Επιτελους ας συνελθουν μερικοι!!!!!!(σκυλια χωρις λουρι)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Θελω να πιστευω οτι λογο της ταραχης σου πεφτεις σε τοσες αντιφασεις, και τελος παντων θα καταλαβεις ο αλλος δεν εφταιγε στο παραμικρο - αλλα και οτι τελικα εσυ δεν ξερεις τοσο καλα το σκυλο σου και οχι αυτος.

Ενα εκατομυριο φορες σου εχει εξηγησει η Dr Zivago τα περι απροβλεπτης συμπεριφορας και οριμοτητας των Dogo. Δειχνεις να προσπαθεις να δικαιολογηθεις στον εαυτο σου (?) , η σε οποιονδηποτε. Δεν χωραει δικαιλογιες η φαση ομως. Μονο λουρι χωραει.

Κοιτα να το ξεπερασεις εσυ αρχικα, και να βρεις τον τροπο να το ξεπερασει και ο σκυλος - με την εννοια του να μην ψαχνεται. Μην περιμενεις ομως να ειναι ανεκτικος απο εδω και στο εξης. Εφοσον ανακαλυψε οτι μπορει να "παιξει και ξυλο" αμα του την σπασουνε , να εισαι σιγουρη οτι θα το ξανακανει. Ειτε προκειται για αμυνα, ειτε για επιθεση.
Δεν καταλαβαινω που βλεπεις τις αντιφασεις... και τοσες μαλιστα!
Πουθενα δεν ανεφερα οτι τα σκυλια πηγαν επιθετικα προς τον αλλο σκυλο...ανεφερα οτι λειτουργησαν σαν ομαδα, αφου δεν ακουσε ο Ντιεγκο. Εχει ξανατυχει να συναντησουν αλλο σκυλι και με το "ελα" ο δικος μου εμεινε μαζι μου.
Επισης, ειπα οτι εκνευριστηκε ο σκυλος του αφου 2 αρσενικα γυρω του τον μυριζαν και ετσι αρχισε το κακο. Τον Ντιεγκο και τον Eammon τους ηξερε και δεν ηταν η πρωτη φορα που τους εβλεπε ουτε ο σκυλος του ουτε εκεινος.
Ειμαι σιγουρη οτι δεν περιμενε και εκεινος αυτη την καταληξη. Η ελλειψη εμπειριας του αναφερεται στο οτι δεν ηξερε πως να αντιδρασει... και εδω ερχομαι να απαντησω στην Zhivago και να της πω οτι εγω θα εκανα οτι ειναι δυνατον να μην τσακωθει ο σκυλος μου εαν τον ειχα στο λουρι (εχω μπει πολλες φορες μπροστα σε επιθεσεις σκυλων, μεγαλωσωμων μαλιστα και αν και μεσα μου ετρεμα απο φοβο εδειχνα τοσο σιγουρη που δεν αφησα να πλησιασουν τον Ντιεγκο), ακομα και αν δε καταφερνα να το αποφυγω θα προσπαθουσα να τους χωρισω με οποιοδηποτε τροπο (χωρις να ειμαι εγω η εμπειρη αλλα μαλλον η χαζη... αλλα παντα αυτο εκανα με τα σκυλια μου). Ειπα οτι φοβοταν το σκυλι, εχοντας στο μυαλο μου την αντιδραση του ενω ειχε δαγκωσει τον Ντιεγκο. Εγω του κρατουσα το κεφαλι για να μην τιναζεται! Ενιωθα οτι φοβαται.
ΠΟΥΘΕΝΑ δεν ανεφερα οτι εχει ευθυνη ο αλλος ιδιοκτητης... μονο ΕΓΩ εχω ευθυνη για το συμβαν. Δεν καταλαβαινω ομως γιατι με το να παραθετω τα γεγονοτα οπως εγιναν, πρεπει να μου λετε οτι προπαθω να αποφυγω τις ευθυνες μου....
Η Zhivago εχει απολυτο δικιο, δεν εκτιμησα σωστα την κατασταση και νομιζα οτι στη προκληση θα εκανε πισω ο Ντιεγκο, οπως εκανε μεχρι σημερα σε σκυλια που του εδειχναν επιθετικοτητα. Τα αγνοουσε και συνεχιζε τη βολτα του, το παιχνιδι του κλπ Αυτη τη φορα δε το εκανε.
Σε σκύλους φυλών που ΔΕΝ τα πάνε καλά με σκύλους του ίδιου φύλου, έρχεται μιά ωραία μέρα που πρέπει να πουμε "τέρμα τα παιχνίδια, μεγάλωσε τώρα". ΑΛΛΟ τα κουτάβια, κι ΑΛΛΟ οι ενήλικες.
Ο καθένας ας κρίνει πότε θα είναι αυτή η μέρα...
Ειναι ετσι ακριβως! Εκανα λαθος κριση και το πληρωσε ο σκυλος μου. Τοσο απλα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Χθες στην πλατεια δουλευαμε με την Ηρα στο λουρι σε ιχνη και εσκασε από το πουθενα ο γνωστος βλακας με το λαμπραντοροειδες, ελευθερο ως συνηθως. Ηρθε καμαρωτο στην Ηρα και την (παρ)ενοχλουσε, η οποια όμως Ηρα δεν ηθελε να παιξει μαζι του και του το εδειξε. Αν την ειχα ελευθερη, θα τον εδιωχνε με ασχημο τροπο.
Τελικα ηρθε ο άλλος και μαζεψε τον σκυλο χωρις να πει κουβεντα και συνεχισανε παλι χωρις λουρι. Οποιο σκυλι περναει το ενοχλουνε. Ο ανθρωπος δεν καταλαβαινει και ο σκυλος δεν εχει στοιχειωδη εκπαιδευση.

