Επιλογή εκπαιδευτή

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Και η φιλοσοφία/νοοτροπία που θα μεταδώσει στο σκυλί είναι αυτό που θέλεις. Τουλάχιστον για μένα θα είχε μεγάλη σημασία αυτό αν έψαχνα εκπαιδευτή.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
παρε και ενα αποσπασμα απο την σελιδα του παρκου για το πως μαλωνουμε ενα σκυλο

Δεν επιδιώκουμε να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τον σκύλο μας, αντίθετος πρέπει να κρατάμε ισορροπημένη τη μεταξύ μας σχέση. Στην περίπτωση που δεν συμμορφωθεί με τη φωνητική επίπληξη, το μάλωμά μας είναι ένα τίναγμα από το σβέρκο, σε συνδυασμό πάντα σταθερής, επιβλητικής και αλύγιστης φωνής μας.

ελπιζω να σε καλυψα
Όχι δεν με κάλυψες!
Παρακαλώ πολύ να τα βάζεις ολόκληρα άλλη φορά και όχι ότι σε συμφέρει!
Δεν νομίζω να έκανε κάτι από τα παραπάνω η σκύλα μου.. Εκτός κι αν έχεις νοητική καθυστέρηση ή δεν βλέπεις καλά...
Κανόνες και εξαιρέσεις.
Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που το κουτάβι μας αγριέψει ή μας δαγκώσει την ώρα που επιχειρούμε να του πάρουμε το φαγητό ή κάποιο άλλο αντικείμενο. Δεν επιδιώκουμε να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τον σκύλο μας, αντίθετος πρέπει να κρατάμε ισορροπημένη τη μεταξύ μας σχέση. Στην περίπτωση που δεν συμμορφωθεί με τη φωνητική επίπληξη, το μάλωμά μας είναι ένα τίναγμα από το σβέρκο, σε συνδυασμό πάντα σταθερής, επιβλητικής και αλύγιστης φωνής μας. Το επεισόδιο πρέπει να λήξει σε αυτό το σημείο. Δεν πρέπει να διαπλεκόμαστε σε καυγά με τα κουτάβι μας, στριμώχνοντας το σε κάποια γωνία για να το επιπλήξουμε ή χτυπώντας το συνεχόμενα, γιατί το πιθανότερο είναι να του δημιουργούμε το ένστικτο της αυτοάμυνας, που λειτουργεί με γνώμονα την αίσθηση της ασφάλειας και του φόβου. Τότε θα αρχίσει να μας αγριεύει και ίσως να μας δαγκώσει. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσει το δικό του.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Σε γενικές γραμμές κατάλαβα 1)ότι θα πρέπει να ψάξω πολυ για να βρω τον εκπαιδευτή που μου κάνει!! 2) οτι δεν αφήνω το σκύλο 1 μήνα μακριά μου για να τον εκπαιδεύσουν, 3) επιθυμητό είναι να έχει ασχοληθεί ο εκπαιδευτης με τη συγκεκριμένη φυλή, 4) να ειναι εμπειρος ο εκπαιδευτης, 5) να ειμαι παρων στα μαθήματα, 6) σε καμία περίπτωση βια ή ηλεκτροσοκ.
Τι άλλο πρέπει να ξερω;;;;
Οχι μονο να εισαι παρων, αλλα να λαβεις ενεργο μερος κατα τη διαρκεια της εκπαιδευσης. ουτως ωστε να πρεις τον αερα του σκυλου, και να σου διορθωσει ο εκπαιδευτης τυχον λαθη που κανεις.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Κυριάκο ο ζουζούνος τα είπε όλα στο ποστ του. Και εσύ αλλά και πολλοί άλλοι εδώ μέσα είστε παραδείγματα του πως μέσα σε ένα τρίμηνο μπορείτε να τα μάθετε όλα για τους σκύλους αν μελετάτε dogforum πρωί μεσημέρι βράδυ.. Και ενώ ατην αρχή μαθαίνατε να ξεχωρίζετε τον σκύλο από την γάτα λίγο μετά μας αφήνετε όλους άναυδους με τις γνώσεις σας..
Ελλάς το μεγαλείο σου..

georgiosdam

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
109
0
Αχαρνές
απο εκτροφειο ειναι ο γ.π γεωργιε?
Η μάνα του και ο πατέρας του ναι!! Ο djibril οχι! Τη μανα του και τον πατερα του τα εχει ενας κουμπαρος μου! Τα ζευγάρωσε και ετσι απεκτησα και γω το σκυλαρο μου!! Δυστυχώς δεν δηλώθηκε η γεννα!!

georgiosdam

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
109
0
Αχαρνές
Και η φιλοσοφία/νοοτροπία που θα μεταδώσει στο σκυλί είναι αυτό που θέλεις. Τουλάχιστον για μένα θα είχε μεγάλη σημασία αυτό αν έψαχνα εκπαιδευτή.
Δωσε μου ενα παραδειγμα;; Δε σε καταλαβα;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Παραδείγματα μπακαλίστικα και πρόχειρα είναι ας πούμε η βόλτα.

