Επίθεση από Πιτ Μπουλ

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Ανέφερα συγκεκριμένα την περίπτωση όπου ένας κηδεμόνας (σίγουρος για τον σκύλο του), έχει το σκυλί του λυμένο κ αυτό πλησιάσει άλλον σκύλο -δεμένο- με ήρεμες κ φιλικές διαθέσεις. Μίλησα για σκυλί που πηγαίνει «κουνιστός-κουνιστός με την ουρά του πέρα-δώθε». Σκεφτείτε την εικόνα… Δεν είναι εικόνα σκύλου που τρέχει προς τον άλλον, ούτε που χοροπηδάει. Και πηγαίνει προς τον άλλον σκύλο «για να τον γνωρίσει, χωρίς να τον καβαλήσει, χωρίς να τον προκαλέσει». Και η απάντηση του άλλου σκύλου, χωρίς να τον προειδοποιήσει, χωρίς να τον διώξει, είναι να τον αρπάξει με την μία! Δεν μίλησα για υπερκινητικό σκύλο, εντελώς χαζοχαρούμενο (σε σημείο που να καταντάει επικίνδυνος ), ο οποίος θέλει ντε κ καλά να παίξει, δεν καταλαβαίνει από «όχι» κ γίνεται ενοχλητικός. Δεν έχει καν προλάβει να γίνει ενοχλητικός (ακόμη κ αν υπήρχε αυτή η περίπτωση), γιατί ο δεμένος σκύλος τον άρπαξε με την μία!
Σε αυτήν λοιπόν την περίπτωση, ποιος φταίει; Ρητορικό το ερώτημα, φταίει ο κηδεμόνας του δεμένου σκύλου.
Σε αυτό αναφέρθηκα. Είναι αστείο να λέμε ότι φταίει ο ιδιοκτήτης του δεμένου σε αυτή την περίπτωση. Εκτός αν λέμε ότι φταίει επειδή δεν κατάφερε να διακτινίσει τον κέρβερο.

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
Δηλαδή ρε φίλε βλέπεις ενα Σκύλο με τον ιδιοκτητη του να έρχεται και δεν ξέρεις τι είναι.. αν είναι φιλικός επιθετικός... Απλά; Αλλαζεις πεζοδρόμιο η τεσπά κατευθυνση... Γιατί να πρέπει να εξακριβώσεις αν θα Αρπαχτουν

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
49
Δεν τα βάζει κανείς μαζί σου, οι απαντήσεις όλων μας είναι στα γραφόμενά σου.

Μοναδική περίπτωση σε χώρο με σκυλιά να τον αφήσεις ελεύθερο είναι το πιστοποιημένο σκυλοπάρκο, που και πάλι με ευθύνη σου.
ΝΑΙ, εκει μέσα, αν έρθω εγώ ο κάφρος που έχω το σκύλο μου επιθετικό με όλα και με δέκα αλυσίδες να τον έχω, φταίω εγώ.
Οι πιαθνότητες όμως να έρθει ο άλλος με σκύλο που δεν σηκώνει πολλά, σε τέτοιο πάρκο, είναι ελάχιστες, έως μηδενικές, οπότε άτοπο το ποστ σου.

Σε ΟΛΕΣ οι άλλες περιπτώσεις, φταις εσύ.

