Το καλύτερο με τα πιτσιρίκια είναι να έχετε μαύρο μεγαλόσωμο σκυλο. Σκορπάνε :Ρτο καλύτερο με τα πιτσιρικια ειναι να τα τσιμπας από τη μυτη και να τα τραβας προς εσενα. Αν φορεσεις και παρανοικό χαμόγελο , τοσο το καλύτερο
Εμένα συνήθως είναι καθαρόαιμο.. λυκόσκυλο . Νομίζω τελικά πως ό,τι έχει όρθια αυτιά για πολλούς είναι "καθαρόαιμο λυκόσκυλο".ΧΑΑ! Εσεις την πατησατε, εμενα παλι μου έδωσαν "καθαρόαιμο" ετσι! Και διαφορετικής φυλής καθε φορά! Οχι παίζουμε!
Όποτε μας σταματάνε "γνώστες" σκύλων, έχουμε τις εξής ατάκες:
- Καθαρόαιμο Ακίτα/Μαλινουά ειναι ε;;
- Οχι, ημίαιμο ΓΠ ειναι..
- Μα πως, αφου φαίνεται ειναι ίδιο Ακίτα/Μαλινουά! Δεν μπορει.. Ξέρω εγώ!
- Τι να σας πω.. Εσείς ξέρετε! (Από μέσα μου: Θα λεγα τι ξερεις, αλλα άσε γιατι δεν θα βγάλουμε άκρη..)
Yup! Οπότε οπως καταλαβαίνετε είμαστε ενίοτε Ακίτα, ενίοτε Μαλινουά. Ανάλογα τα φεγγάρια ρε παιδί μου. Ααα!! Κι εχω ακούσει να αποκαλούν τη Μάγια και καθαρόαιμο ΓΠ..
Ενα άλλο περιστατικό ήταν περισσότερο ενόχληση προς τα εγκεφαλικά μου κύτταρα.. Συναντάμε τύπο με "γνώσεις" πάνω στον τομέα της κυνοφιλίας που ειχε ενα κουταβάκι πιτ μπουλ. Σχετικά μεγάλος σε ηλικία αυτός.. Και πιάνουμε την εξής κουβέντα:
- Βέλγικο ειναι; Αυτό το.. Κάτσε να δεις πως το λένε...
- Μάλλον θα εννοείτε το Μαλινουα.. Τη μπερδεύουν συχνά. Οχι πάντως, ειναι ημίαιμο ΓΠ.
- Ναι αυτο έλεγα! Ειναι τρία βέλγικα! Ο Γκρένενταλ, το Μαλινουά και το.. Τοϊβέρν!!
- Τοϊβέρν; Μήπως εννοείτε το Τερβύρεν;
- Οχιιι!! Τοϊβέρν λέγεται! Πήγαινα χρόνια σε εκθέσεις στο εξωτερικό και ξέρω!
Ε αυτο ηταν.. Έκαψα φλάντζα!
"Ακούστε" 2 διαφορετικά περιστατικά να πάθετε.
Καθώς πάμε βόλτα στο πάρκο με την Κάρλα, με κολάρο λόγω ραμμάτων μαστεκτομής και αφτιού, έρχεται ουρλιαζοντας ένα πιτσιρίκι με σκοπό να την χαϊδέψει. Αφού ξεκαθάρισα ότι ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ, άρχισε να την κοροϊδεύει και να λέει πως τελικά είναι ψεύτικο σκυλί και στο σημείο των ραμμάτων την ανοίγω για να της βάζω μπαταρίες και να λειτουργεί.. Όπως καταλαβαίνετε δεν χρειάστηκε κόπος να το λούσω με τα χειρότερα κοσμικιτά επίθετα και να το στείλω στη μάνα του τραβώντας του τ'αφτί ..
Νομίζω πως ήταν η χειρότερη εμπειρία που έχει βιώσει η Κάρλα, καθώς απεχθάνεται να την προκλητική κοροϊδία..
Από την άλλη πλευρά, έγινε το εξής σκηνικό σε ταξιδιωτικό πρακτορείο στο Χαλάνδρι..πάω με την Κάρλα να βγάλω εισιτήρια για Χανιά. Δύο εισιτήρια, κατάστρωμα. Κουβέντα στην κουβέντα, αναφέρω ότι θα θα πάρω την Κάρλα. Γουρλώνει τα μάτια και μου λέει: "Αρρωστιάρικα σκυλιά δεν επιτρέπονται πουθενά στο καράβι, παρά μόνο στο αμπάρι και κατόπιν χρέωσης 50 €"! Η Κάρλα με κολάρο, και 3 κιλά σκυλί να λαμβάνει αυτές τις κατηγορίες! Αφού της εξήγησα ότι το παραμύθι της δεν περνάει σε μένα, αποφάσισε να μην μου εκδόσει τα εισιτήρια γιατί το "αρρωστιάρικο" σκυλί μου μόλυνε το γραφείο! Αφού μου είπε πως έχει και παιδιά στο σπίτι, οι βομολοχίες μου πήραν φόρα!
Τελικά βρισκόμαστε σε μια χώρα όπου η παιδεία και η ευγένεια, είναι όροι ανύπαρκτοι..κρίμα..
Το ίδιο πιστεύω και για οποίες τραβάνε αυτί παιδιού με τόσο ασήμαντη αφορμή. Γενικότερα η χειροδικία σε παιδί, πόσο μάλλον που δεν είναι "δικό μας " με κάνει ούνο. Δεν είναι ούτε αρμοδιότητα, ούτε και δικαίωμα του κάθε ξένου, χωρίς να είναι ειδικός και να του έχουν δώσει το δικαίωμα, επιπλέον, οι γονείς του, να νουθετεί ένα οποιοδήποτε παιδί. Εξαιρούνται κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις, που όμως και πάλι παρεμβαίνει το κράτος για να ληφθεί η ευθύνη αυτή. Όπως δεν μας αρέσει εμάς να κοροϊδεύουν το σκύλο μας, να τον αγγίζουν καν, πόσο μάλλον να τον δείρουν, άλλο τόσο (κι ακόμα παραπάνω) δεν αρέσει και σε ένα γονιό να κοροϊδεύουν, να αγγίζουν καν, πόσο μάλλον να δέρνουν το παιδί του.Όποια χαστουκίζει παιδί με τόσο ασήμαντη αφορμή, να λέει κι ευχαριστώ αν της μείνει μαλλί καν για χτένισμα.
Με θετικό τρόπο. Πάντα!
Δεν διαφωνω μαζι σου οτι δεν αγγιζουμε ξενα παιδια αλλα στην δικη μιυ περιπτωση που εσκιυζε ο σκυλος μου και δεν το αφηνε το αυτι του με τιποτα,το αρχισα μες στο πανικο μου τις ξυλιεδ στο χερι μπας και την αφησει και αυτο τπτ!!ρομποτ!δεν ενιωθε μεχρι που το φωναξε ενα αλλο παιδι.Το ίδιο πιστεύω και για οποίες τραβάνε αυτί παιδιού με τόσο ασήμαντη αφορμή. Γενικότερα η χειροδικία σε παιδί, πόσο μάλλον που δεν είναι "δικό μας " με κάνει ούνο. Δεν είναι ούτε αρμοδιότητα, ούτε και δικαίωμα του κάθε ξένου, χωρίς να είναι ειδικός και να του έχουν δώσει το δικαίωμα, επιπλέον, οι γονείς του, να νουθετεί ένα οποιοδήποτε παιδί. Εξαιρούνται κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις, που όμως και πάλι παρεμβαίνει το κράτος για να ληφθεί η ευθύνη αυτή. Όπως δεν μας αρέσει εμάς να κοροϊδεύουν το σκύλο μας, να τον αγγίζουν καν, πόσο μάλλον να τον δείρουν, άλλο τόσο (κι ακόμα παραπάνω) δεν αρέσει και σε ένα γονιό να κοροϊδεύουν, να αγγίζουν καν, πόσο μάλλον να δέρνουν το παιδί του.
πόσο δίκιο έχεις... όσα περισσότερα έχουμε , τόσο λιγότερα προτιθέμεθα να δώσουμε.Το θέμα είναι ότι οι άστεγοι βοηθάνε πολύ περισσότερο τα αδέσποτα και θα τους δώσουν να φάνε το μισό από το λίγο που έχουν να φάνε και ας τους έχει δεθεί κόμπος το στομάχι από την πείνα.
Σε όποιον ξεστομίζει αυτό το πράγμα να του πεις "Πρέπει να προσπαθείς πολύ επίμονα για να είσαι τόσο μπετόβλακας".Αυτη τη φορα ενοχληθηκα εγω,απο τις κακιες πολλων σε οτι εχει σχεση με τα ζωακια,ειδικα με τα αδεσποτακια...
Αυτη η κακια και η χιλιοειπωμενη κουβεντα,γιατι να σωζουμε αδεσποτα ζωα και δεν κοιταμε να σωσουμε κανεναν αστεγο,με εχει χτυπησει στα νευρα πια...
Μια συζητηση τετοια παραλιγο να καταληξει σε καυγα με καποια γνωστη,,,
Προσωπικα εχω βοηθησει και αστεγο,και οικογενειες απορων κλπ..ομως αυτο δε σημαινει οτι δε πρεπει να φροντιζουμε και τα ζωακια...και στο κατω κατω,οπως της ειπα,εσυ κυρια μου ποσους αστεγους εχεις βοηθησει δλδ,που βγαζεις τετοια συμπερασματα και βριζεις τα βρωμοσκυλα,οπως τα αποκαλεσες;;;
Ειναι απαραδεκτη αυτη η συμπεριφορα που δυστυχως τη συναντουμε συχνα...
Μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι καθε φορα...