Επικίνδυνες/ηλίθιες απόψεις

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Όσο πλησιάζω άτομα με σκυλιά τόσο με πιάνει μια μελαγχολία τώρα τελευταία. Όχι δεν φταίνε τα σκυλιά αλλά την έλλειψη ποιοτικής ζωής που προσφέρουν οι ιδιοκτήτες προς αυτά. Δυστηχώς είναι τόσες οι ατάκες που έχω ακούσει που πίσω απο αυτές κρύβονται πολλά παράπονα μου και ανησυχίες. Στο σημείο που πλέον είμαι της άποψεις πως δεν κάνουν όλοι για σκύλο. Βέβαια σε έναν ιδανικό κόσμο όπου ο μόνος τρόπος απόκτησεις σκύλου θα ήταν απο εκτροφέα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα... αλλα ας μη μπερδεύω το θέμα.
Θα δώσω δύο παραδείγματα σημερινά, δύο προτάσεις απο δύο διαφορετικούς ιδιοκτήτες και θα ήθελα να ακούσω τα σχόλια σας.
 Η πρώτη ακούστηκε απο έναν άνθρωπο ο οποιος είχε πολύ αυτοπεποίθηση στης γνώσεις του. Καθώς ήμουν σε περίπτερο πλησίαζε με τα γνωστά "σςςς... ήσυχα μη φοβάσαι.." για να χαιδεύψει το σκυλί στο κεφάλη. Επέμενα να μη πλησιάσει γιατί η Σόνια έδειχνε ανήσυχει και είχε γύρει πάνω μου ως ένδειξη ανασφάλειας. Η ατάκα ήταν "Ο σκύλος αν μυρίσει φόβο θα σε δαγκώσει. Ξέρω εγώ είχα στο παρελθόν έξι σκυλιά". Η Σόνια βέβαια αντέδρασε προσπαθώντας να του ψευτοδαγκώσει το χέρι. Ο κύριος τραβίχτηκε και έφυγε... Απο πότε ο αριθμός των σκυλιών δείχνει μια εμπειρία? Απο πότε το να έχεις 2-3 σκυλιά στο χωριό ή στον κήπο σε κάνει ειδικό? Απο πότε το να είσαι κάτοχος σκύλου είναι ένδειξη εμπειρίας?
 Οι δεύτεροι ατάκα ήταν απο παιδί με τρια Doberman παρακαλώ. Στο πάρκο με είδε να εκτελώ ένα μικρό σέσιον με την Σόνια και πιάσαμε την συζήτηση. Μόλις άκουσα τρια Doberman σκέφτηκα πως υπάρχει λόγος που έχει τόσα ή ότι του αρέσει η συγκεκριμένη φυλή (εργασίας). Έτσι τον ρώτησα αν ασχολείται με κανα σπορ με τα σκυλιά. Η απάντηση του "... δεν κάνω τέτοιες μλκς. Λυπάμαι να τα κάνω αυτά με τα σκυλιά μου". Εκεί γκρέμίστηκε ο προσωρινός ενθουσιασμός που είχα απο την γνωριμία μου με το παιδί και μου ανέβηκε λίγο το αίμα στο κεφάλη. Πέταξα ένα υπονοούμενο του τύπου "Ξυπνά, τρώει, χέζει και κοιμάται. Ωραία ζωή για doberman".
Το άσχημο και στης δύο περιπτώσεις ήταν πως και οι δύο δεν είχαν όρεξη να ακούσουν.

* Τρίτη ατάκα που θυμήθηκα μόλις τώρα που την άκουσα πριν 3 μέρες. Γνωστός του κολλητού μου πήρε κουτάβι staffordshire. Ξεκινώντας την συζήτηση μου είπε για γνωστό εκτροφείο στην Πάτρα το οποίο γνωρίζω αλλά δεν πήρε απο εκει γιατί ήταν ακριβά. Έτσι πήρε με 200Ε απο ιδιώτη. Τα λόγια του παιδιού όπως μου τα είπε... "Το παιδί που μου έδωσε το κουτάβι μου λέει πως αυτά τα σκυλιά είναι του κερατά. Όταν πάει 5-6 μηνών θα μου γρυλλίζει και θα μου γαυγίζει για να δείξει πως είναι αρχηγός. Μόλις μου το κάνει αυτό σηκώνω ότι βρω κοντά μου και το σπάω στο ξύλο για να καταλάβει πως είμαι ο αρχηγός". 

