Ενοχλήσεις στη βόλτα;

Status
Κλειδωμένο θέμα

illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
illuminaughty έχεις ξαναγράψει κάπου, αν αυτός είναι ο πρώτος σου σκύλος;
Ο δεύτερος...ο πρώτος ήταν ένα αρσενικό κανίς-γκριφόν που μας άφησε κοντά στο 2002, 13 χρονών περίπου...

Παραλίγο να υιοθετήσω κι ένα αδέσποτο στη Μυτιλήνη, όταν σπουδαζα εκεί...πήγαινα για τρέξιμο από τη πόλη ως το αεροδρόμιο και κάπου στη διαδρομή συναντούσα ένα σκυλί που με ακοολουθούσε στον γυρισμό...
...μια φορά με ακολούθησε μέχρι τη πόλη...μπήκα στο σουπερμάρκετ να ψωνίσω κάτι κι ενώ πήγαινα από διάδρομο σε διάδρομο, με παρακολουθούσε από τις πόρτες του καταστήματος...
είπα πως αν βγω έξω κι είναι ακόμη εκεί, θα το πα΄ρω σπίτι...δυστυχώς πρέπει να χαθήκαμε για κανά δίλεπτο, όχι παραπάνω...

Τάϊζα εκεί και τα αδέσποτα που είχαν βρει καταφύγιο γύρω από το κάστρο, μεγάλα σκυλιά σε αγέλες τα περισσότερα...

Όπως είπα, τα αδέσποτα σκυλιά συνήθως είναι πιο άκακα από τα δεσποζόμενα...κι αυτό το λέω παρόλο που η υγεία του πρώτου σκύλου μου πήρε τη κάτω βόλτα αφού του επιτέθηκε ένα αδέσποτο ημίαιμο λυκόσκυλο και του έβγαλε το πίσω δεξί πόδι από την άρθρωση...η αδερφή μου το είχε βγάλει βόλτα και δεν κατάφερε να προλάβει το κακό...

Δύο εγχειρήσεις με ολική αναισθησία αργότερα - που απέτυχαν (ευχαριστώ το Πανεπιστημιακό Κτηνιατρείο Θεσσαλονίκης και τους φοιτητές που έκαναν τη πρακτική τους) - ο σκύλος είχε αλλάξει...δύο χρόνια αργότερα ψόφησε.

Δεν το περηφανεύομαι (τόσο) αλλά ένα χρόνο μετά το ατύχημα πετύχα αυτό τον σκύλο στη βόλτα με τον Αστερίξ και του επιτέθηκε ξανά...έφαγε μια γερή κλωτσιά στα πλευρά κι έφυγε ασθμαίνοντας..δεν το ξαναείδαμε έκτοτε...

Συμπέρασμα α: Μόνο οι ιδιοκτήτες μικρόσωμων μαζεύουν τα κακά του σκύλου τους στο πάρκο Γαλαξία.
Συμπέρασμα β: Κανείς δεν μαζεύει τα κακά του σκύλου του στο πάρκο Γαλαξία. Απλά τα μικρόσωμα δεν κάνουν κακά. Βγάζουν από τον ποπό τους ένα μικρό συννεφάκι που εξατμίζεται κατά το ταξίδι του στον ουρανό, αφήνοντας πίσω του μια απαλή μυρωδιά τριαντάφυλλου...
Το τρολλάρισμα πάει σύννεφο, κι αν κηρύττεις στους πιστούς ουδέν πρόβλημα...

Το ζήτημα με αυτό το μέρος είναι ότι
- συνδυάζει τρεις χώρους: δημοτικό σχολείο, παιδική χαρά και αθλητικό σύλλογο
- οι ιδιοκτήτες ζώων της γειτονιάς, και ιδιαίτερα των μεγαλόσωμων τα πηγαίνουν εκεί ακριβώς στη παιδική χαρά να παίξουν και τα αφήνουν ελεύθερα (σπανιότερα στο πάρκινγκ παραδίπλα)...κατουρούν εκεί ακριβώς μπροστά που πέφτουν τα παιδιά με τα χέρια και τα μούτρα κι εκεί που σέρνονται (τσουλήθρα)

Η αδιαφορία τους και για τους περαστικούς και για τα παιδιά, για όλους τους υπολοίπους για την ακρίβεια, είναι μνηνειώδης...