Επειδή αυτά που αναφέρεις στο αρχικό σου ποστ, τα έχω ακούσει (ακριβώς τα ίδια) από 4 τουλάχιστον στην περιοχή μου, που κυκλοφορύν παντού, με τον σκύλο τους λυτό, δεν πιστεύω ότι το ξεκίνησες για τα σκυλοπάρκα μόνο. ... Τέλος πάντων.
Πάλι τα ίδια...Ούτε εσύ ξέρεις να διαβάζεις; Λέω για ποιον λόγο το ξεκίνησα. Το θέμα μου δεν ήταν δεμένος σκύλος ή μη. Πήρα θέση για αυτό ξεκάθαρα από την αρχή αλλά κ στη συνέχεια. Το θέμα μου ήταν η διαφωνία με την άποψη που εκφράστηκε από άλλον σχολιαστή ότι όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δεν φταίει αυτός σε ενδεχόμενο καβγά. Διαφωνία που όπως ήδη είπα, είχε να κάνει με τον καθολικό χαρακτήρα που εξέφρασε η άποψη του φίλου. Δηλ. ναι, σε έναν καβγά ανάμεσα σε έναν λυμένο κ έναν δεμένο σκύλο, τις περισσότερες φορές θα φταίει αυτός που τον έχει λυμένο. Αυτό είπα... Απλά διαφωνώ με το πάντα! Και με αφορμή αυτή τη διαφωνία, ανέφερα μια σειρά παραδειγμάτων στα οποία ευθύνεται ο κηδεμόνας του δεμένου σκύλου. Διάβασε πάλι τι γράφω!
Και τι μας λες τώρα; Ότι φταίω εγώ όταν περπατάω με τον σκύλο μου δεμένο στον πεζόδρομο κ μας ορμήσει ο δικός σου; Ρε, πας καλά;;; Αυτό είπες "Σε ΟΛΕΣ οι άλλες περιπτώσεις, φταις εσύ". Δεν διάβασες λοιπόν, ή δεν κατάλαβες ποιες είναι ΟΛΕΣ οι άλλες περιπτώσεις...
Επίσης, μη βγάζεις συμπεράσματα που δεν προκύπτουν από πουθενά παρά μόνο από την καχυποψία σου. Νομίζεις τώρα εσύ, ότι εγώ είμαι ένας ανεύθυνος κηδεμόνας που κυκλοφορώ τον σκύλο μου χωρίς οδηγό.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Δηλαδή ρε φίλε βλέπεις ενα Σκύλο με τον ιδιοκτητη του να έρχεται και δεν ξέρεις τι είναι.. αν είναι φιλικός επιθετικός... Απλά; Αλλαζεις πεζοδρόμιο η τεσπά κατευθυνση... Γιατί να πρέπει να εξακριβώσεις αν θα Αρπαχτουν
Βρε προειδοποιείς λέμε, έχεις πιάσει το δικό σου το γαμόσκυλο και τον έχεις φορέσει κασκόλ και ο άλλος ακόμη επιμένει ότι ο δικός του είναι καλούλης...

Ή ο άλλος το έχει δεμένο λέει σε ένα φλέξι 3 μέτρα πιο μπροστά. Για να ιχνηλατεί.

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Πάλι τα ίδια...Ούτε εσύ ξέρεις να διαβάζεις; Λέω για ποιον λόγο το ξεκίνησα. Το θέμα μου δεν ήταν δεμένος σκύλος ή μη. Πήρα θέση για αυτό ξεκάθαρα από την αρχή αλλά κ στη συνέχεια. Το θέμα μου ήταν η διαφωνία με την άποψη που εκφράστηκε από άλλον σχολιαστή ότι όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δεν φταίει αυτός σε ενδεχόμενο καβγά. Διαφωνία που όπως ήδη είπα, είχε να κάνει με τον καθολικό χαρακτήρα που εξέφρασε η άποψη του φίλου. Δηλ. ναι, σε έναν καβγά ανάμεσα σε έναν λυμένο κ έναν δεμένο σκύλο, τις περισσότερες φορές θα φταίει αυτός που τον έχει λυμένο. Αυτό είπα... Απλά διαφωνώ με το πάντα! Και με αφορμή αυτή τη διαφωνία, ανέφερα μια σειρά παραδειγμάτων στα οποία ευθύνεται ο κηδεμόνας του δεμένου σκύλου. Διάβασε πάλι τι γράφω!
Και τι μας λες τώρα; Ότι φταίω εγώ όταν περπατάω με τον σκύλο μου δεμένο στον πεζόδρομο κ μας ορμήσει ο δικός σου; Ρε, πας καλά;;; Αυτό είπες "Σε ΟΛΕΣ οι άλλες περιπτώσεις, φταις εσύ". Δεν διάβασες λοιπόν, ή δεν κατάλαβες ποιες είναι ΟΛΕΣ οι άλλες περιπτώσεις...
Επίσης, μη βγάζεις συμπεράσματα που δεν προκύπτουν από πουθενά παρά μόνο από την καχυποψία σου. Νομίζεις τώρα εσύ, ότι εγώ είμαι ένας ανεύθυνος κηδεμόνας που κυκλοφορώ τον σκύλο μου χωρίς οδηγό.
Δεν νομίζω τίποτα! Ούτε είμαι καχύποπος για κάτι. Το τελευταίο συμπέρασμα είναι δικό σου, καμία σχέση με κανένα σχόλιο που διάβασα εδώ μέσα από όλους.

Εγώ δεν ξέρω να διαβάζω, (όπως και οι υπόλοιποι) αλλά σου απαντάμε συγκεκριμένα πάνω στα λόγια σου και απαντάς με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!
Οκ, εγώ δεν ξέρω να διαβάζω!

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
49
Είναι ΠΟΤΕ δυνατόν περπατάς σε αντίθετη φορά, ο ένας να έρχεται κατά πάνω στον άλλο και να μην τον πάρεις χαμπάρι, μέχρι να φτάσει στο 1 μέτρο απο σένα;;;;;;
Γιατί εγώ αν δω άλλον να έρχεται απέναντί μου και δεν τον ξέρω, αλλάζω πεζοδρόμιο αμέσως!
Μάλλον εσύ δεν τα γράφεις καλά!
Δεν ξέρεις να διαβάζεις, δεν πειράζει, ποτέ δεν είναι αργά...
Λέω "οι δύο κηδεμόνες κινούνται σε πολυσύχναστο πεζόδρομο όπου λόγω της κίνησης, δεν αντιλήφθηκαν έγκαιρα ο ένας τον άλλον". Ποιος μίλησε για πεζοδρόμιο, που είδες τη λέξη ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ;;; Πεζόδρομος, you know? Εκεί που μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες κόσμου και η ορατότητα σου να είναι ελάχιστα μέτρα. Βρισκόμαστε σε έναν σε κεντρικό πεζόδρομο με πολύ κόσμο, προφανώς σε ώρα αιχμής. Και έβαλα αυτό το παράδειγμα για να δείξω ότι ακόμη κ στην περίπτωση που είναι κ τα δύο σκυλιά δεμένα, ο κηδεμόνας του σκύλου που έχει θέματα επιθετικότητας έχει την μεγαλύτερη ευθύνη κ στη συγκεκριμένη περίπτωση φταίει αυτός, ακόμη κ αν έχει το σκυλί του δεμένο. Τι έπρεπε να κάνει; Πολύ απλά, να αποφύγει να μπει σε έναν σε πολυσύχναστο πεζόδρομο.

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Δεν ξέρεις να διαβάζεις, δεν πειράζει, ποτέ δεν είναι αργά...
Λέω "οι δύο κηδεμόνες κινούνται σε πολυσύχναστο πεζόδρομο όπου λόγω της κίνησης, δεν αντιλήφθηκαν έγκαιρα ο ένας τον άλλον". Ποιος μίλησε για πεζοδρόμιο, που είδες τη λέξη ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ;;; Πεζόδρομος, you know? Εκεί που μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες κόσμου και η ορατότητα σου να είναι ελάχιστα μέτρα. Βρισκόμαστε σε έναν σε κεντρικό πεζόδρομο με πολύ κόσμο, προφανώς σε ώρα αιχμής. Και έβαλα αυτό το παράδειγμα για να δείξω ότι ακόμη κ στην περίπτωση που είναι κ τα δύο σκυλιά δεμένα, ο κηδεμόνας του σκύλου που έχει θέματα επιθετικότητας έχει την μεγαλύτερη ευθύνη κ στη συγκεκριμένη περίπτωση φταίει αυτός, ακόμη κ αν έχει το σκυλί του δεμένο. Τι έπρεπε να κάνει; Πολύ απλά, να αποφύγει να μπει σε έναν σε πολυσύχναστο πεζόδρομο.
Οκ, I know. Τι σκύλο έχεις μπορείς να μου πεις;;

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
49
Δεν νομίζω τίποτα! Ούτε είμαι καχύποπος για κάτι. Το τελευταίο συμπέρασμα είναι δικό σου, καμία σχέση με κανένα σχόλιο που διάβασα εδώ μέσα από όλους.

Εγώ δεν ξέρω να διαβάζω, (όπως και οι υπόλοιποι) αλλά σου απαντάμε συγκεκριμένα πάνω στα λόγια σου και απαντάς με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!
Οκ, εγώ δεν ξέρω να διαβάζω!
Πλάκα κάνεις ρε; Με δουλεύεις τώρα; Μα έχει τόση ώρα μου μιλάτε πράματα άσχετα, που δεν τα έχω γράψει πουθενά εγώ. Και απαντάω εγώ με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε; Που το έκανα αυτό; Βρες μου μια απάντηση μου που ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!
Το τελευταίο συμπέρασμα δεν είχε να κάνει με σχόλια άλλων αλλά δικό σου.
Επειδή αυτά που αναφέρεις στο αρχικό σου ποστ, τα έχω ακούσει (ακριβώς τα ίδια) από 4 τουλάχιστον στην περιοχή μου, που κυκλοφορύν παντού, με τον σκύλο τους λυτό, δεν πιστεύω ότι το ξεκίνησες για τα σκυλοπάρκα μόνο

• Like
Reactions: Penguin

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Εγώ κάνω πλάκα, αλλά εσύ μιλάς σοβαρά!
Γιατί είναι σοβαρό παράδειγμα, να πας βόλτα τον σκύλο σου για ψώνια στην Ερμού ώρα αιχμής οπότε θα έχεις και ένα μικρό πρόβλημα, αν σου κάτσει ο απέναντι στο ένα μέτρο, γιατί και αυτός αποφάσισε με επιθετικό σκυλί, μιας και δεν είχε τι να κάνει, να τον κατεβάσει κατά τις 13:00 Σάβατο μεσημέρι να φάει σουβλάκια στου Θανάση!!

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Οχι ρε φίλε δεν διάβασες τι έγραψα ή απλά δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.
Μου λες "Απο τη στιγμη που τον εχεις λυτο" ενώ στο σενάριο που περιγράφω λέω "δύο δεσποζόμενοι δεμένοι σκύλοι".
Εσύ τον έχεις με οδηγό 70-80 εκ. κ εγώ το ίδιο. Αυτό σημαίνει ότι αν περάσουμε σε μία απόσταση 1,5 μ. ο ένας από τον άλλον, οι σκύλοι μπορεί να έχουν επαφή. Βαδίζουμε παράλληλα, εγώ προς την μία κατεύθυνση, εσύ προς την άλλη. Δεν παίρνουμε χαμπάρι ο ένας τον άλλον έγκαιρα κ όταν φτάσουμε κοντά, κάνει κίνηση ο δικός μου προς τον δικό σου στρέφοντας το κεφάλι του για να τον μυρίσει. Δεν το φέρνω εγώ με τον οδηγό προς το μέρος σας, έχουμε φτάσει ήδη σε σημείο όπου το μήκος των οδηγών μας επιτρέπουν τα σκυλιά να έχουν επαφή. Και η απάντηση του δικού σου είναι να τον αρπάξει με τη μία.
Στην παραλλαγή του ίδιου παραδείγματος που λέω, αλλάζει απλά ότι ο δικός μου δεν κάνει καμία κίνηση, ούτε να μυρίσει, ούτε τίποτα. Περνάει απλά δίπλα από τον δικό σου κ αυτός επειδή δεν γουστάρει σκυλιά κοντά του, τον δαγκώνει αμέσως.
Ναι, θα προλάβουμε τα χειρότερα αλλά ποιος φταίει; Και οι δύο ήμασταν τυπικοί, με τους οδηγούς μας. Εσύ όμως έχεις έναν σκύλο που ξέρεις πόσο ευεραίσθητος είναι. Ξέρεις ότι ακόμα κ χωρίς πρόκληση, απλά κ μόνο από την παρουσία άλλου σκύλου μπορεί να φρικάρει κ να ορμήσει κ μάλιστα απροειδοποίητα. Δεν πρέπει λοιπον εσύ να μεριμνήσεις ώστε να μην βρεθείς σε έναν τέτοιο πολυσύχναστο πεζόδρομο;
Αλλά υπάρχει κ το ενδεχόμενο να μην καταφέρουμε να τα χωρίσουμε... Αν εσύ έχεις φουλ δυναμικό σκύλο που δεν ξέρεις να τον χειριστείς....
Μιλάς -αναφερόμενος στα δικά μου σχόλια- σε κινημα των λυτων σκυλων. Από που στο διάολο προκύπτει ότι εγώ υποστηρίζω αυτό το κίνημα;;; Αν είχες διαβάσει τι έγραψα, δεν θα το έλεγες αυτό. Είπα " Καταρχάς, δεν υποστήριξα ποτέ ότι πρέπει να κυκλοφορούμε με τα σκυλιά μας λυμένα".
Οκ. Καταλαβα λαθος τοτε.
Για τα παρκα σκυλων δεν εχω γνωμη, δεν περναω ουτε απ εξω...
Στο δρομο, οταν αντιληφθω οτι πλησιαζει αλλος σκυλος, δεμενος μιλαμε παντα, θα συνεννοηθω με τον ανθρωπο που τον κραταει και αναλογως θα κινηθουμε.
Οταν ειναι λυτα υπαρχει θεμα ή οταν ο αλλος ερχεται καρφι κατα πανω σου με τον σκυλο του στο λουρι, για να "γνωριστουν" με το ζορι...

