Βασιλη νομιζω οτι η αλλαγη της αποψης σου ειναι εκρηκτικη και σε λιγο χρονικο διαστημα. Κατανοω ακριβως αυτα που λες και το πριν και το μετα ειναι δικαιολογημενα, απλως πιστευω οτι προτου εχεις εμπειρια απο περισσοτερους εκπαιδευτες και μεθοδους δεν θα πρεπει να ειμαστε ουτε θριαμβευτικοι, αλλα ουτε και ισοπεδωτικοι.
Εχεις δικιο σε αυτο που λες, αλλα τοτε δεν ηξερα ακριβως την εκταση του προβληματος.
Νομιζα οτι θα ηταν κατι απλο που διορθωνεται ευκολα με λιγη δουλεια παραπανω αλλα δυστυχως τα πραγματα δεν ειναι ετσι φιλε μου... Δεν ηθελα να γραψω τις προσωπικες μου εμπειριες τοτε γιατι μπορει να ηταν δυσφημιση για ενα ανουσιο και μικρο προβλημα (ετσι πιστευα ως τοτε) και για αυτο δεν το εκανα οσο και αν με πιεζαν καποια μελη του φορουμ. Μεχρι τοτε, ναι θα πηγαινα και τον 2ο , 3ο σκυλο μου
τουλαχιστον για βασικη υπακοη, και ειχα στειλει και αλλα 2 ατομα για εκπαιδευση στο ΕΚΕΣ του Αλιμου (αυτο εγινε λιγες βδομαδες πριν ανοιχτει αυτο το θεμα).
Μολις ομως διαπιστωσα και συνεχιζω να διαπιστωνω το ποσο μεγαλο προβλημα εχει δημιουργηθει στον σκυλο μου (απο αποψη φοβιας διορθωσης και κολληματος του εγκεφαλου του στην παραμικρη διορθωση), αποφασισα να γραψω κι εγω τις εμπειριες μου, οπως καθε αλλο μελος που πηγε και εκπαιδευτηκε στο ΕΚΕΣ.
Αλλοι εμειναν ευχαριστημενοι, αλλοι παλι οχι.
Επειδη εγω δεν εμεινα ευχαριστημενος (τελικα), δεν μπορω να γραψω το τι αντιμετωπιση ειχε ο σκυλος μου στο ΕΚΕΣ επειδη θα θεωρηθει δυσφημιση?
Καλο ειναι να γραφονται ολες οι αποψεις-εμπειριες , θετικες η αρνητικες ωστε ο καθενας που θα θελησει να παει για εκπαιδευση εκει, να εχει διαβασει και τις 2 οψεις του νομισματος και να αποφασισει μονος του τελικα.
Ισα ισα που περιμενα πρωτα να εχω μια εμπειρια και απο καποιους αλλους εκπαιδευτες και τις μεθοδους που χρησιμοποιουν (και στο αγωνιστικο κομματι αλλα και στο κομματι βασικης υπακοης αυτη την φορα), για να δω απο μονος μου την εκταση του προβληματος πριν γραψω το οτιδηποτε.
Απο το ΕΚΕΣ εφυγα πριν καν ολοκληρωσω την εκπαιδευση, αμεσως μετα την επιδειξη στο ΕΚΕΠ στις 6 Οκτωβριου. Απο τοτε μεχρι και τωρα παλευω και ψαχνω ενναλακτικες λυσεις (μαζι με τους εκπαιδευτες), να ξεκολησουμε τον εγκεφαλο του σκυλου μου οσον αφορα τις διορθωσεις , ωστε να μην φοβαται και να μην τις βλεπει σαν κατι το τρομερο.
Οσα λεω ειναι προσωπικες μου εμπειριες και πιστευω οτι επρεπε να τις γραψω ασχετα αν αυτο θεωρηται δυσφημιση η οχι.
Ειναι οπως το παρει κανεις, πχ... εχω γνωρισει ατομα που γουσταρουν να επιβαλονται ετσι στον σκυλο τους. Γι αυτους τα οσα εγραψα παραπανω ισως ειναι διαφημηση για το ΕΚΕΣ και οχι δυσφημιση .