Ενοχλήσεις στη βόλτα;


Status
Κλειδωμένο θέμα

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Σημερα στη βόλτα μας!
Μια κυρία εχει δεμένο το σκύλο της στο μαγαζί της (πεκινουα) [μαναβικο το μαγαζί]
Περναμε και αρχίζει να ωριεται ο μικρός η δικια μου άταραχη, τον γράφει και προσπαθεί μήπως κλέψει κανένα λαχανικο! Και εκείνη την ωρα πετάγεται η κυρία :
- Βρε λυσασμενε σταματά , κρέας θα σε κάνει αυτο εδω!!!!
Κοιτα κοιτα πάντως η δικια σου δεν του μιλάει!!! Γιατι δεν γαυγιζει;;;; Μήπως ειναι άρρωστη;!!!
τι άλλο θα ακουσωωωωω!!
 


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Η ενοχληση στην βολτα ειμαστε εμεις:

Ειμαστε στο παρκο και περπαταμε χαλαρα.
Βλεπω στο βαθος σκυλο μονο του να τρεχοπαιζει. Δενω την μεγαλη και φωναζω κοντα μου την μικρη με το λουρι ετοιμο να την δεσω αν δω περιεργες διαθεσεις απο τον αλλο σκυλο. Πλησιαζει ο χαζοχαρουμενος μεσα στην καλη χαρα φευγει η μικρη μπροστα και αρχιζουν να μυριζονται και να χαζοπαιζουν. Γαυγιζει η μεγαλη κουνωντας την ουρα για να κανει αισθητη την παρουσια της, σηκωνει το κεφαλι ο σκυλακος και παιρνει μια εκφραση λες και ειδε φαντασμα. Παραταει την μικρη και φευγει τρεχωντας και γαυγιζοντας. Τι γελιο εκανα!!

Καπου εκει βεβαια εμφανιστηκε και η ιδιοκτητρια του (με το πασοοο της μη φανταστειτε) και μετα απο μερικες πολυ διστακτικες προσεγγισεις και υποδειγματικη συμπεριφορα της μεγαλογουρουνας (κοινως του γυρναγε τον απαυτο της για να τον ηρεμησει) μυριστηκαν και φυγαμε.
 


Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Εσύ όφειλες όντως να μην τον αφήσεις να πλησιάσει ένα δεμένο σκυλί. .
Συμφωνώ σ'άυτό.Δεν θα έπρεπε να πλησιάσει δεμένο σκυλί,κι ότι αν δεν μπορώ να τον αποτρέψω,καλύτερα να είναι στο λουρί,για την δική του ασφάλεια.

ΑΛΛΑ διαφωνώ με το
υποχρεωμένη να μην εισέρχεται σε έναν χώρο, με το σκυλί της δεμένο δίπλα της, επειδή δεν μπορείτε οι υπόλοιποι να ελέγξετε τα δικά σας. .
Και δηλαδή θα έπρεπε να έχουμε όλοι τα σκυλάκια μας μόνιμα στο λουρί επειδή υπάρχει αυτή η μία που δεν νοιάζεται ούτε για το σκυλί της,ούτε για τα προβλήματα που δημιουργεί?.Αν δεν μπορεί να ελέγξει το σκύλο της ούτε στο λουρί,δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον φέρνει σε έναν χώρο στον οποίο γνωρίζει ότι όλη την ημέρα υπάρχουν ελεύθερα σκυλάκια.
Ναι,κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε να εισέρχεται στον χώρο.Τουλάχιστον εγώ στην θέση της αυτό θα έκανα.
Και δηλαδή το ότι είναι στο λουρί,σημαίνει αυτόματα ότι δεν θα προκαλέσει πρόβλημα σε κανέναν?Αν τις φύγει,τι θα συμβεί?Το συγκεκριμένο σκυλί δεν είναι φοβικό ούτε κυριαρχικό,είναι επιθετικό.Με όλα τα σκυλιά.Δεν θα μοιρίσει καν,θα επιτεθεί.

Και πέρα από αυτό.Τι ακριβώς προσφέρει σε αυτό το σκυλί το να βρίσκεται σε αυτόν τον χώρο?Γιατί τότε θα το συζητούσα.Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι κακό του κάνει με το να το φέρνει κάθε μέρα σε έναν χώρο τόσο στρεσογόνο γι'αυτό,αφού το σκυλί απ'την στιγμή που θα έρθει μέχρι να φύγει ψάχνει τρόπους να επιτεθεί στα άλλα.

Αν η κοπέλα μας έλεγε το σκυλί μου έχει πρόβλημα,και θεωρούσε ότι με το να το φέρει σε επαφή με άλλα σκυλάκια βαθμιαία θα το βοηθήσει και ήθελε να προσπαθήσει να αλλάξει την συμπεριφορά του,ευχαρίστως να συζητούσα μαζί της,και εγώ και οι υπόλοιποι,και να την βοηθούσαμε ακόμα αν μπορούσαμε.

Αλλά αυτό το πράγμα,να έρχεται,να μας αναγκάζει να δένουμε τα σκυλιά μας,τα οποία δεν δημιουργούν πρόβλημα σε κανέναν,ΕΝΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ και να μας δίνει συμβουλές λέγοντας μας ότι έχει μεγαλώσει με σκυλιά και ξέρει,και ότι δεν είναι έτσι,αλλά έτσι γιατί η καλύτερη διατροφή για σκύλους είναι τα σκόρδα και τα κρεμμύδια εεε όχι!

Το ότι είναι κόρη της αντιπροέδρου το τόνισα γιατί μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι
α.έχει έναν τέτοιο σκύλο,
β.δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος και το πόσο προβληματική είναι η συμπεριφορά του σκύλου της,και αντίθετα το διακομωδεί και κάνει πλακίτσα για την τόσο ζόρικη θηλυκιά που έχει,
γ.κάποιος που δεν είχε ποτέ του σκύλο γνωρίζει πολύ περισσότερα απ'αυτήν όσον αφορά στα σκυλιά.

Σταματάω την συζήτηση γιατί έγινα αιτία να βγούμε εκτός θέματος.Και ξαναλέω ότι έχεται δίκιο στο ότι πρέπει να τον έχω στο λουρί αν δεν μπορώ να τον ελέγχω απόλυτα.
Αλλά για εμένα φταίει κι αυτή.:mad:
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Jesuss αν είχες ένα σκύλο που δεν δέχεται άλλα σκυλιά σε απόσταση κοντινότερη των 2-3 μέτρων, που θα τον έβγαζες βόλτα; Μην απαντήσεις "κάπου αλλού", θα ήθελα μια συγκεκριμένη πρόταση. Στη λεωφόρο; Στο εμπορικό κέντρο να δείτε βιτρίνες; Μέχρι το ταχυδρομείο και πίσω; Στην ταράτσα σου;

Και που θα έκανε τις ανάγκες του; Στο γεράνι της γειτόνισσας; Στο δεντράκι έξω από το ταχυδρομείο; Σε γιο-γιο;

Μην βιαστείς να πεις δεν έχω τέτοιο σκύλο, ο σκύλος σου είναι ακόμα κουτάβι και δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα εξελιχθεί. Καλό είναι λοιπόν να έχεις ένα πλάνο από τώρα στο μυαλό σου αν τυχόν προκύψει τέτοια ανάγκη.
 


Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Jesuss αν είχες ένα σκύλο που δεν δέχεται άλλα σκυλιά σε απόσταση κοντινότερη των 2-3 μέτρων, που θα τον έβγαζες βόλτα;
Oπουδηποτε αλλου οπου τα δικαιωματα που εχει ο δικος μου σκυλος ΔΕΝ θα καταπατουσαν τα δικαιωματα ολων των υπολοιπων σκυλων κ ας μη με λενε Jesuss.

