Θέλω κουτάβι ράτσας...αλλά

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Grifos στα καθήκοντα ενός ΚΑΛΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ συμπεριλαμβάνω το να μπορώ να τον βρω σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη :)
Το αν είναι φιλόζωος ή όχι, γιατί να με ενδιαφέρει, θα τον παντρευτώ?

Κάπου το έχουμε ξανασυζητήσει...

Εδώ ίσως (δεν είμαι σίγουρη πάντως ειναι ωραίο σχετικό τόπικ)

τι ζητάμε από έναν κτηνίατρο?

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ε
δεν ήθελα να επιβαρύνουμε άλλο το θέμα αυτό
αλλά ναι ρε γμτ

τι θα πεί να μην αγαπάει τα ζώα?είναι δυνατόν?και να είναι κτηνίατρος??????
κανας τύπος που δεν μπόρεσε να γίνει γιατρός θα είναι και το κάνει απο αγγαρεία........

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ο Ηouse αγαπάει να νικάει την αρρώστια -σωστό κι αυτό...μπορεί

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Το αν είναι φιλόζωος ή όχι, γιατί να με ενδιαφέρει, θα τον παντρευτώ?
Εγώ διαφωνώ, ένας κτηνίατρος πρέπει να είναι φιλόζωος. Όχι γιατί τίθεται θέμα παντρειάς :p , απλά έχω ένα παράδειγμα κτηνιάτρου που δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τα σκυλιά, φαίνεται από τον τρόπο του, και... φαίνεται από τον τρόπο του..Δεν ξέρω αν γίνομαι σαφής, αλλά εμένα π.χ. δεν μου αρέσει να ουρλιάζει ένα κουτάβι μιας φίλης μου πανέξυπνης που από βλακεία φρέναρε κι αυτό ήταν στο πίσω κάθισμα αφύλακτο και έσπασε το ποδαράκι του και αυτός να το ψαχουλεύει χωρίς να κάνει τίποτα για να μην πονάει τόσο. Πραγματικά καλός κτηνίατρος σε διαγνώσεις, χορηγήσεις θεραπείας και εγχειρήσεις , αλλά εμένα μου αρέσει να βλέπω τον γιατρό να έχει ευαισθησίες απέναντι στον ασθενή του, τον κάνει καλύτερο σε κάθε περίπτωση.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
(μήπως έχουμε αρχίσει να ξεφεύγουμε από το θέμα μας? Και πρώτη απ'όλους εγώ...)

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Πράγματι ξεφύγαμε.
Σχετικά λοιπόν με τον τίτλο του θέματος...
Δεν υπάρχει το θέμα να πάρω κουτάβι ράτσας ή όχι!
Τίθεται το θέμα αν μπορώ να έχω κατοικίδιο και να του προσφέρω μία όμορφη συμβίωση μαζί μου!
Αν είναι αδέσποτο δεν σημαίνει ότι θα σου "στοιχείσει λιγότερα χρήματα" για να το συντηρείς ή αν είναι από εκτροφείο θα σου στοιχήσει περισσότερα!
Όταν κάποιος αναλαμβάνει να φροντίσει τη ζωή ενός οργανισμού είτε είναι σκύλος είτε είναι ψάρι είτε είναι βρέφος πρέπει να είναι διατεθιμένος να κάνει ότι χρειαστεί για αυτή τη ζωή γιατί κρέμεται εξ'ολοκλήρου από τα χέρια του!!!
Αν είναι δηλαδή αδέσποτο ένα ζώο και δεν έχεις πληρώσει την 800άρα στον εκτροφέα θα το πας σε καλύτερο σκυλογιατρό επειδή σου περίσσεψαν λεφτά από τον προυπολογισμό?

Και όσων αφορά και για τους κτηνιάτρους και για τους εκτροφείς αν χρειαστεί θα τα "βάλεις" με όλους, θα επιλέξεις, θα απορρήψεις, θα ρωτήσεις, θα συζητήσεις, γιατί εσύ είσαι ο υπεύθυνος για μία ζωούλα που δεν μπορεί να σου φωνάξει και να σου πει τί έχει περάσει, αν της αρέσεις, αν πεινάει, αν φοβάται!

Αυτό πρέπει να καταλάβουμε πέρα από τις ράτσες, τα αδέσποτα, την εκτροφή και όλα όσα συζητάμε σε αυτό το forum. Τα σκυλιά μας έχουν ανάγκη. Και όχι το φαγητό που θα τους δώσουμε.. Την αγάπη μας!