Θέλουν γομάρια σκυλιά, αλλά δεν θέλουν να κάνουν πάνω από 200 μέτρα περπάτημα για να τα βγάλουν βόλτα...
Και τα αμολάνε όπου βρουν ασχέτως χώρου, ανθρώπων κοκ

Εγώ τον σκύλο μου τον πηγαίνω πάντα πίσω από τα γήπεδα τένις εκεί και μόνο αν στο παιχνίδι ακολουθήσει άλλα σκυλιά θα βρεθεί στην παιδική χαρά και φροντίζω πάντα να τον μαζεύω το ταχύτερο από εκεί.

Και ναι, υπάρχει πάλι διαφορά μεταξύ μικρόσωμου και μεγαλόσωμου σκύλου....ένα σκυλί μεγέθους rottweiler σχηματίζει ολόκληρη λιμνούλα όταν κατουράει...
Το μέγεθος της βρωμιάς αγγίζει εκείνα τα όρια της ποσότητας που καθιστά τη διαφορά ποιοτική πλέον.

...
Απορώ με το τρολλάρισμα που έχει υπερβαίνει κατά περίπτωση τα όρια της σαχλαμάρας και θέλετε να περνιέστε για σοβαροί μερικοί...
Αντίστροφα, σαν να περιγράφω εγώ ένα τοπίο που δεν έχω δει σε σας που ζείτε εκεί...

Ή απλώς κάνετε τα ίδια, και απαντάτε στη λογική του "μαζί τα φάγαμε"...συγγνώμη, "μαζί τα χέσαμε" τα πάρκα, αντί να απαντήσετε στην ουσία των ζητημάτων που τίθενται...

Αλλά ξέχασα, οι "φιλόζωοι" είναι αυτοί που σκέφονται μόνο τους ίδιους και τα ζώα τους, όχι αυτοί που σκέφτονται τα ζώα μέσα στο περιβάλλον τους αναλογιζόμενοι τον αναγκαίο σεβασμό που πρέπει να υπάρχει προς κάθε μεριά...

..

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Στη γειτονιά μου πάντως 2-3 με μεγαλόσωμα κρατάνε σακουλάκι, ενώ από μικρόσωμα μόνο μια κυρία. Πολλά σκυλιά πάνε βόλτα λυτά, ειδικά στο κοντινό παρκάκι, ανεξαρτήτως μεγέθους. Σε άτομα με μεγαλόσωμα που τους δίνω σακουλάκι, έχουν υπάρξει διάφορες αντιδράσεις αλλά δεν τα μάζεψε μόνο ένας με δαλματίας, ενώ στα μικρόσωμα όλοι οι ιδιοκτήτες με περηφρόνησαν ή με προσέβαλαν. Μήπως τελικά ο καθένας κάνει τις δικές του στατιστικές?

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Σχετικα με το ποιοι μαζευουν και αν μαζευουν...ας ανοιχτει καινουριο τοπικ...παιδια...εδω λεμε περι ενοχλησεων!

Ιλουμινατι...σχετικα με την παιδικη χαρα...επειδη καπου την εχω ξανακανει την κουβεντα αυτη, αν πας με το παιδι σου και τον σκυλο σου σε μια παιδικη χαρα...κανεις δεν στο απαγορευει εφοσον βεβαια ο σκυλος ειναι με λουρι. (τωρα κατα την γνωμη μου...να πας να αφησεις το παιδακι σου να παιξει 1-2 ωρες στην παιδικη χαρα...και να χεις παρεα τον σκυλο σου..σε θεση κατσε ή ξαπλα εκει που κοντοστεκεσαι εκει...και με το λουρι ανα χειρας ωστε να τον διορθωσεις αν χρειαστει...δεν το θεωρω εκτονωση του σκυλου,μην σου πω οτι ειναι μαρτυριο κιολας). Το οτι ο καθενας το βραδυ που η παιδικη χαρα ειναι αδεια αποφασιζει να παει εκει τον σκυλο του και να τον αμολυσει....να τρεξει και να παιξει....ειναι πλεον συνηθες φαινομενο...μιας και δεν υπαρχουν παρκα σκυλων..η ακομα χειροτερα μιας και ο κηδεμονας του καθε σκυλου βαριεται να περπατησει 2-3χλμ καθημερινα..και βρισκει την λυση της παιδικης χαρας -οπου ο σκυλος θα τρεξει,θα μυρισει,θα του πεταξεις και τπτ να κυνηγησει και ολα καλα...αν βρει και αλλο σκυλακι να κανει και νεες παρεες....Σουπερ- ε αυτο δεν ειναι οτι πιο σωστο/καλο σαν βολτα , αλλα δεν στο απαγορευει και κανεις...αρα αποτελει λυση για καποιους!!!

illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Σχετικα με το ποιοι μαζευουν και αν μαζευουν...ας ανοιχτει καινουριο τοπικ...παιδια...εδω λεμε περι ενοχλησεων!

