαλόσωμος σκύλος όπως το Μπούλμαστίφ να γεννηθεί με δυσπλασία.
Δεν είναι σίγουρο ότι το πετσοπάδικο κουτάβι θα εμφανίσει κάποιο πρόβλημα υπάρχουν όμως κυρίαρχες και υποτελείς εμφανίσεις γονιδίων που το ποσοστό πάει στο 25% ή ακόμη και στο 50% δηλαδή αν κάνει 4 κουτάβια το ένα θα το εμφανίσει και δύο θα το έχουν σε υπολειπόμενη μορφή (κάτι σαν το στίγμα) που είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί σε επόμενο απόγονο. Ομοίως και για τον μάγειρα της πίσω αυλής. Σε πολύ καλύτερη περίπτωση τα ποσοστά μπορούν να φτάσουν στο 6-7%.
Ο εκτροφέας δε σου εξασφαλίζει 100% πως δε θα εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα αλλά μειώνει υπερβολικά τα ρίσκα. Όταν λέμε πως ο εκτροφέας ζευγαρώνει για τη βελτίωση της φυλής δεν εννοούμε ότι κάνει διασταυρώσεις μέσα σε ένα εργαστήριο γενετικής βελτίωσης αλλά ότι φροντίζει στη διατήρηση των χαρακτηριστικών της φυλής. Τηρεί γενεαλογικά δέντρα, προχωράει σε γενετικούς ελέγχους, εισάγει σπέρμα ή ζώα άρτια. Κι όμως και πάλι μπορεί να γεννηθεί επί παραδείγματι λευκό μπόξερ. Αλλά τα ποσοστά είναι πολύ μικρότερα.

Επίσης αναφέρθηκε το υπονοούμενο πως αν οι τιμές ήταν διαφορετικές δε θα υπήρχαν πάπυ μίλλς και μάγειροι της πίσω αυλής. Πάντα θα υπάρχουν, γιατί όλοι κυνηγάνε το φτηνότερο (νιώθω φρίκη και μόνο στη σκέψη ότι κάποιοι κολλάτε δίπλα στη λέξη Σκύλος το επίθετο ''φτηνός'' και δε ντρέπεστε για λογαριασμό σας, παρομοιάζοντας τη διατήρηση της φυλής με την αρία φυλή του τέρατος με το αστείο μουστάκι ενώ ως χιτλερική θα έπρεπε να χαρακτηρίζετε η άποψη σας για το ''φτηνός'') και πάντα θα υπάρχουν σκυλογονείς που θα θυμούνται το χασκάκι όταν ήταν μωρό και πόσο αδιάφορο τους φαίνεται τώρα και θα θέλουν να ξαναζήσουν την περίοδο που ήταν γλυκουλίνι τερατουλίνι και βέβαια γιατί να μη βγάλουν και κανά φράγκο απ' την όλη διαδικασία.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι?
Όταν κάποιος υιοθετήσει ένα παιδάκι, ξέρει τους γονείς του? Τους παππούδες του? Τους προ παππούδες του? Όλο του το γενεαλογικό δέντρο?
Του κάνει τεστ dna για να διαπιστώσει τα τυχών γονιδιακά του
? Η μήπως διαλέγει το ομορφότερο, το καλύτερο σύμφωνα με τα πρότυπα που έχει? Δλδ το θέλω ξανθό, με μπλε μάτια, σταράτο δέρμα και φυσικά θέλω να γίνει 1.83 και 80 κιλά.