Kαι να πω το πολυ απλο.
Ολους τους στελνουμε με τη μια στον εκπαιδευτη το συγκεκριμενο ζευγαρι (ιδιοκτητρια - επιθετικος σκυλος) γιατι οχι?!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.995
Oπουδηποτε αλλου οπου τα δικαιωματα που εχει ο δικος μου σκυλος ΔΕΝ θα καταπατουσαν τα δικαιωματα ολων των υπολοιπων σκυλων...
Ποιός θα το κρίνει αυτό;
Πως θα μου απαγορεύσεις εμένα, να βρίσκομαι σε έναν χώρο, την στιγμή μάλιστα που η "παράνομη" είσαι εσύ με το λυτό σκυλί σου, που αφήνεις να τρέχει πάνω σε άλλα που δεν ξέρεις αν το δέχονται και όχι εγώ, με το δεμένο δίπλα μου σκυλί μου και σε απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους;

Kαι να πω το πολυ απλο.
Ολους τους στελνουμε με τη μια στον εκπαιδευτη το συγκεκριμενο ζευγαρι (ιδιοκτητρια - επιθετικος σκυλος) γιατι οχι?!
Οταν η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια, γίνει μέλος του φόρουμ και μας εκθέσει τα πιθανά "προβλήματα" του σκύλου της και τις απόψεις/θέσεις της επί του θέματος, τότε θα μπορούμε κι εμείς να της πούμε, αν κατά την κρίση μας, χρειάζεται ή όχι, εκπαιδευτή.

Προς το παρόν, μπορούμε να "κρίνουμε" μόνο τις απόψεις του μέλους Jesuss, με τις οποίες, προσωπικά εξακολουθώ να διαφωνώ κάθετα, αλλά...να μην τα ξαναλέμε :rolleyes:
 
Last edited:


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Κι εσύ Jesuss που την κατηγορείς για έλλειψη ελέγχου στο σκύλο της...δεν έδωσες μια εντολή από μακρυά στο δικό σου να σταματήσει να πηγαίνει προς το επιθετικό?
Η ο εκπαιδευτής σου σου έχει πει ότι όλα τα σκυλάκια κάνουν με όλα τα σκυλάκια παρέα?
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.705
7.832
Εάν είχατε έλεγχο τους σκύλου σας Jesuss, ο σκύλος δεν θα δαγκωνόταν από τον δεμένο. Και έτσι έπρεπε να είναι. Και επειδή πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, περίμενε να πάει 2 ετών ο σκύλος σου και τότε βλέπουμε πως θα βλέπετε τα πράγματα.

Και μια ανάλογη περίπτωση. Πάμε σε χώρο με σκύλους και μέσα υπάρχει επιθετικό αρσενικό, στο λουρί, με ιδιοκτήτη που τον ελέγχει κατά 95% (σπάνια βλέπεις τέτοια υπακοή στους ελληνικούς δρόμους). Μου λέει ότι δεν τα πάει με όλα τα σκυλιά άσχημα και αφήνουμε τον δικό μου χωρίς λουρί να μυριστούν.
Πλησιάζει με επιφύλαξη ο δικός μου , αρχίζει ο άλλος το γρύλισμα, το ίδιο και ο Έλβις. Μαζεύει τον δικό του έχοντας τον απόλυτο έλεγχο και έχω τον δικό μου κοκκαλωμένο να γρυλίζει και να κοιτάζει τον άλλο σκύλο ... και εγώ να τον φωνάζω και να με γράφει κανονικότατα.

Ο σκύλος μου παίζει με όλα τα αρσενικά που δεν επιτίθετενται, ο δικός του όχι. Ποιός είναι φάουλ στην συγκεκριμένη ιστορία; Σίγουρα όχι ο επιθετικός σκύλος και ο ιδιοκτήτης του.
 


Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Προς το παρόν, μπορούμε να "κρίνουμε" μόνο τις απόψεις του μέλους Jesuss, με τις οποίες, προσωπικά εξακολουθώ να διαφωνώ κάθετα, αλλά...να μην τα ξαναλέμε :rolleyes:
Οταν λεει το μελος οτι βρισκονται σ'ενα παρκο κ απλα η κοπελα με το επιθετικο σκυλι τους "επιβαλει" να βαλουν στο λουρι τα δικα τους ενω το 2ο δικο της παιζει μια χαρα λυτο Εεεε.. οχι!