Ιλουμινατι...σχετικα με την παιδικη χαρα...επειδη καπου την εχω ξανακανει την κουβεντα αυτη, αν πας με το παιδι σου και τον σκυλο σου σε μια παιδικη χαρα...κανεις δεν στο απαγορευει εφοσον βεβαια ο σκυλος ειναι με λουρι. (τωρα κατα την γνωμη μου...να πας να αφησεις το παιδακι σου να παιξει 1-2 ωρες στην παιδικη χαρα...και να χεις παρεα τον σκυλο σου..σε θεση κατσε ή ξαπλα εκει που κοντοστεκεσαι εκει...και με το λουρι ανα χειρας ωστε να τον διορθωσεις αν χρειαστει...δεν το θεωρω εκτονωση του σκυλου,μην σου πω οτι ειναι μαρτυριο κιολας). Το οτι ο καθενας το βραδυ που η παιδικη χαρα ειναι αδεια αποφασιζει να παει εκει τον σκυλο του και να τον αμολυσει....να τρεξει και να παιξει....ειναι πλεον συνηθες φαινομενο...μιας και δεν υπαρχουν παρκα σκυλων..η ακομα χειροτερα μιας και ο κηδεμονας του καθε σκυλου βαριεται να περπατησει 2-3χλμ καθημερινα..και βρισκει την λυση της παιδικης χαρας -οπου ο σκυλος θα τρεξει,θα μυρισει,θα του πεταξεις και τπτ να κυνηγησει και ολα καλα...αν βρει και αλλο σκυλακι να κανει και νεες παρεες....Σουπερ- ε αυτο δεν ειναι οτι πιο σωστο/καλο σαν βολτα , αλλα δεν στο απαγορευει και κανεις...αρα αποτελει λυση για καποιους!!!
Στη δική μου γειτονιά συμβαίνει πρωί - μεσημέρι - απόγευμα/βράδυ...
Φέρνουν τα σκυλιά τους και τα αφήνουν ελεύθερα στη παιδική χαρά...έχει καταληξει απ' αυτή τη παιδική χαρά να λείπουν τα παιδιά...
Με τόση μπίχλα πόσοι να έρθουν;

Το θέμα δεν αφορά μόνο τη τοποθεσία βέβαια...είναι συνδυασμός
- του ξαφνικού πάθους για μεγάλα και δυνατά σκυλιά
- του ψώνιου των ιδιοκτητών να τα έχουν χωρίς λουρί, αγνοώνας πιθανούς κινδύνους (έστω ακόμη και στη περίπτωση που προκλήθηκαν από μικρότερα σκυλιά)
- της "καταληψιακής" προσέγγισής τους σε πάρκα και παιδικές χαρές.

Όσο μεγαλύτερο το σκυλί, τόσο μεγαλύτερο το ψώνιο του "γητευτή" που φέρουν οι ιδιοκτήτες...κι ενώ τα περισσότερα σκυλιά χωρίς πρόγραμμα εκπαίδευσης και ειδικές μέριμνες δεν αντιμετωπίζουν προ΄βλημα, αυτά τα σκυλιά χωρίς αυτό είναι περισσότερο επικίνδυνα.

Το θέμα είναι ότι οποιοδήποτε σκυλί μπορεί να γίνει ή να φερθεί με τρόπο επιθετικό...μερικά σκυλιά όμως είτε λόγω προδιάθεσης είτε λόγω μεγέθους μπορούν να γίνουν επικίνδυνα...και για τα άλλα σκυλιά και για τους ανθρώπους
Αυξάνονται τα διακυβεύματα για όλους έτσι...

Γι αυτό δεν τα θεωρώ τα καλύτερα ζώα για τις πολυκατοικιουπόλεις χωρίς ανοιχτούς χώρους που ζούμε...και παράδοξο το γεγονός ότι αυξάνονται εκθετικά σχεδόν.

...κι ανησυχώ ασφαλώς για τον δικό μου σκύλο, καθώς ο,τιδήποτε μπορεί να πυροδοτήσει ένα καυγά...ένα κλαδί ή ένα μπαλάκι που πάνε να πιάσουν, ένα θηλυκό, ένα άτσαλο πάτημα που να προκαλέσει μια αμυντική συμπεριφορά...και μετά κλάψ'τα τα μικρόσωμα...

