Επιτελους ας συνελθουν μερικοι!!!!!!(σκυλια χωρις λουρι)

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Τα dogo δεν εκτρεφονταν για κυνομαχιες. Για κυνηγι μεγαλων θηραματων εκτρεφονταν. Τα pressa τα βγαλανε απο το λακο , οπως και τα pitbull, αλλα φαινεται οτι θα ξεχασουν πολυ δυσκολα τις καταβολες τους...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν έγραψα "ΜΟΝΟ" για κυνομαχίες, άλλά ΚΑΙ για κυνομαχίες.

Χωρίς καμία πλάκα. Ακόμη και τώρα τα χρησημοποιούν στις κυνομαχίες (και στην Ελλάδα).

Ο ιδιοκτήτης μπορεί να μην το ήξερε αυτό.... απλά να νόμιζε πως είναι 2 τεράστια πιτ-μπουλ.
Το ίδιο τρομαχτικό δηλαδή.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δεν έγραψα "ΜΟΝΟ" για κυνομαχίες, άλλά ΚΑΙ για κυνομαχίες.

Χωρίς καμία πλάκα.

Ο ιδιοκτήτης μπορεί να μην το ήξερε αυτό.... απλά να νόμιζει πως είναι 2 τεράστια πιτ-μπουλ.
Το ίδιο τρομαχτικό δηλαδή.
Μη βγαζεις συμπερασμα Dr σε παρακαλω...
Δεν εγιναν ετσι τα πραγματα... Ο ιδιοκτητης ηξερε και τα 2 σκυλια που ειχε μπροστα του. Το δικο του σκυλι δεν ξερει "καλα".
Τελοσπαντων, επειδη θα χασουμε την ουσια , ας τελειωσει εδω το συγκεκριμενο θεμα.
Εγω θα πω για τελευταια φορα οτι φανηκα απροσεχτη και γι αυτο εγινε ολο αυτο. Ειμαι εγω και μονο υπευθυνη γι αυτο. Ελπιζω ο σκυλος μου να εχει την οσο το δυνατον μικροτερη αλλαγη στη συμπεριφορα του και θα το δουλεψουμε μαζι αυτο. Και βεβαια απο δω και περα θα ειμαι ΠΟΛΥ πιο προσεχτικη.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αλλα κανενα απο τα δυο σκυλια δεν πηγαν επιθετικα προς το σκυλο. Ο καυγας ξεκινησε οταν ο σκυλος του αγριεψε. Και ειναι κριμα να βγαινει ενα συμπερασμα λανθασμενο.

Πριν ακομα γινει το κακο, ο Βασιλης του φωναζει λυστον τωρα.
Σε καμια περιπτωση δε θεωρω οτι εχει ευθυνη... αλλα η ελλειψη εμπειριας του σε συνδυασμο με την αργοπορημενη αντιδραση μας ηταν τα βασικοτερα. Φοβοταν το σκυλο του... εγω του ειχα πιασει το κεφαλι να μη το τιναζει και μου ελεγε τι κανεις ...
Αμαλια,πρεπει να καταλαβεις κατι.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ αν πηγαιναν τα σκυλια επιθετικα.Ο αλλος στραβωσε γιατι ηταν δεμενος και δεν μπορουσε να αντιδρασει.Και δεμενος να μην ηταν στραβωσε για ...δικους του λογους.Ουτε εμενα πλησιαζε ΠΟΤΕ επιθετικα.Για καποιο λογο τα σκυλια που τον αρπαξαν,δεν τον γουσταραν.Απλα.Δεξου το ετσι.