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Ξέχασα να προσθέσω σχετικά με την συζήτηση για τα αδέσποτα.
Έχω μπερδευτεί με τόσα που έχουν ειπωθεί σε αυτό το θέμα...

Πράγματι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο!!! Και όχι για την κοινωνία! Για τα σκυλάκια που δεν έχουν σπίτι και είναι μόνα τους!
Βέβαια είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορώ μόνη μου ή ο οποιοσδήποτε μόνος του να λύσει!
Θα μπορούσε ο κυνοφιλικός όμιλος Ελλάδος να ασκήσει κάποια πίεση? Έστω στην αρχή σε μικρούς δήμους..
Δεν θα μπορούσε να βγει μία διαφήμιση!?
Ένας νόμος που θα υπέβαλε μεγάλη ποινή σε όποιον εγκατέλειπε το σκυλο ή τη γάτα του στο δρόμο?!
Θα μπορούσαν!
Είναι πολύ όμορφο να βοηθάμε τα ορφανά σκυλάκια!
Και από ότι ξέρω υπάρχουν καταφύγια που ζητούν εθελοντές για τη φροντίδα τους...
Να μία καλή αρχή.. Μικρή βέβαια!

MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
Καλά τα λες Chloe! Έχεις δικιο. Κατοπιν εορτης, αλλά έκανα την ερευνα μου πλεον για να μην μιλαω χωρις να νωριζω.
Πάντως αν προέτρεψες άλλους να τον προτιμήσουν του εξασφάλισες ευρύ πελατολόγιο απ' τις γέννες σου.
Βασικα τωρα που μου το λες, θυμαμαι οτι μολις ειχε ανοιξει ιατρειο αυτος τοτε και η Μπλακυ ηταν απο τους πρωτους του "πελατες". Και στο φιναλε γιατι στα αλλα θηλυκα κουταβια της εκανε στειρωση, ενω εμενα με προέτρεψε να βαλω το σκυλακι να γεννοβολησει 3 φορες? Τελικα επρεπε να ειμαι πιο πονηρη... Μαλλον κατι τετοιο εγινε εδω. Τελος παντων. Ο,τι εγινε-εγινε. Θα προσεχω στο μελλον κι ελπιζω ολοι στο φορουμ με το παθημα μου να παρουν μαθηματα! Αυτο που θυμαμαι παντως ειναι πως οταν πεθανε η Μπλακυ κλαιγαμε μαζι με τον κο Αλεκο. Ειχαν παραλυσει τα πισω της ποδια απο αρθριτιδα και ειχε κανει πολλές προσαθειες να τονοσει με κατι ενεσεις το ζωακι μηπως και το ξανασηκωσει στα ποδια του. Απο ενα σημειο και μετα σταματησε να τρωει και απλα υπεφερε. Δεν άντεχα να κοιταζω τα ματια της να σιγοσβηνουν. Την πηγα για ευθανασια πνιγμενη στα κλαμματα (οπως ειμαι τωρα που γραφω και τα ξαναθυμαμαι) και πεθανε στην αγκαλια μου. Δεν ξαναπηρα σκυλο εκτοτε γιατι με πονεσαν και με πονανε ακομα φριχτα εκεινες οι τελευταιες μερες... Μεχρι τωρα...

paffys

Member
17 Μαϊου 2011
16
0
γεια σας ως νέος στο φόρουμ που σκοπεύω να πάρω σκυλάκι. ενδιαφέρομαι να μάθω και να πληροφορηθώ. Διάβασα το συγκεκριμένο θέμα και έχω να κάνω κάποιες ερώτησης. 1 όταν λέτε ότι το κουτάβι από εκτροφέα είναι απαλλαγμένο από ασθένειες η γενετικές μεταλλάξεις που το ξέρετε? όπως και στους ανθρώπους το γονιδιακό διά μπορεί να έχει κάποια ανωμαλία που να μην φαίνεται (και δεν έχουμε αποκρυπτογράφηση ακόμα το ανθρώπινο άρα για του σκύλου δεν το συζητάω :p ) Πέρα από αυτό θεωρώ ότι είναι λάθος που οι εκτροφής βάζουν τόσο υψηλό κοστολόγιο αλλα όλα είναι προσφορα και ζήτηση αν έχουν μια γεννα και 0 ζήτηση λόγο ότι το X σκυλί το δίνουν έστω 1000 euro θα αναγκαστούν να ρίξουν τις τιμές. Τώρα για τα ημίαιμα και τις αρρώστιες που έχουν όπως έχουν αναφέρει διαφορα παιδιά στο φόρουμ.Δηλαδή αν έχουμε 2 σκυλιά που δεν έχουν προβλήματα υγείας και έχουν μια γεννα γιατί να έχουν προβλήματα τα παιδιά τους? Δεν έχει σχέση αν είναι καθαρόαιμο η ημίαιμο ρε παιδιά,όπως και στους ανθρώπους άμα έχουμε παιδιά από 2 ανθρώπους που είναι υγιής τότε υπάρχουν πιθανότητες να αρρωστήσουν και να πάθουν ασθένειες που όπως καρκίνο μακριά από μας!!! Όλα είναι πιθανότητες στη βιολογία και άμα το σκέφτεσαι έτσι μπορεί να τρελαθείς οποτε αστο αφήσουμε. Κλείνοντας να πω ότι ότι γράφω το γράφω καλοπροαίρετα ούτε petshop ούτε κάτι με τους εκτροφής έχω ούτε σκυλάκι ακόμα καλά καλά