Μετα από λιγο μας διεκοψαν από περιεργεια ένα παιδι με ένα μικροσωμο στο λουρι. Κυριοι, και ο ιδιοκτητης και ο σκυλος.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Οποιο σκυλι περναει το ενοχλουνε.
Είναι ΠΑΡΑ πολλοί που το κάνουν αυτό! Νομίζουν πως επειδή εκείνοι βρήσκουν τον σκύλο τους "χαριτωμένο" είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να κάνουμε το ίδιο...

Το πόρισμα του θρεντ είναι το εξής:
Όποιος δεν μπορεί να ελέγξει τον σκύλο του να ΜΗΝ πηγαίνει σε άλλους σκύλους (δεμένενους ή λυτούς) να μην τον έχει ελεύθερο.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
k το αλλο που συμπληρωνει αυτο που λες...η πολυ σιγουρια σκοτωσε τον σκυλο.ποιος μπορει να ειναι σιγουρος οτι ελεγχει το ζωοο του?εδω εκπαιδευτες οι ιδιοι κ παλι καποια στιγμη τον "εχασαν" τον σκυλο...δεν υπαρχει σιγουρια παιδια σε τιποτα.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Εχω καθε, μα καθε μερα και απο ενα - και απλα δεν σας τα λεω για να μη σας πριζω. Το χτεσινο ομως που ειναι ενδεικτικο αναισθησιας και ανευθυνοτητας θα σας το αναφερω. Στα τελειωματα της νυχτερινης βολτας, πλησιαζω προς μια απο τις πορτες που εχει η περιφραξη της Πανεπηστιμιουπολης για να παω σπιτι. Εχω την Amirah με κοντο λουρι, και διπλα απο την πορτα που εχει ενα "γυρο-γυρο" (αυτα απο τις παιδικες χαρες) αραζουν τρεις μαντραχαλαιοι. Δεν δινω σημασια και λιγο πριν φτασω, τσουπ! , ενα κοκερ..