Και γιατι επειδη του φωναξατε"λυστον τωρα" να το κανει;Μπορει ο σκυλος του να ηταν τραυματισμενος,μπορει να ηταν φονιας,μπορει να ηταν αρρωστο,μπορει,μπορει,μπορει...Δεν ειχε απαραιτητα ελλειψη εμπειριας,αλλα γιατι να το λυσει αντι να το δεσετε εσεις;

Να ξερεις οτι καταλαβαινω απολυτα πώς σκεφτεσαι γιατι ετσι σκεφτομουν.Ειναι λανθασμενη σκεψη.Φαντασου οτι οι μολοσσοι ειναι πιο ηρεμα σκυλια απο τα δικα σας.Και μη πιστευεις οτι αυτοι που εχουν δεμενα τα σκυλια τους, εχουν ασχοληθει λιγοτερο,ή δεν ειναι εκπαιδευμενα ή δεν ακουν το αφεντικο τους.Ειναι δεμενα για να μη συμβουν αυτα.Εχουμε μεγαλα σκυλια,και οι ζημιες που προκαλουνται επισης μεγαλες...

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Αμαλια,πρεπει να καταλαβεις κατι.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ αν πηγαιναν τα σκυλια επιθετικα.Ο αλλος στραβωσε γιατι ηταν δεμενος και δεν μπορουσε να αντιδρασει.Και δεμενος να μην ηταν στραβωσε για ...δικους του λογους.Ουτε εμενα πλησιαζε ΠΟΤΕ επιθετικα.Για καποιο λογο τα σκυλια που τον αρπαξαν,δεν τον γουσταραν.Απλα.Δεξου το ετσι.
Με εναν σκυλο τσακωθηκε....οχι με 2!

Και γιατι επειδη του φωναξατε"λυστον τωρα" να το κανει;Μπορει ο σκυλος του να ηταν τραυματισμενος,μπορει να ηταν φονιας,μπορει να ηταν αρρωστο,μπορει,μπορει,μπορει...Δεν ειχε απαραιτητα ελλειψη εμπειριας,αλλα γιατι να το λυσει αντι να το δεσετε εσεις;
Δεν ηταν η πρωτη φορα που ηρθαν σε επαφη τα συγκεκριμενα σκυλια!Απλα εμφανιστηκε απο το πουθενα και δεν προλαβαμε να τα πιασουμε αμεσως.....μεχρι να φτασουμε ομως εκει ειχε ξεκινησει ηδη το κακο!

Να ξερεις οτι καταλαβαινω απολυτα πώς σκεφτεσαι γιατι ετσι σκεφτομουν.Ειναι λανθασμενη σκεψη.Φαντασου οτι οι μολοσσοι ειναι πιο ηρεμα σκυλια απο τα δικα σας.Και μη πιστευεις οτι αυτοι που εχουν δεμενα τα σκυλια τους, εχουν ασχοληθει λιγοτερο,ή δεν ειναι εκπαιδευμενα ή δεν ακουν το αφεντικο τους.Ειναι δεμενα για να μη συμβουν αυτα.Εχουμε μεγαλα σκυλια,και οι ζημιες που προκαλουνται επισης μεγαλες...
Σιγουρα ετσι ειναι.....και εχεις απολυτο δικιο!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Οταν λεω "τα σκυλια" εννοω στην δικη μου περιπτωση.

Το οτι τα σκυλια γνωριζονταν,ακομα χειροτερα.Πλεον υπαρχουν "φιλοι" και εχθροι.Δυστυχως,ετσι καταλαβαινουμε οτι πρεπει κατι να αλλαξουμε.Δεν μας προειδοποιουν τα σκαμενα!

Να προσθεσω οτι μπορει καποια στιγμη να τσακωθουν και τα δικα σας σκυλια μεταξυ τους.Ο δικος μου καποια στιγμη ειχε παει να υπερασπιστει ενα φιλο του κι εκεινος μεσα στον καυγα,τσακωθηκε με το δικο μου.

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αμαλια,πρεπει να καταλαβεις κατι.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ αν πηγαιναν τα σκυλια επιθετικα.Ο αλλος στραβωσε γιατι ηταν δεμενος και δεν μπορουσε να αντιδρασει.Και δεμενος να μην ηταν στραβωσε για ...δικους του λογους.

Συμφωνώ. Δεν κατάλαβα Amaliaz, το θεωρείς υποχρέωση του άλλου σκύλου να θέλει να παίξει με τα δικά σας;;;;;
Ή θα έπαιζαν ή θα σφαζόντουσαν. Προφανώς δεν είχε όρεξη για παιχνίδια.

