Ερωτήσεις προς εκτροφείς

Status
Κλειδωμένο θέμα

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Αγορα προσφορας και ζητησης ειναι απλο, πολυ λιγες γεννες, γιατι μη μου πεις οι γεννες με τα δικα σου κριτηρια θα ηταν οι ιδιες στον αριθμο με τις σημερινες . Λιγα κουταβια πολλοι αγοραστες = η τιμη παει στα υψη........

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Αγορα προσφορας και ζητησης ειναι απλο, πολυ λιγες γεννες, γιατι μη μου πεις οι γεννες με τα δικα σου κριτηρια θα ηταν οι ιδιες στον αριθμο με τις σημερινες . Λιγα κουταβια πολλοι αγοραστες = η τιμη παει στα υψη........
Δεν νομιζω να ηταν ετσι...(οι σημερινες ετσι και αλλιως δημιουργουν ''περισευμα''...ολοι ξερουμε πλεον που καταληγει αυτο αλλωστε...)
Το οτι θα απαιτουνταν επιστημονικες γνωσεις σιγουρα θα απετρεπε περισσοτερο τα ''λαμογια''...

Αλλα και ετσι οπως τα λες να ηταν...θα προτιμουσα να μην εχω σκυλο ,παρα καθε φορα που τον βγαζω βολτα να ξενερωνω με ολα τα υπολοιπα που βλεπω στο δρομο...και ολα τα εκατομμυρια που αργοπεθαινουν/φωλιαζονται/σκοτωνονται/κτλ κτλ κτλ...δεν ειναι καθολου 'ροδινος' ο κοσμος του αδεσποτου για οποιον τον εχει ζησει...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Για να μη μιλήσουμε για το πόσο θα μίκραινε η γενετική δεξαμενή της κάθε φυλής... Εκτός κι αν καταργήσουμε τις φυλές ως άχρηστες...

Για τους βρεφονηπιακους, κανείς?

...

Αλλα και ετσι οπως τα λες να ηταν...θα προτιμουσα να μην εχω σκυλο ,παρα καθε φορα που τον βγαζω βολτα να ξενερωνω με ολα τα υπολοιπα που βλεπω στο δρομο...και ολα τα εκατομμυρια που αργοπεθαινουν/φωλιαζονται/σκοτωνονται/κτλ κτλ κτλ...δεν ειναι καθολου 'ροδινος' ο κοσμος του αδεσποτου για οποιον τον εχει ζησει...
Ας πολεμήσουμε πρωτα puppy mills, κακούς ΒΥΒ και πα΄με μετά και στους εκτροφείς χωρίς πτυχιο, ΑΝ χρειαστει. ΑΑΑννν.

Μιλας για μια ουτοπία με τι δεδομένα?

Last edited:

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
Σιγα...χαλαρωσε λιγο...

Υπαρχει κοσμος που χαλαει περισσοτερα χρηματα απο οσα χαλανε οι εκτροφεις...ζωντας απειρως περισσοτερες ψυχοφθορες καταστασεις...και απειρως λιγοτερη επιβραβευση του εγωισμου τους ,για περιθαλψεις αδεσποτων και ποτε δεν ζητησαν δεκαρα τσακιστη πισω...

χαλαρος ειμαι...

καλα κανουν και μπραβο τους και μαγκια τους.
αυτο ειναι το χομπι τους.ο εκτροφεας ειναι αλλο πραμα ομως και αλλο χομπι.και καλα κανει και πληρωνεται.
οποτε αυτοι που ασχολουνται με τα αδεσποτα ας ασχοληθουν με αυτο κ αυτοι που ασχολουνται με την εκτροφη ας κανουν το ιδιο.

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Για να μη μιλήσουμε για το πόσο θα μίκραινε η γενετική δεξαμενή της κάθε φυλής... Εκτός κι αν καταργήσουμε τις φυλές ως άχρηστες...

Μιλας για μια ουτοπία με τι δεδομένα?
Αν επανεξεταζονταν καποια προτυπα και οντως καταργουνταν/συγχωνευονταν αρκετες φυλες, τοτε δεν θα συνεβαινε αυτο...
(π.χ. αλλο 1000 εκτροφεις να εκτρεφουν 100 ρατσες και αλλο 1000 (η και 500) εκτροφεις να εκτρεφουν 25 ρατσες)
τωρα θα μου πεις εδω φτιαχνουν και αλλες...εμ...πολλα τα λεφτα αρη...

Δεν σε πιανω στο 2ο...

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Δεν νομιζω να ηταν ετσι...(οι σημερινες ετσι και αλλιως δημιουργουν ''περισευμα''...ολοι ξερουμε πλεον που καταληγει αυτο αλλωστε...)
Το οτι θα απαιτουνταν επιστημονικες γνωσεις σιγουρα θα απετρεπε περισσοτερο τα ''λαμογια''...