Επειδή τυχαίνει να ξέρω καλά για διάφορους λόγους τα περί υιοθεσίας ανθρώπων, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι πρώτον δεν διαλέγεις τι θα πάρεις. Ούτε στην Αμερική, όπου οι υιοθεσίες είναι ευκολώτερες από την Ελλάδα. ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να σου δώσουν παιδί με προδιαγραφές. Επίσης είναι δυνατόν να κάνεις DNA test ΚΑΙ σε ανθρώπους για να διαπιστώσεις από κληρονομικές ασθένειες μέχρι από ποιες περιοχές του πλανήτη προήλθαν οι πρόγονοί του. Τα περισσότερα δε παιδιά όταν δίνονται για υιοθεσία, οι βιολογικοί τους γονείς δίνουν ιατρικό ιστορικό όσο γνωρίζουν, άρα οι κοινωνικοί λειτουργοί γνωρίζουν αρκετά καλά τι δίνουν. Τα περί χαρακτήρα και κοινωνικοποίησης των υιοθετημένων παιδιών είναι επίσης ζητήματα με τα οποία ασχολούνται και πριν γίνει η υιοθεσία και κατά τη δοκιμαστική της περίοδο, αλλά και μετά. Επίσης αρκετές φορές, κυρίως άμα πρόκειται για παιδιά που υιοθετούνται αφού μεγαλώσουν λίγο, ζητείται από την οικογένεια να βλέπει ψυχολόγο τακτικά μέχρι να κρίνει το κράτος ότι δεν χρειάζεται πλέον.

Και ας μην πάμε μακριά.. Εμένα τυχαίνει ο αδελφός της μαμάς μου να έχει νεανικό διαβήτη, πάθηση κληρονομική, άρα δεν κάνω παιδιά, γιατί υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να το κληρονομήσουν.
Δυστυχώς τυχαίνει να γνωρίζω ΚΑΙ για το διαβήτη: ο διαβήτης τύπου 2, ΟΧΙ δηλαδή ο νεανικός, είναι κληρονομικός. Αυτό σημαίνει ότι το γονίδιο ΘΑ το κληρονομήσει κανείς και δεν γλυτώνει που να χτυπηθεί χάμω μπαμ-μπαμ-μπουμ. Αντίθετα όμως με άλλες γονιδιακές ατυχίες, ΔΕΝ σημαίνει ότι θα αναπτύξει την ασθένεια. Εκτός βέβαια αν ζει άσχημα, τρώει ακατάλληλες τροφές, δεν κινείται, κλπ.

Αντίθετα ο νεανικός διαβήτης τύπου 1 ΔΕΝ έχει αποδειχτεί ότι είναι κληρονομικός και ΔΕΝ σχετίζεται με το διαβήτη τύπου 2. Είναι δυο ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ασθένειες με διαφορετικές αιτίες. Παρεμπιπτόντως τα κεφαλαία τα βάζω για έμφαση, ΔΕΝ σου βάζω τις φωνές. Καμιά φορά εμφανίζονται και οι δυο σε μια οικογένεια, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι σχετίζονται, μελετάται το θέμα. Επίσης έχει αποδειχτεί ιατρικά τελευταία ότι ο διαβήτης τύπου 1 μπορεί να οφείλεται σε βακτηριακή μόλυνση κατά την παιδική ηλικία που απλώς κάνει trigger την ασθένεια.

Άρα η σύγκριση σκύλων και κληρονομικών ασθενειών τους και διαβήτη στους ανθρώπους δεν στέκεται.

Συγνώμη αλλά το θεωρώ τρομερά εγωιστικό να θέλω να έχω τον super ουάου σκύλο, χωρίς ψεγάδι!
Δεν είναι ρεαλιστικό κάτι τέτοιο και κανείς λογικός άνθρωπος δεν ψάχνει τέτοιο σκύλο. Όταν ψάχνουν όμως για καθαρόαιμο σκύλο, π.χ. Αυστραλέζο Ποιμενικό που ξέρω τη φυλή καλύτερα, ψάχνουν για προγόνους χωρίς κληρονομική δυσπλασία (που φαίνεται ότι είναι κληρονομική), χωρίς το γονίδιο της τύφλωσης και χωρίς το γονίδιο MDR1. Επίσης ψάχνουν για γονείς κατάλληλους για αναπαραγωγή. Διότι αντίθετα με τους ανθρώπους, αν ζευγαρώσεις ορισμένα είδη Αυστραλέζων μεταξύ τους, βγάζεις κουφούς και τυφλούς απογόνους με μαθηματική ακρίβεια.