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν είπε κανείς ότι τα ημίαιμα έχουν αρρώστιες. Αυτό που λένε τα παιδία είναι ότι κάποιος που ζευγαρώνει δύο σκυλιά χωρίς εξετάσεις και χωρίς να είναι ανατομικά υγιές έχουν πιθανότητα τα κουτάβια να έχουν τα ίδια προβλήματα (σωματικά και ψυχικά). Επίσης μη ξεχνάς ότι δεν έχει μονο σημασία αν είναι υγιές οι γονείς αλλά όσο γίνεται περισσότεροι πρόγονοι. Οι γονείς μου μπορεί να μη έχουν υπέρταση αλλά ο προπάππους μου είχε, θα σου φανεί "τυχαίο" να έχω κι εγώ?
Όσο για το κόστος απόκτησης σκύλου εκτροφείς θα πω μόνο ότι είναι ψύχουλα μπροστά στα λεφτά που θα δώσεις μακροπρόθεσμα.

paffys

Member
17 Μαϊου 2011
16
0
Δεν είπε κανείς ότι τα ημίαιμα έχουν αρρώστιες. Αυτό που λένε τα παιδία είναι ότι κάποιος που ζευγαρώνει δύο σκυλιά χωρίς εξετάσεις και χωρίς να είναι ανατομικά υγιές έχουν πιθανότητα τα κουτάβια να έχουν τα ίδια προβλήματα (σωματικά και ψυχικά). Επίσης μη ξεχνάς ότι δεν έχει μονο σημασία αν είναι υγιές οι γονείς αλλά όσο γίνεται περισσότεροι πρόγονοι. Οι γονείς μου μπορεί να μη έχουν υπέρταση αλλά ο προπάππους μου είχε, θα σου φανεί "τυχαίο" να έχω κι εγώ?
Όσο για το κόστος απόκτησης σκύλου εκτροφείς θα πω μόνο ότι είναι ψύχουλα μπροστά στα λεφτά που θα δώσεις μακροπρόθεσμα.
σύμφωνο εν μέρη γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι καλύτερο ένα καθαρόαιμο ψυχικά από ένα ημίαιμο.εκτος αν εννοείς τα κακοποιημένα-αδέσποτα εκεί ok αν και από αυτά πολλά συνέρχονται και ξεπερνάνε και τις φοβίες τους
το κόστος να λέμε την αλήθεια είναι υψηλό και δεν έχουν χαμηλώσει οι τιμές παρα τον χαμό που γίνεται σήμερα στην ελλάδα άρα δεν δουλεύει σωστά ο μηχανισμός ζήτησης-προσφοράς αυτό είπα όχι γιατί είναι ακριβώς η ότι δεν πρέπει να είναι.τώρα όσον αφορά το μακροχρόνιο κόστος και εδώ μιλάς σωστά.Αν και δεν ξέρουμε τι θα χρειαστεί ένα κουτάβι όταν το παίρνουμε γιατί είναι ένας οργανισμός που εξελίσσεται και μεγαλώνει.Αλλα ναι πολύ συχνό φαινόμενο κάτι να πάθει και να χρειαστεί ιατρική φροντίδα και εκεί είναι πολύ μεγάλη κουβέντα αν πρέπει να χαλαρώσουν λίγο τις τιμές τους οι κτηνίατροι καθώς το πορτοφόλι μας σήμερα μπορεί να έχει στενέψει πολύ.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
1 όταν λέτε ότι το κουτάβι από εκτροφέα είναι απαλλαγμένο από ασθένειες η γενετικές μεταλλάξεις που το ξέρετε? όπως και στους ανθρώπους το γονιδιακό διά μπορεί να έχει κάποια ανωμαλία που να μην φαίνεται (και δεν έχουμε αποκρυπτογράφηση ακόμα το ανθρώπινο άρα για του σκύλου δεν το συζητάω :p )
Σοβαρά? Και από πού πήρες τις πληροφορίες σου? Διότι εγώ έχω κάνει τέσσερα τεστ DNA στο Μουφ για να διαπιστώσω διάφορα. Ο καλός εκτροφέας έχει κάνει ιατρικές εξετάσεις στους γεννήτορες που μπορεί να είναι από ακτινογραφίες για δυσπλασία ισχύου μέχρι ένα σωρό γονιδιακές. Μέχρι και τεστ συμπεριφοράς τους έχει κάνει. Και τους γεννήτορες των γεννητόρων. Αν όντως έχεις διαβάσει, όπως ισχυρίζεσαι, και έχεις δει και τις ανάλογες ιστοσελιδες, θα δεις ότι οι σοβαροί εκτροφείς έχουν κάνει όλες τις υπάρχουσες εξετάσεις. Επίσης θα διαπιστώσεις ότι έχουν πάει σε εκθέσεις, άρα έχει διαπιστωθεί και ανεξάρτητα ότι τα σκυλιά τους είναι σύμφωνα με το πρότυπο της φυλής και εννοείται ότι δεν μιλάμε για διαγωνισμούς καλλονής.

