Επιλογή εκπαιδευτή

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Τελος παντων δεν νομιζω οτι αυτο ειναι το θεμα μας.Εγω προτεινα να παει σε εκτροφεα-εκπαιδευτη γ.π διοτι θεωρω οτι εχουν μεγαλυτερη εμπειρια πανω στην φυλη ΣΕ ΟΛΑ.Απο εκει και περα αν καποιος δεν συμφωνει ειναι αποδεκτο.

Last edited:

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Ναι αλλα και κάθε σκυλί είναι και διαφορετικό έτσι??
Έτσι όπως το θέτεις είναι σαν να μην έχει καμιά σημασία η φυλή. Σαφώς και μπορεί να είναι διαφορετικό, αλλά δεν παύει να είναι εκπρόσωπος μιας ράτσας με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Έτσι όπως το θέτεις είναι σαν να μην έχει καμιά σημασία η φυλή. Σαφώς και μπορεί να είναι διαφορετικό, αλλά δεν παύει να είναι εκπρόσωπος μιας ράτσας με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
παραδειγμα ενα κυριαρχικο ακιτα και ενα κυριαρχικο μαλτεζ.Ιδιο προβλημα διαφορετικη φυλη διαφορετικη λυση του προβληματος.Δεν μπορεις ενα εκπαιδευτης να ξερει πως να λυνει το ιδιο προβλημα σε ολες τις φυλες διοτι ολα εχουν διαφορετικη λυση.Για αυτο λεω εκτροφεας=εκπαιδευτης της φυλης.

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Κάποιες αρχές (και ανάγκες) μπορεί να είναι κοινές για όλα τα σκυλιά, αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι όλοι οι εκπαιδευτές μπορούν να εκπαιδεύσουν ή λύσουν όλα τα προβλήματα συμπεριφοράς, όλων των φυλών και ούτε θα εμπιστευόμουν εκπαιδευτή που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο.
Αν για παράδειγμα, ήξερα καλό εκπαιδευτή που το 95% της ενασχόλησης του είναι οι Γερμανικοί Ποιμενικοί δεν θα του πήγαινα πρέσα. Θα προτιμούσα κάποιον που να γνωρίζει συγκεκριμένα πράγματα για τη συγκεκριμένη φυλή. Θα προτιμούσα ένα πιο "εξατομικευμένο" πρόγραμμα εκπαίδευσης. Υπάρχει κάποιο στάνταρ που να υποστηρίζει ότι όλοι είναι ειδικοί σε όλα?

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Δεν θα το λύσει δηλαδή το πρόβλημα?Αυτό θέλετε να μου πείτε?
Μπορει να μην το λυσει.Και εγω λεω οτι αφου εχουμε τοσο καλο επιπεδο γ.π στην ελλαδα και εκτροφεις οπου δουλευουν καθημερινα με γ.π και εχουν μεγαλη εμπειρια γιατι να μην εκπαιδευσει τον σκυλο εκει?

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Μπορει να μην το λυσει.Και εγω λεω οτι αφου εχουμε τοσο καλο επιπεδο γ.π στην ελλαδα και εκτροφεις οπου δουλευουν καθημερινα με γ.π και εχουν μεγαλη εμπειρια γιατι να μην εκπαιδευσει τον σκυλο εκει?
Αυτό πιστεύω κι εγώ ότι είναι το καλύτερο! Αν δλδ είχα γ.π. απο εκτροφείο,θα φρόντιζα η εκπαίδευση του να γινόταν απο τον ίδιον,εφόσον θα του είχα μεγάλη εμπιστοσύνη!

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Ωραία!!Πείτε μου ένα παράδειγμα μιας συμπεριφοράς ενός γερμανικού ποιμενικού που δεν θα μπορέσει ένας σωστός επαγγελματίας να επιλύσει!!

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Σου ειπα ενα κυριαρχικο ακιτα(που ειναι απο την φυση τους ετσι) και ενα κυριαρχικο μαλτεζ αντιμετωπιζονται με τον ιδιο τροπο?Εστω οτι ο εκπαιδευτης ξερει να αντιμετωπισει το μαλτεζ και οχι το ακιτα.Αν αναλαβει το ακιτα αυτο πες μου πως θα λυσει το προβλημα του αφου δεν εχει εμπειρια?Η θα κανει πειραματα πανω του μπας και το λυσει?Δεν γινεται ολοι να τα ξερουν ολα.Και ξαναλεω αφου εχουν ανθρωπους που κρατουν το επιπεδο εκπαιδευσης και εκτροφης του γ.π ψηλα γιατι να μην απευθυνθει σε αυτους?

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Δεν λέω να μην απευθυνθεί εκεί!!Αυτό είναι επιλογή του!!
Ο άλλος με θετική εκπαίδευση όμως εκπαιδεύει μια κότα και δεν θα μπορέσει να βολέψει το ακίτα??
Είναι το τι εμπειρία έχει!!Αν πάω τον δικό μου δηλαδή για εκπαίδευση σε κάποιον που εκτρέφει για παράδειγμα ροτβάιλερ δεν θα μου κάνει δουλειά??Που έχω και αρκετά δύσκολο σκυλί!!

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Μετραει η εμπειρια που λες.Αλλα ποσοι εχουν την ιδια εμπειρια με τους εκτροφεις γ.π στην ελλαδα?θα σου πως εγω.Μονο οσοι δουλεουν σκυλια στο ιπο σοβαρα και δεν ειναι και πολλοι η οι περισσοτεροι ειναι εκτροφεις..Οποτε ερχομαστε στα λεγομενα μου.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Ειναι πολυ απλο φιλε μου.Οι εκτροφεις γ.π εχουν πολυ μεγαλυτερη εμπειρια πανω στην φυλη σε θεμα εκπαιδευσης απο οτι οι αλλοι εκπαιδευτες.Και επειδη ο φιλος εχει γ.π ειπα να του προτεινω μια σιγουρη λυση.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Οχι δεν λεω αυτο μπορει να τον καταφερει και με πολυ καλα αποτελεσματα.Αλλα αν υπηρχε εκτροφεας πιτ οπου τα δουλευει κιολας πιστευω οτι θα ειχε καλυτερο αποτελεσμα απο οτι αν πηγαινε στον απλο εκπαιδευτη.