Δεν ξέρω γιατί τα γράφω αυτά και για ποιο σκοπό. Πιθανόν κατα κάποιο τρόπο να θέλω να βοηθήσω άτομα που ψάχνουν συμβουλές να προσέχουν ποιούς ρωτάνε. Επικίνδυνα πράγματα και στενάχωρα για κάποιον ο οποίος σέβεται αυτό το ζωντανό που λέγεται σκύλος...

Last edited:
  • Like
Reactions: d-friend

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σε συζήτηση αστειευόμενοι λεγαμε για σκυλιά και φυλες που μας αρεσουν.
Είπε λοιπόν μια ότι εχει κολλημα με τα dogo argentino, εγώ ελεγα τον πόνο μου με τα dopperman και μια τρίτη λέει για ελληνικό ποιμενικό. Η τελευταία δεν ειχε ποτε σκύλο στη ζωή της και ενας της είπε ότι αν ήταν να πάρει, χωρις εμπειρία και απλετο χρόνο ο ποιμενικός θα την χόρευε μιας και δεν ειναι από τις πιο ευκολες φυλες. Η απαντηση της "τα πάω από μικρή καλά με τα σκυλιά και παίζουν μαζι μου, δεν θα ειχα πρόβλημα"...
Όσο για τον τρίτο που λες, ειναι να τον εχει κανεις από κοντά, να φάει καταγγελία εγκαίρως πριν σαπίσει το κουτάβι.

• Like

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.112
1.389
επειδή όπως έχω ξαναπεί τα προβλήματα είναι ακόμα και μέσα στις οικογένειες μας. θα σας πω ατάκα του πατέρα μου σήμερα που την έχω και πρόσφατη...

- σήμερα θα έρθει η εκπαιδεύτρια να γνωρίσει τον μικρό ακη από εβδομάδα θα ξεκινήσουμε μαθήματα!!! (εγώ μες την τρελή χαρά και ενθουσιασμό)
απάντηση πατέρα
- εντάξει όλα αυτά αλλα μην γίνει και τελείως μαλθακό το σκυλί να σε φυλάει και λίγο...

μου ήρθε κεραμιδα πάλι και συγκρατήθηκα όσο μπορούσα...

Last edited:
  • Like

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Για τον Έλληνα, σκύλος φύλακας = Φοβικός, ακοινωνικοποιημένος, ασταθές, γεμάτο υπερένταση και χωρίς όρια. Το οποίο μάλιστα αν το αντιμετωπίσεις θα πάει να κρυφτεί πίσω απο κανα δέντρο συνεχίζοντας το σπαστικό γαύγισμα.

• Like

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Εδω οι διπλανοι μου βαρανε το παιδι τους. Τι παιδεια να περιμενεις να εχουμε για τα pet...

Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Εχω ακούσει τα άπειρα και εγώ , ιδίως όταν ήταν ακόμα μικρός ο Λούνο μου...
"να το δέρνεις για να ξέρει ποιός είναι ο αρχηγός"
"να τον αφήνεις νηστικό 2 μέρες για να τα πηγαίνει καλά στην εκπαίδευση"
"αν σου γρυλίσει, να τον πιάσεις και να τον πετάξεις στο πάτωμα"
"δεν πειράζει που μου δαγκώνει το χέρι, παίζει!"
"δεν πειράζει που ανεβαίνει πάνω μου, χάδια θέλει!"
"δεν ήρθε μόλις το φώναξες? Μάλωσε τον μόλις έρθει!"
"πάρε κόκαλο, σκυλάκι, να φας!"
"να μην αφήνεις να τον χαιδεύουν ξένοι, να γίνει φύλακας!"