Θα πάρω κι εγώ κανά Κανγκαλέζικο την επόμενη φορά να είμαι πιο "cool"

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
αρχίζω να νιώθω ενοχές που μικρή παρόλο που ήμουν πιο ψηλή απο τα άλλα παιδάκια στο νηπιαγωγείο με άφηναν στο ίδιο προαύλιο μαζί τους.....γαμώτο θα μπορούσα να έχω πατήσει κάποιο μικροκαμωμένο παιδάκι.... ΤΙ ΕΜΟΝΗ ειναι αυτή με τα μεγαλώσωμα σκυλια? ήμαρτον.

illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Τί ευφράδεια, τί οξυδέρκεια, τί ευθυκρισία...dog forum είναι αλλά είπαμε...

Έστω ότι εγώ έχω εμμονή...που δεν έχω...με τους ιδιοκτήτες αυτών των ζώων έχω το πρόβλημα...
έστω όμως...εσείς οι ιδιοκτήτες μεγάλων σκυλιών θα πρέπει να μάθετε και να σεβεστε και να ζείτε με σεβασμο δίπλα σε αυτούς που έχουν φόβο για μεγάλα σκυλιά ή δεν συμπαθούν τα σκυλιά γενικώς...

Από τις απαντήσεις σε αυτό νήμα καταδεικνύεται αυτό που συναντώ και απαντάται κατά συντριπτική πλειοψηφία έξω...
...αυτοί με τους μεγάλους σκύλους είναι κατά πλειοψηφία και οι πιο ανεύθυνοι ιδιοκτήτες σκύλων...ίσως όχι προς τον σκύλο, αλλά προς τους άλλους...

Η κριτική αντιμετωπίζεται με ειρωνεία, υπεκφυγή, "αμυντική" δλδ επιθετική συμπεριφορά...

Συγχαρητήρια (δεν) είστε φιλόζωοι, είστε παρτάκηδες...

Ίσως ο μεγάλος σκύλος πράγματι να πληρώνει ένα ψυχολογικό κενό για κάποιους...αυτό δείχνει η συμπεριφορά τους τουλάχιστον.

illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Όχι, δεν διατύπωσα τέτοιο ισχυρισμό, αρκετοί όμως πιθανόν...απευθύνομαι στους αναγνώστες κατόχους μεγάλων σκύλων...

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Τι παίζουμε; πόσες βαρύγδουπες λέξεις μπορούμε να χωρέσουμε μέσα σε ένα πόστ? Ου δεν με πάει είμαι των θετικών επιστημών!
Καλά δεν το συζητώ οτι ο τεράστιος τρομακτικός μου σκύλος μου καλύπτει το ψυχολογικό κενό....τώρα που το σκέφτομαι μάλλον δεν είχα μεγάλο κενό....

Μιας και σε τραβάει η ψυχολογία πάντως πήγαινε και στο κεφάλαιο ''εμμονές'' και ρίξε μια ματιά μπορεί αν βρεθείς προ εκπλήξεως!

Και στο finale finale amico γιατί δεν ανοίγεις νέο θέμα ? να πάμε να τα πούμε όλοι εμείς οι παρτάκιδες απο εκει

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Εγώ πάντως που κινούμαι και στην ίδια πόλη με σένα εντελώς αντίθετη άποψη έχω για τους ιδιοκτήτες μεγάλων σκύλων. Εξαιρετικά σοβαρούς και υπεύθυνους τους βρίσκω ακριβώς επειδή ξέρουν πώς φαίνεται ο όγκος και στα άλλα σκυλιά και στους άλλους ιδιοκτήτες. Απλά εσύ φοβάσαι γιατί τους ενα-δυο μαλάκες να πετύχεις μπορεί να σημαίνει και μεγάλη ζημιά για το σκυλί σου. Εξαιρέσεις και μαλάκες υπάρχουν πάντα όμως, δυστυχώς.

Κι επειδή έχω μεσαίο σκύλο και καμιά φορά τον νιώθω πλέον το φόβο, μεγαλύτερη μλκία δε μπορώ να κάνω ούτε σε μένα ούτε στο σκυλί μου με τη συμπεριφορά μου. Φαίνεται ξεκάθαρα εκ του αποτελέσματος πάνω στο σκύλο μου. Και το καταλαβαίνω και το δουλεύω. Το αυτό σε συμβουλεύω να κάνεις κι εσύ.

illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Υπάρχουν και τα παράλληλα σύμπαντα δεν ξέρω...όχι ότι δεν υπάρχουν υπεύθυνοι ιδιοκτήτες, αλλά ότι αυτή είναι η πλειοψηφία, με αυτή την εκθετική αύξηση αυτής της κατηγορίας των σκύλων, το αφήνω αχαρακτήριστο...

