ΚαλησπέραΕγω προσωπικα πλεον δεν ειμαι ευχαριστημενος. Ακομα προσπαθω να διορθωσω τρομερα λαθη που εγιναν στον σκυλο μου.
Δεν θα μιλησω και για τα αλλα σκυλια που τραβηξαν τα ιδια, θα μιλησω μονο για τον δικο μου
Δεν φορας πνιχτη με την πρωτη εξωτερικη βολτα στο 6 μηνων κουταβι και το γαμας στην διορθωση (αποτομο πολυ δυνατο τραβηγμα) πριν ακομα κανει οτιδηποτε, ουτε και μεσα στην αιθουσα. Δεν το τραβας τοσο δυνατα ωστε να παθει προβλημα στον λαιμο του και να πνιγεται και να βηχει επι 1 μηνα (συμπτωματα kennel cough) κι οσο για το τραβηγμα με το λουρι.... ουτε λες "παρτου το κεφαλι", αλλα ουτε και κανεις τοσο δυνατο τραβηγμα ωστε ο σκυλος να φερει αναποδη τουμπα στον αερα και να σκασει μπροστα σου σαν χταποδι!
Επισης σε διαφορα μαθηματα δεν μοιραζεις πνιχτες στους ιδιοκτητες σαν να ηταν πασατεμπος κι ουτε ρωτας ποιος θελει πνιχτη??? Οι πνιχτες δεν ειναι για ολους.
Κι ενας σωστος εκπαιδευτης δεν φοραει πνιχτη στο σκυλι σου και το δινει σε αλλον εκπαιδευτη λεγοντας του " ζορισετον" στην βολτα, ενω εσυ καθεσαι και περιμενεις στην αιθουσα μεχρι να γυρισουν απο την βολτα τους!!!
Ξερω...λαθος μου που επετρεψα αυτα τα πραγματα να γινουν στον σκυλο μου, αλλα λογω ονοματος ελεγα οτι ξερει τι κανει..... Δυστηχως, ακομα πληρωνω την αμελεια μου και ισως ειναι αργα για να επαναφερω τον σκυλο μου στο να μαθει οτι η διορθωση δεν ειναι "τωρα σε πηδηξα".
Ουτε κανεις επι 1 μιση ωρα συνεχομενο μαθημα ( λογω επιδειξης) , με συνεχομενη πιεση και πνιχτη, χωρις διαλειμμα για να πιουν νερο τα σκυλια και να ξεκουραστουν λιγακι.....
Οσα ειπα ειναι προσωπικη εμπειρια και προκαλω οποιονδηποτε να με αμφισβητησει η να με διαψευσει οτι εγιναν αυτα!!!
Για μενα ο Κος Τριαντης ειναι πλεον black list και λυπαμαι που εστειλα και 2 ατομα για εκπαιδευση εκει.
Συγκεκριμενα η μια φιλη με γκολτεν, 8 μηνων κουταβι και της φοραει πνιχτη και μαλιστα της το προτεινε να το φοραει συνεχεια και εξω στην βολτα. Ελεος πια με αυτους τους πνιχτες. Το πιο ευκολο για να εκπαιδευσεις ενα σκυλι ειναι να του φορεσεις πνιχτη και να το τρελλανεις στην διορθωση. Ετσι ξερω να εκπαιδευω κι εγω!!!
Υποτιθεται οτι οι πνιχτες μπαινουν σε συγκεκριμενα σκυλια, υπο συγκεκριμενες προυποθεσεις και με χειρισμο απο τον εκπαιδευτη. Οχι ...αντε βαλε κι εσυ εναν πνιχτη...μπορεις!!
Ευτυχως 2 αλλα φιλαρακια με ροτ με ρωτησαν πριν πανε εκει , τους εξηγησα πως εχουν τα πραγματα και τελικα δεν θα πανε εκει!
Υ.Γ. @Mareco, Οτι λεω το λεω επωνυμα και οχι ανωνυμα, ο Κος Τριαντης ξερει πολυ καλα ποιος ειναι ο Vasilis75 σε αυτο το φορουμ!!!
Όντως έγινε μια μίση ώρα προπόνηση λόγο της επίδειξης αλλά δεν έχεις αναφέρει ότι
1.Βρισκόμασταν σε αίθουσα με πολύ καλή θεοκρασία και απόγευμα προς βραδάκι
2.Ο εκπαιδευτής ρώταγε για να ξανά πάμε άλλη μια φορά την πρόβα και δεν αποφάσιζε μόνος του
3.Οποιος ήθελε μπορούσε να δώσει νερό στον σκύλο του (άσε που έχω την εντύπωση ότι εμείς κουραστήκαμε και όχι οι σκύλοι)
4.Ο κατά τα άλλα σκληρός εκπαιδευτής άλλαξε την χορογραφία ,γιατί στην ομάδα βρισκόταν ένα λαμπραντορ το όποιο δεν έκανε το παρατεταμένο μείνε (λόγο ότι είχε κάνει λίγα μαθήματα) για να μην στρεσαριστεί ο σκύλος?