Επίσης, θεωρώ δεδομένο πως δεν ξέρετε να κρίνετε αν οι σκύλοι σας πήγαν "τσαμπουκαλεμένα" ή όχι. Από τα γραφόμενά σας είναι φανερό πως δεν έχετε την εμπειρία, συν του ότι οι σκύλοι σας είχαν απομακρυνθεί και είχαν την πλάτη προς εσάς. Δύο αρσενικοί (οποιασδήποτε φυλής) που παίζουν 99% ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΕΜΕΝΑ πάνε στον εισερχόμενο σκύλο. Αν κάνει ΤΕΛΕΙΩΣ την "κότα" έχει πιθανότητες να τον δεχτούν κι αυτόν στο παιχνίδι (αν και ακόμη και αυτό δεν είναι εγγυημένο με σκύλους στην εφηβεία!). Προφανώς ο άλλος σκύλος δεν έδειξε υποταγή (φυσιολογικό αφού είχε και μεγαλύτερη ηλικία).

Amaliaz με ανησυχεί η ευκολία με την οποία κατηγορείς τους άλλους. Και στις δύο ιστορίες σου σε αυτό το θρεντ, μόνο ΕΣΥ δεν έλεγχες τον σκύλο σου. Το ότι ο άνθρωπος τρόμαξε (και δεν άρπαξε κανέναν σκύλο από το λαιμό όπως εσύ) απλά υπογραμμίζει την δική σου ανωριμότητα κι έλλειψη κοινής λογικής.

Πρέπει να κάνεις ΠΟΛΥ αυτοκριτική ακόμη και να σκεφτείς από την αρχή τα πράγματα μου φαίνεται.
Και σε παρακαλώ, όταν το κάνεις, να βάζεις συνεχώς τον εαυτό σου στην θέση του άλλου.

ΕΣΥ πως θ' αντιδρούσες αν του τύχαινε το ίδιο ακριβώς πράγμα; Φαντάσου πως έχεις τον Ντιέγκο δεμένο και τρέχουν καταπάνω του 2 λυτοί αρσενικοί σκύλοι (Ντόγκο + Πρέσα).

Για την ιστορία, εγώ το θεωρώ δεδομένο πως ο Ντιέγκο να τσακωθεί με τον σκύλο του Βασίλη (και πολύ άσχημα μάλιστα).

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Σε σκύλους φυλών που ΔΕΝ τα πάνε καλά με σκύλους του ίδιου φύλου, έρχεται μιά ωραία μέρα που πρέπει να πουμε "τέρμα τα παιχνίδια, μεγάλωσε τώρα". ΑΛΛΟ τα κουτάβια, κι ΑΛΛΟ οι ενήλικες.
Ο καθένας ας κρίνει πότε θα είναι αυτή η μέρα...

Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά σε μερικές φυλές είναι ΠΟΛΥ σπάνιο ένας σκύλος να "πιάνει εύκολα φιλίες" με άλλους, εφ ' όρου ζωής.

Καλό είναι, αν θέλουμε "παιχνιδιάρικο γλύκο σκυλάκι" (που θα είναι έτσι κι ως ενήλικας) να μην αγοράζουμε κουτάβια κυριαρχικών φυλών.

Με έχετε κάνε σ' αυτό το θρέντ να μοιάζω λες και δεν συμπαθώ τα Ντόγκο κι άλλους κυριαρχικούς σκύλους. Πως τους φοβάμαι κλπ, και πως δεν τους έχω εμπιστοσύνη.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα! Απλά ξέρω καλά τι είναι ικανά να κάνουν και ξέρω καλά τι είδους ανατροφή χρειάζονται για να γίνουν υπέροχοι σκύλοι.

Ξέφυγα λίγο από το θέμα (εννοείται πως ΟΛΟΙ οι σκύλοι δεν πρέπει να πηγαίνουν να "συστύνονται" όπου τους καπνίσει), αλλά νομίζω ήταν απαραίτητο....

