Ενοχλήσεις στη βόλτα;

Status
Κλειδωμένο θέμα

POOK

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2013
171
22
οκ σορρυ για ολα τοτε ενας mod αμα θελεις να σβησει τα ποστ μ!Χιλια συγνωμη εκανα γκαφα :(

rania8

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
59
25
Αθήνα
Παντως εχε υποψην οτι δεν ειναι περιεργο να ξεκινησε τσαμπουκας επειδη ειχε το Π ο παππους.... το εχω δει και σε αλλα σκυλιά, είτε με Π είτε με καροτσια λαικής.... εμενα η δικιά μου τα ειχε βάλει με μια φαρδιά ανοιχτη φουστα που φοραγε μια θεούσα.
κι εμείς τα βάζουμε με τα καροτσάκια της λαϊκής, τα καροτσάκια με τα παιδάκια και τους παπουδες με τα μπαστούνια :(:( Π δεν έχουμε συναντήσει ακόμα :cool:. Βέβαι όχι κάτι σοβαρό, αλλά γίνεται φασαρία. Χτες το βράδυ σε πεζόδρομο με μαγαζιά και γεμάτο κόσμο ένας εντελώς ηλίθιος μπαμπάς με δύο παιδάκια "γαύγιζαν" στην Ήρα που με το ζόρι την κρατούσα καθιστή για νά περάσουν, οπότε τι θα έκανε κι αυτή;. Του λέω τρομάζετε το σκυλί και είναι χειρότερο, αλλά αυτός τίποτα :mad:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
rania8...σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν υπάρχει λόγος, να πιάσεις κουβέντα.
Βάζεις τον σκύλο σου στο "κάτσε" και περιμένεις αμίλητη και με υπομονή, να περάσει ο βλάκας που σου κάνει την ενόχληση. Αν αυτός είναι στατικός και κινείσαι εσύ, το κεφάλι μπροστά, ο σκύλος σου ήρεμα δίπλα σου και συνεχίζετε ατάραχοι την πορεία σας. Ετσι έχεις πάντα εσύ τον έλεγχο, ότι κι αν γίνεται γύρω σου. Απλά πράγματα :)

rania8

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
59
25
Αθήνα
rania8...σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν υπάρχει λόγος, να πιάσεις κουβέντα.
Βάζεις τον σκύλο σου στο "κάτσε" και περιμένεις αμίλητη και με υπομονή, να περάσει ο βλάκας που σου κάνει την ενόχληση. Αν αυτός είναι στατικός και κινείσαι εσύ, το κεφάλι μπροστά, ο σκύλος σου ήρεμα δίπλα σου και συνεχίζετε ατάραχοι την πορεία σας. Ετσι έχεις πάντα εσύ τον έλεγχο, ότι κι αν γίνεται γύρω σου. Απλά πράγματα :)

αυτό κάνω, αλλά το μάτι της Ήρας ήδη είχε αρχίσει να γυαλίζει, γαύγισε μιά φορά κι αυτοί ερχόντουσαν κατά πάνω μας. Φοβήθηκα μην ορμήσει και είναι και 26 κιλά η φοραδίτσα. Το λουρί στους 10 πόντους βέβαια :)

illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Eγώ παντως το 80-90% των μικρόσωμων σκυλων που έχω συναντήσει, έχουν προβληματική συμπεριφορά από ανασφάλεια, αλλά και υπερπροστασία που τους έχουν μεταδώσει οι ιδιοκτητες τους!
Γρυλιζουν, γαυγίζουν, ή κανουν τους νταήδες στα μεγαλόσωμα, διότι απ την μια τά φοβούνται και απ την άλλη δεν έχουν υποστει τις συνέπειες ποτε για να βαλουν μυαλό και να συμπεριφέρονται όπως τους αρμόζει!
Μάλλον και το δικό σου τέτοιο θα είναι!
Και επειδή έχεις κάνει ένα προβληματικό σκυλί που δεν έχει διδαχθεί και δεν ξέρει τρόπους, ζητας οι άλλοι να τα κυκλοφορουν όλα με φίμωτρο!
Δυστυχώς με επιβεβαιώνεις απόλυτα...

Με κάνεις κι αμφιβάλλω μάλιστα πως ξέρεις ανάγνωση...