Υπάρχει μεγάλη υπερβολή στο θέμα δυστυχώς..
Παίρνω ένα ζωάκι γιατί αγαπώ τα ζώα, έχω την διάθεση να το μεγαλώσω, να το φροντίσω και να του δώσω αγάπη. Και συγνώμη αλλά δεν χρειάζεται να είναι κάποιος εφοπλιστής για να το αποκτήσει. Δεν χρειάζεται να τρομοκρατείται τον κόσμο οτι χρειάζεται απίστευτο χρήμα για να μεγαλώσεις ένα σκύλο. Αν ήταν έτσι θα είχε μόνο η Εκάλη. Οχι τπτ θα σταματήσει ο κόσμος να παίρνει και αδεσποτάκια.
Διαφωνώ. Δεν χρειάζεται να είσαι εφοπλιστής για να αγοράσεις σκύλο που κοστίζει σε εκτροφέα 1000 ευρώ. Αλλά το να έχεις σκύλο είναι ακριβή ιστορία. Κι εγώ αδεσποτάκι πήρα και όλο και κάτι χρειάζεται. Πρόσφατα μου αρρώστησε από τροφική δηλητηρίαση. 583 δολλάρια υπόθεση. 275 δολλάρια ήταν το ετήσιο του τσεκάπ, χώρια η δεύτερη κοπρανολογική εξέταση το χρόνο. Χώρια τα φάρμακά του που μου κοστίζουν πάνω από 500 δολλάρια το χρόνο. Χώρια το premium φαΐ του, τα μεζεδάκια του, τα παιχνίδια του, τα κολλάρα του, τα λουριά του, τα γκρούμια του, δηλαδή τα σαμπουάνια του, οι κρέμες μαλλιών του, άντε και ο γκρούμερ που τον αποφεύγω διότι προτιμάω να πλένω το Μουφ εγώ με ειδικά σουσούμια, αλλά τον χρειάζομαι τουλάχιστον μια φορά το καλοκαίρι να του βουρτσίσει έξτρα το χειμωνιάτικο τρίχωμά του. Πιο πολλά στοιχίζει το γκρούμιασμα του Μουφ από το κομμωτήριο το δικό μου πάντως. Και φυσικά από καιρό σε καιρό τον πάω και εκπαίδευση για επανάληψη. Μέχρι σήμερα έχω ξοδέψει σε εκπαίδευση και agility για το Μουφ γύρω στα 650 δολλάρια σύνολο και εμείς στο Αμέρικα είμαστε και φτηνοί. Τέλος το πάω και στα Αυστραλέζικα χάππενινγκ που έχουν κι αυτά εισιτήριο και μάλιστα την πρώτη φορά το πήγα και στον σκυλοψυχολόγο να μου το ψυχολογήσει. Τσάμπα ήτανε βέβαια, αλλά μέσα στην τιμή του σεμιναρίου. Και φυσικά έχω αγοράσει ένα σωρό βιβλία, βίντεο, κλπ. ώστε να καλοπερνάει το Μουφ και να μη μου ρέψει.

Για το καλό λοιπόν του σκύλου και του ιδιοκτήτη, καλό είναι να ξέρει ακριβώς πόσα θα του στοιχίσει. Εδώ για να υιοθετήσεις σκύλο από οπουδήποτε, ακόμα και από τον μπόγια του σερίφη, θα σου δώσουνε λίστα των εξόδων στο περίπου και θα σε ρωτήσουν αν είσαι διατεθειμένος να τα δώσεις για το σκύλο. Αλλιώς σκύλος γιοκ.

Α ναι, αποφάσισα πρόσφατα ότι το κρεβάτι/μαξιλάρι του Μουφ δεν είναι τόσο τρομερό όσο θα ήθελα και από αύριο ξεκινάω να φτιάχνω η ίδια κρεβατάρα στο Μουφ κοπτοραπτέξ. Το οποίο σημαίνει ότι αγόρασα ύφασμα, γέμισμα, φερμουάρ, γιρλάντες, κλπ. κλπ. κλπ.

Εν κατακλείδι θα το ξαναγράψω: τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ@λους. Άρα αφήστε τους σούπερ λουξ σκύλους και αν δεν τα 'χετε πάρτε από το καταφύγιο.