ΘΕΩΡΩ, ότι όλοι εδώ μέσα που ασχολούμαστε 1ον με τα φόρουμ και 2ον ψαχνόμαστε συνέχεια με τα σκυλιά μας, έχουμε ένα επίπεδο IQ και μόρφωσης.
Το να επαναλαμβάνεις συνεχώς ότι δεν διαβάζουμε, οτι δεν καταλαβαίνουμε και να απαντάς όταν δεν σου αρέσουν αυτά που σου λένε με "ρε", τουλάχιστον σε μένα ακούγεται προσβλητικό.
Επίσης, ΘΕΩΡΩ, ότι όλοι όσοι μπαίνουμε και σχολιάζουμε, έχουμε τις προσωπικές μας ανησυχίες και εμπειρίες και δεν μιλάμε ακαδημαικά, για το αν ο σκύλος ειχε 5 πόδια, πως θα έτρεχε!!
Προσωπικά, πριν αποκτήσω σκύλο, έμπαινα στα φόρουμ και διάβαζα, χωρίς να σχολιάσω, για να μαθαίνω και όταν απόκτησα, άρχισα τα σχόλια μέσα από τις δικές μου εμπειρίες, απορίες, λάθη κλπ. Με πολλούς διαφώνησα, με πολλούς συμφώνησα αλλά πάντα σε πραγματικά δεδομένα.
Κατά τα άλλα, το να θέτεις ένα θέμα, θεωρητικά και να επιμένεις σε αυτό, ενώ το σύνολο σου λέει άλλα, χωρίς να έχεις τις απαραίτητες βάσεις τεκμηρίωσης της θέσης σου και χωρίς να σε απασχολεί στην ουσία, στα σόσιαλ λέγεται τρολιά.
Και για να το κάνω πιό ξεκάθαρο, επειδή θεωρώ ότι το 99% των ιδιοκτητών/κηδεμόνων (πέστε το οπως θέλετε) έχει πονέσει με το θέμα λυτού, είναι (ώς παράδειγμα) σαν να μπαίνεις σε φόρουμ βιασμένων γυναικών και να τους λες ότι, ναι με αλλά φταίει και η 16χρονη που φορούσε κολάν και προκάλεσε, δεν μπορεί να φταίει μόνο ο βιαστής!!
Αυτά και σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
Δεν γίνεται να μου αποδίδεται κάτι που εγώ δεν έχω πει ή μάλιστα, έχω πει το αντίθετο!
Όταν αυτό συμβαίνει (κ συνέβη ακετές φορές εδώ) σημαίνει ότι ο άλλος είτε δεν διαβάζει, είτε δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει, είτε καταλαβαίνει μια χαρά αλλά επειδή δεν τον βολεύει, λέει
άλλα αντ' άλλων.
Κάποιοι, όντως κατάλαβαν ότι υπήρξε μία παρεξήγηση.
Κάποιος ήταν ντόμπρος κ είπε συγνώμη.
Εσύ προσωπικά, το παίζεις τρελίτσα. Δεν έχεις το θάρρος να πεις "συγνώμη, δεν διάβασα σωστά, έκανα λάθος".
Δεν πειράζει...
Τρανή απόδειξη τα τελευταία μας ποστ, οπού εσύ τάχα προσπαθούσες να καταλάβεις, καλοπροαίρετα… Λες κάτι αναφερόμενος σε εμένα. Σου απαντάω κ σου αποδεικνύω ότι δεν κατάλαβες σωστά. Σου παραθέτω τα προηγούμενα μου σχόλια τα οποία δεν πρόσεξες, δεν διάβασες, δεν κατάλαβες; Σου απαντάω για όλα αυτά που ήθελες να καταλάβεις. Και αντί να επανέλθεις λέγοντας κάτι σχετικό, το κάνεις γαργάρα κ βρίσκεις πάλι τρόπο να μου την πεις.
Υπήρξαν 3-4 σχόλια-απαντήσεις σου προς εμένα, όπου μου έλεγες κάτι διαφορετικό ή κ άσχετο με αυτό που είπα εγώ.
Έφτασες στο σημείο να υποστηρίξεις ότι αν έχω τον σκύλο με λουρί κ δεχτώ αναίτια επίθεση από άλλον -επιθετικό- σκύλο που είναι επίσης με λουρί, θα φταίω εγώ!!!