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
+1 @ Dr.Zhivago
Με έχετε κάνε σ' αυτό το θρέντ να μοιάζω λες και δεν συμπαθώ τα Ντόγκο κι άλλους κυριαρχικούς σκύλους. Πως τους φοβάμαι κλπ, και πως δεν τους έχω εμπιστοσύνη.
Το αντίθετο βλέπω εγώ από τα λεγόμενα σου, τα σέβεσαι και τα καταλαβαίνεις

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Kαι εγω λυπαμαι που δε σε ακουσα πιο πριν....
Το αστειο ειναι οτι ολα εγιναν σε κλασματα δευτερολεπτου... εκει που παιζανε με ενα μπαλακι ο Ντιεγκο και ενα presa (ο Εammon) εμφανιζεται ενας αλλος σκυλος και αποφασιζουν να δρασουν σαν ομαδα... δεν ακουγαν τιποτα.
Ηδη ξεκινησε η αλλαγη.. σημερα το πρωι στη βολτα μας. Υπαρχει ενα λαμπραντορ που του γαυγιζει απειλητικα και ο Ντιεγκο μεχρι χτες τον αγνοουσε. Σημερα ανταποδωσε με τα ιδια.

Ευχαριστω πολυ παιδια. Να ειστε καλα και να μη ζησετε ΠΟΤΕ ουτε το μισο απο αυτα που εζησα χτες το βραδυ...
Μαλλον δεν καταλαβατε καλα... εγω φταιω γιατι ειμαι ακομα ταραγμενη....
Ο Diego επαιξε με τον Eammon με ενα μπαλακι ελευθεροι σε μια αλανα μεσα στο δασος... εμφανιζεται ενα ημιαιμο dogo και πριν προλαβουμε να τους πιασουμε πανε προς τα εκει. Δεμενο το αλλο σκυλι εκνευριζεται με 2 αρσενικους γυρω του και αρχιζει το κακο.... Ο ιδιοκτητης τρομαξε τοσο πολυ που απλα εμεινε καγκελο.
Ο Βασιλης προλαβαινει και πιανει τον Eammon αλλα ο Diego εχει δαγκωθει ηδη στο προσωπο ... Παω εγω και σπρωχτοντας τον Ντιεγκο προς τα πανω τους καποια στιγμη τον αφηνει και τον τραβαω...
Σημερα ειναι καλυτερα, εφαγε με ορεξη και πηγαμε μια μικρη βολτα.
Σεβομαι παρα πολυ αυτα που λες και τα διαβαζω με μεγαλη προσοχη Dr. Και εχεις παντα δικιο!
Και σε ευχαριστω και δημοσια για οσα με εχεις συμβουλευσει!
Αλλα κανενα απο τα δυο σκυλια δεν πηγαν επιθετικα προς το σκυλο. Ο καυγας ξεκινησε οταν ο σκυλος του αγριεψε. Και ειναι κριμα να βγαινει ενα συμπερασμα λανθασμενο.

Λαθος δικο μας που τα σκυλια μας ηταν ελευθερα.. μεγαλο λαθος.
Δεν ελυσε το σκυλο του... εξακολουθουσε να τον εχει δεμενο. Πριν ακομα γινει το κακο, ο Βασιλης του φωναζει λυστον τωρα.
Σε καμια περιπτωση δε θεωρω οτι εχει ευθυνη... αλλα η ελλειψη εμπειριας του σε συνδυασμο με την αργοπορημενη αντιδραση μας ηταν τα βασικοτερα. Φοβοταν το σκυλο του... εγω του ειχα πιασει το κεφαλι να μη το τιναζει και μου ελεγε τι κανεις ...
Μη βγαζεις συμπερασμα Dr σε παρακαλω...
Δεν εγιναν ετσι τα πραγματα... Ο ιδιοκτητης ηξερε και τα 2 σκυλια που ειχε μπροστα του. Το δικο του σκυλι δεν ξερει "καλα".
Τελοσπαντων, επειδη θα χασουμε την ουσια , ας τελειωσει εδω το συγκεκριμενο θεμα.
Εγω θα πω για τελευταια φορα οτι φανηκα απροσεχτη και γι αυτο εγινε ολο αυτο. Ειμαι εγω και μονο υπευθυνη γι αυτο. Ελπιζω ο σκυλος μου να εχει την οσο το δυνατον μικροτερη αλλαγη στη συμπεριφορα του και θα το δουλεψουμε μαζι αυτο. Και βεβαια απο δω και περα θα ειμαι ΠΟΛΥ πιο προσεχτικη.
Θελω να πιστευω οτι λογο της ταραχης σου πεφτεις σε τοσες αντιφασεις, και τελος παντων θα καταλαβεις ο αλλος δεν εφταιγε στο παραμικρο - αλλα και οτι τελικα εσυ δεν ξερεις τοσο καλα το σκυλο σου και οχι αυτος.

Ενα εκατομυριο φορες σου εχει εξηγησει η Dr Zivago τα περι απροβλεπτης συμπεριφορας και οριμοτητας των Dogo. Δειχνεις να προσπαθεις να δικαιολογηθεις στον εαυτο σου (?) , η σε οποιονδηποτε. Δεν χωραει δικαιλογιες η φαση ομως. Μονο λουρι χωραει.

Κοιτα να το ξεπερασεις εσυ αρχικα, και να βρεις τον τροπο να το ξεπερασει και ο σκυλος - με την εννοια του να μην ψαχνεται. Μην περιμενεις ομως να ειναι ανεκτικος απο εδω και στο εξης. Εφοσον ανακαλυψε οτι μπορει να "παιξει και ξυλο" αμα του την σπασουνε , να εισαι σιγουρη οτι θα το ξανακανει. Ειτε προκειται για αμυνα, ειτε για επιθεση.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Τα dogo δεν εκτρεφονταν για κυνομαχιες. Για κυνηγι μεγαλων θηραματων εκτρεφονταν. Τα pressa τα βγαλανε απο το λακο , οπως και τα pitbull, αλλα φαινεται οτι θα ξεχασουν πολυ δυσκολα τις καταβολες τους...

τα πρεσα δεν βγηκαν απο τον λακκο

δυστηχως ομως πολλα σκυλια χρησιμοποιηιηκαν σε κυνομαχιες και αρκετα απο αυτα χρησιμοποιηθηκαν στην εκτροφη βαση των επιδοσεων τους εκει

το τι ηταν ακριβως το πρεσα δεν το γνωριζουμε , το μονο που ξερουμε ειναι οτι εχει πολυ μαχορερο και πολυ αλανο και απο εκει και περα οτι αλλο χρησιμοποιηθηκε , η βαση ομως παραμενει , απο ενα τσοπανοσκυλο και ενα πολυχρηστικο σκυλι που κυνηγουσε και κυνηγα σε αγελες μεγαλα θηραματα , φυλαει τον χωρο του και βοσκει αγελαδες

το οτι το πρεσα δεν δεχεται κυριαρχικους σκυλους διπλα του δεν το κανει κυνομαχο , με υποτακτικους μια χαρα θα τα παει , οταν οι σκυλοι απο τους λακκους δεν μπορουν ουτε να ζευγαρωσουν αν η θυληκια δεν βαλει φιμωτρο και δεν δεθει

Αμαλια η ζιβαγκο εχει δικιο τοσο καιρο
και περαστικα

Last edited:

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
τα πρεσα δεν βγηκαν απο τον λακκο

δυστηχως ομως πολλα σκυλια χρησιμοποιηιηκαν σε κυνομαχιες και αρκετα απο αυτα χρησιμοποιηθηκαν στην εκτροφη βαση των επιδοσεων τους εκει

το τι ηταν ακριβως το πρεσα δεν το γνωριζουμε , το μονο που ξερουμε ειναι οτι εχει πολυ μαχορερο και πολυ αλανο και απο εκει και περα οτι αλλο χρησιμοποιηθηκε , η βαση ομως παραμενει , απο ενα τσοπανοσκυλο και ενα πολυχρηστικο σκυλι που κυνηγουσε και κυνηγα σε αγελες μεγαλα θηραματα , φυλαει τον χωρο του και βοσκει αγελαδες