Το σκυλι μου σήμερα ξεσκίστηκε στο παιχνίδι με ένα pitbull, θηλυκό ίδιας ηλικίας...φόβος όπως τον εννοείτε δεν υπάρχει...υπάρχει αγανάκτηση και με αυτά που συναντώ στη γειτονιά μου και με αυτά που βλέπω έξω...

Προφανώς δεν κάνατε τον κόπο να διαβάσετε καν τα μηνύματά μου από τις περιτπώσεις που ανέφερα ή συμπληρώσατε/αλλάξατε ό,τι θέλετε με την φαντασία σας...

Καταλήγετε να μην έχει νόημα αυτό που λέτε ή προσπαθείτε να πείτε...σαν να επιχειρηματολογείτε στο τέλος ότι άν συμβεί κάτι, είναι μόνο γιατί τροφοδότησε με ένταση ο ιδιοκτήτης του μικρού σκύλο τον σκύλο τον άλλο ή τον δικό του...

Αν θέλει κανείς να επιβάλλει μια τάξη στην πραγματικότητα για να ταιριάζει με αυτό που έχει στο μυαλό του γίνεται, δεν είναι όμως θεμιτό...

Έπειτα, δεν είναι μόνο τί κάνεις εκεί τη στιγμή, είναι και τί προληπτικά μέτρα λαμβάνεις ώστε να μη συμβεί τίποτα...

...δεν μπορεί κάποιος κάτοχος μεγάλου σκύλου να υπολογίζει και να φέρεται σαν να μην υπάρχουν έξω μικρά σπαστικά και νευρικά σκυλιά, σκυλιά ίδιου φύλου αλλά μικρότερα που μπορεί να έχουν το ίδιο ένστικτο κυριαρχίας, άνθρωποι με φόβο για σκυλία ή μεγάλα σκυλιά και άνθρωποι με μικρόσωμα σκυλιά...

Πρέπει να υπολογίζουν και δρουν λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά...γιατί αυτά αποτελούν το περιβάλλον το κοινωνικό με΄σα στο οποίο ζει ο σκύλος και ο ιδιοκτήτης του...
Αλλά ο τελευταίος ανάγοντας τη "φιλοζωία" του ή τη σχέση του με το σκύλο του σε ιδεολογία, υπεκφεύγει και αρνείται να αντιμετωπίσει αυτό που έχει να αντιμετωπίσει όπως θα'πρεπε να το αντιμετωπίσει...

Κόψε εδώ αντιδράσεις...άντε να πιάσεις και κουβέντα με κάποιον για να του πεις να μην κυκλοφορεί το rottweiler λυτό ή να του φοράει καλου-κακού φίμωτρο αν είναι να το αφήσει να παίξει με τα άλλα σκυλιά (μικρότερα) στο πάρκο...
...γίνεται "αντεξουσιαστής" που παραδόξως παραδέχεται μόνο τη δική του εξουσία και γνώμη ως έγκυρη...

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Είχαμε αρχίσει να αλλάζουμε θέμα κ βλέπω επανήλθε πάλι το vs.
Μπορούμε να το αφήσουμε γιατί κούρασε..?!

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Μπραβο nfeel κι εγω συμφωνω....
Ιλουμινοτι αν θες κανε ενα νεο θεμα "Ιδιοκτητες δυναμικων φυλων και ιδιοκτητες λοιπων φυλων..πως,τι,γιατι" και να κανουμε εκ νεου την κουβεντα εκει, μην χαλαμε αυτο το τοπικ αλλο!

illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Ας μην το χαλάτε άλλο, γιατί προφανώς δεν υπάρχει καμία προθεση από μέρους σας να συζητήσετε σοβαρά...