Εξηγησε μου γιατι πιστευεις οτι δεν θα ηταν ετσι ? δωσε μου μια αιτιολογια δεν μου λεει κατι το δεν νομιζω να ηταν ετσι......
Και εγω δεν θα ειχα προβλημα να μην ειχα σκυλο σε τετοιες συνθηκες αλλα σκεψου οτι για μερικους ο σκυλος πολλες φορες ειναι ισως ο μοναδικος φιλος , ακραιες καταστασεις αλλα υπαρχουν σε αυτους τους λιγους τι θα τους πεις ?Αυτο που θελω να σου τονισω ειναι ολα εχουν συνεπειες και καλες και κακες , μακαρι να μην υπηρχαν αδεσποτα ειλικρινα και εγω μαζι σου αλλα δεν το βλεπω να γινεται ποτε

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
χαλαρος ειμαι...

καλα κανουν και μπραβο τους και μαγκια τους.
αυτο ειναι το χομπι τους.ο εκτροφεας ειναι αλλο πραμα ομως και αλλο χομπι.και καλα κανει και πληρωνεται.
οποτε αυτοι που ασχολουνται με τα αδεσποτα ας ασχοληθουν με αυτο κ αυτοι που ασχολουνται με την εκτροφη ας κανουν το ιδιο.
Οκ, μαζι σου...Να πληρωνεται!
Δεν μπορει ομως να ριξει τιμες για να χτυπησει εμποριο πετ-σοπ/ΒΥΒ ,αφου μονιμως κλαιγονται οτι το κανουν απο αγαπη και οχι για το χρημα?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δεν μπορει ομως να ριξει τιμες για να χτυπησει εμποριο πετ-σοπ/ΒΥΒ ,αφου μονιμως κλαιγονται οτι το κανουν απο αγαπη και οχι για το χρημα?
Όχι, δεν μπορεί. Άλλη πρόταση?

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Εξηγησε μου γιατι πιστευεις οτι δεν θα ηταν ετσι ? δωσε μου μια αιτιολογια δεν μου λεει κατι το δεν νομιζω να ηταν ετσι......

Σου ειπα το προφανες οτι οι παρουσες γεννες δημιουργουν περισσευμα...αρα μια χαρα θα φταναν...
(και σιγουρα θα ειχαν λιγοτεροι που δεν θα επρεπε να ειχαν ποτε σκυλο)

Και εγω δεν θα ειχα προβλημα να μην ειχα σκυλο σε τετοιες συνθηκες αλλα σκεψου οτι για μερικους ο σκυλος πολλες φορες ειναι ισως ο μοναδικος φιλος , ακραιες καταστασεις αλλα υπαρχουν σε αυτους τους λιγους τι θα τους πεις ?Αυτο που θελω να σου τονισω ειναι ολα εχουν συνεπειες και καλες και κακες , μακαρι να μην υπηρχαν αδεσποτα ειλικρινα και εγω μαζι σου αλλα δεν το βλεπω να γινεται ποτε

Σε αυτους τους λιγους θα τους εδειχνα την τωρινη κατασταση...δεν θα λεγαν οχι, στο υπογραφω...
θες να σου δειξω ενα μικρο δειγμα σε λινκ να ξερασεις...?
...

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
φυσικα και μπορει.καποιοι το κανουν.αλλοι οχι.
το γιατι ειναι σχετικο.αλλος εγω τοσο πουλαω γιατι δε κανω εκπτωσεις στη δουλεια μου.και αλλος πχ γιατι θα χασω πολλα απο την κονομα

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Με τα ιδανικα κριτηρια θα δημιουγουσαν ελλειμα να εισαι σιγουρος για αυτο , βασικα για γεννες εγω εννοω τους εκτροφεις που εχουν ενα καλο επιπεδο δεν σου μιλαω για byb kαι πετ σοπς, αυτα πρεπει να καταπολεμηθουν και αμα κλεισουν αυτα θα βλεπαμε μαλλον μεγαλη διαφορα στους δρομους και στα,καταφυγια

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
φυσικα και μπορει.καποιοι το κανουν.αλλοι οχι.
το γιατι ειναι σχετικο.αλλος εγω τοσο πουλαω γιατι δε κανω εκπτωσεις στη δουλεια μου.και αλλος πχ γιατι θα χασω πολλα απο την κονομα
Αν το κανουν καποιοι δεν το ξερω...στο 1000-1500 ξερω και εχω μεινει...

