Να σε βοηθήσω. Αυτα που διάβασες είναι εδω-->
Μικροβιολογία και ασθένειες της B.A.R.F.
Έχουν διεξαχθεί έρευνες που αφορούν την ανάπτυξη μικροβίων στα διατρεφόμενα με ωμή δίαιτα ζώα και έχουν διαπιστωθεί τα εξής:
- Salmonella
- Escherichia coli (Alabama rot)
- Clostridium
- Campylobacter
- Trichinella spiralis
- Aujesky virus
- Anisakidae
- Echinococcus
- Toxoplasma
- Coccidia
- Ταινίες
Για να αποφευχθεί η μόλυνση του ζώου που καταναλώνει ωμά, πρέπει να γίνεται εξυγίανση του κρέατος με κατάψυξη ή παστερίωση κάτω από υψηλή πίεση. Η δεύτερη τεχνική εφαρμόζεται στις ωμές τροφές εμπορίου όχι σε ευρεία κλίμακα διότι είναι πολύ εξειδικευμένη. Η κατάψυξη μπορεί να μειώσει το παρασιτικό φορτίο όχι όμως και απαραίτητα να το απαλλάξει τελείως.
Για τους ιούς και τα βακτήρια πρέπει να εφαρμόζονται τα εξής:
- κατάψυξη στους -20οC για 24 ώρες για ενήλικα παράσιτα
- κατάψυξη στους -20οC για 7 μέρες ή -35οC για 15 ώρες για βακτήρια (όχι σπόρους)
- κατάψυξη στους -15οC για 20 μέρες για την Trichinella spiralis.
Αυτές οι θερμοκρασίες απαιτούν επαγγελματικό εξοπλισμό καθώς καμία οικιακή κατάψυξη δεν μπορεί να
πετύχει τόσο χαμηλή θερμοκρασία.
Η σελίδα ολοκληρη , για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα είναι αυτή:
http://www.livingwithdogs.gr/i-fron...50-diatrofi-b-a-r-f-mia-anikimeniki-prosegisi