• Like

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
επικινδυνες αποψεις....
σκυλοσυναντησεις.... ( και δεν αναφερομαι σε αυτες του φορουμ... αλλα περιλαμβανονται κι αυτες..)
ειναι ο καλυτερος τροπος κοινωνικοποιησης κουταβιου....!
τελευταια το εχω συναντησει σαν αποψη πολυ συχνα και ειδικα στον φαρο ( οι πατρινοι ξερουν...) οπου παρατηρω σκυλια συνεχεια να τσακωνονται... αντιστοιχα της ηλικιας τους για την κυριαρχια... και τα αφεντικα τους να πιστευουν οτι παιζουν τα κουταβια με τα ενηλικα και κοινωνικοποιουνται......

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Εχω ακούσει τα άπειρα και εγώ , ιδίως όταν ήταν ακόμα μικρός ο Λούνο μου...
"να το δέρνεις για να ξέρει ποιός είναι ο αρχηγός"
"να τον αφήνεις νηστικό 2 μέρες για να τα πηγαίνει καλά στην εκπαίδευση"
"αν σου γρυλίσει, να τον πιάσεις και να τον πετάξεις στο πάτωμα"
"δεν πειράζει που μου δαγκώνει το χέρι, παίζει!"
"δεν πειράζει που ανεβαίνει πάνω μου, χάδια θέλει!"
"δεν ήρθε μόλις το φώναξες? Μάλωσε τον μόλις έρθει!"
"πάρε κόκαλο, σκυλάκι, να φας!"
"να μην αφήνεις να τον χαιδεύουν ξένοι, να γίνει φύλακας!"
Μπορεί να χαλάω το θέμα αλλά δεν κατάλαβα!
Εμένα ακόμα με δαγκώνει (5 1/2 μηνών) και άμα βολεύει ανεβαίνει και πάνω μου,πειράζει?
Θα πρέπει να αγχωθώ?

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.112
1.389
επικινδυνες αποψεις....
σκυλοσυναντησεις.... ( και δεν αναφερομαι σε αυτες του φορουμ... αλλα περιλαμβανονται κι αυτες..)
τελευταια το εχω συναντησει σαν αποψη πολυ συχνα και ειδικα στον φαρο ( οι πατρινοι ξερουν...) οπου παρατηρω σκυλια συνεχεια να τσακωνονται... αντιστοιχα της ηλικιας τους για την κυριαρχια... και τα αφεντικα τους να πιστευουν οτι παιζουν τα κουταβια με τα ενηλικα και κοινωνικοποιουνται......
η αλήθεια είναι ότι πόλυς κόσμος ακόμα το μπερδεύει αυτό! και το έχω δει από γνωστη μου η οποια ενώ έχει εκπαιδεύσει το σκυλάκι της κι ενώ ο εκπαιδευτής της το εξήγησε αυτό εξακολουθεί να κάνει το ίδιο λάθος!

• Like

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
όντως πειράζει αμα ανεβαίνει πάνω σου το σκυλί; δε λεω να δει κάποιον άσχετο στο δρόμο και να "τον πάρει αγκαλιά" αλλά στο αφεντικό του ή στα φιλικά πρόσωπα υπάρχει θεμα;

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.112
1.389
υποθέτω για τον ίδιο λόγω που έχει βγει και η λαϊκή έκφραση ...

αυτόν αν τον αφήσεις θα σε καβαλήσει..

τουτέστιν θα κυριαρχήσει πάνω σου

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
βασικά θα έπρεπε να το είχα καταλάβει αφου αν ανέβει πάνω μου και τον κατεβάσω νευρίαζει.
Θα κοιτάξω να του το κόψω, ευχαριστώ πολυ!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εμένα μου ειχαν πει να μην την αφήνω όταν θελει η ιδια. Να την παίρνω όταν θελω εγω.
Αλλα αν την δω να χοροπηδάει για να σκαρφαλώσει να μην την παρω.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
επικινδυνες αποψεις....
Ανοίγεις μεγάλο θέμα.
Θυμάμαι παλιά είχα πάει σε ενα πάρκο ενός φίλου. Φοβόμουν να πάω κοντά με την δικιά μου. Το τι γινόνταν... όπου κοίταγα έβλεπα ευκαιρίες για να "χαλάσει" το σκυλί. Ένας μάλιστα που έβλεπε το σκύλο μου αδιάφορο και να μη τρέχει-κυνηγά-ανεβαίνει-παίζει σαν τα υπόλοιπα είπε χαρακτηρηστικά και το θυμάμαι "Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Σκύλος είναι πρέπει να παίξει με τα σκυλια". Του φάνηκα παντελώς άσχετος με σκυλιά όταν του είπα πως ο σκύλος είναι αδιάφορος για αυτά τα παιχνίδια γιατί έχει εμένα.

• Like

ASBT

Well-Known Member
1 Απριλίου 2011
180
2
οταν ο κολλητος μου πηρε την σκυλιτσα του, μετα απο λιγο καιρο πηγαμε μεχρι το χωριο του για να παιξουν τα σκυλακια μας.

πηε τη σκυλιτσα του απο το σπιτι της γιαγιας του και της λεει ¨γιαγια πως σου φαινεται η ηρα???¨ και η απαντηση της γιαγιας με ΣΟΒΑΡΟ υφος ηταν: ¨μα καλα πηγες και πηρες ζωο που δεν τρωγεται?" αχχααχχα

• Like

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Του φάνηκα παντελώς άσχετος με σκυλιά όταν του είπα πως ο σκύλος είναι αδιάφορος για αυτά τα παιχνίδια γιατί έχει εμένα.
Σοφή κουβέντα!!! που θα έπρεπε να είναι γραμμένη με μεγάλα γράμματα στο μυαλό του κάθε υποψήφιου ιδιοκτήτη!
...όμως έλα ντε που αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τον σκύλο του και να δουλέψει....

είναι πολύ λυπηρό να βλέπω στα πάρκα ιδιοκτήτες να καπνίζουν το τσιγάρο τους αραχτοί στα παγκάκια και τα σκυλιά να αφηνιάζουν πιο πέρα...:mad:

ASBT

Well-Known Member
1 Απριλίου 2011
180
2
Σοφή κουβέντα!!! που θα έπρεπε να είναι γραμμένη με μεγάλα γράμματα στο μυαλό του κάθε υποψήφιου ιδιοκτήτη!
...όμως έλα ντε που αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τον σκύλο του και να δουλέψει....

είναι πολύ λυπηρό να βλέπω στα πάρκα ιδιοκτήτες να καπνίζουν το τσιγάρο τους αραχτοί στα παγκάκια και τα σκυλιά να αφηνιάζουν πιο πέρα...:mad:
To χειροτερο απο ολα ειναι να βλεπεις σκυλια ελευθερα απο ιδιοκτητες χωρις ιχνος εκπαιδευσης και συμπεριφορας και ειδικα διπλα σε παρκα που παιζουν μικρα παιδακια.!

και αμα πεις κατι σου λενε με ενα τουπεδακι ¨ειναι εκπαιδευμενος¨ αει στο διαολο πια :mad::mad:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
εγω πλέον δε μιλάω!
Άντε να πω στη γιαγιά στο χωριό τώρα ότι κοιμάμαι μαζί με το σκύλο...
Γενικά οι περισσότεροι άνθρωποι στα χωριά(κυριως οι μεγαλύτεροι) αν το σκυλι δεν έχει να προσφέρει κάτι(γάλα,μαλλί,κρέας,αυγά) δε το έχουν και σε μεγάλη υπόληψη, ωστόσο αρκετοί απο τους μικρότερους έχουν διαφορετικές απόψεις και αυτό είναι πολυ θετικό:)