Ερώτηση για εκτροφείο για schnauzer

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
????
αυτο ειναι παραλογο!!
Εισαι σιγουρη;;;
Ειμαι σιγουρη, μας ειπε να μην αφηνουμε να την χαιδευουν οι ξενοι, ουτε να την φωναζουν με το ονομα της.και οταν ερχονται επισκεπτες (τον πρωτο χρονο) να την απομονωνουμε για να μαθει να ακουει μονο εμας. :confused: δεν το εχετε ξανακουσει? να ανησυχω?:(

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ειμαι σιγουρη, μας ειπε να μην αφηνουμε να την χαιδευουν οι ξενοι, ουτε να την φωναζουν με το ονομα της.και οταν ερχονται επισκεπτες (τον πρωτο χρονο) να την απομονωνουμε για να μαθει να ακουει μονο εμας. :confused: δεν το εχετε ξανακουσει? να ανησυχω?:(
:confused:
Για πιο λόγο;
Δηλαδή όσα σκυλιά είναι κοινωνικοποιημένα, δεν ακούνε; Αν είναι δυνατόν.:eek:

Δεν θα το έκανα με τίποτα αυτό,μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει και πιθανώς έναν επιθετικό ή φοβικό σκύλο.
Ο σκύλος πρέπει να κοινωνικοποιηθεί, όλοι οι σκύλοι δηλαδή..

Καλά σοβαρά τώρα, σας είπε έτσι?
Έχω μείνει.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Για να το καταλαβεις σκεψου το σαν το παιδι σου...
Θα φοβοσουν ποτε μην σε αγνοει κ δεν σε ακουει αν ειχε απο μικρο πολλες παραστασεις;
Ενα ακοινωνητο φοβικο παιδι θα γινοταν... Τιποτε αλλο...
Αυτη τη «μεθοδο» πρωτη φορα την ακουω....

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
τι μου προτεινετε να κανω? αυτα μας τα ειπε απο το τηλ. και η αληθεια ειναι οτι σκεφτηκα μηπως εχει δικιο?γιατι με τον προηγουμενο σκυλακο μου που μεγαλωσε με πολλα παιδια (ειδικα τωρα το καλοκαιρι) εγινε επιθετικος, ισως βεβαια να μην ειχε σχεση μ αυτο.δεν ξερω τι να κανω? φυσικα θα μας ενημερωσει απο κοντα με πολλες λεπτομερειες και θα μας λυσει οποιες αποριες εχουμε. αυτος τα πηγαινει συνεχεια σε εκθεσεις οποτε δεν νομιζω να ειναι και τοσο ασχετος και εκτος τοπου.τι λετε? αχ τα νευρα μου.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Για να μην πελαγωσεις μιλα κ με καποιον εκπαιδευτη...
Παρε το κουταβι σου κι ελα αθηνα να μιλησεις απο κοντα μαζι του...
Μεχρι τοτε διαβασε τα θεματα εκπαιδευσης του κουταβιου κ αγορασε καποιο βιβλιο...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Μήπως σας είπε κάτι άλλο και δεν καταλάβατε καλά?
Πραγματικά μου φαίνεται εντελώς παράλογο όλο αυτό!
Δεν έχω μεγαλώσει ποτέ κουτάβι (προς το παρόν) αλλά νομίζω ότι η κοινωνικοποίηση είναι ΠΟΛΥ σημαντικό κομμάτι στο μεγάλωμα του κουταβιού!

Να μην το ταϊζει κανένας άλλος έχει μια λογική, αλλά να μην το βλέπει κανένας και να μη βλέπει κανέναν???? για έναν ολόκληρο χρόνο???? γιατί???

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
ο εκτροφεας μας ειπε τον πρωτο χρονο να μην βλεπει κοσμο εκτος οικογενεια.αν εχουμε επισκεψεις πχ να τη βαζουμε σε αλλο δωματιο.γιατι?
Μηπως σας ειπε το πρωτο καιρο κι οχι χρονο;
Εκτροφεας που παει σε εκθεσεις κλπ δυσκολα να πει κατι τετοιο.....

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
θα τον ρωτησω απο κοντα και θα λυθουν οι αποριες μου. ισως να μην καταλαβε ο αντρας μου καλα?θα σας πω τον αλλο μηνα που θα μαθω. διαβαζω για εκπαιδευση οτι βρω κι εχω παραγγειλει και βιβλιο αλλα περιμενω να μου το φερουν.σας ευχαριστω πολυ.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Τι ειναι αυτα που διαβαζω?? Θα καραφλιασω κι ειναι κριμα!! Πιστευω ισως δεν καταλαβες καλα..ελπιζω δηλαδη!!! Δεν υπαρχει κανενας λογος να κανεις κατι τετοιο, ισα ισα το σκυλι ΠΡΕΠΕΙ να κοινωνικοποιειται!

Με το.καλο να παρεις το κουταβι σου και για θεματα εκπαιδευσης διαβασε καλα το φορουμ!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
αποκλειεται να σας είπε έτσι ο άνθρωπος-αυτό αντιβαίνει σε ότιδήποτε έχει ποτέ γραφτεί για τον σκύλο
κάτι τέτοιο μόνο καρασχετος ιδιώτης δήθεν εκτροφέας μαντρόσκυλων μπορεί να το έλεγε
ακόμα και φυλές φύλαξης που προορίζονται μόνο για εργασία φύλαξης και τίποτα άλλο ,όλοι οι ειδικοί επιμένουν στην σημασία της κοινωνικοποίησης
σίγουρα κάτι λάθος καταλάβατε.-

και μετά λέμε για το διαδίκτυο και τις παρεξηγήσεις,που είναι και γραπτός ο λόγος...
στο τηλέφωνο να δείτε τι γίνεται...
θυμάστε που παίζαμε "σπασμένο τηλέφωνο"?

για την εφημερίδα και την πάνα
να πώ ότι η εφημερίδα βρίσκεται ευκολότερα-είναι φτηνότερη-μυρίζει εντονότερα άρα εντοπίζεται ευκολότερα
και έχει και αξιόλογες φάτσες για να κάνει πιο χαρούμενα την ανάγκη του το κουτάβι

για την σκνίπα να πω εν ολίγοις ότι είναι φορέας της ασθένειας καλαζαρ που έχει υψηλά ποσοστά θνησιμότητας στην χώρα μας

για την εκμάθηση τουαλέτας σε εφημερίδα ,φυσιολογικά ένας σκύλος που βγαίνει έξω θα προτιμά να λερώνει έξω αφού αυτό αποτελεί και μέρος της κοινωνικής του ζωής
τουλάχιστον με 4 δικά μου σκυλιά που πήγαν απο κουτάβια σε ενήλικα στα χέρια μου-όλα λέρωναν εφημερίδα και μόλις έμαθαν ότι υπάρχει ένας τεράστιος κόσμος για κατούρημα εκεί έξω ....σταμάτησαν κατευθείαν την εφημερίδα και περίμεναν το έξω.
Εκτός κι αν τύχει να μην μπορούμε να βγούμε....

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Καλημερα στον πρωινο τυπο. Δεν ξερω, ευχομαι να καταλαβε λαθος ο αντρας μου ή να εννοουσε κατι αλλο ο εκτροφεας. Θα δουμε συντομα. kokoni ποια εφημεριδα να προτιμησω χιχι για να εμπνεεται το κουταβακι?

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
"το ποντικι"

:p
:D:D:D και να ρωτησω κατι ακομα. σε ενα σημειο στρωνω εφημεριδα αλλα ποσα φυλλα? με ενα δεν νομιζω οτι γινεται δουλεια σωστα? και οταν κανει τσισα την πεταω και βαζω καθαρη?:confused:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
βάλε μπόλικα φύλλα και όχι όπως είναι στην εφημερίδα συμπυκνωμένα ,αραίωσέ τα κάπως

και προτίμησε καθημερινή ή άλλη εφημερίδα που έχει μεγάλο σετ άπ....
αν δεν την διαβάζετε κάνει και οποιαδήποτε άλλη...
απλά άπλωσέ την να πιάσει χώρο δύο φύλλων
το δε τέλειο για τυχών διαρροές μπορείς να βάλεις χαρτί οντουλέ απο κάτω και απο πάνω εφημερίδες

καλύτερα να τις αλλάζεις επιτόπου γιατί είναι πιθανό να λερώνει δίπλα τους στην επόμενη φορά
και καλύτερα να σε καταλαβαίνει ότι δεν επιθυμείς το σπίτι "λερωμένο"

όταν πιά μεγαλώσει αρκετά μπορείς να πάρεις μία λερωμένη εφημερίδα και να την βάλεις με δύο πέτρες έξω στην αυλή εκεί που προτιμάς να λερώνει και έτσι θα γίνει και η ομαλή μετάβαση απο μέσα προς τα έξω

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Δεν σας ειπα...εχθες τηλεφωνησε ο αντρας μου στον εκτροφεα και ρωτησε για την κοινωνικοποιηση που λεγαμε. Ειπε πως δεν καταλαβαμε καλα, αν το σκυλακι θελουμε να ειναι περισσοτερο φυλακας τοτε καλο ειναι στην αρχη της ζωης του να μην μαθει με πολυ κοσμο. Αν ομως το θελουμε για συντροφια τοτε εννοειται πως θα πρεπει να μαθει με κοσμο και να το χαιδευουν κλπ.