Μπορεί να είναι δίπλα σου ο σκύλος επειδί σε βλέπει ως προστασία, επειδί τον έχεις αναγκάσει, επειδί ξέρει ότι θα του δωθεί κάτι καλό, επειδί ξέρει ότι μπορεί να τον διορθώσεις, επειδί θέλει να ανήκει κάπου, επειδί μόνο έτσι προχωρά η βόλτα, επειδί μόνο έτσι θα τον αφήσεις μετά ελεύθερο να τρέξει στο πάρκο, επειδί δεν ξέρει να κάνει αλλιώς...

Το για ποιό λόγο θα υπακούσει ο σκύλος εξαρτάται απο το τι φιλοσοφία προσπαθούμε να του μεταδώσουμε.

Για να μη σε μπερδεύω ξέχνα αυτό που είπα και κοίτα περισσότερο αυτά τα 5-6 που ανέφερες πιο πριν.

georgiosdam

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
109
0
Αχαρνές
Καλό είναι να ξέρεις τι θέλεις από το σκύλο σου, ποιοί είναι οι στόχοι σου.
Τι μπορεί να θέλει κάποιος απο το σκύλο του παρα μόνο μια πολυ καλη συμβίωση!! Αυτο που εχω φανταστει είναι να ειναι κοινωνικότατος με ανθρώπους σκύλους και ζωα γενικά , αλλά αν τυχον μας "πειράξει" (την οικογενεια, το σπιτι και το σκυλο) καποιος θα πρεπει να το μετανιωσει και μονο που το σκεφτηκε!! Θελω να πηγαινω διακοπες να τον παιρνω μαζι μου και να ειναι κυριος, να βλεπει παιδακια και να ειναι Κυρία, και στις βολτες μας να ειναι οπως πρεπει μη βλέπει γατα ή σκυλο και τρελενεται!! Τι άλλο να ζητησεις στο σκυλο σου;;

georgiosdam

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
109
0
Αχαρνές
Παραδείγματα μπακαλίστικα και πρόχειρα είναι ας πούμε η βόλτα.

Μπορεί να είναι δίπλα σου ο σκύλος επειδί σε βλέπει ως προστασία, επειδί τον έχεις αναγκάσει, επειδί ξέρει ότι θα του δωθεί κάτι καλό, επειδί ξέρει ότι μπορεί να τον διορθώσεις, επειδί θέλει να ανήκει κάπου, επειδί μόνο έτσι προχωρά η βόλτα, επειδί μόνο έτσι θα τον αφήσεις μετά ελεύθερο να τρέξει στο πάρκο, επειδί δεν ξέρει να κάνει αλλιώς...

Το για ποιό λόγο θα υπακούσει ο σκύλος εξαρτάται απο το τι φιλοσοφία προσπαθούμε να του μεταδώσουμε.

Για να μη σε μπερδεύω ξέχνα αυτό που είπα και κοίτα περισσότερο αυτά τα 5-6 που ανέφερες πιο πριν.
Παλι δεν το καταλαβα! Στη βολτα θελω να ειναι ο σκυλος μου διπλα απο αγαπη προς το ατομο μου, απο εμπιστοσυνη προς εμενα!!

georgiosdam

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
109
0
Αχαρνές
τα σκυλια δεν αγαπανε:confused:
τα παρακανα σημερα με τα ποστ
Και πως το λες αυτό που δειχνει ο σκυλος σου σε εσενα; Αν για παραδειγμα γυρνας μετα τη δουλεια δε χαιρεται;; Δε σε βλεπει σαν Θεο;; Αν δεν είναι αγάπη τοτε είναι λατρεία!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Αν δεν είναι αγάπη τοτε είναι...........!!!
....συμφέρον
....ρουτίνα
....ανακούφιση
....ανασφάλεια

Δεν μου 'ρχονται τώρα άλλα, αλλά κάποιος θα με συμπληρώσει.
Να το κάνουμε παιχνίδι...συμπληρώστε το κενό...:)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Σεβασμός, αναγνώριση, χαρά, επιθυμία κι άλλα πολλά μπορεί να είναι... Το τι είναι όντως όμως δε νομίζω να μάθουμε ποτέ. So pick one that you like! Does the trick! Προσωπικά πιστεύω ότι αγαπάνε, με τον τρόπο τους.

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Παλι δεν το καταλαβα! Στη βολτα θελω να ειναι ο σκυλος μου διπλα απο αγαπη προς το ατομο μου, απο εμπιστοσυνη προς εμενα!!
Αυτή είναι μια παιδική παρατήρηση:) Νομίζω ότι πρέπει να ρίξεις πολύ διάβασμα ακόμα όσον αφορά βασικά πράγματα που αφορούν τη φύση του σκύλου

georgiosdam

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
109
0
Αχαρνές
Αυτή είναι μια παιδική παρατήρηση:) Νομίζω ότι πρέπει να ρίξεις πολύ διάβασμα ακόμα όσον αφορά βασικά πράγματα που αφορούν τη φύση του σκύλου
Διαβάζω εδω και κανα μηνα και νιωθω οτι τπτ δεν ξερω!! Είναι ο πρωτος μου κουταβος και αγχωνομαι με το παραμικρό!! Συνεχίζω αδιακοπα το διαβασμα!! Ευχαριστω παντως και σας που ειστε εδω να μασ βοηθάτε και να μας στηρίζετε!! Η αλήθεια είναι ότι ψιλο έπεσα απο τα συννεφα για την μη αγαπη του σκυλου!!!

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97