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
49
Οταν αφησεις εν γνώση σου σκυλο, λυτο ή δεμενο, να πλησιασει αλλο σκυλο, δεμενο, χωρις να ρωτησεις αν επιτρέπεται, εισαι αυτομάτως ένοχος της οποιαδηποτε συμπλοκης σε περιβάλλον εκτος σκυλόπαρκου.

Ουτε εγω γουσταρω να χαιρετάω τον καθε ενα που απλωνει χερι. Εχω πρόβλημα; Οχι απλα ειμαι μονοχνωτος. Αν το εκανα σε διαγωνισμο χειραψίας θα ημουν καθυστερημενος. Τωρα απλα δεν ειμαι αγαπουλας κοινωνικαντζα. Δεν εχω δικαιωμα, αφου ειμαι νομιμόφρων να βγαινω βολτες; Να καθομαι σε παγκακια; Να παω για καφε;

Ακριβως το ιδιο ισχυει και στα σκυλια. Μερικα ειναι μονόνωτα, δεν συμπαθουν ουτε τα συκώτια τους. Ειναι δεμενα, υπο ελεγχο, αρκει ο καθε σκύλος να μην μπαινει με το ετσι θελω στον ζωτικο τους χώρο aka μηκος του λουριου.

Υ.Γ. Επειδη βλεπω πολυ χρηση της λεξης κηδεμόνας, και οχι ιδιοκτητης, οταν ενηλικιωθει, αποφασίζει μονο του το σκυλι και φερει πασα ευθυνη το ιδιο; :ROFLMAO:
Φυσικά κ έχεις δικαίωμα να μη χαιρετάς τον καθένα που σου απλώνει χέρι, 100%! Δεν έχεις όμως δικαίωμα να γυρίσεις με τη μία κ να μου ρίξεις μπουνιά επειδή πήγα να σε χαιρετήσω. γκε γκε;;;
Τώρα, αν μου πεις "δε γουστάρω" κ εγώ επιμένω κ προσπαθήσω με το ζόρι να σου σφίξω το χέρι, ε εκεί μπορείς κ να με βρίσεις κ να φρικάρεις κ να με απωθήσεις, άντε το συζητάμε κ για μπουνιά.
Αλλά όταν με τη μία ρίχνεις μπουνιές, έχεις πρόβλημα κ πρέπει να δουλέψεις με αυτό.

"Δικαίωμα" σου να θεωρείς τον εαυτό σου ιδιοκτήτη του σκύλου, όπως ακριβώς είσαι ιδιοκτήτης του σπιτιού, του ποδηλάτου, των ρούχων σου...