Τέλος, θα σε συμβούλευα να διαβάσεις όλα τα νήματα σχετικά με τους εκτροφείς και το κόστος εκτροφής σκύλων, πράγμα που θα σε οδηγήσει να καταλάβεις προς τι οι υψηλές κατ' εσέ, φυσιολογικές για μένα τιμές. Επίσης σύμφωνα με τους κανόνες της οικονομίας, αν δεν υπάρχουν αγοραστές, όχι, ο εκτροφέας δεν θα ρίξει τις τιμές για να γίνει ανταγωνιστικός, διότι θα μπει μέσα ακόμα πιο πολύ απ' ό,τι μπαίνει. Απλώς θα σταματήσει να εκτρέφει.

Εν κατακλείδι, αν δεν μπορείς να πληρώσεις για να πάρεις σκύλο, παίρνεις είτε από καταφύγιο τσάμπα, είτε δεν παίρνεις καθόλου. Η απόκτηση σκύλου δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα. Αποτελεί προνόμιο για το οποίο πρέπει να δουλέψεις για να το κερδίσεις. Και δεν εννοώ να δουλέψεις απαραίτητα με την έννοια του "εργάζομαι για να βγάλω λεφτά".

Υ.Γ. FYI, εγώ πήρα καθαρόαιμο από καταφύγιο. Κι αν δεν έβρισκα, θα έπαιρνα ημίαιμο από καταφύγιο. :) Επίσης έχουμε αποκρυπτογραφήσει και το ανθρώπινο και το σκυλίσιο DNA, μάλιστα έχουν πάρει γι' αυτό το λόγο και μερικά άτομα το βραβείο Νόμπελ το 2002:

http://nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/2002/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1124318/

Last edited:

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
σύμφωνο εν μέρη γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι καλύτερο ένα καθαρόαιμο ψυχικά από ένα ημίαιμο.εκτος αν εννοείς τα κακοποιημένα-αδέσποτα εκεί ok αν και από αυτά πολλά συνέρχονται και ξεπερνάνε και τις φοβίες τους.....
Στο καθαροαιμο υπαρχει το "προσδοκουμενο" στην συμπεριφορα , που πηγαζει απο το χαρακτηρα και το ταμπεραμεντο της φυλης και απο τα αντιστοιχα χαρακτηριστικα των προγονων του σκυλου .
Στα ημιαιμα δεν υπαρχει τροπος προσδιορισμου αυτων των χαρακτηριστικων .

