Επιλογή εκτροφείου για εργασιακό rottweiler

lezas

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
136
0
Peristeri
Να την χαιρεσαι!
Θα συμφωνησω μαζι σου μετα απο προσωπικη εμπειρια για τους εκτροφεις rottie.
Ετυχε να γνωρισω πολλους πριν απο καιρο οταν ενδιαφεροτανε ενας καλος μου φιλος.
Κανεις δεν μου γεμισε το ματι..

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Αντίθετα απο εσας ο Uwe Petermann (ADRK), που θεωρείται κορυφαίος κριτής στα ροτβάιλερ παγκοσμίως, βρήκε το επίπεδο στην Ελλάδα υψηλό, πολλοί άνθρωποι σε αυτήν την φυλή έχουν αφιερώσει τα πάντα.

Μερικές απόψεις που έχετε διαμορφώσει είτε απο κακές εμπειρίες είτε απο άγνοια καλύτερα είναι να τις κρατάτε για τον εαυτό σας οτι γράφεται εδώ διαβάζεται απο πολύ κόσμο και δεν πρεπει να δημιουργείται λανθασμένες εντυπώσεις.

• Like
Reactions: Asmodeus

lezas

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
136
0
Peristeri
Μερικές απόψεις που έχετε διαμορφώσει είτε απο κακές εμπειρίες είτε απο άγνοια καλύτερα είναι να τις κρατάτε για τον εαυτό σας οτι γράφεται εδώ διαβάζεται απο πολύ κόσμο και δεν πρεπει να δημιουργείται λανθασμένες εντυπώσεις.
Ο καθενας εχει την αποψη του και δεν ειναι λαθος να την εκφραζει...

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
λανθασμενες εντυπωσεις υπαρχουν απο την στιγμη που καποιος θα σχηματισει γνωμη ... και θα καταδικασει εναν εκτροφεα που αδυνατει να αποδειξει την δουλεια του... επισης καταδικασμενος ειναι ο ημιμαθεις που θα στιριχθει σε αποψεις που ειναι επισης αμφιβολου καταλιξης απο οπου και να προερχονται..εδω για να καταλαβεις γινεται ανταλαγη αποψεων μεταξυ νωημονων οντων να στο πω κι ετσι...τα υπολοιπα τα καταλαβαινεις μονος σου πιστευω..εξαλλου στην ελλαδα του παπατζη ζουμε και μια αποψη ακομα δεν εβλαψε ποτε κανενα ιδιαιτερα αν δεν παιρνει κανεις μας 1000 και 2000 ευρουλακια την φορα...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
κανείς δεν μπορεί να σταματήσει κάποιον απο το να εκτίθεται λέγοντας ανακρίβειες...

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
τοτε ας φροντισουν καπιοι εκτροφεις να μην καταλιγουν στα ειρινοδικεια πρωτα με τα καμωματα τους ... αν θελουν φυσικα να εχουν κυρος...μεχρι τοτε οτι γνωριζει ο καθενας μεταφερει (σαν αποψη) ωστε να βοηθησει εναν ανθρωπο που θελει να διαθεσει ενα σεβαστο ποσο για ενα σεβαστο για την δουλεια που θελει σκυλο...

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
και όσοι συστήνουν στους άλλους να σιωπούν δηλαδή δεν είναι σαν να θέλουν να κρύψουν κάτι ??? λέω εγώ τώρα....

για να φτάσει κάποιος στα δικαστήρια υπάρχει λόγος και αν ο ίδιος δεν σκέφτεται σωστά τότε και πάλι θα τον σταματούσε ο δικηγόρος του .... και ο συγκεκριμένος είναι μορφωμένος άνθρωπος και στο επάγγελμά του ασχολείται σημαντικά με τους νόμους.... άρα καταλαβαίνει και τι κάνει.

στο κάτω κάτω ο ιδιοκτήτης τα έκανε όλα σωστά .... ας πράξει σωστά τώρα με την σειρά του και ο εκτροφέας .

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Γιατί, θα του πει κανένας εκτροφέας ότι τα rotweiller του είναι για πετ????
Φιλε sea-mοl,πιστευω καταλαβαινεις τι εγραψα.
Αν πεις τι σκυλο χρειαζεσαι σε εναν εκτροφεα θα κοιταξει σε ολη την τοκετοομαδα να βρει τον σκυλο που σου ταιριαζει.
Αν θες εναν δυναμικο σκυλο με εντονα τα κυριαρχικα του ενστικτα ,για να τα προωθησεις σε εργασια η φυλαξη η και σωματοφυλακη,θ επιλεγε το κουταβι που θα τρωει πρωτο,θα κανει περισσοτερες φασαριες με τα αδερφια του, θα εξερευνει περισσοτεροτο αγνωστο κτλ.
Αν θελεις ενα σκυλακι να ειναι ηπιου χαρακτηρα και να ειναι ανθρωποκεντρικο δεν θα σου εδινε το παραπανω κουταβι.
Δεν ειναι πετ το δευτερο κουταβι απλα δεν κανει για την δουλεια που προοριζεται το πρωτο.
και ειμαι σιγουρος πως ο εκτροφεας θα σε κατευθηνε σωστα.
Τουλαχιστον αυτο εχω δει εγω απο προσωπικες εμπειριες μου.Βεβαια θα συμφωνησω πως δεν ειναι ολοι οι εκτροφεις ιδιοι....:rolleyes:

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Να την χαιρεσαι!
Θα συμφωνησω μαζι σου μετα απο προσωπικη εμπειρια για τους εκτροφεις rottie.
Ετυχε να γνωρισω πολλους πριν απο καιρο οταν ενδιαφεροτανε ενας καλος μου φιλος.
Κανεις δεν μου γεμισε το ματι..
Δηλαδη τι δεν σου γεμισε το ματι.Μπορει να μην εκανες και εσυ καλη εντυπωση στον εκτροφεα .
Ποσους εκτροφεις γυρισες?
Ποια ειναι τα αρνητικα που ειδες?
Φιλικα και με διαθεση κουβεντουλας ρωταω.;)

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Επίσης καθαρά οικονομικά θεωρώ πως οι τιμές που προσφέρουν τα σκυλιά τους
είναι υπερτιμημένες και ο μ.ο. του δείκτη σχέσης κόστους-απόδοσης είναι
χειρότερος από τον αντίστοιχο σέρβικο ή γερμανικό.
Εχω δει και κουταβια απο κορυφαια εκτροφεια ,που δεν ανταποκρινονταν ουτε στον οικονομικο τομεα, αλλα ουτε και στις περγαμηνες των εκτροφειων τους.

υγ. συγνωμη απο τους φιλους για τα απανωτα ποστς μου:)

maniac

Banned
Banned
12 Ιανουαρίου 2012
9
0
Συγνωμη φίλε μου αλλά εσυ δεν τρώγεσε ,

Λές πως ειχες-εχεις μεγαλωσει 4 ροτ . Τωρα εισαι ετοιμος να διαθεσεις ενα σεβαστο ποσο για να παρεις στην ουσια τιποτα λιγοτερο και τιποτε περισσοτερο απο ενα ριτβαιλερ που απλα θα ακολουθει το προτυπο. Οταν λέμε ακολουθυι το προτυπο αυτο εχει να κανει και μορφολογικα αλλα καο βεβαια σε σχεση με τον χαρακτηρα .

Και αφου οπως λες εχεις βαλει μυαλο τωρα κ εχεις κ βοηεια μπαινεις σε ενα φορουμ κ λες κυριοι οριστε τα χρηματα μου προτεινετε μου εκτροφεια...??? Ουτε 15χρονος δεν το κανει αυτο κ εισαι κ 35 κατα τα λεγομενα σου .

Μπες αγορι μου eurobreeders βρες εκτροφεια γερμανια κ σερβια ( θα συνιστουσα το δευτερο ) δες τι σκυλια εχει το καθενα , τι γεννες εχουν κανει στο παρελθον κ τι σκοπευουν να κανουν στειλε 5-10 μειλ να εκδηλωσειςενδιαφερον κ να σε ενημερωσουν για τις επερχομενες γεννες κ μετα καθεσε κ τα ζυγιζεις. Και το καλυτερο εκτροφειο μπορει να σου δωσει κουταβι απο οχι κ τοσο καλη γεννα.

Εφοσον εχεις τον παρ'α στρωσου κ ψαξε. Μην ξαναδω απο ροτβαιλαρα να μπαινε σε φορουμ κ να λεει τοσα δινω απο που να παρω ? Αυτα τα κανουν αυτες με τα μαλτεζακια...

lezas

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
136
0
Peristeri
Δηλαδη τι δεν σου γεμισε το ματι.Μπορει να μην εκανες και εσυ καλη εντυπωση στον εκτροφεα .
Ποσους εκτροφεις γυρισες?
Ποια ειναι τα αρνητικα που ειδες?
Φιλικα και με διαθεση κουβεντουλας ρωταω.;)
Ναι ειναι και θεμα χημειας δεν αντιλεγω.
Γυρισαμε 4 εκτροφεις στην Αττικη και 2 εκτος.
Δεν μου αρεσε ο τροπος αντιμετωπισης στα σκυλια,σε αυτα που μας ειπαν για τα σκυλια.
Τα περιγραφανε πιο πολυ σαν εμπορευμα.Δεν μας εδειξαν γονεις αν και το ζητησαμε λεγοντας ειτε οτι ειναι σε αλλο χωρο η τα σκυλια που ειχαν ηταν απο 3 γεννες και ειναι αδυνατο να τα εχουν.
Δεν ρωτησανε πολλα πραγματα για εμας σαν να μην τους ενδιεφερε που θα δωσουν τα σκυλια τους.
Ενας μαλιστα μας ειπε οτι αν παρουμε θυληκο θα του το παμε οταν μεγαλωσει για ζευγαρωμα αν παρουμε αρσενικο εχει πολλα και να βαλουμε αγγελια.
Παραπανω δεν θελω να αναφερθω ουτε να πω ονοματα.
Ο καθενας ψαχνει τον καταλληλο κατα την κριση του.
Δεν ειναι ολοι ιδιοι δεν αντιλεγω ισως εμεις να μην βρηκαμε τον καταλληλο:(
Παντα φιλικα συζηταμε εννοειται:)

maniac

Banned
Banned
12 Ιανουαρίου 2012
9
0
Ναι ειναι και θεμα χημειας δεν αντιλεγω.
Γυρισαμε 4 εκτροφεις στην Αττικη και 2 εκτος.
Δεν μου αρεσε ο τροπος αντιμετωπισης στα σκυλια,σε αυτα που μας ειπαν για τα σκυλια.
Τα περιγραφανε πιο πολυ σαν εμπορευμα.Δεν μας εδειξαν γονεις αν και το ζητησαμε λεγοντας ειτε οτι ειναι σε αλλο χωρο η τα σκυλια που ειχαν ηταν απο 3 γεννες και ειναι αδυνατο να τα εχουν.
Δεν ρωτησανε πολλα πραγματα για εμας σαν να μην τους ενδιεφερε που θα δωσουν τα σκυλια τους.
Ενας μαλιστα μας ειπε οτι αν παρουμε θυληκο θα του το παμε οταν μεγαλωσει για ζευγαρωμα αν παρουμε αρσενικο εχει πολλα και να βαλουμε αγγελια.
Παραπανω δεν θελω να αναφερθω ουτε να πω ονοματα.
Ο καθενας ψαχνει τον καταλληλο κατα την κριση του.
Δεν ειναι ολοι ιδιοι δεν αντιλεγω ισως εμεις να μην βρηκαμε τον καταλληλο:(
Παντα φιλικα συζηταμε εννοειται:)
Στην αττικη εκτροφεας ( τονιζω εκτροφεας ) σωστος δεν παιζει. Για ροτβαιλερ

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
lezas σιγουρα δεν ειναι τυπικη συμπεριφορα και πρακτικη των Εκτροφεων αυτο που παρουσιαζεις.
Ισως, οχι ισως δηλαδη ,αλλα σιγουρα να ηταν byb,η κουταβοπαραγωγοι.

maniac μην τα ισοπεδωνεις ολα. Μην ξεχνας πως ειναι μεγαλη η Αττικη!:)

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Ελευθερία έκφρασης.

Είμαι πολ/κος μηχ/κος ελ. επαγγελματίας 35 ετών και έχω δουλέψει μόνον ως μηχ/κος-κατασκευαστής-μελετητής.
Ζήτησα απόψεις γνωρίζωντας πως μπορεί να δεχθώ και επικριτικά σχόλια, ειρωνείες, υποδείξεις και άλλα όμορφα.
Πέραν όλων αυτών όμως είμαι στοχοπροσηλωμένος και γι αυτό προσπερνώ τον αυθορμητισμό μου να απαντήσω σε κάποιους και απλά θα ήθελα να σας παρακαλέσω η συζήτηση να μείνει στο θέμα : εργασιακά εκτροφεία rottweiler εκτός Ελλάδος.

Αν κάποιος έχει κάτι να προτείνει ή να αντιπροτείνει, από βάθος καρδιάς τον ευχαριστώ, όπως ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες.

GeorgeA εκτιμώ την παρουσία σου στο φόρουμ εως στιγμής αφάνταστα, αλλά με τη σειρά μου θα ήθελα να σου ζητήσω να επιχειρηματολογήσεις πάνω στα λεγόμενά σου ή να με παραπέμψεις σε παλαιότερα γραπτά σου που να αποτελούν επιχειρηματολογία και όχι παρόλες και γενικότητες.

Πάντως άλλοι εκτροφείς και εκπαιδευτές ΜΕ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ.

Φιλικά όσο μπορώ.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
maniac εσυ γιατι ταραχτηκες τοσο τι παει να πει αυτα τα κανουν αυτες με μαλτεζακια
εσυ τι εχεις τοσα ινου

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
σε ποια απο τα λεγόμενα μου θελεις να επιχειρηματολογήσω?
εσύ είπες οτι ολοι οι εκτροφείς ροτβάιλερ στην ελλάδα είναι χαμηλής ποιότητας, κάποιος άλλος συμφώνησε μαζί σου και κάποιος άλλος περιορίστηκε στο να συμφωνήσει μαζί σου για την αττική.

Εγώ ρωτάω πέρα απο μια κακή εμπειρία, ποσες συμμετοχές σε εκθέσεις μορφολογίας ή εργασίας ροτβάιλερ έχετε συμμετέχει για να έχετε τόσο απόλυτη άποψη?

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
george a εχεις δικιο για να κραξουμε καποιον πρεπει να εχουμε στοιχεια και να το εχουμε ψαξει
αλλα μετα θα επρεπε να ισχυει το ιδιο και οταν προτεινουμε καποιον καλο εκτροφεα που το κανουμε πιο λαιτ
παντως συμφωνω μαζι σου