• Like
Reactions: ioanna a

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Ή ο άλλος το έχει δεμένο λέει σε ένα φλέξι 3 μέτρα πιο μπροστά. Για να ιχνηλατεί.
Τι να ιχνηλατει, την κουραδα του μπουμπη που περασε πριν μιση ωρα; Ειμαστε σοβαροι, εντος πολης και δη σε πολυσυχναστο μερος αφηνεις τον σκυλο σου λασκα 1μιση μετρο να κοβει σουλατσο ειδικα αν αρπαζεται ευκολα; 10 εκατοστα απο το κολαρο-πνιχτη και μα την παραμικρη ενταση στο λουρι διόρθωση.

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
49
Εγώ κάνω πλάκα, αλλά εσύ μιλάς σοβαρά!
Γιατί είναι σοβαρό παράδειγμα, να πας βόλτα τον σκύλο σου για ψώνια στην Ερμού ώρα αιχμής οπότε θα έχεις και ένα μικρό πρόβλημα, αν σου κάτσει ο απέναντι στο ένα μέτρο, γιατί και αυτός αποφάσισε με επιθετικό σκυλί, μιας και δεν είχε τι να κάνει, να τον κατεβάσει κατά τις 13:00 Σάβατο μεσημέρι να φάει σουβλάκια στου Θανάση!!
Εγώ μπορεί να είχα δουλειά στην Ερμού κ επειδή γνωρίζω ότι ο σκύλος μου δεν δημιουργεί προβλήματα, να τον πήρα μαζί μου. Μπορεί να γούσταρα μετά να πάω να φάω κ σουβλάκια μαζί του στου Θανάση. Ο άλλος, που ξέρει ο σκύλος έχει κάποια θεματάκια, δεν θα έπρεπε να μην τον βάλει στην Ερμού;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Τι να ιχνηλατει, την κουραδα του μπουμπη που περασε πριν μιση ωρα; Ειμαστε σοβαροι, εντος πολης και δη σε πολυσυχναστο μερος αφηνεις τον σκυλο σου λασκα 1μιση μετρο να κοβει σουλατσο ειδικα αν αρπαζεται ευκολα; 10 εκατοστα απο το κολαρο-πνιχτη και μα την παραμικρη ενταση στο λουρι διόρθωση.
Οι σκύλοι που αρπάζονται εύκολα συνήθως είναι δεμένοι με καραβόσκοινο στους 10 πόντους. Στα μακριά τα φλέξι είναι συνήθως κάτι "κοινωνικοποιημένα" που πάνε να κάνουν γνωριμίες όσο ο ιδιοκτήτης τσατάρει περπατώντας...

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
49
Από αυτά που βλέπω κάθε μέρα, διαπιστώνω ότι οι σταρχιδιστές είναι παντού. Στη γειτονιά κάτω από το σπίτι μου και έξω από την πόρτα, στα γύρω μπλοκ, στο οακα, στα βασιλικά κτήματα παντού. Σε όλους τους δημόσιους χώρους δηλαδή τους οποίους δικαιούμαι να χρησιμοποιώ. Παρεμπιπτόντως την κίτρινη κορδέλα την ξέρουν μόνο εδώ μέσα στο φόρουμ - έξω νομίζουν ότι είναι διακοσμητικό που ξέμεινε από πασχαλινή λαμπάδα. Τους λες "παρακαλώ δέστε το σκύλο σας ο δικός μου δαγκώνει" και απαντάνε "ο δικός μου δεν κάνει τίποτα μη φοβάστε". Ό,τι να 'ναι δηλαδή.

Προφανέστατα και δεν θα πάω ως ιδιοκτήτης τέτοιου σκύλου να συμμετάσχω σε σημεία με πληθώρα σκύλων. Υπάρχουν και μέλη εδώ μέσα που βγαίνουν σαν τους δράκουλες μετά τα μεσάνυχτα για αυτό το λόγο.

Μου θυμίζεις σημερινή ατάκα, σε περιφραγμένο χώρο όπου παίζει ένα τέτοιο επιθετικό με τον ιδιοκτήτη του. Έρχεται μαντάμ με άλλο σκυλί και λέει:

"Nα το βάλω και το δικό μου μέσα να παίξουν μαζί?"
"Όχι γιατί είναι επιθετικό με άλλα σκυλιά - τελειώνει τώρα και θα βγεί για να μπείτε εσείς¨
"Μα γιατί το έχετε μάθει έτσι?"