το οτι το πρεσα δεν δεχεται κυριαρχικους σκυλους διπλα του δεν το κανει κυνομαχο , με υποτακτικους μια χαρα θα τα παει , οταν οι σκυλοι απο τους λακκους δεν μπορουν ουτε να ζευγαρωσουν αν η θυληκια δεν βαλει φιμωτρο και δεν δεθει

Αμαλια η ζιβαγκο εχει δικιο τοσο καιρο
και περαστικα
..οταν τα σκυλια αυτα μεχρι το 1940 (που απαγορευτικαν οι κυνομαχιες στα νησια) κυνομαχουσαν ασταματητα - αντε βρες που -πως - ποτε - και αν χρησιμοποιηθηκαν αλλα σκυλια στην αναπαραγωγη.
Και μεχρι τοτε ηταν νομιμα. Δεν σημαινει οτι δεν συνεχιστηκε το ιδιο βιολι παρανομα.. (που ολοι ξερουμε οτι συνεχιστηκε και συνεχιζεται..). Αρα θελουμε δεν θελουμε, απο το λακο τα βγαλαμε και τα βαλαμε στο σαλονι. Οπως και τα pit, που εσυ ο ιδιος μου ειπες οτι ξερεις εκτροφεα που κανει μαγικες συνταγες - pressa/pit - μιας και δυσκολα θα διακρινει καποιος ασχετος την διασταυρωση..

Αν πας ακομα πιο πισω - ναι το ισπανικο bulldog κυνηγουσε σε ομαδα, οπως και το dogo argentino - αλλα τετοια σκυλια που πλεον δεν ικανοποιουν τα ενστικτα τους σε ταυρους και αγριογουρουνα, δεν ξερεις που μπορει να ξεσπασουν - δεδομενης και της κυριαρχικης τους ιδιοσυγκρασιας.

Και μια ερωτηση:
Το Perro de ganado Majorero ειναι Ο Ισπανικος Μολοσσος ή απλα ενας μολοσσος;

τσιτα offtopick... ζητω συγνωμη - οποιος θελει το μεταφερει σε νεο θεμα.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Λυπάμαι πολύ Αμαλίτσα για τον Ντιέγκο... Δωσε του τις αγάπες μου (είμαι Αγρίνιο γμτ κ έτρεχα ως τώρα), θα τα πούμε αύριο.

Κ πάλι περαστικά

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Αμαλία περαστικα..
:(:(
Ειμαι σίγουρη ότι θα το δουλέψεις με το Ντιέγκο και δε θα υπαρχει συνεχεια στο όλο θεμα.
Αντε να γινει γρηγορα καλα να παμε για κανενα μπανιο.:)

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Καλά ……αυτό το θέμα με τα ‘’ δεσποζόμενα αδέσποτα ‘’ είναι χρόνιο και δεν πιστεύω ότι θα λυθεί ποτέ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φταίνε τα άμοιρα τα σκυλιά αλλά οι ιδιοκτήτες αυτών . Σήμερα στην καθιερωμένη πρωινή βόλτα μας στις 6:00 συναντήσαμε μια τέτοια ανεύθυνη ιδιοκτήτρια με ένα ελεύθερο λυκόσκυλο , το οποίο μόλις μας είδε άρχισε να τρέχει καταπάνω μας και πρώτου προλάβουμε να αντιδράσουμε έπεσε επάνω στο σκύλο μου και έγινε το έλα να δεις. Αποτέλεσμα……… αφού δεν μπορούσα να κάνω τίποτα να αφήσω ποιο χαλαρή την αλυσίδα για να μπορεί ο σκύλος μου να αμυνθεί. Η τελική έκβαση ήτανε να κυριαρχήσει ο δικός μου βάζοντας κάτω το λυκόσκυλο και λίγο έλειψε να το πνίξει. Δυστυχώς το λυκόσκυλο έφυγε με πολλαπλά τραύματα και γεμάτο στα αίματα. Ο δικός μου ευτυχώς μόνο με λίγες γρατσουνιές και λέω ευτυχώς γιατι θα μπορούσε να ήτανε και αντίθετα εάν είχα ενδεχομένως κάποια άλλη ράτσα. Το ωραίο στην όλη υπόθεση είναι ότι στο τέλος ή κυρία αντί να μου πει ευχαριστώ για την όλη προσπάθεια μου να τα χωρίσω και ένα συγνώμη διότι αυτή είχε το δικό της ελεύθερο, μου ζήταγε και τα ρέστα από πάνω λέγοντάς μου αφού είναι τόσο άγριο να μην το ξαναβγάλω βόλτα. Τι να πει κανείς……. Αυτή είναι η κοινωνία δυστυχώς που ζούμε .
Ασχημα σκηνικα!!!Ανωριμος κοσμος,δεν μπαινουν στην διαδικασια να σκεφτουν πιο πριν αλλα ουτε και μετα...Σου την λενε και απο πανω.Κριμα ομως για τον σκυλο της τι φταει?Σιγουρα λαθη ολοι κανουμε...Αλλα γενικα κυκλοφορει πολυ ξεροκεφαλος κοσμος...

