Δεν καταλαβαινω που βλεπεις τις αντιφασεις... και τοσες μαλιστα!Θελω να πιστευω οτι λογο της ταραχης σου πεφτεις σε τοσες αντιφασεις, και τελος παντων θα καταλαβεις ο αλλος δεν εφταιγε στο παραμικρο - αλλα και οτι τελικα εσυ δεν ξερεις τοσο καλα το σκυλο σου και οχι αυτος.
Ενα εκατομυριο φορες σου εχει εξηγησει η Dr Zivago τα περι απροβλεπτης συμπεριφορας και οριμοτητας των Dogo. Δειχνεις να προσπαθεις να δικαιολογηθεις στον εαυτο σου (?) , η σε οποιονδηποτε. Δεν χωραει δικαιλογιες η φαση ομως. Μονο λουρι χωραει.
Κοιτα να το ξεπερασεις εσυ αρχικα, και να βρεις τον τροπο να το ξεπερασει και ο σκυλος - με την εννοια του να μην ψαχνεται. Μην περιμενεις ομως να ειναι ανεκτικος απο εδω και στο εξης. Εφοσον ανακαλυψε οτι μπορει να "παιξει και ξυλο" αμα του την σπασουνε , να εισαι σιγουρη οτι θα το ξανακανει. Ειτε προκειται για αμυνα, ειτε για επιθεση.
Πουθενα δεν ανεφερα οτι τα σκυλια πηγαν επιθετικα προς τον αλλο σκυλο...ανεφερα οτι λειτουργησαν σαν ομαδα, αφου δεν ακουσε ο Ντιεγκο. Εχει ξανατυχει να συναντησουν αλλο σκυλι και με το "ελα" ο δικος μου εμεινε μαζι μου.
Επισης, ειπα οτι εκνευριστηκε ο σκυλος του αφου 2 αρσενικα γυρω του τον μυριζαν και ετσι αρχισε το κακο. Τον Ντιεγκο και τον Eammon τους ηξερε και δεν ηταν η πρωτη φορα που τους εβλεπε ουτε ο σκυλος του ουτε εκεινος.
Ειμαι σιγουρη οτι δεν περιμενε και εκεινος αυτη την καταληξη. Η ελλειψη εμπειριας του αναφερεται στο οτι δεν ηξερε πως να αντιδρασει... και εδω ερχομαι να απαντησω στην Zhivago και να της πω οτι εγω θα εκανα οτι ειναι δυνατον να μην τσακωθει ο σκυλος μου εαν τον ειχα στο λουρι (εχω μπει πολλες φορες μπροστα σε επιθεσεις σκυλων, μεγαλωσωμων μαλιστα και αν και μεσα μου ετρεμα απο φοβο εδειχνα τοσο σιγουρη που δεν αφησα να πλησιασουν τον Ντιεγκο), ακομα και αν δε καταφερνα να το αποφυγω θα προσπαθουσα να τους χωρισω με οποιοδηποτε τροπο (χωρις να ειμαι εγω η εμπειρη αλλα μαλλον η χαζη... αλλα παντα αυτο εκανα με τα σκυλια μου). Ειπα οτι φοβοταν το σκυλι, εχοντας στο μυαλο μου την αντιδραση του ενω ειχε δαγκωσει τον Ντιεγκο. Εγω του κρατουσα το κεφαλι για να μην τιναζεται! Ενιωθα οτι φοβαται.
ΠΟΥΘΕΝΑ δεν ανεφερα οτι εχει ευθυνη ο αλλος ιδιοκτητης... μονο ΕΓΩ εχω ευθυνη για το συμβαν. Δεν καταλαβαινω ομως γιατι με το να παραθετω τα γεγονοτα οπως εγιναν, πρεπει να μου λετε οτι προπαθω να αποφυγω τις ευθυνες μου....
Η Zhivago εχει απολυτο δικιο, δεν εκτιμησα σωστα την κατασταση και νομιζα οτι στη προκληση θα εκανε πισω ο Ντιεγκο, οπως εκανε μεχρι σημερα σε σκυλια που του εδειχναν επιθετικοτητα. Τα αγνοουσε και συνεχιζε τη βολτα του, το παιχνιδι του κλπ Αυτη τη φορα δε το εκανε.
Ειναι ετσι ακριβως! Εκανα λαθος κριση και το πληρωσε ο σκυλος μου. Τοσο απλα.Σε σκύλους φυλών που ΔΕΝ τα πάνε καλά με σκύλους του ίδιου φύλου, έρχεται μιά ωραία μέρα που πρέπει να πουμε "τέρμα τα παιχνίδια, μεγάλωσε τώρα". ΑΛΛΟ τα κουτάβια, κι ΑΛΛΟ οι ενήλικες.
Ο καθένας ας κρίνει πότε θα είναι αυτή η μέρα...