Θέλω κουτάβι ράτσας...αλλά

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Να κάνω μία παρένθεση και μία παράκλιση!
Μην συγχέεται τα ζώα με τον άνθρωπο και ιδίαίτερα σε θέματα που αφορούν τη γενετική συμβουλευτική!
Ο τομέας αυτός είναι ιδιαιτέρως δύσκολος και επώδυνος και για μας τους γενετιστές. Με απλές λέξεις κάποιος που διαβάζει μπορεί να μπερδευτεί και σε θέματα που δεν αφορούν μόνο τους κύνες αλλά και τους ανθρώπους και να τα ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ σε τρίτους!

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
Εγω βλεπω εναν πολεμο εναντια στους εκτροφεις απο καποια μεριδα ανθρωπων και αναρωτειεμαι συχνα γιατι Οι περισσοτεροι απο αυτους δεν ξερουν τι παει καν να πει εκτροφη απλα θελουν να εχουν να λενε κατι. Οταν θα πατε να αγορασεται ενα αυτοκινητο το οποιο εχει π.χ 10.000 ευρω γιατι δεν πατε να πητε και σε αυτον που πουλαει ενα αυτοκινητο 100.000 ευρω εσυ γιατι ρε το πουλας τοσο προφανως η απαντηση ειναι γιατι αλλο το ενα αυτοκινητο αλλο το αλλο οποτε επιλεγεις ποιο θελεις και προφανος το ενα θα ειναι πολυ πιο ασφαλες απο το αλλο Ομως ολοι εσεις που κρινεται θα θελατε ισως ενα τετοιο ζωο αλλα το θελετε τζαμπα .Δεν υπολογιζεται τα εξοδα ενος εκτροφεα γιατι πολυ απλα δεν τα ξερεται και οταν καποιος σας λεει γιατι ενα σκυλι καποιας φυλης φτανει να κοστιζει τα χρηματα που κοστιζει που ειναι πολυ λιγα σε σχεση με το εξωτερικο γινεσται εξξαλοι Ναι γιατι ο εκτροφεας να μην βγαζει χρηματα τοσο κακο ειναι δηλαδη πρεπει να τα χαριζει για να εισαστε ευχαριστημενοι Ειναι πολυ απλο μην αγοραζεται κουταβια απο αυτους αλλα μην κανετε και κριτικη στον καθενα χωρις να ξερεται τι αγωνα κανει ο καθενας και τι ζημιες εχει παθει .Οι ανθρωποι που ειναι συνειδειτοπειμενοι παντα το πρωτο βημα που θα κανουν ειναι να παρουν σκυλο απο εναν ΥΠΕΥΘΗΝΟ ΕΚΤΡΟΦΕΑ Δεν νομιζω πολλοι απο τον χωρο αυτο να εχουν πλουτισει Εσεις ξερεται? Γιατι εαν ξερεται να μου τους πειτε και εμενα για να τους μαθω και εγω .Και εαν δεν ξερεται να ψαξεται να τους βρειτε να μου τους υποδειξεται και εμενα

christostr

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
409
1
Διάβασα κάπου ότι όταν ζήτησε από συγκεκριμένο εκτροφείο Jack Russel (αυτό έγινε το 2010) του απάντησαν ότι θα έχουν γέννα τον Μάιο του 2011.
Λοιπόν έχουμε και λέμε... κάποιος εκτροφέας που κάνει γέννα κάθε 2 περίπου χρόνια πως θα βγάλει τα έξοδα της εκτροφής αλλά και της επιλεκτικής γέννας; Δηλ. Εκθέσεις, ταξίδια, επιβάσεις, φάρμακα, εκπαίδευση, ιατρικές εξετάσεις, τροφές κλπ κλπ
Σίγουρα όχι πουλώντας τα κουτάβια 300 ή 500 ευρώ!!!!!!!

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
Διάβασα κάπου ότι όταν ζήτησε από συγκεκριμένο εκτροφείο Jack Russel (αυτό έγινε το 2010) του απάντησαν ότι θα έχουν γέννα τον Μάιο του 2011.
Λοιπόν έχουμε και λέμε... κάποιος εκτροφέας που κάνει γέννα κάθε 2 περίπου χρόνια πως θα βγάλει τα έξοδα της εκτροφής αλλά και της επιλεκτικής γέννας; Δηλ. Εκθέσεις, ταξίδια, επιβάσεις, φάρμακα, εκπαίδευση, ιατρικές εξετάσεις, τροφές κλπ κλπ
Σίγουρα όχι πουλώντας τα κουτάβια 300 ή 500 ευρώ!!!!!!!
Ε πως νται πρεπει να τα δωσει τσαμπα και τι εγινε που περιμενει 1 χρονο και για να κανει γεννα τοτε θα ειναι ηθικος και καλος αλλιως ειναι εμπορος

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Σταματίνα ο παραλληλισμός με τ' αυτοκίνητα δεν είναι απόλυτα σωστός, ισχύουν άλλοι κανόνες που δεν έχουν σε καμιά περίπτωση να κάνουν με την ασφάλεια (αν και οφτόπικ έχω καβαλήσει boxster και παλιότερα είχα xantia, θεωρώ το citroen μου πολύ ασφαλέστερο από ένα αυτοκίνητο που είχε 4 φορές την αξία του δικού μου). Το μόνο κομμάτι που αξίζει στον παραλληλισμό είναι το εξής: αν πας να πάρεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο δε θα σκεφτείς ποτέ να κάνεις παζάρια. Αν έχεις ερωτευτεί τα vw θα πας και θα το πάρεις. Στις μηχανές ίσως να είναι λίγο παρεμφερή τα πράγματα αφού ως περισσότερο εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες και στις οδικές οι διάφορες εταιρείες προκειμένου ν' αγοράσεις απ' αυτές κάνουν δωράκια όπως και αρκετά πετ σοπ ιδιαίτερα τα online, τα οποία ρε παιδιά σάς γλιτώνουν από κάποια φράγκα φαινομενικά αλλά είναι τελείως ευτελή.
Πότε θα καταλάβετε ότι τα έξοδα του εκτροφέα δεν είναι τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι. Αυτά είναι τα έξοδα του μάγειρα της αυλής, του πετ σοπά είναι μόνο τα μεταφορικά τα έχει και σε δελτία αποστολής είναι πιο εύκολο να τα ταξινομήσει! Ακριβώς επειδή κανένας σοβαρός άνθρωπος εκτροφέας δεν πρόκειται βρε καραγκιόζη να σου δώσει σκύλο με διαπιστωμένο πρόβλημα, ο πετ σοπάς θα στο δώσει ανακουφισμένος που δεν το 'φαγε στη μάπα κι ας έβγαλε καψαλισμένα φράγκα κι ο μάγειρας θα κάνει το σταυρό του που γλίτωσε και δεν τον πήρες πρέφα. Τα έξοδα του εκτροφέα ΟΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ που αφορά ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΖΩΟ περιλαμβάνει τα προσωπικά έξοδα του κουταβιού και τα μεμονωμένα των γεννητόρων για τη συγκεκριμένη γέννα, αυτά που χρειάστηκαν για να σου πει βρε καραγκιόζη ένα χρόνο πριν ότι φέτος θα έχει γέννα. Κι επειδή δεν έχεις ιδέα για τη δραστικότητα του μικρόκοσμου και πόσο ανεξάντλητος σαν το σύμπαν είναι και με τι ταχύτητες αναπαράγεται με νέα είδη, το κουτάβι που εσύ επιθυμείς να πάρεις καραγκιόζη που ψάχνεις ΦΤΗΝΟ σκύλο που ξέρεις πως δεν προέκυψε λίγο πριν κάποιο μικρόβιο και ΕΠΡΕΠΕ να παρθεί η κατάλληλη αγωγή. ΑΥΤΑ τα χρήματα σε προκαθορισμένες τιμές είναι κερατιάτικα και τότε το κέρδος μειώνεται ακόμη περισσότερο, το κέρδος το χαπάκι σου καραγκιόζη, λες κι όλοι οι υπόλοιποι δουλεύουν για την ψυχή του θείου τους.

Δεν είμαι εκτροφέας και απευθύνομαι σε όλους τους καραγκιόζηδες που ψάχνουν φτηνό σκύλο. Ο φτηνός σκύλος είναι αμφιβόλου προελεύσεως και καθαροαιμίας και οι πληροφορίες για τη χαρακτηροδομή είναι ανεπαρκείς, είναι έκπληξη! Οπότε γιατί δεν πας απευθείας να πάρεις μια έκπληξη απ' το καταφύγιο και να δείξεις έτσι και την ανθρωπιά σου...στον εαυτό σου;

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
εσεις οι καποιοι παραπληροφορητε τον κοσμο οταν ο αγωνας καποιον ανθρωπων απο το φορουμ ειναι να πληροφορηθουν οι Ελληνες γιατι δεν πρεπει να αγοραζουμε σκυλια απο pet shop απο εκτροφεις της πισω αυλης κ.τ.λ Εκτος εαν μου πειτε οτι παιρνω ποσοστα και εγω και οποιος συμφωνει με την λεξη εκτροφεας μπορει να συμβαινει και αυτο ποιος ξερει?Και επειδη ξερω οτι θα μου την πεσουν πολλοι σας πληροφορω οτι δεν ειμαι εκτροφεας ειμαι ομως πολλα χρονια στον χωρο και εχω καποια εμπερησττωμενη αποψη και καποια εμπειρια

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
καταρχην γραφαμε μαζι το πρηγουμενο ποστ μου δεν ειναι για σενα εσυ το χοντρηνες εγω προσπαθω να κραταω τους τυπους.Αλλα βαρεθηκα να γραφει ο καθενας το κοντο του και το μακρυ του οντας τελειως ασχετος Βεβαιως εχουμε ελευθερια γραφης .Αλλα αλλο γραφω ελευθερα και αλλο ειμαι ασχετος και προσπαθω να κανω τον εξυπνο εξυπνη .Και δεν ισχυουν βεβαια αυτα για σενα

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Γνώστης/κυνηγός/Ελληναράς χτες με το που είδε την Κλαίρη είπε: "Θέλω κι εγώ να παρω ένα ίδιο, αλλά το πιο μεγάλο μέγεθος (μου έδειξε ένα σκύλο γύρω στα 20 κιλά) το άσπρο, αλλά μόνο αν το βρω τζάμπα... δε δίνω λεφτά για σκύλο".... :-#

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Γνώστης/κυνηγός/Ελληναράς χτες με το που είδε την Κλαίρη είπε: "Θέλω κι εγώ να παρω ένα ίδιο, αλλά το πιο μεγάλο μέγεθος (μου έδειξε ένα σκύλο γύρω στα 20 κιλά) το άσπρο,
χαχαχαχααααααα! Όταν έλεγε ίδιο θα εννοούσε το είδος σκύλος μάλλον. :p

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Πάλι καλά... γιατί όπως είπα μου το συγχέουν με τροκτικό τελευταία!
Φαντάζεσαι ένα 20 κιλό αρουραίο παρακαλώ, να κάνει φύλαξη aport για το κυνήγι και αμα λάχει να μην μαδάει και να μυρίζει άνθη λεμονιού...!!
Τζάμπα παρακαλώ γιατί εγώ δεν είναι κορόιδο να πληρώσω... α και αν είναι εύκολα να μπορεί να κουλαντρίσει και κανα δυο κατσικούλες όταν δεν πάμε για κυνήγι και δε φυλάει το σπίτι θα ήταν πολύ καλό επιπλέον χαρακτηριστικό για το οποίο είμαι διατεθιμένος να σας...σας πω και δύο ευχαριστώ παραπάνω όταν θα μου το δώσετε. Παρακαλώ δε στη συσκευασία να εσωκλείσετε και δύο τσουβάλια τροφής (από την καλή δε θέλω τσιγκουνιες) γιατί λόγω οικονομικής στενότητας και δύσκολων εποχών θα είμαι στη δυσάρεστη θέση να αρνηθώ να το πάρω και δε θα ήθελα να σας στεναχωρήσω. Τέλος δεδομένης της εξυπηρέτησης που σας κάνω να σας απαλλάξω από ένα ακόμη κουτάβι γίνεται δεκτή η όποια οικονομική ενίσχυση εκ μέρους σας για τα πρώτα έξοδα του σκύλου σας. Ευχαριστώ!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Φαντάζεσαι ένα 20 κιλό αρουραίο παρακαλώ, να κάνει φύλαξη aport για το κυνήγι και αμα λάχει να μην μαδάει και να μυρίζει άνθη λεμονιού...!!
Τζάμπα παρακαλώ γιατί εγώ δεν είναι κορόιδο να πληρώσω... α και αν είναι εύκολα να μπορεί να κουλαντρίσει και κανα δυο κατσικούλες όταν δεν πάμε για κυνήγι και δε φυλάει το σπίτι θα ήταν πολύ καλό επιπλέον χαρακτηριστικό για το οποίο είμαι διατεθιμένος να σας...σας πω και δύο ευχαριστώ παραπάνω όταν θα μου το δώσετε. Παρακαλώ δε στη συσκευασία να εσωκλείσετε και δύο τσουβάλια τροφής (από την καλή δε θέλω τσιγκουνιες) γιατί λόγω οικονομικής στενότητας και δύσκολων εποχών θα είμαι στη δυσάρεστη θέση να αρνηθώ να το πάρω και δε θα ήθελα να σας στεναχωρήσω. Τέλος δεδομένης της εξυπηρέτησης που σας κάνω να σας απαλλάξω από ένα ακόμη κουτάβι γίνεται δεκτή η όποια οικονομική ενίσχυση εκ μέρους σας για τα πρώτα έξοδα του σκύλου σας. Ευχαριστώ!
Ξέρεις βρε Χρυσούλα υπάρχει κι ο αντίποδας σ' αυτό που γράφεις πως τουλάχιστον αυτός ο τυπάκος θα ήθελε ένα σκύλο.
Το κακό είναι πως όλοι θέλουμε μερσεντές αλλά μόνο αν μάς τηλεφωνούσε ο λαινόπουλος για να μάς τη χαρίσει.

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
Αυτο τωρα να το εκλαβω ως απαντηση ειδικευμενου η ανειδικευτου στο θεμα που γραφουμε?:confused::confused:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
και καποιον να μας τη συντηρει , συμπληρωνω...
...και, επιπλέον, και κάποιον να μας πληρώνει την έκτακτη εισφορά (και το τεκμήριο) που της αντιστοιχεί, συμπληρώνω...

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
και καποιον να μας τη συντηρει , συμπληρωνω...
και οχι μονο αμα δεν ειναι στα μετρα μας να την επιστρεφουμε και μεταχειρισμενη γιατι αποφασισαμαι οτι δεν κανει για μας

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Αυτο τωρα να το εκλαβω ως απαντηση ειδικευμενου η ανειδικευτου στο θεμα που γραφουμε?:confused::confused:
Είναι μία καθαρά χιουμοριστική απάντηση στο γεγονός ότι είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι θέλουν σκύλο, ράτσας (χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς είναι η ράτσα που θέλουν με μεγάλη πιθανότητα αυτό που έχουν στο μυαλό τους να διαφέρει κατάπολύ από αυτό που τελικά είναι η φυλή που λενε ότι θέλουν), θέλουν να είναι καθρόαιμος και να είναι και ο σουπερ ντούπερ ουάου σκύλος όταν θα μεγαλώσει, αλλά όλα αυτά τα θέλουν με ελάχιστο έως μηδενικό αντίτιμο.
Επίσης είναι μία ένδειξη του πως σκέφτεται ο μέσος Έλληνας που δεν έχει ασχοληθεί με την κυνολογία και τις φυλές, απλά θέλει όταν για τον όποιο λόγο του κατσικωθεί να πάρει όχι έναν οποιοδήποτε σκύλο, αλλά ράτσας, να ανοίξει την χρησή ευκαιρία να βρει ένα χαρίζεται ή πωλείται σε τιμή ευκαιρίας και μέχρι το απόγευμα να έχει το πολυαναμενόμενο κουτάβι στο σπίτι του.

Τώρα εάν το ερώτημα περί ειδικευμένου ή ανειδίκευτου στο θέμα αναφέρεται σε μένα... τότε προφανώς ανειδίκευτου! ;)

Ξέρεις βρε Χρυσούλα υπάρχει κι ο αντίποδας σ' αυτό που γράφεις πως τουλάχιστον αυτός ο τυπάκος θα ήθελε ένα σκύλο.
Το κακό είναι πως όλοι θέλουμε μερσεντές αλλά μόνο αν μάς τηλεφωνούσε ο λαινόπουλος για να μάς τη χαρίσει.
Grife ο τυπάκος που περιγράφο είναι κυνηγός, θεωρεί αυτόν ειδικό στα σκυλιά, εμένα ανίδεη ως προς το σκύλο που έχω και όλα τα σκυλιά του τα παράγει ή τα αγοράζει μέσω ΒΥΒ.
Επίσης διαμένει σε μία κοινωνια που θεωρεί ότι τα σκυλιά είναι αντικείμενα, διαφεντεύονται με το ξύλο, η στείρωση είναι αστεία υπόθεση και τα κουτάβια καταλήγουν στον κουβά αν δεν ήταν γέννα "καθαρόαιμων"....

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
αρα πρεπει να μελεταμε για να μαθαινουμε Νομιζα οτι το γραφεις ειρωνικα οποτε εαν καταλαβα λαθος σου ζητω συγγνωμη απλα εχω ΒΑΡΕΘΕΙ ο καθε ασχετος ανειδεος να κατηγορει τους εκτροφεις.Για αυτο αυτος ο τοπος δεν παει μπροστα και κυνολογικα μαλλον μας παει πισω.

Κατερίνα Π.

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2011
170
0
Mου έκανε εντύπωση αυτό το θέμα... Η άποψή μου είναι πως ζωντανά πλάσματα δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο εμπορίου σε καμία περίπτωση. Απλά δεν στέκει για μένα. Δεν καταλαβαίνω με ποιο δικαίωμα μπορεί κανείς να εμπορεύεται ένα πλάσμα που έχει συνείδηση. 'Ισως φταίει που δεν είμαι λάτρης των καθαρόαιμων. Εννοώ πως μου αρέσουν τα σκυλάκια γενικά. Ξέρετε, με αυτή την πολύ απλή έννοια, που ίσως σας φαίνεται αστεία κ ίσως μου απαντήσετε απότομα κ ειρωνικά. Το πιο όμορφο σκυλί που έχω δει ήταν ένα μάλαμουτ-τσόου τσόου και το πιο έξυπνο ένα άγνωστης καταγωγής (με λίγο γαλλικό μπούλντογκ μέσα). :) Από την άλλη υπάρχουν τόσο όμορφες ράτσες που ειναι ωραίο να διατηρούνται για τις διάφορες μοναδικές ικανότητές τους. Κι εκεί τίθεται ένα θέμα. :/

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Σήμερα έκανα μία πό τις ομορφότερες βόλτες με άλογο στη ζωή μου. Πλήρωσα όμως τον εκπαιδευτή. Όχι για την εκπαίδευση, αλλά γιατί εκτός αυτού έπρεπε να το ταίσει, να το ποτίσει να το δει ο γιατρός το άλογο, κ.λ.π. Δεν τίθεται θέμα εμπορίου. Εμπόριο κάνουν τα pet-shop και οι BYBS!
Ένας εκτροφέας προσέχει ιδιαίτερα πολύ τα κουτάβια και τη μάνα και γι'αυτό πουλάει "ακριβά". Δεν τίθεται θέμα εμπορίου, αλλά θέμα επιβίωσης των φυλών με ακέραια χαρακτηριστικά. Κάτι που θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί αν δεν υπήρχαν οι εκτροφείς.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Κατερίνα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και μάλιστα έχω και μία λίστα ακόμα πιο προχωρημένων συλλογισμών σχετικά όχι μόνο με το εμπόριο αλλά και με την ιδιοκτησία γενικά καθώς και με την εργασία
πχ
η ιδιοκτησία είναι κλοπη
η εργασία είναι δικαίωμα
κ.α.

που λές
όταν απευθύνεσαι σε έναν εκτροφέα για κουτάβι ,τα χρήματα που θα δώσεις(αν δώσεις) , εξυπηρετούν τον φαύλο κύκλο του εμπορίου ,καθότι ο εκτροφέας έχει πληρώσει εξετάσεις ιατρικές,τροφές κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ τα οποία σε μία ιδανική κοινωνία
ή δεν θα τα πλήρωνε
ή θα του έδινες μόνη σου κάποια χρήματα χωρίς να στα ζητήσει

εν κατακλείδει
πολύ σωστό το περι εμπορίου ψυχών και συνειδήσεων
αλλά δεν έχει να κάνει με την περίπτωση της καθαρόαιμης εκτροφής :)
πληρώνεις υπηρεσίες και όχι "αντικείμενο/ζώο/συνείδηση/ψυχή"
:)