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Καταρχήν περαστικά Amaliaz και Diego

ΑΛΛΟ τα κουτάβια, κι ΑΛΛΟ οι ενήλικες.
Συμφωνώ με αυτό και το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Έχω σκύλους από δύο κυριαρχικές φυλές (αμσταφ και μπουλμαστιφ) και ίσως έρθει η ώρα που τα δικά μου σκυλιά που μεγάλωσαν μαζί δεν θα μπορούν να παίζουν ελεύθεροι στον κήπο όπως τώρα που είναι κουτάβια.

Όποιος διαλέγει μια τέτοια φυλή πρέπει να είναι προετιμασμένος για την ώρα που ο σκύλος του θα ωριμάσει και θα θέλει να κυριαρχίσει όποιον σκύλο συναντά.

Τα σκυλιά μου είναι πάντα με λουρί στην βόλτα. Τα λύνω μόνο σε περιφραγμένους χώρους και με σκυλιά που ξέρω και εμπιστεύομαι.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Περαστικά κι από μένα!!!!
Κυρίως για τα ψυχικά τραύματα!
Κουράγιο και υπομονή να επουλωθούν κι αυτά όσο το δυνατόν καλύτερα και γρηγορότερα!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
εχετε δικαιο πως τα πρεσα οπως κ τα ντογκο τα χρησιμοποιουσαν κ συνεχιζουν ακομη να τα χρησιμοποιουν για κυνομαχιες,οπως κ πολλες αλλες ρατσες.κανετε ομως ενα τεραστιων διαστασεων λαθος το οποιο απο οτι ειδα μεταφερετε κ σε κοσμο που δεν ηξερε καν την ρατσα του αρτζεντινο κ του καναριο.τα σκυλια δεν εκτρεφονται για κυνομαχιες.ας μην δινουμε λαθος εντυπωσεις λοιπον....

επισης,το προφανως τα βγαλαμε απο τον λακο αναφερεται στο θεμα των κυνομαχιων κ οχι στην ιστορια του πρεσα η οποια ειναι πολυ μεγαλη.παρολα αυτα καλο ειναι να μην το πιασουμε καν αυτο το θεμα.ουτε οι πολλοι εμπειροι τις ρατσας δεν βγαζουν ακρη σε καποια θεματα.απο εκει κ υστερα,δυστυχως,αρχιζουν κ γινοντε πολυ γνωστες αυτες οι ρατσες αλλα το καλο ειναι οτι δεν μπορουν ακομη να πεσουν σε χερια απειρου κοσμου κ ανθρωπων με ελειψη εγκεφαλου, λογω του κοστους αποκτησης τους.οπωτε προς στιγμην αποφευγουμε την δημιουργεια κακου ονοματος κ παρεξηγησεων οπως τα πιτ.οσο για τα μαγειρεματα πιτ κ πρεσα,ναι ειναι γνωστα κ τα βαφτιζουν πολλοι κ μπαντογκ..

