Το σύνηθες εδώ στις Σπέτσες είναι οι ιδιοκτήτες να αφήνουν τα καμάρια τους να βολτάρουν μόνα τους. Το πρωί δηλαδή, τους ανοίγουν την πόρτα, τους δίνουν το… χαρτζιλίκι τους…και αυτά…., όοοοοοταν κουραστούν/βαρεθούν/πεινάσουν ή δεν ξέρω τι άλλο…, επιστρέφουν.
Κάθε μέρα όλο και κάποιο συναπάντημα θα έχω, είτε με μικρό είτε με μεγαλύτερο σκύλο, είτε είμαι με τον Άρη είτε με τη Ρούνη και τα αποτελέσματα αναλόγως, ποικίλλουν.
Το χθεσινό όμως ήταν από τα…."καλά"…(που λέει ο λόγος).
Επέστρεφα το βραδάκι με τον Άρη απ’το Παλιό Λιμάνι (για όσους ξέρουν), παραλιακά και μετά από μια στροφή, βλέπω στα 50 μέτρα να έρχεται μια παρέα 4-5 ατόμων με δυο σκυλιά. Το ένα (κάτι σαν γκόλντεν), στον οδηγό και το άλλο (δεν κατάλαβα τι ήταν, πάντως μεσαίου μεγέθους), ελεύθερο.
Αυτό, με το που μας είδε, άρχισε να κινείται προς το μέρος μας. Βάζω τον Άρη στο "περίμενε" και τους φωνάζω να μαζέψουν το σκύλο. Δεν ήξερα κι αν είναι θηλυκό ή αρσενικό. Η ιδιοκτήτρια του στην αρχή δεν με άκουσε (είχαν πιάσει κουβέντα μεταξύ τους). Ξαναφωνάζω, ενώ στο μεταξύ το σκυλί της άρχισε να τρέχει προς τα εμάς γαβγίζοντας και βγάζοντας δόντια. Τότε μόνο μας πήραν χαμπάρι.
- Το σκυλί!!!! (ξαναφωνάζω)
- Αααα…, μη φοβάστε…, με ακούει….
(προσωπικά πάνω της δεν θα πόνταρα ΟΥΤΕ μισό ευρώ…..)
- Αρσενικό ή θηλυκό? (να ξέρω τουλάχιστον τι …..το περιμένει….Αν και, επειδή ο Άρης δεν ..."στράβωσε", υπέθεσα ότι είναι θηλυκό)
- ……..(αυτή δεν με άκουσε…., είχε ψιλοπάθει υστερία, φωνάζοντας το δικό της…)
- Αγόρι ή κορίτσι?
- Θηλυκά είναι και τα δυο….
Και να φωνάζει….Κόριιιιιιιιιι…..Κόριιιιιιιιιι……
Και κάθε που φώναζε, τόσο το σκυλί να……μας έρχεται….(είναι που την ….άκουγε…χαχαχα)
Το καημένο εν τω μεταξύ, δεν πλησίαζε…, μόνο μας…περιτριγύριζε γαβγίζοντας. Ευτυχώς που ο Άρης δεν άρχισε να τραβάει.
Αυτή το έπιασε, καθώς εμείς απομακρυνόμασταν.
Αυτό, μόλις το έφτασε η ιδιοκτήτρια πέφτει ανάσκελα, για χάδια (??) και ακούω το…."ντουπ ντουπ", όπως κάνει η ξυλιά πάνω στο σώμα του.
- Μην το χτυπάτε το σκυλί…
- Μα πως θα μάθει ότι αυτό που έκανε δεν είναι σωστό…
- Είναι κρίμα να χτυπάτε το σκυλί για κάτι που δε φταίει…Και σίγουρα έτσι δε θα μάθει τίποτα…
- Δεν την πονάω…
- Ναι, αλλά δεν έχει νόημα…
- Ε, να…, είναι που είναι λίγο "άγρια" και ορισμένοι όταν πάει κατά πάνω τους γαβγίζοντας νευριάζουν…
- Ε, τότε να μην την έχετε ελεύθερη…
- ……
Μετά, με τη Ρούνη….πέφτουμε πάνω σ’έναν ποδηλάτη…Για την ακρίβεια, παραλίγο να "τρακάρουμε". Σκοτάδι ήταν, αυτός Αφρικανός, το ποδήλατο δεν είχε φως…Στο τσακ γλίτωσα το σκυλί….
(μου φαίνεται θα πάρω αυτό που φοράει η Kyveli στον Έλβις….
)