Για εμένα αφού δεν ήθελες να θίξεις το ΕΚΕΣ απλά να αναφέρεις κάποια πράγματα, από θέμα δεοντολογίας και σοβαρότητας θα έπρεπε να αναφέρεις όλο το story και όχι ότι σε συμφέρει? …και επειδή έγραψες ότι επώνυμα αναφέρεις ,και για να καταλάβεις ποιος είμαι …. Και καλά ήμουν ο αρχηγός στην συγκεκριμένη επίδειξη
Και βέβαια δεν ανέφερες πουθενά το θερμό χειροκρότημα που έλαβε όλη η ομάδα για την εκτέλεση της χορογραφίας (πλην εμού που τα έκανε μαντάρα)
Άσε που υπάρχουν πολλά βίντεο που το σκυλάκι σου δείχνει πολύ χαρούμενο και στην προπόνηση αλλά και την ημέρα της επίδειξης
Όσο για το παρτου το κεφάλι …αν μην τι άλλο δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερο μυαλό για να καταλάβει ότι ο εκπαιδευτής το λέει είτε χαριτολογώντας είτε για να δώσει έμφαση και να ξεκολλήσει όλους εμάς … γιατί έχεις παραλείψει να αναφέρεις (πολλές παραλήψεις στις αναφορές σου ) ότι πρώτα από όλα προσπαθούν να μάθουν εμάς πως να χειριζόμαστε σωστά τους σκύλους μας … και πάντα μα πάντα χωρίς βία … αν και να σου πω και την αλήθεια μου θα ήθελα να είναι πιο σκληροί και όχι συνέχεια να λένε ’’’δώσε χάδι’’ στο σκύλο …σκύψε και ’’δώστου αγκαλιές’’ … δώστου πολλά χάδια και να είσαι χαρούμενος …μα γιατί όλα αυτά δεν τα αναφέρεις πουθενά?
Πολύ φοβάμαι όταν οι εκπαιδευτές λένε σε όλους εμάς ,δούλεψε στο σπίτι αυτό, και δούλεψε στο σπίτι το άλλο, εμείς μάλλον το παρακάνουμε και τελικά εμείς οι ίδιοι χαλάμε τους σκύλους μας …λυπάμαι που γράφεις τόσες ανακρίβειες και που δεν έχεις γράψει πουθενά για όλο αυτό που συμβαίνει στο κέντρο … ομαδικά μαθήματα , εκδηλώσεις για τους σκύλους και για όλους εμάς , επιδείξεις , εκδρομές … κοινωνικοποίηση στον σκύλο αλλά και στον άνθρωπο … αυτό λαμβάνω εγώ …
Επίσης λαμβάνω την αγάπη ,την γνώση και το πάθος για τον σκύλο και από τους τρείς … επίσης λαμβάνω την προσπάθεια που κάνουν να αντιμετωπίζουν με χαμόγελο όλους εμάς που ρωτάμε τα ίδια και τα ίδια ,όπως επίσης και την προσπάθεια που κάνουν για να έχουμε το θεμιτό αποτέλεσμα πολύ πιο γρήγορα από ότι έχουν ορίσει .
Όσο για ρεύμα εγώ προσωπικά δεν έχω δει ποτέ, βία δεν έχω δει ποτέ ,πίεση στου σκύλους δεν έχω δει ποτέ (δεν ξέρω πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς την πίεση) …έχω δει διόρθωση σε όλους εμάς και στου σκύλους , έχω δει να κάνουν παρατήρηση όταν δεν παίρνουμε στα σοβαρά τις ασκήσεις , αυτά ναι τα έχω δει…όπως και βλέπω ότι όλη την ώρα τα πάντα γίνονται ανοιχτά και ο οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα
Όπως βλέπω σχεδόν καθημερινά και τους ευχαριστώ για αυτό, για την προσπάθεια που κάνουν και τις ώρες που χαλάνε για να καταφέρω εγώ και το χαζοσκυλό μου να περάσουμε κάποιες εξετάσεις χαρακτήρα, πέραν από ότι έχουμε συμφωνήσει ως μαθήματα και ως αποτέλεσμα.
Λυπάμαι για τις τόσες ανακρίβειες που γράφεις , όπως λυπάμαι που τελικά αποφάσισες να φύγεις χωρίς να δώσεις το δικαίωμα του αντίλογου η της προσπάθειας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σου … γιατί από την στιγμή που ήθελες να αναφέρεις κάποια πράγματα ώστε να προστατέψεις όλους εμάς να μην πηγαίνουμε τους σκύλους μας στο συγκεκριμένο κέντρο , θα έπρεπε εμπεριστατωμένα να αναφέρεις και μέχρι τέλος τα γεγονότα και όχι όπως τελικά νομίζεις ότι είναι τα πράγματα…
Και κάτι τελευταίο ΄πνίχτη΄δεν μου είπε ποτέ να κανείς να βάλω στον σκύλο μου και ούτε έχω χρησιμοποιήσει ποτέ … ελπίζω να θυμάσαι τι ράτσα έχω
Καλό απόγευμα
Last edited by a moderator: