Εγω παντως δεν θα εβαζα χερι μεσα σε ξενα σκυλια Γιαννη.
Α,θελω το βιντεο.....
Α,θελω το βιντεο.....
Ας λογικευτούμε! Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, να απαγορεύσει σε οποιονδήποτε, να τραβάει βίντεο, σε δημόσιο χώρο. Με αυτή την λογική,δεν θα υπήρχαν εξωτερικά και οι ιδιωτικές κάμερες, στα καταστήματα ή σπίτια!Οτι δεν μου αρέσει να υπάρχει το πρόσωπό μου σε βίντεο σε ξένα χέρια, χωρίς τη συγκατάθεσή μου... Εγώ τουλάχιστον αυτό θα του έλεγα, κι ας μη με λένε Γιάννη
Το πιο σημαντικο ειναι αυτο Γιαννη...που δεν ειχατε σοβαρους τραυματισμους και προλαβατε μη ξεφυγει η κατασταση..οχι ...τραυματισμους δεν ειχαμε...μονο κατι μικρες εκδορες στο λαιμο εμεις και το αλλο σκυλακι μια μικρη τρυπουλα με λιγο αιμα στο πλαι της μουσουδας! Γενικα τα χωρισαμε πριν ξεφυγει κατα πολυ ο καβγας!
Οι οποίες ιδιωτικές κάμερες έχουν (ή εστω οφείλουν να εχουν) εμφανή ταμπέλα ότι καταγράφουν ώστε να λαμβάνουν γνώσει όσοι θα καταγραφούν. Κανείς δεν εχει το δικαίωμα να τραβάει βιντεο σε δημόσιο χώρο αλλά και κανείς δεν εχει δικαίωμα να παραβιάζει την ιδιωτικότητά μου από τη στιγμή που δεν κάνω κάτι παράνομο. (και για το παράνομο κρατάω τις επιφυλάξεις μου, αν δύναται ο άλλος να με βιντεοσκοπεί-μαγνητοφωνεί χωρίς τη συγκατάθεσή μου)Ας λογικευτούμε! Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, να απαγορεύσει σε οποιονδήποτε, να τραβάει βίντεο, σε δημόσιο χώρο. Με αυτή την λογική,δεν θα υπήρχαν εξωτερικά και οι ιδιωτικές κάμερες, στα καταστήματα ή σπίτια!
Αλήθεια, πως σε λένε?
Η χρήση, μετάδοση και επεξεργασία φωτογραφιών ή άλλων μέσων κοινοποίησης της παρουσίας κάποιου σε έναν συγκεκριμένο χώρο, αποτελεί παραβίαση της ιδιωτικότητας του, που παρόλο που μπορεί να βρίσκεται σε εξωτερικό δημόσιο χώρο δεν χάνει την υπόσταση της. Ως εκ τούτου προστατεύονται και δεν επιτρέπεται καταρχήν η χρήση τους άνευ άδειας. Δεν συζητάω καν για τα προσωπικά δεδομένα που ανεβαίνουν κλίμακα κατηγορίας σε ευαίσθητα, πχ αν εικονιζόταν στο βίντεο ένα ζευγάρι σε ιδιαίτερες στιγμές. Οι κάμερες καταστημάτων/ τραπεζών/ κλπ μόνο σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης χρησιμοποιούνται και αυτό υπό την στενή επιτήρηση των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών, οπότε σε έναν μεγάλο βαθμό και πάλι προστατεύονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.Νομίζω είναι παράνομο.
@ghelly ? Θες να μας διαφωτίσεις;
(Αν δεν ήταν πάντως, δεν θα πεφτε και ψηφίδα-θολούρα σε πρόσωπα που τραβήχτηκαν παράπλευρα μαζί με άλλους σε δημόσιους χώρους και δεν έδωσαν συγκατάθεση να εμφανιστούν. )
Αφού το θέλετε από Νομικής πλευράς, συμφωνώ! Ομως αφού παραβλέψουμε, ότι τράβηξε ένα βιντεάκι, πιθανόν για αστείο, από κινητό, το μαρκαρισμένο κείμενο, τα συγκεκριμενοποιεί, ΟΛΑ!Η χρήση, μετάδοση και επεξεργασία φωτογραφιών ή άλλων μέσων κοινοποίησης της παρουσίας κάποιου σε έναν συγκεκριμένο χώρο, αποτελεί παραβίαση της ιδιωτικότητας του, που παρόλο που μπορεί να βρίσκεται σε εξωτερικό δημόσιο χώρο δεν χάνει την υπόσταση της.
Όχι χλωρίνη. Το ξύδι μια χαρά είναι. Γιατί η χλωρίνη πάει και πιο πέρα και αν βρέξει θα την πιει το αδέσποτο σκυλί/γατί στη γούρνα ή το περιστέρι κλπ. Άσε που μερικά βιτσιόζικα σκυλιά γλύφουν τα κάτουρα άλλων και παίζει να γλύψουν και χλωρίνη μαζί.μέσα στο νεράκι μπορείς να ρίξεις και 3-4 σταγόνες χλωρίνη gel ! και θα έχεις και καθαρή συνείδηση & καθαρούς δρόμους ! ( ντόντ ντρίνκ ιτ φυσικά)
[...]Η ΧΡΗΣΗ[...] με το που το τραβηξει θα το κρυψει σε μαυρο κουτι; θα το διαγραψει;Αφού το θέλετε από Νομικής πλευράς, συμφωνώ! Ομως αφού παραβλέψουμε, ότι τράβηξε ένα βιντεάκι, πιθανόν για αστείο, από κινητό, το μαρκαρισμένο κείμενο, τα συγκεκριμενοποιεί, ΟΛΑ!
Η ΧΡΗΣΗ, ΜΕΤΑΔΟΣΗ και ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ.....
Εδώ, επ' ουδενί έχουμε κάτι τέτοιο. Αν εμφανιστεί το βιντεάκι δημόσια, με οποιονδήποτε τρόπο, τα ξανασυζητάμε!
Γκέλυ τελικά ο νόμος υπάρχει μόνο για να τσακωνόμαστε σε τέτοια θέματα. Η ευγένεια, το γούστο κ το τακτ όμως, καλό θα ήταν θα εφαρμόζονταν από όλους. Εμένα αν με ρωτάς δν τα μαζεύω για να μην φάω πρόστιμο -που δν θα φάω. Τα μαζεύω γτ θα ξαναπεράσω από το ίδιο μέρος, γτ περνάνε κ άλλοι, γτ είναι η γειτονιά μου. Αν το σκέφτονταν όλοι έτσι δν θα είχαμε αυτά τα χάλια.Ουτε κανεις θα μπει στη διαδικασία να καλέσει αστυνομια να κοπεί προστιμο σε κάποιον που φεύγει χωρίς να μαζέψει τα σκ@τα του σκύλου του.... ο νόμος όμως υπάρχει και δεν ειναι δικονομιστικες υπερβολες