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Ελεος...seriously?ακομη μ'αυτο ασχολειστε?
Ο φιλος απο πανω δε προκειται να αλλαξει γνωμη τον κοσμο τουμπα να φερουμε,τζαμπα πιανονται τα δαχτυλακια σας με το να απαντατε κ ξανα απαντατε!
Οκ ειμαστε ολοι ανευθυνοι κ αμολαμε τα σκυλια μας να φανε τον δικο σου...αφου σκεφτομαι σοβαρα να ανεβω Σαλονικα μονο κ μονο γιαυτο...πεσμου διευθυνση ναρθω να σε βρω λεμε!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αν παρω το λαπτοπ και βγω στη γύρα του τετραγώνου, λέτε να σώσουμε το θρεντ που πάει από το offtopic στο πιο offtopic???? Και ενοχλητικό ειναι και στη βολτα θα ειμαι!:rolleyes:

D

Deleted member 14614

Guest
Κατά τη διάρκεια της βόλτας, συναντήσαμε μια γνωστή με το μαλτεζάκι της (το οποίο πρώτη φορά γνώρισα και εγώ και ο σκύλος μου). Το μαλτεζάκι κατευθείαν άρχισε να γαβγίζει, οπότε πήραμε μια απόσταση ασφαλείας. Να σημειώσω ότι ο σκύλος μου έχει φόβο στα μεγαλόσωμα αρσενικά (όχι στα μικρόσωμα) και προσπαθούμε με τον εκπαιδευτή να τον βοηθήσουμε να το ξεπεράσει. Η γνωστή μου, λοιπόν, αν και είδε ότι το (αρσενικό) σκυλάκι της δεν ήταν καθόλου φιλικό, αποφάσισε να το πλησιάσει στον δικό μου χωρίς να μου το πει. Το αποτέλεσμα ήταν να γατζωθεί στην πλάτη του και να τον δαγκώνει. Η αντίδρασή της? Να του λέει "όχι, κακό"... Αφού ξεκαβάλησε (τραβώντας εγώ και τους δύο), ο κακόμοιρος ο σκύλος μου είχε σηκώσει τρίχα, γρύλιζε και με κοιτούσε παράλληλα για να του πω τι να κάνει, μιας και ξέρει ότι σε κάθε επαφή με σκυλιά/γάτες του απαγορεύω να έχει επιθετική στάση. Δεν θα σας πω ψέμματα ούτε θα χρυσώσω το χάπι. Του επέτρεψα να πάει πάνω του και αφού το πέταξε με το πόδι του στον τοίχο, τον μάζεψα για να μην το δαγκώσει. Έπειτα, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, ο σκύλος μου ηρέμησε τελείως και μου έδινε φιλιά. Σίγουρα, δεν έπρεπε να αφήσω τον θυμό να με κατακλύσει, παρ'όλο που έβλεπα ορατό το ενδεχόμενο να αποκτηθεί νέα φοβία στα μικρόσωμα σκυλιά. Από την άλλη, το να σηκωθώ να φύγω μετά από αυτό, δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθούσε το σκύλο μου. Τουλάχιστον, στα επόμενα μικρόσωμα που συναντήσαμε ήταν απόλυτα φιλικός, οπότε θέμα επιθετικότητας προς αυτά δεν υφίσταται. Κριτικές δεκτές και καλοδεχούμενες, απλώς μη με βρίσετε ρε σεις...:p

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Ίσως θα ήταν καλύτερα να τον έβαζες στο κάτσε πίσω σου και να την άρχιζες την κυρία στα "γαλλικά"..Το έχω πάθει κι εγώ αυτό με μικρόσωμο παλιά και ο σκύλος μου είχε παρόμοια αντιμετώπιση με τον δικό σου. Με κοίταγε καλά καλά τύπου "τι θέλει αυτό; τι να κάνω εγώ τώρα;" Η ιδιοκτήτρια το είχε χωρίς λουρί κιόλας κι αυτό αφηνίαζε..Με τρόπο το απομάκρυνα εγω με το πόδι, έβαλα το σκύλο μου στο κάτσε και φυσικά την ξεκίνησα την κυρία. Μου είπε ότι κάτι άνθρωποι σαν εμένα δε θά πρεπε να έχουν σκύλο και ότι είμαι αντιπροσωπευτικό δείγμα των "δήθεν φιλόζωων"..:cool:

D

Deleted member 14614

Guest
Έτσι! Άντε πια κωλοφιλόζωοι που δεν αφήνετε τα σκυλιά να έχουν ελεύθερα τα ένστικτά τους! Αφού ήθελαν να τσακωθούν, τι τα πειράζεις? Να τα κάνεις μαλθακά?

ΥΓ: Ναι, έχει πιο πολλή λογική η δική σου αντιμετώπιση.

Status
Κλειδωμένο θέμα