Με σκέτο βούτηγμα στο λάδι δεν γίνονται και πολλά πράγματα, πρέπει να βράσει πρώτα το κρέας ή όποια άλλη τροφή για να αποστειρωθεί. Το σκέπασμα με λάδι ή λίπος απλά απομονώνει την αποθηκευμένη τροφή απο το περιβάλλον, δεν την αποστειρώνει. Πρέπει να είναι ήδη καλά αποστειρωμένη πριν μπεί στο λάδι, που σημαίνει συνήθως και πάστωμα για μερικές μέρες και βράσιμο. Αν δεν έχει αποστειρωθεί καλά το κρέας ή αφεθεί να κρυωσει πριν σκεπαστεί ή ξεμυτίσει λίγο ένα κομματάκι απο το λάδι, μπορεί να χαλάσει με πολύ ύπουλο τρόπο και να προκαλέσει σοβαρότατες δηλητηριάσεις.
Για μακρά αποθηκευση μερικών μηνών χωρίς καθολου ψυγείο το κρέας θέλει καλό πάστωμα, 12-14 μέρες ανάλογα με το πόσο λιπαρό είναι, μετά καλό κάπνισμα για να στραγγίξει σχεδόν όλο το λίπος, μετά καλό βράσιμο και μετά σκέπασμα με λάδι αμέσως, πριν κρυώσει.
Έχω ακούσει απο παλιότερους οτι το πολυ φρέσκο κρέας αν ετοιμαστεί πολύ γρήγορα και καθαρά με προσοχή στο γδάρσιμο και τον τεμαχισμό μπορεί να σκεπαστεί απευθείας με λάδι ή να δεθεί σε μια πέτρα και να βουτηχτεί σε τρεχούμενο νερό, πχ βαθύ ποτάμι, και ναι μεν αποσυντίθεται και βρωμάει αλλα "δεν παθαίνεις τίποτα". Δεν ξέρω κανέναν που να το έχει δοκιμάσει ο ίδιος όμως, αν θέλει κανείς να κάνει μια προσπάθεια ή έχει κανένα φίλο στην Γερμανία που κάνει πειράματα τύπου Νεάντερταλ, θα με ενδιέφεραν τα αποτελέσματα.