Βαραω μεταβολη αμεσως, "Φιλε μαζεψε το" ,

ο φιλος.. "νταξι μωρε, δεν πειραζει"

"φιλε πειραζει, μαζεψε το"

"ελα μωρε, θυληκο ειναι το δικο μου και δεν κανει τιποτα"

το κοκερ δεν σταματαει να ακολουθει και να προσπαθει να ερθει κοντα μας, ο τυπος αραχτος απ' τη μπαφαρα του, και τιποτα - χαλαρααααα.....

"φιλε και το δικο μου θυληκο ειναι και κανει! μαζεψε το!"

"δε νομιζω μωρε" συνεχιζει.

πιεση 400, την εχω ψωνισει, κοκκινος σαν τη μελιτζανα...

"Φιλε, τελευταια φορα - αμα δεν τη μαζεψεις, την αμολαω και στην κανει κομματια" λεω - οπου φυσικα δεν εχω ιδεα αν θα γινει κατι τετοιο, απλα προσπαθω να τον ξυπνησω την πανιβλακα. Και τι μου λεει!!!????

"αστην, θα μαθει και η δικια μου να μη φευγει, με το δυακολο τροπο..."

Αμοκ... παραλιγο να τον πνιξω. Ευτυχως οι φιλοι του ηταν αρκετα πιο εξυπνοι και τον ξεκολησανε και του ειπαν να μαζεψει τη σκυλιτσα του.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Δεν καταλαβαινω που βλεπεις τις αντιφασεις... και τοσες μαλιστα!
Πουθενα δεν ανεφερα οτι τα σκυλια πηγαν επιθετικα προς τον αλλο σκυλο...ανεφερα οτι λειτουργησαν σαν ομαδα, αφου δεν ακουσε ο Ντιεγκο. Εχει ξανατυχει να συναντησουν αλλο σκυλι και με το "ελα" ο δικος μου εμεινε μαζι μου.
Επισης, ειπα οτι εκνευριστηκε ο σκυλος του αφου 2 αρσενικα γυρω του τον μυριζαν και ετσι αρχισε το κακο. Τον Ντιεγκο και τον Eammon τους ηξερε και δεν ηταν η πρωτη φορα που τους εβλεπε ουτε ο σκυλος του ουτε εκεινος.
Ειμαι σιγουρη οτι δεν περιμενε και εκεινος αυτη την καταληξη. Η ελλειψη εμπειριας του αναφερεται στο οτι δεν ηξερε πως να αντιδρασει...

Δεν καταλαβες καν με τι διαθεσεις πηγαν τα σκυλια εκει. Τελος παντων, αμα κατσω και το κουρασω θα σου δειξω και αντιφασεις και κωλοτουμπες.. αλλα δεν εχει σημασια αυτο. Σημασια εχει να ειναι καλα ο σκυλος, εσυ, και να χρησιμοποιησεις το περιστατικο για την θετικη εξελιξη σου και τιποτα παραπανω. Δεν ειχα καμια προθεση να σε κραξω για κατι - ελπιζω να μην το πηρες ετσι..- απλα δεν εχεις δειξει και την απολυτη μετανοια για το λαθος σου και αυτο ειναι που με προβληματιζει.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
k το αλλο που συμπληρωνει αυτο που λες...η πολυ σιγουρια σκοτωσε τον σκυλο.ποιος μπορει να ειναι σιγουρος οτι ελεγχει το ζωοο του?εδω εκπαιδευτες οι ιδιοι κ παλι καποια στιγμη τον "εχασαν" τον σκυλο...δεν υπαρχει σιγουρια παιδια σε τιποτα.
+10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
απλα σε τετοιες περιπτωσεις που το αφεντικο εμαθε με τον δυσκολο τροπο το μαθημα του,ας μην ειμαστε κ εμεις τοσο σκληροι...λιγο πιο κουλ μωρε,δεν χαλασε κ ο κοσμος...ειναι καλο να γιενι παντως ενα θεμα με ολα τα περιστατικα,ωστε οι πολυ σιγουροι να αρχισουν να τα ξανασκεφτονται...