Κ παντα ο τροπος που κρινω ειναι βαση των περιγραφομενων καταστασεων που διαβαζω.
Δε μ'ενδιαφερει αν υπαρχει εστω ιχνος αληθειας.
Απλα εκρινα-σχολιασα μια κατασταση οπως μου παρουσιαστηκε κ αυτο κανω παντα γιατι ΔΕΝ μπορω να ξερω τι πραγματικα ισχυει.

Αν μπει η κοπελα κ πει οχι βρε παιδια στο σκυλοπαρκο δεν εγινε κατι τετοιο τοτε το ξανασυζηταμε :)
Τοσο απλα!!
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αν εχω τον σκυλο μου λυτό και παει σε καποιον δεμενο και δαγκωθει ''φταιω'' εγω που ειχα τον σκυλο μου λυτό αναμεσα σε αλλα σκυλια. Ουτε ο άλλος σκυλος, ουτε το αυτοκινητο, ουτε η γάτα, ουτε οτιδηποτε του συμβει την στιγμη που ειναι μακρια μου και χωρις ελεγχο.
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Προχθές στη βόλτα δεχθήκαμε κατά μέτωπο επίθεση από λυτό σκύλο.

Τη στιγμή που πλησίασε με τα δόντια έξω έφαγε δεξί βολέ.

Τα αδέσποτα που μας συνοδεύουν ανέλαβαν τα υπόλοιπα με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο ιδιοκτήτης του δεν μου άφησε περιθώρια για "Γαλλικά", γιατί έμεινε άφωνος και ήταν κατακίτρινος.
Το μόνο που του είπα ήταν ότι την επόμενη φορά που θα μας δει, να φροντίσει να είναι στο λουρί ο σκύλος του...
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Την επόμενη φορά, δοκίμασε να κοντίνεις, να βάλεις περούκα και τακούνια (λέμε τώρα, λες και βγάζουμε τον σκύλο με τακούνια :p Κατάλαβες όμως την κεντρική ιδέα) και πες μου αν ο απέναντι θα μείνει άφωνος. Πφφφφ....

Κατά τα άλλα, οι πλατείες, τα πάρκα, οι νησίδες και όλα αυτά είναι κοινόχρηστοι χώροι ή όχι; Μήπως τελικά έχουμε άλλο πράγμα στο μυαλό μας ως ορισμό του κοινόχρηστου; :rolleyes:
 


Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Xotikouli,sea-mol,kyveli,ice και αγαπητή mareco ξαναλέω ότι έχετε απόλυτο δίκιο στο ότι δεν θα έπρεπε να τον έχω ελεύθερο αν δεν μπορώ να τον ελέγξω απόλυτα.
Αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση για το αν,που και πως θα πρέπει ή όχι να υπάρχουν ελεύθερα σκυλιά.

Φυσικά και έχω σκεφτεί πως τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν και ότι τότε θα βρεθώ εγώ στην θέση της κοπέλας.Με την διαφορά ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορώ μαζί του σε ένα πάρκο γεμάτο σκυλιά γελώντας και αδιαφορώντας τελείως για την συμπεριφορά του,αλλά και για όλους τους υπόλοιπους.

Αν αυτή έχει το δικαίωμα να αφήνει το σκυλάκι της ελεύθερο να παίξει χωρίς να φοβάται ότι θα δεχθεί επίθεση από τα δικά μας,τότε το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για εμάς.
Όπως και να 'χει αποτελεί "ενόχληση στην βόλτα μας" γι'αυτό και έγραψα εδώ.

YS : Mareco σ'ευχαριστώ πολύ που τόσο καλοπροέραιτα σπεύδεις κάθε φορά να μου απαντήσεις :)
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...δεν θα έπρεπε να τον έχω ελεύθερο αν δεν μπορώ να τον ελέγξω απόλυτα...
Καμμιά φορά και απόλυτα να μπορείς να τον ελέγχεις, δεν πρέπει να είναι ελεύθερος...
Μιάς και μπορεί να αλλάξει την κατάσταση η αλληλεπίδραση με έναν άλλο "περίεργο" σκύλο...
Λέω, τώρα εγώ...:)
 


Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Συμφωνώ.Λανθασμένα μάλλον,θεωρούσα ότι επειδή είναι κουτάβι ακόμα,δεν κινδυνεύει από "περίεργους" σκύλους κι ότι μπορούσαμε να απολαύσουμε ελεύθεροι την "περίοδο της αθωότητας".
 




nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Ο λόγος που δεν πρέπει να είναι λυτό ένα κοινωνικοποιημένο σκυλί,σε περιφραγμένο πάρκο πχ ποιος είναι?Ο νόμος που θέλει τα σκυλιά δεμένα?