paffys

Member
17 Μαϊου 2011
16
0
Σοβαρά? Και από πού πήρες τις πληροφορίες σου? Διότι εγώ έχω κάνει τέσσερα τεστ DNA στο Μουφ για να διαπιστώσω διάφορα. Ο καλός εκτροφέας έχει κάνει ιατρικές εξετάσεις στους γεννήτορες που μπορεί να είναι από ακτινογραφίες για δυσπλασία ισχύου μέχρι ένα σωρό γονιδιακές. Μέχρι και τεστ συμπεριφοράς τους έχει κάνει. Και τους γεννήτορες των γεννητόρων. Αν όντως έχεις διαβάσει, όπως ισχυρίζεσαι, και έχεις δει και τις ανάλογες ιστοσελιδες, θα δεις ότι οι σοβαροί εκτροφείς έχουν κάνει όλες τις υπάρχουσες εξετάσεις. Επίσης θα διαπιστώσεις ότι έχουν πάει σε εκθέσεις, άρα έχει διαπιστωθεί και ανεξάρτητα ότι τα σκυλιά τους είναι σύμφωνα με το πρότυπο της φυλής και εννοείται ότι δεν μιλάμε για διαγωνισμούς καλλονής.

Τέλος, θα σε συμβούλευα να διαβάσεις όλα τα νήματα σχετικά με τους εκτροφείς και το κόστος εκτροφής σκύλων, πράγμα που θα σε οδηγήσει να καταλάβεις προς τι οι υψηλές κατ' εσέ, φυσιολογικές για μένα τιμές. Επίσης σύμφωνα με τους κανόνες της οικονομίας, αν δεν υπάρχουν αγοραστές, όχι, ο εκτροφέας δεν θα ρίξει τις τιμές για να γίνει ανταγωνιστικός, διότι θα μπει μέσα ακόμα πιο πολύ απ' ό,τι μπαίνει. Απλώς θα σταματήσει να εκτρέφει.

Εν κατακλείδι, αν δεν μπορείς να πληρώσεις για να πάρεις σκύλο, παίρνεις είτε από καταφύγιο τσάμπα, είτε δεν παίρνεις καθόλου. Η απόκτηση σκύλου δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα. Αποτελεί προνόμιο για το οποίο πρέπει να δουλέψεις για να το κερδίσεις. Και δεν εννοώ να δουλέψεις απαραίτητα με την έννοια του "εργάζομαι για να βγάλω λεφτά".

Υ.Γ. FYI, εγώ πήρα καθαρόαιμο από καταφύγιο. Κι αν δεν έβρισκα, θα έπαιρνα ημίαιμο από καταφύγιο. :) Επίσης έχουμε αποκρυπτογραφήσει και το ανθρώπινο και το σκυλίσιο DNA, μάλιστα έχουν πάρει γι' αυτό το λόγο και μερικά άτομα το βραβείο Νόμπελ το 2002:

http://nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/2002/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1124318/
αλo ξέρουμε που βρίσκονται κάποιες αρρώστιες για το συγκεκριμένο πλάσμα ζώο,άνθρωπο.’λλο αποκρυπτογραφούμε το DNA. Εσύ δεν ξέρω τι έκανες πάντως σίγουρα δεν έχουμε αποκρυπτογράφηση το DNA γιατί αν το είχαμε κάνει τώρα δεν θα πεθαίναμε από αρρώστιες το ότι έχεις κάνει test DNA στο mouf δεν σημαίνει πως ξέρεις τι κάνει κάθε χρωμόσωμα του mouf απλά μετά από μελέτες ξέρουμε πως είναι σε ένα σκυλί που έχει δυσπλασία τα χρωμοσώματα του και απλά τσεκάρουμε τα συγκεκριμένα χρωμοσώματα.Εγώ μίλησα γενικά για τις μεταλλάξεις. Τέλος πάντων ξανά δες τι γράφω για τους εκτροφείς γιατί μάλλον απλά δεν είδες τι έγραψα και ας το έβαλες σε παράθεση. Το σκυλί είναι δικαίωμα του καθενός εφόσον ο καθένας είναι ελεύθερος να πράττει αυτό που θέλει,χωρίς να καταπατά τα δικαιώματα του αλλου(στην προκειμενη περίπτωση τον ζωων).όπως έγραψα διάβασα όλο το άρθρο πριν γράψω και ξέρω για τον mouf :) . Τέλος θα σε συμβούλευα να εξάπτεσαι τόσο συζήτηση κάνουμε και αν σε παρεξήγησα ζητω συγγνώμη,το έχει αυτό ο γραπτώς λόγος. φιλικά πάντα.