κ κατι αλλο,παλι απο τα μερη μου ,ρε παιδια σε αυτο το παρκο του φωκα τι γινεται?πηγα κατα τις 8 κ μπορει να ειχε ....30 σκυλια κ φυσικα ολα λυμενα εκτος απο το δικο μου.σαν την μυγα μες το γαλα ενιωθα.ειχε κατι μικροεπεισοδια αλλα γενικα ολα ηταν καλα.εμας μας πλησιασαν δυο μεγαλα αλλα ο καπο δεν τα δεχτηκε κ αμεσως γρυλησε.ευτυχως σηκωθηκαν κ φυγαν,αλλα εστω κ αυτο ρε γμτ...οταν ηρθε το ενα το μεγαλο το σκυλι,δεν ακουσα κανεναν να τον φωναζει η να του λεει μη....τιποτα...αν γινοταν τιποτα εγω θα εφταιγα?φυσικα κ οχι,αλλα τι να του πεις του παπαρα...

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
απλα σε τετοιες περιπτωσεις που το αφεντικο εμαθε με τον δυσκολο τροπο το μαθημα του,ας μην ειμαστε κ εμεις τοσο σκληροι...λιγο πιο κουλ μωρε,δεν χαλασε κ ο κοσμος...ειναι καλο να γιενι παντως ενα θεμα με ολα τα περιστατικα,ωστε οι πολυ σιγουροι να αρχισουν να τα ξανασκεφτονται...
εδω διαφωνουμε καθετα οταν μπαινει καποιος που δεν γνωριζει για πετ σοπ και τετοια των κραζετε κανονικα. σε αυτην την περιστωση δεν γνωριζε απλα αλλα ηταν και αντιθετη σε αυτο που της λεγανε. αρα χωρις ηρεμια τις πετρες καποιος παρακαλω :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ελα τωρα, γυναικες δεν βαράμε. Οπότε ας παρουμε απο τα μουτρα τον Λαυρεντη που χωθηκε :D

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Θα ηθελα να αναφερω μια τελευταια πληροφορια για το γεγονος αυτο... και μετα με πετροβολατε!:D Για μενα εξηγει πολλα πραγματα η λεπτομερεια αυτη... χωρις να αναιρει τις ευθυνες μου.

Το σκυλι που δαγκωσε τον Ντιεγκο πριν λιγο καιρο εχει επιτεθει και τραυματισει πολυ σοβαρα και ενα beagle. Εχει δεχτει επανειλημενως τα παραπονα των αλλων ιδιοκτητων στο συγκεκριμενο δασος να βγαζει το σκυλο του βολτα με φιμωτρο ή τελοσπαντων να μην ερχεται εκει που παιζουν τα σκυλια. Παρολαυτα εξακολουθουσε και τον εβγαζε βολτα εκει. Το σκυλι το βρηκε πριν λιγο καιρο στο δρομο.

Εμενα τουλαχιστον με αυτα που μολις εμαθα, ξεκαθαρισαν πολλες αποριες που με ταλαιπωρουν αυτες τις 2 μερες.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αμαλια, ο ανθρωπος τον εβγαζε βολτα δεμενο. Δεν μπορει να του απαγορευσει κανείς να παει βολτα οπου θελει. Τι ειναι οι αλλοι που του ειπαν να μην πηγαινει εκει? Νταβατζηδες του δασους?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Με αυτό που λες Amaliaz μου διαφωνώ....