Αν μου δωθεί αυτό το επιχείρημα από κάποιον άνθρωπο με προβληματικό σκύλο,θα τον παραπέμψω κ εγώ στη νέα τροπολογία του νόμου με τον ορισμό του επικίνδυνου σκύλου και τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένας τέτοιος σκύλος,από την κείμενη νομοθεσία...

Καταλαβένετε που το πάω υποθέτω.."ο νόμος λέει πως τα σκυλιά πρέπει να είναι δεμένα",δεν με καλύπτει.Γιατί επίσης ο νόμος λέει πως αν ο σκύλος σου μου δείξει τα δόντια,είναι εξεταστέος για ευθανασία...

Άς παραμερίσουμε το τι λέει ο νόμος κ ας δούμε την ουσία λοπόν.

Ένα σκυλί με καθόλου η μερική κοινωνικοποίηση,στα δικά μου τα μάτια είναι προβληματικό σκυλί.Η κλίμακα του πόσο προβληματικό είναι διαφέρει,ανάλογα την περίπτωση..

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν το αφεντικό ενός σκύλου με προβληματική συμπεριφορά,δεν αποδέχεται το γεγονός ότι ο σκύλος του είναι πράγματι προβληματικός.Στρουθοκαμηλίζει,βρίσκει φυσιολογική τη συμπεριφορά πολλές φορές "ε μωρέ ντάξει pitbull είναι,έτσι είναι τα pitbull"(παράδειγμα)κ.α.

Τώρα προφανώς όταν ένα άπειρο κουτάβι,που ακόμη δεν ξέρει να διαβάζει τις κινήσεις σώματος του άλλου σκύλου,κάνει το λάθος να πλησιάσει ένα σκυλί άγριο που είναι στο λουρί...οκ θα φάει τη διόρθωσάρα του 1-2φορές και μετά θα μάθει!

Με αυτό το ενδεχόμενο τώρα πρέπει να είναι συμφιλιωμένος ΚΑΙ ο ιδιοκτήτης του κουταβιού/ελεύθερου σκύλου.

Ας φροντίσουμε και λίγο το σκύλο του διπλανού στο κάτω κάτω,δε χάθηκε ο κόσμος.Έχουμε σκύλο δαγκωνιάρη κ μας πλησιάζει ένα ανυποψίαστο λυτό...ε ας μπούμε μπροστά από το οπτικό πεδίο του δικού μας μέχρι να φύγει το άλλο η να έρθει ο ιδιοκτήτης να το δέσει.
Να νοιαστούμε κ για το άλλο σκυλάκι κ ας μην είναι δικό μας!

Ας λειτουργούμε τελοσπάντων σαν άνθρωποι που είμαστε,αποτελούντες ένα κοινωνικό σύνολο που αποτελείτει από ανθρώπους.Άνθρωποι που μπορεί να είναι βλαμένοι,καθυστερημένοι,ευφυείς,ψαρωμένοι,έμπειροι η άπειροι...

Το χειρότερο που έχω δει είναι να κοιτάς την πάρτυ σου κ τον σκύλο σου, που ενώ ξέρεις ότι είναι διάολος,κρατάς το λουρί σε πλήρη έκταση όταν πλησιαζει άλλος σκύλος σκεπτόμενος: "αφού θέλει να ρθει να μυρίσει καλά να πάθει" η "αφού το αφεντικό τον αφήνει ελεύθερο..."

Πρέπει επίσης να λειτουργούμε αναλόγως την περίσταση,χωρίς φόρμουλες που θα ακολουθούμε πειθήνια σε όλα τα σενάρια.


Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk
 








Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78