Η κολλητή μου θέλει κουταβάκι

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Eτσι οπως το βλεπω εγω,ισως μια βολτα σε ενα καταφυγιο να ηταν η καλυτερη λυση και τα παιδια εκει να την καθοδηγησουν καταλληλα ως προς τον χαρακτηρα.
Εφοσον δεν εχει καποια φυλη στο μυαλο της,νομιζω πως αυτη η λυση φανταζει ιδανικη...συν την ψυχη που θα σωσει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Efh η φίλη σου είναι διατεθειμένη να απευθυνθεί σε εκτροφέα εντός ή εκτός Ελλάδος και να ξοδέψει τα σχετικά ποσά;
Γιατί ράτσες που δεν μαδάνε, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και πιθανόν να μην μπορεί να τις βρει στην χώρα μας.
Αν δεν ξεκαθαριστεί αυτό, ότι συζήτηση και να γίνει, θα είναι κάπως άτοπη.

Efh

Well-Known Member
λοιπον με το οικονομικο δεν εχει θεμα αρκει να μην της κοστισει και μια περουσια(μονο το σκυλι)
αν τελικα δεν κατσει το σκυλι ρατσας τοτε παμε σε καταφυγιο
εχει σκεφτει και την εκδοχη να παρει απο καποιον ιδιωτη οχι πετ σοπ που εκανε γεννα και τα εβγαλε αγγελια στο ιντερνετ
να δει γονεις κλπ

εγω ομως δεν ζητησα μονο να μην μαδαει!!απλα με αυτο το θεμα της τριχας να μην γινει ολο το σπιτι απρο η μαυρο αναλογως και το χρωμα του σκυλου αυτο λεω!!

Last edited:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Έλα παιδιά ποιος έχει όρεξη να τα ξαναπεί για τους ιδιώτες?

Έφη έχεις διαβάσει καθόλου τα θέματα Εκτροφή αναπαραγωγή και επιλογή του forum?
Διάβασε τα και το ξανασυζητάμε αν και τι σκύλο να πάρει η φίλη σου.

Efh

Well-Known Member
Έλα παιδιά ποιος έχει όρεξη να τα ξαναπεί για τους ιδιώτες?

Έφη έχεις διαβάσει καθόλου τα θέματα Εκτροφή αναπαραγωγή και επιλογή του forum?
Διάβασε τα και το ξανασυζητάμε αν και τι σκύλο να πάρει η φίλη σου.
-.- εκει κολισαμε? εγω την συμβουλεψα το τι θα κανει ειναι δικη της υποθεση
εγω ρωταω να της πω καποιες ρατσες με αυτα τα χαρακτηριστικα
εγω υιοθετησα το δικο μου και καλος επραξα για μενα
και για να ξερεις.....ναι τα εχω διαβασει και οταν λεω μια περιουσια δεν εννοω 1.000 η 5.000 ευρω...εννοω πολλα περισσοτερα -.-

poodle μαλιστα καλο και αυτο

Last edited:

Efh

Well-Known Member
Δηλαδή εσύ συμφωνείς με την απόκτηση σκύλου από ιδιώτη;;;
-.-

απο την στιγμη που δει γονεις και δει πως ειναι υγιεστατοι και σε καλη κατασταση....
εμενα το δικο μου ηταν σε ενα οικοπεδο και ετρωγε οτι να ναι
πριν το υιοθετησω......και το πηρα σπιτι μου χωρις χαρτια και ιστοριες
ουτε τους γονεις του ξερω τι κουβαλουσαν απο ασθενειες και δισπλασιες
εγω ξερω πως το δικο μου ειναι γερο και υγιες
ειναι καθαρα δικη της επιλογη
**συγγενικο μου προσωπο προγραμματιζει τωρα μια γεννα κοκερ ειναι η πρωτη τους και θα τα πουλησουν...δεν μπορω να τους πω τπτ γιατι ξερω τι εξοδα θα εχουν δεν μπορω να τους πω χαριστε τα.....απο την στιγμη που εχουν εξοδα για οτι χρειαστουν τα κουταβια**

πετ σοπ παντως δεν θα συστηνα καθολου αφου ειπα πως την εχω ενημερωσει γι αυτο

ας κανει οτι θελει εγω σου ξαναλεω πως ζηταω να μου πειτε ρατσες
οχι απο που να παρει σκυλο

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δυστηχώς Efh δεν είσαι σε θέση να κρίνεις πόσο υγειές είναι ένα σκυλί με το μάτι.

Μπράβο σου που πήρες ένα αδέσποτο, αλλα εδώ πας να υποστηρίξεις κάποιον ο οποίος είναι η αιτία των αδέσποτων.

Όσο για τους συγγενείς σου δεν κατάλαβα, για ποιό λόγο να ζευγαρώσουν σκυλιά?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Aν δεν δεις εξετάσεις δεν μπορείς να ξέρεις τι έχουν και τι κουβαλάνε οι γονείς.
Και όχι απλές εξετάσεις.
Επίσης αν φαινόταν με το μάτι τι έχει ο κάθε σκυλος όλοι κτηνίατροι θα ήμασταν..

Διάβασε λίγο το forum σε παρακαλώ, γιατί συμβουλεύεις την φίλη σου σαν πιο γνώστης φαντάζομαι , αλλά μάλλον πρέπει να ενημερωθείς λίγο παραπάνω, όχι τίποτα άλλο,αλλά μην πάρεις και την φίλη σου στο λαιμό σου.
Αγαπητέ εκτροφέα της πίσω αυλής:
Εμπειρίες από pet shops / bybs
Γιατι ΔΕΝ ζευγαρώνουμε τα σκυλιά
καθαρόαιμα πανέμορφα κουτάβια

Επίσης και αυτό
Είμαι έτοιμος να υιοθετήσω ζώο;

Επίσης υπάρχει ρίσκο στην υιοθέτηση αδέσποτου και για αυτό πρέπει να γίνεται συνειδητά, και όχι επειδή είναι τζάμπα ας πούμε (δεν το λέω για εσένα, θα καταλάβεις παρακάτω)
Έτσι λοιπόν όποιος θέλει ένα σκυλάκι συγκεκριμένης φυλής ή με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και δεν θέλει να ρισκάρει, απευθύνεται σε ΕΚΤΡΟΦΕΑ και όχι σε ιδιώτη που βάζει έστι ανεύθυνα τα σκυλιά του να ζευγαρώνουν για ανύπαρκτους λόγους.
Όποιος θέλει απλά συντροφιά, πάει σε καταφύγιο.

Πολλοί παίρνουν από καταφύγια λοιπόν, λόγω του ότι δεν πληρώνεις, και μόλις δουν πως έχει ανάγκες, το γυρνάνε πίσω στην καλύτερη.
Ότι κάνουμε πρέπει να γίνει με ώριμη σκέψη!

Last edited:

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
Λοιποοοον...ξερει η φιλη σου τι σημαινει να εχεις σκυλο? οτι για 1-2 εβδομαδες τουλαχιστον το σκυλι θα τα κανει μεσα στο σπιτι? οτι μετα μεχρι να τελειωσει τα εμβολια θα τα κανει στο μπαλκονι? οτι θα πρεπει να το βγαζει βολτα τουλαχιστον 3 φορες την ημερα οταν ειναι μιρκο για να κανει την αναγκη του? οτι θα πρεπει να εχει μερος να το αφησει οταν πηγαινει διακοπες η να το παιρνει μαζι της? οτι θα πρεπει να ξυπναει μια ωρα πιο νωρις καθε μερα για να βγαλει το σκυλο οριν παει στη σχολη? οτι θα πρεπει παλι πριν βγει το βραδυ να εχει φροντισει να βγαλει το σκυλο? οτι στη βολτα θα πρεπει να μαζευει τα κακα του? τα λεω ολα αυτα γιατι προσφατα μου ειπε μια φιλη μου οτι θα παρει ενα σκυλακι...οταν της ειπα να μην παρει γιατι ειναι οτι ναναι...μου ειπε οχι θα παρει για να γινω υπευθυνη...φυσικα η απαντηση μου ηταν οτι πιο πιθανο ειναι να γινει το σκυλι πιο υπευθυνο και να βγαινει μονο του για βολτα και οταν γυριζει να της φερνει και τιποτα απο το σουπερ μαρκετ...τεσπα...η κοπελα πιστευε οτι με μια φορα βολτα την ημερα θα ειναι ενταξει...οταν της ειπα 2-3 δεν της αρεσε και τοσο...το μονο καλο της ιστοριας ειναι οτι θα παρει καποιο σκυλακι απο μια αλλη φιλη η οποια βρηκε μια σκυλιτσα εγκυο...λοιπον αν η φιλη σου δεν εχει προβλημα με τα παραπανω τοτε να παρει σκυλακι...

Τωρα σε αυτα που ζηταει...ολα τα σκυλια μαδανε...αλλα λιγο αλλα πολυ...ειδικα οταν ειναι μικρα μαδανε σαν τρελα...οποτε αυτο θα το παρει αποφαση οπως ολοι μας...
αν θελει ηρεμο σκυλο καλυτερα να παρει καποιο μεσαιου μεγεθους...και να ΜΗΝ παρει τζακ ρασελ...χαχα
αν το σκυλι κανει κανονικα τις βολτες του μπορει να μεινει παντου...
αν θελει σκυλο που εκπαιδευεται ευκολα θα παρει λαμπραντορ... :-Ρ
Ολα τα σκυλια οταν ειναι κουταβια μασουλανε πραγματα οταν βγαζουν δοντια...επισης ειναι συνεχεια στην τσιτα...
α και κατι που ξεχασα καλυτερα να παρει σκυλο την εποχη που θα μπορει να μεινει ΟΛΗ την ημερα μεσα στο σπιτι με το σκυλο...δηλαδη τα χριστουγεννα...εγω τις 5 πρωτες μερες δεν κοιμηθηκα(και φαντασου ημουν μαζι με την αδερφη μου) γιατι η μικρη ξυπνουσε το βραδυ και κατουρουσε μεσα στο σπιτι...φυλουσα σκοπια με την αδερφη μου ολο το βραδυ και οταν ξυπνουσε η ναλα τη βγαζαμε στη βεραντα να κατουρησει...της λεγαμε μπραβο και μπαιναμε παλι μεσα...μπορει 5 μερες να μας εφυγε η μαγκια αλλα η ναλα την 5η ημερα αρχισε να κοιμαται ολο το βραδυ και οποτε ηθελε να τα κανει καθοταν μπροστα στην πορτα για να ανοιξουμε και να βγει... ετσι μεσα σε 5 μερες σταματησε να τα κανει μεσα...
Εγω θα σου προτεινα λαμπραντορ...πανεξυπνα...πανεμορφα...δεν μπλεκουν σε καυγαδες...και πολυ φιλικα με ολους...και απο μεγεθος τα θηλυκα ειναι μια χαρα...δεν τα λες και μεγαλα...
οπως καταλαβες εχω λαμπραντορ...χαχα