Εσύ όφειλες όντως να μην τον αφήσεις να πλησιάσει ένα δεμένο σκυλί. .
Συμφωνώ σ'άυτό.Δεν θα έπρεπε να πλησιάσει δεμένο σκυλί,κι ότι αν δεν μπορώ να τον αποτρέψω,καλύτερα να είναι στο λουρί,για την δική του ασφάλεια.
ΑΛΛΑ διαφωνώ με το
υποχρεωμένη να μην εισέρχεται σε έναν χώρο, με το σκυλί της δεμένο δίπλα της, επειδή δεν μπορείτε οι υπόλοιποι να ελέγξετε τα δικά σας. .
Και δηλαδή θα έπρεπε να έχουμε όλοι τα σκυλάκια μας μόνιμα στο λουρί επειδή υπάρχει αυτή η μία που δεν νοιάζεται ούτε για το σκυλί της,ούτε για τα προβλήματα που δημιουργεί?.Αν δεν μπορεί να ελέγξει το σκύλο της ούτε στο λουρί,δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον φέρνει σε έναν χώρο στον οποίο γνωρίζει ότι όλη την ημέρα υπάρχουν ελεύθερα σκυλάκια.
Ναι,κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε να εισέρχεται στον χώρο.Τουλάχιστον εγώ στην θέση της αυτό θα έκανα.
Και δηλαδή το ότι είναι στο λουρί,σημαίνει αυτόματα ότι δεν θα προκαλέσει πρόβλημα σε κανέναν?Αν τις φύγει,τι θα συμβεί?Το συγκεκριμένο σκυλί δεν είναι φοβικό ούτε κυριαρχικό,είναι επιθετικό.Με όλα τα σκυλιά.Δεν θα μοιρίσει καν,θα επιτεθεί.
Και πέρα από αυτό.Τι ακριβώς προσφέρει σε αυτό το σκυλί το να βρίσκεται σε αυτόν τον χώρο?Γιατί τότε θα το συζητούσα.Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι κακό του κάνει με το να το φέρνει κάθε μέρα σε έναν χώρο τόσο στρεσογόνο γι'αυτό,αφού το σκυλί απ'την στιγμή που θα έρθει μέχρι να φύγει ψάχνει τρόπους να επιτεθεί στα άλλα.
Αν η κοπέλα μας έλεγε το σκυλί μου έχει πρόβλημα,και θεωρούσε ότι με το να το φέρει σε επαφή με άλλα σκυλάκια βαθμιαία θα το βοηθήσει και ήθελε να προσπαθήσει να αλλάξει την συμπεριφορά του,ευχαρίστως να συζητούσα μαζί της,και εγώ και οι υπόλοιποι,και να την βοηθούσαμε ακόμα αν μπορούσαμε.
Αλλά αυτό το πράγμα,να έρχεται,να μας αναγκάζει να δένουμε τα σκυλιά μας,τα οποία δεν δημιουργούν πρόβλημα σε κανέναν,ΕΝΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ και να μας δίνει συμβουλές λέγοντας μας ότι έχει μεγαλώσει με σκυλιά και ξέρει,και ότι δεν είναι έτσι,αλλά έτσι γιατί η καλύτερη διατροφή για σκύλους είναι τα σκόρδα και τα κρεμμύδια εεε όχι!
Το ότι είναι κόρη της αντιπροέδρου το τόνισα γιατί μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι
α.έχει έναν τέτοιο σκύλο,
β.δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος και το πόσο προβληματική είναι η συμπεριφορά του σκύλου της,και αντίθετα το διακομωδεί και κάνει πλακίτσα για την τόσο ζόρικη θηλυκιά που έχει,
γ.κάποιος που δεν είχε ποτέ του σκύλο γνωρίζει πολύ περισσότερα απ'αυτήν όσον αφορά στα σκυλιά.
Σταματάω την συζήτηση γιατί έγινα αιτία να βγούμε εκτός θέματος.Και ξαναλέω ότι έχεται δίκιο στο ότι πρέπει να τον έχω στο λουρί αν δεν μπορώ να τον ελέγχω απόλυτα.
Αλλά για εμένα φταίει κι αυτή.