Αυτον που το κανει για την κονομα ,οκ, shit him.
Ο αλλος που αγαπει αυτο που κανει ,δεν θελει να χτυπησει το λαμογιο που του 'χαλαει' αυτο που αυτος 'φτιαχνει' και του κλεβει πελατεια στην τελικη?...και ισως γιατι αγαπει τα σκυλια ως ειδος και οχι μονο τα δικα του?
δεν ξερω...δεν μπορω να το καταλαβω...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Σου ειπα το προφανες οτι οι παρουσες γεννες δημιουργουν περισσευμα...αρα μια χαρα θα φταναν...
(και σιγουρα θα ειχαν λιγοτεροι που δεν θα επρεπε να ειχαν ποτε σκυλο)
...
...
Ας πολεμήσουμε πρωτα puppy mills, κακούς ΒΥΒ και πα΄με μετά και στους εκτροφείς χωρίς πτυχιο, ΑΝ χρειαστει. ΑΑΑννν.

...
Ξεκινάει κανείς από το μεγαλυτερο κακό και πάει στο μικρότερο. Εσυ ξεκινάς ανάποδα από αυτό που μου μοιαζει λογικό. Αν πάψουν να υπαρχουν puppy mills και ΒΥΒs, τότε θα μοπουσαμε να κάνουμε μια επανεξέταση του προβλήματος...

Δε ξαναρωταω για τους βρεφονηπιακους γιατί μάλλον μου εδιωξες τους εκτροφεις από το θέμα που κατηντησε "εσεις ρωτατε, ο blade σας απαντά, για τα άπαντα"

Ο αλλος που αγαπει αυτο που κανει ,δεν θελει να χτυπησει το λαμογιο που του 'χαλαει' αυτο που αυτος 'φτιαχνει' και του κλεβει πελατεια στην τελικη?...και ισως γιατι αγαπει τα σκυλια ως ειδος και οχι μονο τα δικα του?
Που ξέρεις πόσα παίρνει αυτός? Μπορεί να παίρνει μόνο τόσα όσα να μην "μπει μέσα". Μπορείς να του ζητησεις να μπει μέσα?

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Με τα ιδανικα κριτηρια θα δημιουγουσαν ελλειμα να εισαι σιγουρος για αυτο , βασικα για γεννες εγω εννοω τους εκτροφεις που εχουν ενα καλο επιπεδο δεν σου μιλαω για byb kαι πετ σοπς, αυτα πρεπει να καταπολεμηθουν και αμα κλεισουν αυτα θα βλεπαμε μαλλον μεγαλη διαφορα στους δρομους και στα,καταφυγια
Μα για εκτροφεις μιλαω οταν λεω οτι εχουν 'περισευμα'...
[που παει πετ-σοπ (η ευθανασια η δρομο)...η αυτο που ειχα πει αλλου οτι δεν αποτρεπουν τους επιδοξους ΒΥΒ (π.χ. με αναγκστικη στειρωση σε καποια ηλικια)]

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μα για εκτροφεις μιλαω οταν λεω οτι εχουν 'περισευμα'...
[που παει πετ-σοπ (η ευθανασια η δρομο)...η αυτο που ειχα πει αλλου οτι δεν αποτρεπουν τους επιδοξους ΒΥΒ (π.χ. με αναγκστικη στειρωση σε καποια ηλικια)]
Οι εκτροφεις δεν έχουν περίσσευμα. Κι αν έχουν είναι επειδη υπαρχουν puppy mills και ΒΥΒ. Κύκλους κάνουμε εδω

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Ξεκινάει κανείς από το μεγαλυτερο κακό και πάει στο μικρότερο. Εσυ ξεκινάς ανάποδα από αυτό που μου μοιαζει λογικό. Αν πάψουν να υπαρχουν puppy mills και ΒΥΒs, τότε θα μοπουσαμε να κάνουμε μια επανεξέταση του προβλήματος...

Και ποιος καλυτερος να το χτυπησει αυτο απο τους εκτροφεις?...ξεχασα...δεν ασχολουνται...ισως και να τους βολευει κιολας...

Που ξέρεις πόσα παίρνει αυτός? Μπορεί να παίρνει μόνο τόσα όσα να μην "μπει μέσα". Μπορείς να του ζητησεις να μπει μέσα?

Αφου δεν το κανει για το κερδος,ναι!
Εγω πως μπορω δλδ?
...

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη

βρε λεπιδα!! Ο σωστος εκτροφεας ποτε δεν θα χασει πελατεια απο αυτον που θα παει σε πετ σοπ ή σε πισωαυλιτη λογω τιμης, θα χασει πελατη οπως τον λες μονο απο ελλειψη παιδειας και πληροφορησης, γιατι πολλοι περνουν σκυλο απο λαθος πηγες επειδη απλα δεν ηξεραν. Αυτος που εχει συνειδηση και πληροφορηση θα επιλεξει εκτροφικο σκυλο ή αδεσποτακι .

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com

δεν μπορεις να ξερεις πως σκεφτεται ο καθενας.καθε ανθρωπος εχει διαφορετικη λογικη.υπαρζχουν εκτροφεις εν ελλαδι που πουλανε και 600,κ500 κ 400.

Status
Κλειδωμένο θέμα