paffys

Member
17 Μαϊου 2011
16
0
Στο καθαροαιμο υπαρχει το "προσδοκουμενο" στην συμπεριφορα , που πηγαζει απο το χαρακτηρα και το ταμπεραμεντο της φυλης και απο τα αντιστοιχα χαρακτηριστικα των προγονων του σκυλου .
Στα ημιαιμα δεν υπαρχει τροπος προσδιορισμου αυτων των χαρακτηριστικων .
ναι αλλα αυτό κρίνει μια παγίδα από πίσω του έτσι όπως το σκέφτομαι.εννοείς ότι ο χαρακτήρας είναι στο αίμα μας και στο αίμα του κάθε σκυλιού και τον προγόνων του? η στην κοινωνικοποίηση που παίρνει από την μητέρα του που έχει μεγαλώσει σε κατάλληλο περιβάλλον χωρίς via και ξύλο χωρίς πεινα και κρύο-ζεστη σε βαθμό που να υποφέρουν.Με το δεύτερο έχεις δίκιο και σύμφωνο απόλυτο αλλα με το πρώτο διαφωνώ είναι το κλασικό παράδειγμα άμα ο πατέρας σου είναι δολοφόνος και κάνει ένα παιδί το παιδί θα είναι δολοφόνος η θα έχει βίαια ένστικτα? Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι προφανές ότι είναι εξαρτάται σε τι περιβάλλον θα μεγαλώσει και τι αρχές θα πάρει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Paffys, πρώτον δεν εξάπτομαι, άρα τα όσα γράφω τα γράφω επίσης φιλικά. Δεύτερον για το Μουφ ξέρω, λόγω των εξετάσεων που του έχω κάνει, ότι δεν έχει κληρονομήσει το επικίνδυνο μεταλλαγμένο γονίδιο MDR1, δεν έχει κληρονομήσει το γονίδιο της τύφλωσης που έχουν καμιά φορά οι Αυστραλέζοι, είναι αληθινός Αυστραλέζος και ότι έχει κληρονομήσει δυσπλασία του ισχύου. Δεν έχω ιδέα ποιοι ήταν οι γονείς του, καθότι τον πήρα από καταφύγιο, αλλά τα τεστ DNA, καθώς και οι ακτινογραφίες μου είπαν τα παραπάνω, για τα οποία πλήρωσα περί τα 1000 δολλάρια, άσε δηλαδή που το τεστ για τα μάτια το κάνουν μόνο στην Αγγλία και έπρεπε να μου το στείλει με ειδικό κούριερ η αμερικανική κυβέρνηση βάσει του νόμου. Επίσης, ορισμένες φυλές έχουν το δικό τους ινστιτούτο γονιδιακών ερευνών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είναι ιδιαίτερα προβληματικές αν πάρει κανείς ζώο στα κουτουρού. Όπως γίνεται με τους Αυστραλέζους.

Εγώ πάντως την έχω γλυτώσει φτηνά. Σκέψου όσους πάνε στα πετσοπάδικα/παπυμιλλάδικα και τους ΒΥΒ. Διότι κοίταξε τι μπορεί να πάθει σκύλος με κληρονομικά προβλήματα που μπορεί να γεννηθεί χωρίς ισχύο:

Η παραπάνω εγχείριση κοστίζει περί τα 10.000 δολλάρια. Και το σκυλί αυτό το πέταξε ο ιδιοκτήτης του στο δρόμο και βρέθηκε στο καταφύγιο γιατί ο τύπος το πήρε από πετσοπά. Αν το έπαιρνε από καλό εκτροφέα, θα το έπαιρνε περί τα 1000-1500 δολλάρια και θα είχε όλες τις ιατρικές εξετάσεις όλων των προγόνων του. Ήθελε όμως πετσοπά. Ο καλός ιδιοκτήτης θα τα σκάσει τα 10.000 και θα χτυπιέται, ο κακός θα το πετάξει στο δρόμο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κανείς δεν είπε ότι το εκτροφικό(άρα καθαρόαιμο) είναι υγιές!
Όλα είναι θέμα πιθανοτήτων που η λέξη εκτροφή -και κατ'επέκταση ο εκτροφέας- καλείται να προσπαθεί μέσα από την εκτροφή να αποκλείει παθήσεις και ασθένειες ώστε να εκτρέφει σε βάθος χρόνου υγιή δείγματα!
Δεν είπε κανείς ότι το καθαρόαιμο είναι καλύτερο από το ημίαιμο!Θα ήταν τελείως βλακώδες!

Όμως με την εκτροφή πετυχαίνουμε να κατευθύνουμε χαρακτηριστικά!
"Συγκεκριμενοποιούμε" πράγματα όπως είναι ο χαρακτήρας, η μορφολογία κτλ κτλ!