Ο δεύτερος...ο πρώτος ήταν ένα αρσενικό κανίς-γκριφόν που μας άφησε κοντά στο 2002, 13 χρονών περίπου...illuminaughty έχεις ξαναγράψει κάπου, αν αυτός είναι ο πρώτος σου σκύλος;
Παραλίγο να υιοθετήσω κι ένα αδέσποτο στη Μυτιλήνη, όταν σπουδαζα εκεί...πήγαινα για τρέξιμο από τη πόλη ως το αεροδρόμιο και κάπου στη διαδρομή συναντούσα ένα σκυλί που με ακοολουθούσε στον γυρισμό...
...μια φορά με ακολούθησε μέχρι τη πόλη...μπήκα στο σουπερμάρκετ να ψωνίσω κάτι κι ενώ πήγαινα από διάδρομο σε διάδρομο, με παρακολουθούσε από τις πόρτες του καταστήματος...
είπα πως αν βγω έξω κι είναι ακόμη εκεί, θα το πα΄ρω σπίτι...δυστυχώς πρέπει να χαθήκαμε για κανά δίλεπτο, όχι παραπάνω...
Τάϊζα εκεί και τα αδέσποτα που είχαν βρει καταφύγιο γύρω από το κάστρο, μεγάλα σκυλιά σε αγέλες τα περισσότερα...
Όπως είπα, τα αδέσποτα σκυλιά συνήθως είναι πιο άκακα από τα δεσποζόμενα...κι αυτό το λέω παρόλο που η υγεία του πρώτου σκύλου μου πήρε τη κάτω βόλτα αφού του επιτέθηκε ένα αδέσποτο ημίαιμο λυκόσκυλο και του έβγαλε το πίσω δεξί πόδι από την άρθρωση...η αδερφή μου το είχε βγάλει βόλτα και δεν κατάφερε να προλάβει το κακό...
Δύο εγχειρήσεις με ολική αναισθησία αργότερα - που απέτυχαν (ευχαριστώ το Πανεπιστημιακό Κτηνιατρείο Θεσσαλονίκης και τους φοιτητές που έκαναν τη πρακτική τους) - ο σκύλος είχε αλλάξει...δύο χρόνια αργότερα ψόφησε.
Δεν το περηφανεύομαι (τόσο) αλλά ένα χρόνο μετά το ατύχημα πετύχα αυτό τον σκύλο στη βόλτα με τον Αστερίξ και του επιτέθηκε ξανά...έφαγε μια γερή κλωτσιά στα πλευρά κι έφυγε ασθμαίνοντας..δεν το ξαναείδαμε έκτοτε...
Το τρολλάρισμα πάει σύννεφο, κι αν κηρύττεις στους πιστούς ουδέν πρόβλημα...Συμπέρασμα α: Μόνο οι ιδιοκτήτες μικρόσωμων μαζεύουν τα κακά του σκύλου τους στο πάρκο Γαλαξία.
Συμπέρασμα β: Κανείς δεν μαζεύει τα κακά του σκύλου του στο πάρκο Γαλαξία. Απλά τα μικρόσωμα δεν κάνουν κακά. Βγάζουν από τον ποπό τους ένα μικρό συννεφάκι που εξατμίζεται κατά το ταξίδι του στον ουρανό, αφήνοντας πίσω του μια απαλή μυρωδιά τριαντάφυλλου...
Το ζήτημα με αυτό το μέρος είναι ότι
- συνδυάζει τρεις χώρους: δημοτικό σχολείο, παιδική χαρά και αθλητικό σύλλογο
- οι ιδιοκτήτες ζώων της γειτονιάς, και ιδιαίτερα των μεγαλόσωμων τα πηγαίνουν εκεί ακριβώς στη παιδική χαρά να παίξουν και τα αφήνουν ελεύθερα (σπανιότερα στο πάρκινγκ παραδίπλα)...κατουρούν εκεί ακριβώς μπροστά που πέφτουν τα παιδιά με τα χέρια και τα μούτρα κι εκεί που σέρνονται (τσουλήθρα)
Η αδιαφορία τους και για τους περαστικούς και για τα παιδιά, για όλους τους υπολοίπους για την ακρίβεια, είναι μνηνειώδης...
Θέλουν γομάρια σκυλιά, αλλά δεν θέλουν να κάνουν πάνω από 200 μέτρα περπάτημα για να τα βγάλουν βόλτα...
Και τα αμολάνε όπου βρουν ασχέτως χώρου, ανθρώπων κοκ
Εγώ τον σκύλο μου τον πηγαίνω πάντα πίσω από τα γήπεδα τένις εκεί και μόνο αν στο παιχνίδι ακολουθήσει άλλα σκυλιά θα βρεθεί στην παιδική χαρά και φροντίζω πάντα να τον μαζεύω το ταχύτερο από εκεί.
Και ναι, υπάρχει πάλι διαφορά μεταξύ μικρόσωμου και μεγαλόσωμου σκύλου....ένα σκυλί μεγέθους rottweiler σχηματίζει ολόκληρη λιμνούλα όταν κατουράει...
Το μέγεθος της βρωμιάς αγγίζει εκείνα τα όρια της ποσότητας που καθιστά τη διαφορά ποιοτική πλέον.
...
Απορώ με το τρολλάρισμα που έχει υπερβαίνει κατά περίπτωση τα όρια της σαχλαμάρας και θέλετε να περνιέστε για σοβαροί μερικοί...
Αντίστροφα, σαν να περιγράφω εγώ ένα τοπίο που δεν έχω δει σε σας που ζείτε εκεί...
Ή απλώς κάνετε τα ίδια, και απαντάτε στη λογική του "μαζί τα φάγαμε"...συγγνώμη, "μαζί τα χέσαμε" τα πάρκα, αντί να απαντήσετε στην ουσία των ζητημάτων που τίθενται...
Αλλά ξέχασα, οι "φιλόζωοι" είναι αυτοί που σκέφονται μόνο τους ίδιους και τα ζώα τους, όχι αυτοί που σκέφτονται τα ζώα μέσα στο περιβάλλον τους αναλογιζόμενοι τον αναγκαίο σεβασμό που πρέπει να υπάρχει προς κάθε μεριά...
..