Το είπες επειδή όντως το πιστεύεις; Όχι!
Απάντησες σε κάτι που δεν έκατσες να διαβάσεις καλά.
Σου το επισήμανα μάλιστα σε επόμενο σχόλιο κ πάλι το έκανες γαργάρα!
Λες ότι μιλάω «ως έμπειρος εκπαιδευτής με πολυετή πείρα», σε ρωτάω που το είδες, δεν απαντάς. Σου δείχνω τα γραφόμενα μου που αποδεικνύουν το αντίθετο, πάλι δε λες τίποτα.
Μιλάω για πολυσύχναστο πεζόδρομο κ μου λες για πεζοδρόμιο! Σου λέω ότι κάνεις λάθος κ το γυρίζεις στο χαβαλέ κ την ειρωνεία
Μου λες «Το ποστ σου αναφέρεται γενικά για τον δρόμο, πλατείες… προσθέτεις τα πάρκα στην εικόνα στην τελευταία παράγραφο, για να ολοκληρώσεις την σκέψη σου».
Επανέρχομαι με το 2ο ποστ που είναι πλήρως αναλυτικό, ώστε να μην αφήσει καμία αμφιβολία και απαντάς «...δεν πιστεύω ότι το ξεκίνησες για τα σκυλοπάρκα μόνο».
Δηλ. ούτε την πρώτη, ούτε τη δεύτερη φορά κατάλαβες τι διάβασες! Δεν θα έπρεπε να σε ενοχλεί που σου το λέω αλλά θα έπρεπε να σε προβληματίζει που σου συμβαίνει!
Μου λες ότι απαντάω «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Που το έκανα αυτό; Ποτέ δεν είπες! Μα φυσικά, αφού ποτέ δεν έγινε… Και το λέει αυτό ποιος;;; Αυτός που όσες φορές βρέθηκε σε «δύσκολη θέση» κατά τη διάρκεια της συζήτησης επέλεξε όντως να απαντήσει "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" ή απλά να κάνει γαργάρες.
Λες ότι δεν μιλάμε για το «αν ο σκύλος ειχε 5 πόδια, πως θα έτρεχε». Και φυσικά είναι σχήμα λόγου, αλλά πότε κ ποιο ανάλογο παράδειγμα επικαλέστηκα εγώ ώστε να έχει νόημα να μου λες κάτι τέτοιο; Τα αδέσποτα; Υπαρκτό είναι, τι να κάνουμε; Είτε σας έχει τύχει, είτε όχι, υφίσταται.
Όσο για το παράδειγμα με τις βιασμένες γυναίκες… Ατυχέστατο!
Μάλλον έχεις χάσει τη μπάλα κ έχεις μπερδέψει τους ρόλους.
Κάλλιστα λοιπόν μπορώ να στο αντιστρέψω. Για την ακρίβεια, "ταιριάζει" περισσότερο...
Η «βιασμένη γυναίκα» είναι ο σκύλος που δαγκώθηκε κ ο «βιαστής» είναι ο σκύλος που τον δάγκωσε.
Είναι λοιπόν σαν να μπαίνεις ΕΣΥ (όχι εγώ) στο εν λόγω φόρουμ κ να λες "φταίει και η 16χρονη που φορούσε κολάν και προκάλεσε, δεν μπορεί να φταίει μόνο ο βιαστής".
Δυναμικός σκύλος είναι, θα δαγκώσει, τι να κάνει; / Άντρας είναι, θα γμ… τι να κάνει;
Το άλλο σκυλί πήγε κ του έκανε τσαχπινιές κ προκάλεσε / Η 16χρονη φορούσε κολάν και προκάλεσε
Φταίει κ η μάνα που την άφησε να τριγυρίζει μονή τέτοια ώρα / Φταίει ο κηδεμόνας που το άφησε χωρίς λουρί
Οι διαφορετικές απόψεις κ οι διαφωνίες, μπορούν μια χαρά να μας βοηθήσουν να πάμε μπροστά. Να αποτελέσουν δύναμη εξέλιξης. Όταν συμμετέχουμε σε μία κουβέντα με θάρρος (έκφρασης της γνώμης μας αλλά κ παραδοχής των λαθών μας), ειλικρίνεια, θέληση αντικειμενικής διερεύνησης της αλήθειας, χωρίς εγωισμούς...
Καλό σου βράδυ κ καλό ξημέρωμα.