επισης συμφωνω οτι καποια στιγμη ο ντιεγκο κ το πρεσα του φιλου που ηταν μαζι θα αρπαχτουν στα σιγουρα.βαζω κ το χερι στην φωτια για αυτο.ειναι κ τα δυο εξαιρετικα κυριαρχα κ καποια στιγμη καποιο θα ξεσπασει.κ η παρεξηγηση κατα μεγαλο ποσοστο δεν θα ξεκινησει με το πρεσα.σχεδον παντα ακολουθει κ δεχεται την προκληση χωρις ομως να την προκαλει.

η αμαλια ηταν ατυχη παντως κ μπηκε σε κλιμα επιφυλακης πλεον αλλα με ασχημο τροπο.εγω προσωπικα ειχα παντα ενδιασμους για το χωρις λουρι αλλα μετα απο τα σκηνικα που καποιοι θα ξερετε,πλεον δεν υπαρχει περιπτωση κ δοξα τον θεο που εφυγα χωρις ουτε ενα τραυμα.πλεον μονο με θυληκες κ με μικροτερου μεγεθους αλλα αρσενικα.

αμαλια περαστικα κ κουραγιο!μην μασας τιποτα κ μην νομιζεις οτι ο ντιεγκο τωρα θα ειναι "κατεστραμενος".δουλεψε τον σωστα κ ολα θα ειναι μια χαρα!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
lawrence-gr, καλημέρα κατάρχειν
Δεν διάβασα καποιο πόστ στο οποιό να λέει ότι τα presa canario & dogo argentino ξεκίνησαν σαν σκυλιά λάκου, απλά κάποιοι φίλοι τόνισαν ότι με το καιρό πολύ τα κάνανε breed για κυνομαχίες. Όντως είναι δυναμικα σκυλιά αλλά έχουν πολύ δυνατό prey drive ΚΑΙ κυριαρχικότητα.
Anyway, αυτό που θέλω να πω είναι ότι όσο ήρεμο και να φαίνεται ο "Κώστας" μας δεν παύει να είναι ένα dogo. Δεν το λέω να τρομάξω κάποιον απλά πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή έτοιμη να αντιδράσουμε γρήγορα, δεν είναι κάνα retriever που τα αφήνουμε να παίζουν με τα ξένα 5χρονα παιδάκια.
Ο κολλητός μου έχει ένα amstaff 6μηνών αρσενικό. Δεν μου πολυαρέσει όταν παίζουν τα σκυλιά μας μεταξύ τους αλλά όταν μεγαλώσει αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω την δικιά μου λύτη μαζι του. Ήδη δείχνει τάσεις κυριαρχείς αλλα για κάποιο μυστηριώδες λόγο μόνο εγώ το βλέπω... Το σκυλί δεν βγαίνει για περπάτημα, απλά το πηγαίνει σε πάρκα που τα αφήνουν ελεύθερα να παίξουν, καταλαβαίνεται τώρα... όλη την ενέργεια του την ρίχνει πάνω στα άλλα σκυλιά. "Μα κοίτα πόσο χαριτωμένα παίζει" :)
Επίσης να πω ότι το breed του σκύλου δύσκολα το κρύβεις. Το πιο domesticated τσοπανόσκυλο να έχεις αν το πάς στο χωριό και δεί πρόβατα θα τρελαθεί απο την χαρά του

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
billy ουτε εγω λεω αυτο,το διευκρινιζω γιατι διεκρινα μια ταση να παρεξηγηθει.το κουταβι του φιλου σου πρεπει να του δειξει καποιος εκπαιδευτης ποτε πρεπει κ τι πρεπει να του κοβει.αργοτερα εσυ κ η θυληκια σου δεν θα εχετε προβλημα.συνηθως το παιζουν κινεζοι στις θυληκες εκτος κ αν τους ζορισουν παρα πολυ!απο κει κ μετα εχεις δικαιο.οσο κ να προσπαθουμε να κατευνασουμε κατι η να το χαντακωσουμε ,καποια στιγμη ισως βγει.θελει προσοχη.