...αυτό που είπα παραπάνω και θεωρώ εγώ απολύτως αναγκαίο να γίνεται, καθολικά, είναι το λουρί στη βόλτα...
...το αν ένα ζώο χρειάζεται φίμωτρο, αυτό μπορεί να κριθεί μόνο κατά περίπτωση...

Έπειτα εγώ μιλάω πάντα για συγκεκριμένες περιπτώσεις, με αναφορά σε συγκεκριμένα δεδομένα...
...εσύ χωρίς να έχεις να έχεις ιδέα γι αυτά, αλλά και προφανώς να μην ενδιαφέρεσαι να διαβάσεις καν, μετατρέπεις τη συζήτηση σε big VS small breed...

Το μόνο αμάρτημα του δικού μου σκύλου, που δεν γρυλλίζει, δεν επιτίθεται και δεν κάνει τον νταή ποτέ (εκνευρίζεται μόνο αν πάει κάποιο αρσενικό να τον καβαλήσει) είναι ακριβώς ότι είναι τόσο καλοπροαίρετος, που δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο από επιθετικά σκυλιά...

Όταν συνέβη το περιστατικό που ανέφερα εδώ ο σκύλος έπαιζε με άλλα 6-7 σκυλιά, μικρά-μεγάλα (ένα ημίαιμο γερμανικό ποιμενικό θηλυκό, ένα άλλο θηλυκό ημαίμο τσοπανόσκυλο, ένα αρσενικό κυνηγόσκυλο ενήλικο, ένα μικρό θηλυκό ημαίμο ποιμενικό/αγίου βερνάρδου, ένα άλλο μικρό σαν ημίαιμο κοκόνι, ένα άλλο αρσενικό ημαίμο σαν μεγάλο κανίς - δεν ξέρω τη ράτσα)...

Αντίθετα σ' αυτά σχολίασα όχι τον σκύλο, αλλά την ανεύθυνη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη, που αφού του επιτέθηκαν/γάβγισαν του σκύλου του τα άλλα - ΟΧΙ το δικό μου - εκείνος παρόλαυτά τον έλυσε και εκείνο πήγε και επιτέθηκε στο δικό μου που του είχε πλάτη...

Ένα τέτοιο λοιπόν σκυλί, το οποίό οι άλλοι ιδιοκτήτες αναγνωρίζουν ως επιθετικό, δεν θά'πρεπε να φορά φίμωτρο, τουλάχιστον όταν τον λύνεις στο πάρκο με άλλους σκύλους κι άλλους ιδιοκτήτες;

Εσύ παρόλαυτά
- αφενός επινοείς πράγματα για να ταιριάξεις τη πραγματικότητα με τα κολλήματά σου
- προφανώς είσαι κολλημένος/η σε συζήτηση τύπου "VS" κι όχι υπεύθυνης συμπεριφοράς των ιδιοκτητών ζώων έναντι άλλων ιδιοκτητών ζώων αλλά και ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος...

Συγχαρητήρια, περνάς πάντως τις εξετάσεις συμμετοχής σε εκείνες τις ομάδες ανθρώπων για τις οποίες η υιοθεσία σκύλου δεν έχει να κάνει με συντροφικότητα και φιλοζωία αλλά μάλλον με ανεπάρκεια άλλου είδους κι η επίδειξη του αντίστοιχου ζήλου ενισχύει απλώς τους δεσμους των μυημένων.

Περαστικά, καλά μυαλά για το νέο χρόνο εύχομαι και καλές γιορτές...
.

Last edited:

karamolegolas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
223
4
Athens
illuminaughty, λίγη ευγένεια παραπάνω και λίγο πιο χαμηλοί τόνοι δεν θα έκαναν κακό σε κανένα, μέρες που είναι. Κρίνοντας από την προσωπική επίθεση και τους χαρακτηρισμούς, μάλλον δεν σε άγγιξε ιδιαίτερα το πνεύμα των Χριστουγέννων.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Καλά Χριστούγεννα, φίλοι μου!

Ειρήνη ημίν !!!!!!!!!!:)
Έτσι ακριβώς.
Παρεπιπτόντως έχεις παρατηρήσει Γιάννη στην περιοχή μας τι γίνεται από βόμβες στα πεζοδρόμια?
Δεν γίνεται αυτό, όσο πάμε χειροτερεύουμε!!!!
Νομίζω τελικά ότι και αυτοί που τα μαζεύουν μπροστά στον κόσμο όταν είναι βράδυ κάνουν τις πάπιες!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Κατεβηκαμε χρονιάρα μερα με συννεφιά να κάνουμε τη βολτα μας.... σε μέρος σχετικά πολυσύχναστο από ανθρωπους που κάνουν τζοκινγκ (aka χαμστερς)... ελα όμως που καθώς πάω να μπω στο δασάκι της διαδρομης μας ακολουθεί ενας 35αρης μετανάστης με μπλέ φουτερ φορώντας κουκουλα.... καλά λεω, στο ξεφωτο θα μεινουμε και κοντά στο αμάξι,.... κοντοστεκόμασταν? καθόταν. Προχωρούσαμε? Ακολουθούσε....
Με τα πολλά ξαναγύρισα στον πολιτισμό και παω από την αλλη πλευρά, όπου 3 σκυλια αδεσποτα έκαναν αγέλη (το ενα μάλιστα προωθείται κ για υιοθεσία τρομάρα του), που με το που μας βλέπουν ορμάνε τρέχοντας και γαυγίζοντας. Ωσπου να απομακρυνθώ η θηλυκιά αρχηγός μας προλαβαίνει και πάει να αρπάξει τη σελιν επιτόπου.... να κάνω πιρουέτες κρατώντας τη μικρή από πισω μου, ωσπου στην τελευταία προσπάθεια της η επιτιθέμενη βρήκε στο πόδι μου και εφυγε.... Ασυναίσθητα όπως κλώτσησα στον αέρα την βρήκε στο λαιμό, οποτε μαζεύτηκε και μας γαύγιζε από μακρύτερα...

τουλάχιστον η μικρή μετά με όσα συναντηθηκε σκυλια δεν ειχε θεμα να μυριστεί κλπ

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Ε αφού κάνεις πιρουέτες είσαι σχεδόν έτοιμη για self defense martial arts. Εγώ θα φοβόμουν...

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ε αφού κάνεις πιρουέτες είσαι σχεδόν έτοιμη για self defense martial arts. Εγώ θα φοβόμουν...

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Μη σου πω να στριφογυρίζω και στον αέρα το Νιντζα... αχτύπητο δίδυμο!!!:p

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
αχαχαχαχαχαχαχαχχααχχαχ

μουρθε εικόνα η γκέλλυ σε στάση άμυνας με ανοιχτά τα πόδια να κραυγάζει και να στριφογυρίζει σα λάσσο τη σελίν γύρω απ το κεφάλι της η οποία θα γαυγίζει

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Κατεβηκαμε χρονιάρα μερα με συννεφιά να κάνουμε τη βολτα μας.... σε μέρος σχετικά πολυσύχναστο από ανθρωπους που κάνουν τζοκινγκ (aka χαμστερς)... ελα όμως που καθώς πάω να μπω στο δασάκι της διαδρομης μας ακολουθεί ενας 35αρης μετανάστης με μπλέ φουτερ φορώντας κουκουλα.... καλά λεω, στο ξεφωτο θα μεινουμε και κοντά στο αμάξι,.... κοντοστεκόμασταν? καθόταν. Προχωρούσαμε? Ακολουθούσε....
Με τα πολλά ξαναγύρισα στον πολιτισμό και παω από την αλλη πλευρά, όπου 3 σκυλια αδεσποτα έκαναν αγέλη (το ενα μάλιστα προωθείται κ για υιοθεσία τρομάρα του), που με το που μας βλέπουν ορμάνε τρέχοντας και γαυγίζοντας. Ωσπου να απομακρυνθώ η θηλυκιά αρχηγός μας προλαβαίνει και πάει να αρπάξει τη σελιν επιτόπου.... να κάνω πιρουέτες κρατώντας τη μικρή από πισω μου, ωσπου στην τελευταία προσπάθεια της η επιτιθέμενη βρήκε στο πόδι μου και εφυγε.... Ασυναίσθητα όπως κλώτσησα στον αέρα την βρήκε στο λαιμό, οποτε μαζεύτηκε και μας γαύγιζε από μακρύτερα...

τουλάχιστον η μικρή μετά με όσα συναντηθηκε σκυλια δεν ειχε θεμα να μυριστεί κλπ
ο μεταναστης δεν μας ειπες ομως.. τον εκοψες για καμακι η για σεφ ? :)

Status
Κλειδωμένο θέμα