Ναι, υπάρχουν και τέτοια σκυλιά. Επιθυμητό δεν είναι, shit happens όμως όμως που λένε και γενικά καλό είναι να μην λέμε πολλά έξω το χορό γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Η συμπεριφορά του κάθε σκύλου μπορεί να αλλάξει κι από τη στιγμή στην άλλη να αποκτήσει χούγια που δεν τα είχε ποτέ πριν. Όποιος διατείνεται ότι ξέρει το σκύλο του 100% και ότι ξέρει πως θα αντιδράσει σε οποιοδήποτε ερέθισμα και σε οποιεσδήποτε συνθήκες, για μένα είναι αδαής και αφελής. Οι μόνοι σκύλοι που αγγίζουν το 100% της αξιοπιστίας συμπεριφοράς είναι οι σκύλοι οδηγών τυφλών.
Δεν λέω πολλά έξω από το χορό, ούτε κατακρίνω τους ανθρώπους που έχουν θέματα με τα σκυλιά τους. Ξέρω ότι πολλοί από αυτούς προσπαθούν! Και μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι κηδεμόνες δεν ευθύνονται καν για αυτά τα προβλήματα. Τα "κληρονόμησαν' παίρνοντας έναν ενήλικο σκύλο που δεν εκπαιδεύτηκε ποτέ, που κακοποιήθηκε, που, που... Είπα:
Γνωρίζω ότι η αντιμετώπιση αυτή είναι δύσκολη, επίπονη, απαιτεί χρόνο κ ίσως χρήμα. Σέβομαι απεριόριστα όσους μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που κατορθώνουν να επιτύχουν. Όταν όμως το πρόβλημα παραμένει, ήμαστε εμείς αυτοί που πρέπει να ήμαστε διπλά προσεχτικοί. Προσεχτικοί, πρέπει να είναι όλοι οι κηδεμόνες (ακόμη κ αυτοί «φυσιολογικών» σκύλων), αλλά διπλά προσεχτικοί πρέπει να είναι οι κηδεμόνες των «προβληματικών» σκύλων (συγνώμη για την έκφραση).
Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ το άλλο άκρο που λέει, "εμένα ο σκύλος μου έτσι είναι τι να κάνουμε";

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Κοίταξε προσωπικά λίγο με ενδιαφέρει η άποψη του καθένα για τα προβλήματα του δικού μου σκύλου κ αν προσπαθώ ή όχι να τα αντιμετωπίσω . Άλλωστε βόλτα θέλω να βγω με το σκύλο μου , όχι να κάνουμε φιλοσοφική κουβέντα .
Όποτε (εκτός από σκυλοπαρκα) οπουδήποτε άλλου οφείλεις να έχεις τον σκύλο δεμένο κ κοντά σου .
Αν τύχει το περιστατικό που λες κ δεν έχω αλλάξει πεζοδρόμιο με το που σε αντιληφθώ , έχω τον σκύλο μου ακριβώς δίπλα στο πόδι μου , δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ούτε να τον μυρίσει τον δικό σου ακόμα κ ξυστά να περάσεις .

Με αυτά που γραφεις εύχομαι να μην σου κάτσει ποτέ ζόρικος σκυλος ...

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
49
Με αυτά που γραφεις εύχομαι να μην σου κάτσει ποτέ ζόρικος σκυλος ...
Όταν λες "Με αυτά που γραφεις" θέλεις να μου πεις τι εννοείς; Σε ποια γραφόμενα μου αναφέρεσαι. Σε παρακαλώ δείξε μου... copy-paste από όλα μου τα σχόλια κ βάλε μου εδώ να δω, τι είναι αυτά που γράφω...
Και επίσης, θέλω να μου πεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ (να μου τα βάλεις δηλ. εδώ να τα δω) με ποια από αυτά που γενικά έχω γράψει σε αυτό το θέμα, διαφωνείς.
Ευχαριστώ...