ΕΠειδή κι εμένα η σκύλα μου δεν συμπαθούσε άλλα σκυλιά, αλλά αδιαφορούσε για την παρουσία τους εφόσον ήταν μακρυά μας και δεν προσπαθούσαν να μας γνωρίσουν, δεν υπήρχε ούτε μια περίπτωση να της βάλω φίμωτρο ή να μην πηγαίνω την βόλτα μου εκεί που εγώ θέλω, επειδή υπάρχουν λυμένα σκυλιά που θα έρθουν σε εμάς.....
Είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη τους......

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
spurou οι πετρες με τροπο σε ολους!ακομη κ σε εμενα που χωθηκα!χαχαχα!ανθρωποι ειμαστε.μην μας βγαινει το εκδικητικο.το μαθημα της το πηρε,πρεπει να της την πουμε για να το ευχαριστηθουμε κιολας?κ το κακο ειναι οτι πολλοι ειπαν, καλα να παθει ,χωρις να σκεφτουν τα περαιτερω...
κατα τα αλλα,αμαλια,αυτος μπορει να παει οπου θελει,αν γινει κατι ,που εγινε δλδ κ ας πουμε οτι το πηγαινατε νομικα,εσεις θα ειχατε σφαλμα.μην σου λεει κ πολλα δλδ το οτι πιο πριν δαγκωσε κατι αλλο.επισης σκεψου οτι μπορει το σκυλι να δαγκωνει γιατι καποιο αλλο λυτο σκυλι του επιτεθηκε.απο μονοι μας δλδ φτιαχνουμε τον κυκλο...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καταλαβαινω απολυτα τι λετε... Αλλα επιτρεψτε μου να μη συμφωνω απολυτα. Εχει ευθυνη και αυτος.
Εγω παντως εαν ειχα ενα σκυλι με τετοια δειγματα το οποιο δεν ειχα μεγαλωσει δε θα το πηγαινα καπου οπου υπαρχουν σκυλια που παιζουν ελευθερα (καλως ή κακως). Στο σημειο εκεινο υπαρχει καταφυγιο της φιλοζωικης και ειναι γεματο απο λυτα, στειρωμενα σκυλια τα οποια ολα συμβιωνουν αριστα και παιζουν με των αλλων.
Ειναι σα να παρω τον Μπλακ των γονιων μου και να παω εκει... δε θα το εκανα ποτε.
Αρη δεν υπαρχουν νταβατζηδες του δασους... αλλα υπαρχουν εκατονταδες αλλα μερη που θα μπορουσε να παει. Και ομως συνεχιζε να ερχεται εκει. Για εμενα αυτο δειχνει πολλα πραγματα... για εσας ισως ειναι απολυτα φυσιολογικο και σωστο.
Επιτρεψτε μου να διαφωνησω.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
κ το κακο ειναι οτι πολλοι ειπαν, καλα να παθει ,χωρις να σκεφτουν τα περαιτερω...
Απο οσα διαβασα,δεν ειπε κανεις καλα να παθει.Μη δημιουργουμε ιντριγκες.

Αμαλια,δεν ειναι ουτε κακο το αλλο σκυλι,ουτε τα δικα σας,ουτε κανενα, οσο ειναι δεμενα.Οσο ειναι λυτα,αυτα συμβαινουν.Δεν του εστριψε ξαφνικα του δικου σου και αρπαχτηκε,Μεγαλωνει και ψαχνει τα ορια του.Ολα τα σκυλια το περνανε,απλα τα μικροτερα δεν εχουν τετοια δαγκωματα.Ουτε του αλλουνου του εστριψε και θυμωσε.Απλα δε γουσταρε παιχνιδια.Εμεις οι ανθρωποι οταν ειμαστε κακοδιαθετοι φωναζουμε,τα σκυλια δαγκωνουν.

Μη ψαχνεις να βρεις την αιτια που εγινε γιατι θα βρεις μια διακαιολογια που δε θα ειναι σωστη.Δε θα σε νοιαζει αν το αλλο τσακωθηκε πριν με τριτο σκυλι,δε θα σε νοιαζει τι λενε οι τριγυρω για αλλα σκυλια,δε θα σε νοιαζει αν οοοολοι λυνουν τα σκυλια τους.Θα σε νοιαζει η συμπεροφορα του δικου σου σκυλου.Καθε φορα για καθε τσακωμο,υπαρχει ενας μικρος ή μεγαλος,διακιολογημενος ή αδικαιολογητος λογος.Το αποτελεσμα μετραμε.

Απο οτι καταλαβαινω,ακομα αρνεισαι να δεσεις το σκυλο σου στις επομενες βολτες.Καντο!Μπορει στην επομενη συναντηση ο Ντιεγκο σου να μη τσακωθει και να παιζει σαν 3 μηνων.Μπορει στη μεθεπομενη ομως να γινει ζημια.Μπορει αυτος να ορμηξει,μπορει το αλλο σκυλι.Εσυ ομως αυτο δεν το ξερεις και δε μπορεις να το προβλεψεις.Η αρχη εγινε.Μην πανικοβαλλεσαι,δε σερνεις κανενα θηριο,αλλα πλεον ξεχνα τις ανεμελες βολτες.Χωνεψε το.Μην το αρνεισαι.Δεν μπορω να το εξηγησω πιο απλα.Θα ξαναγινει.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Συγχωρήστε με, αλλα για να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου, θα ήθελα να το πάρουμε βρε παιδιά και αλλιώς, έχουμε ένα σκύλο επιθετικό, αντικοινωνικό και τον πάμε καθημερινά βόλτα. Ας ξεχάσουμε λίγο τα λυτά σκυλιά (όπως αυτά που συναντάμε συχνά) και ας πάρουμε τα χαζοχαρούμενα ή τις αγέλες αδέσποτων. Εκεί δηλαδή αν πλησιάσουν τα αδέσποτα τι θα κάνει κάποιος? Και εκεί θα αρχίζουμε και θα ρίχνουμε την ευθήνη στους κάποιους που τα αφήσανε αυτά αδέσποτα εκεί να περιπλανιουνται και γιατί ο Δήμος δεν κάνει κάτι? Δεν πρέπει εκεί ο χειριστής/ιδιοκτήτης να ξέρει τι να κάνει ώστε να μην δεί τον σκύλο του να γίνετε κομματάκια ή ο σκύλος του να κάνει κομματάκια άλλα σκυλιά και να μην του μείνει αυτό το χούι?

Εντάξει η Αμαλία (και πιθανότατα πολλοί απο εμάς) κάνουμε το ΜΕΓΑ λάθος να αφήνουμε το σκυλί μας ελευθερο σε πάρκο, όμως την στιγμή που εμείς γνωρίζουμε το σκυλί μας και ξέρουμε τι είναι ικανό να κάνει και τι δεν θα κάνει τότε αυτός που έχει το επιθετικό/αντικοινωνικό σκυλί δεν θα πρεπε να είναι λίγο ποιο εκπαιδευμένος στο τι πρέπει να προσέχει? Γιατί δηλαδή ο Kirki - Amirah ήξερε να κάνει μεταβολή και να μπεί μπροστά και να φωνάξει στους βλάκες να μαζέψουν το σκυλί και να μην το κάνουν όλοι αυτό?

Και εγώ πάω βόλτες δεμένη την Ζήβα και τον Γκίζμο καθημερινά στους δρόμους, σε πλατίες και συναντάμε πολλά αδέσποτα και λυτά σκυλιά, και παρόλο που ξέρω ότι η Ζήβα δεν είναι επιθετική αλλά εντελός χαζοχαρούμενη και φιλική και ο Γκίζμο φοβικός άρα δεν θα πλησιάσει αυτός το σκυλί με τίποτα δεν ξέρω το άλλο το σκυλί και έτσι όταν ένα σκυλί/α πλησιάζουν θα μπω μπροστά εγώ να προστατεύσω τα σκυλία μου για παν ενδεχόμενο.

Last edited: